De beste zwembandjes 2021

Welke zwembandjes zijn het beste?

Wanneer je eigen kinderen hebt, is het onvermijdelijk dat ze op een gegeven moment naar het strand gaan, de zee ingaan of het zwembad induiken. Om de veiligheid van jouw kinderen te kunnen waarborgen zijn zwembandjes ontzettend belangrijk. Hiermee blijven ze namelijk op het water drijven. Maar welke zijn geschikt? Met de beste zwembandjes 2021 zwemmen jouw kinderen altijd veilig, waardoor ze met plezier van het water kunnen genieten! Waar moet je op letten bij zwembandjes en welke zijn voor jouw kinderen geschikt?

Om een goede en verstandige keuze te kunnen maken hebben wij onderzoek gedaan naar de meest veilige en beste zwembandjes van 2021. We zetten de beste zwembandjes voor onder andere baby’s en peuters op een rij. We kijken bovendien naar de verschillende soorten zwembandjes, de veiligheid en het materiaal. Neem een kijkje!

De beste zwembandjes kopen?

Bekende merken met zwembandjes van goede kwaliteit die veel worden verkocht zijn Intex, Beco en Bema. Deze merken hebben ook goede beoordelingen, ervaringen en reviews van andere kopers en zijn dus zeker aan te raden.

Beste zwembandjes baby

Baby’s hebben natuurlijk geen ervaring in het water. Het is daarom belangrijk dat je de juiste zwembandjes kiest voor jouw jonge kindje. Het moet veiligheid en balans bieden. Welke de beste zwembandjes zijn voor baby’s zie je hieronder! Een baby zwemband wordt vaak gebruikt voor baby’s van kleine baby’s tot 3 maanden, 6 maanden, 9 maanden en 1 jaar.

Beste zwembandjes peuter

Ook peuters hebben nog weinig gezwommen, maar hebben er wel al aan kunnen proeven. Het kindje wil iets meer rondspartelen en vertrouwd raken met het water. Iets meer vrijheid in het bewegen is daarbij belangrijk. Welke de beste zwembandjes zijn voor deze groep vind je in het onderstaande overzicht.

Beste zwembandjes 6 tot 12 jaar

Deze kinderen hebben als het goed is al verschillende zwemlessen gehad en de eerste ervaringen opgedaan. Hierbij kies je voor zwembandjes die wat meer bewegingsvrijheid bieden. Hieronder zie je een overzicht van de beste zwembandjes voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Voor- en nadelen zwembandjes

Er zijn verschillende meningen over het gebruik van zwembandjes. Wat zijn de voor- en nadelen van zwembandjes? We hebben ze hieronder voor jou op een rij gezet.

Voordelen

  • Zwembandjes, ook wel zwemvleugels genoemd werken als een extra hulpmiddel om kinderen te laten proeven te spelen in het water.
  • Zwembandjes zijn er in verschillende kleuren en maten. Zo kun je kiezen uit materialen en unieke ontwerpen die geschikt zijn voor verschillende personen.
  • Zwembandjes zijn relatief betaalbaar.

Nadelen

  • Ondanks dat kinder zwembandjes veel veiligheid bieden, is het verstandig om altijd in de buurt te blijven van jouw kind tijdens het zwemmen. Zo moet je ervoor zorgen dat je altijd op armlengte afstand bij het kind aanwezig bent. Bandjes zijn namelijk een hulpmiddel, maar geen redmiddel. Door dichtbij de situatie te zijn kun je snel ingrijpen.
  • De kans bestaat dat opblaasbare zwembandjes op basis van lucht lek gaan door scherpe kantjes. Dat brengt de veiligheid in het geding. Heb je thuis bijvoorbeeld een opzet zwembad en wil je de kinderen toch veilig laten zwemmen? Kijk dan eens naar een zwemvest. Je krijgt misschien het idee dat dit een groot zwemvest of reddingsvest is, maar dit zijn speciale zwembandjes zonder lucht en over de borst en armen gaan, ideaal!
  • Plastic zwembandjes kunnen vervelend worden ervaren door kinderen. Het schuurt tegen de huid, waar niet elk kind tegen kan met huidirritaties tot gevolg.

Waar moet je op letten bij het kopen van zwembandjes?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van zwembandjes. Zo zijn de onderdelen veiligheid, gewicht, leeftijd en materiaal belangrijke onderdelen. Hieronder vertellen we er meer over.

Veiligheid
Veiligheid is het allerbelangrijkste criterium van een zwembandje. Een zwembandje is zonder goede veiligheid, geen goede koop. Je moet je kind natuurlijk altijd in de gaten blijven houden, desondanks wil je er alles aan doen om de veiligheid van je kind te waarborgen. Zeker in het water. Kinder zwembandjes houden jouw kind boven water, dat jou een gerust gevoel geeft. Het is bovendien verplicht volgens de Europese wetgeving. Naast dat zwembandjes moeten voldoen aan het veiligheidskeurmerk EN13138, moet je rekening houden met het zwemniveau van jouw kind.

Gewicht en leeftijd
Welk zwembandje jouw kind nodig heeft is ook afhankelijk van het gewicht en zijn of haar leeftijd. Dit wordt vaak door de fabrikant op het product aangegeven, zodat je het juiste product kunt aanschaffen. Vaak is het zo dat de leeftijdsgroep van 1 jaar een gewicht heeft tot de 10 kilo. Deze groep heeft zwembandjes nodig die dichtbij en rondom het lichaam zit. De leeftijdsgroep tussen de 1 en 5 jaar (met een gewicht van 18 kilo) heeft verstelbare zwembandjes nodig die aansluitend zijn op het lichaam. Bij de groep van 6 tot 12 jaar (tot 35 kilo) heb je een wat vrijere keuze, aangezien deze groep zwemles krijgt.

Materiaal
Er zijn verschillende soorten materialen die gebruikt worden bij zwembandjes, waaronder plastic, kurk of schuim. Plastic zwembandjes komen het meest voor. Dit materiaal is namelijk het meest geschikt om op water te blijven drijven. Het kan echter voorkomen dat het materiaal niet fijn is voor de huid van jouw kind. Kijk dan naar alternatieven, zoals zwemschijven. Deze zijn gemaakt van een soort stevig kurk. Deze vul je niet met lucht en kunnen daardoor niet lek gaan. Ze zijn eenvoudig aan te trekken. Er zijn ook zwembandjes met een plastic buitenkant en een schuimkern. Deze moet wel worden opgeblazen, maar heeft altijd een buffer met schuim op het moment dat het bandje lek gaat.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general