Welke wasdroger is de beste?
Ben jij op zoek naar een makkelijke manier om je vochtige was binnen no-time te drogen? Dan kan een wasdroger in huis niet ontbreken. Met de beste wasdrogers 2024 is het ophangen van was verleden tijd. De machine droogt jouw kleding helemaal automatisch. Je hoeft enkel de was erin te doen en een programma aan te zetten. Ideaal!
In dit artikel gaan we dieper in op dit specifieke product. Het kan best een klus zijn om een juiste wasdroger uit te kiezen. Daarom behandelen we enkele veelgestelde vragen in de rubriek ‘Alles over wadrogers’ en tonen we je enkele lijstjes met de beste droogtrommels van dit jaar. Deze zijn samengesteld op basis van ervaringen en beoordelingen. Ik zou zeggen; neem snel een kijkje!
De beste wasdroger kopen?
Onze beste koop:
- Bosch WTU87675NL, beste stille en snelle Bosch droger.
- AEG T7DBNP600, beste keus voor lage energiekosten met deze energiezuinige droger van AEG.
- Siemens WT45W475NL, beste keus Siemens stille droger met meerdere programma’s.
- AEG T9DE98SC, beste AEG droger voor grote gezinnen.
- Beko DS73311BXBD, beste instapmodel goedkope wasdroger met perfecte prijs kwaliteit verhouding.
De beste Miele wasdroger van 2024
Miele TSF 643 WP - Warmtepompdroger - EcoSpeed
Droogcapaciteit: 8 kg | Energielabel: A+++
Op zoek naar een super energiezuinige warmtepompdroger EcoSpeed voor sneller drogen? Dan is de Miele TSF 643 WP ideaal voor jou. Omdat een warmtepompdroger op lage temperaturen droogt, blijft je kwetsbare kleding beter beschermd tegen krimpen. Bovendien is een warmtepompdroger zeer energiezuinig. Wanneer de droger helemaal vol zit, duurt het katoenprogramma gemiddeld 155 minuten. Vergeleken met een condensdroger is dat iets langer, maar door de lage temperatuur wel een stuk zuiniger en beter voor je kleding.
De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma stopt dan automatisch, waardoor de droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is. Op het digitale display zie je hoe lang de droger nog bezig is. Wanneer de droger klaar is geeft hij een geluidssignaal, zodat je precies weet wanneer je je was er uit kan halen.
Productvoordelen van de Miele TSF 643 WP:
Met energielabel A+++ de zuinigste soort droger die op de markt is
Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
Delicate stoffen veilig drogen op lage temperaturen zonder dat je kleding krimpt
Eenvoudige bediening door sensortoetsen - DirectSensor
Sneller drogen met maximale energie-efficiëntie – EcoSpeed
Heerlijk ruikend wasgoed zoals u dat wenst − FragranceDos
Miele TSD 443 WP - Warmtepompdroger - EcoSpeed
Droogcapaciteit: 8 kg | Energielabel: A+++
Op zoek naar een super energiezuinige droger met warmtepomptechnologie en EcoSpeed voor sneller drogen met maximale energie-efficiëntie? Dan is de Miele TSD 443 WP ideaal voor jou. Omdat een warmtepompdroger op lage temperaturen droogt, blijft je kwetsbare kleding beter beschermd tegen krimpen. Bovendien is een warmtepompdroger zeer energiezuinig.
Wanneer de droger helemaal vol zit, duurt het katoenprogramma gemiddeld 155 minuten. Vergeleken met een condensdroger is dat iets langer, maar door de lage temperatuur wel een stuk zuiniger en beter voor je kleding. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma stopt dan automatisch, waardoor de droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is. Op het digitale display zie je hoe lang de droger nog bezig is. Wanneer de droger klaar is geeft hij een geluidssignaal, zodat je precies weet wanneer je je was er uit kan halen.
Productvoordelen van de Miele TSD 443 WP:
Met energielabel A+++ de zuinigste soort droger die op de markt is
Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
Delicate stoffen veilig drogen op lage temperaturen zonder dat je kleding krimpt
Sneller drogen met maximale energie-efficiëntie – EcoSpeed
Betere bescherming van ruimte en meubels − beste condensatiewerking
Heerlijk ruikend wasgoed zoals u dat wenst − FragranceDos
De beste wasdroger warmtepomp 2024
Een wasdroger met warmtepomp staat bekend om haar energiezuinigheid. De warme lucht wordt herbruikt, waardoor de energiekosten uiteindelijk lager zullen uitvallen. Hieronder een mooi lijstje met de beste van 2024!
AEG T9DENS87 - 9000 serie - FibrePro - Warmtepompdroger
Droogcapaciteit: 8 kg | Energielabel: A+++
De AEG T9DENS87 is in maart 2020 uitgeroepen tot Beste uit de test door de Consumentenbond. Deze droger heeft FibrePro technologie, je kunt al je verschillende type stoffen tegelijk drogen. Met de unieke 3D scanner wordt al je kleding gegarandeerd droog, deze scanner zorgt ervoor dat de vochtigheid binnenin de kleding gemeten wordt. Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt. Door de SensiDry technologie droogt deze droger op een lage temperatuur, zo wordt je kleding nooit blootgesteld aan onnodige hitte en blijft je kleding elke dag aanvoelen als nieuw. Wanneer de droger helemaal vol zit, duurt het katoenprogramma gemiddeld 152 minuten. Vergeleken met een condensdroger is dat iets langer, maar door de lage temperatuur wel een stuk zuiniger en beter voor je kleding. De speciale kleding beschermende ProTex-trommel draait in beide richtingen waardoor je kleding minder kreukt.
Bosch WTU87675NL
De Bosch WTU87675NL is een zeer zuinige wasdroger met een inhoud van 8 kilogram. Je droogt dus gemakkelijk kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen. Het apparaat is van topklasse bouwkwaliteit waardoor hij jarenlang meegaat. Het apparaat heeft een SelfCleaning condensor. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en blijft de wasdroger tijdens de hele levensduur efficiënt en energiezuinig drogen. Last van een allergie? De functie AllergyPlus haalt extra goed pollen, dierenharen en andere allergenen uit je wasgoed. Met een geluidsniveau van 64 decibel droogt het apparaat relatief stil. Je plaatst hem dus zonder problemen in de buurt van een slaapkamer.
- De SelfCleaning Condenser spoelt automatisch schoon tijdens het drogen, waardoor de wasdroger energiezuinig blijft.
- Met het AllergyPlus programma verdwijnen dierenharen en pollen door de hogere temperatuur uit je kleding en heb je minder last van jeuk.
- Heeft met een maximale droogtijd van 148 minuten snelheidsklasse 'snel', waardoor je relatief snel droogt.
AEG T7DBNP600
Met de AEG T7DBNP600 droog je jouw favoriete kleding zonder dat het slijt of krimpt. Zo zorgt SensiDry voor een lagere temperatuur. Hierdoor droog jij je kleding veilig en bespaar je energie. Dit maakt de wasdroger ook geschikt voor wollen truien, overhemden en T-shirts. De ProSense sensoren verminderen de programmaduur op basis van de lading. Lukt het niet om de volledige 8 kilogram ruime trommel te vullen? Dan past deze wasdroger het programma automatisch aan. Je droogt met deze AEG zeer energiezuinig dankzij het A+++ energielabel.
Samsung DV80TA220AE
De Samsung DV80TA220AE heeft vochtigheidssensoren, zodat je wasgoed niet langer droogt dan nodig. Zodra je handdoeken droog zijn, stopt de warmtepompdroger direct. Hierdoor blijven je favoriete T-shirts langer mooi. Met een vulgewicht van 8 kilogram droog je naast je normale ladingen ook grotere ladingen, zoals beddengoed voor 2 of 3 personen. Je vindt met de 14 droogprogramma's gemakkelijk de juiste instellingen voor je wollen truien of tenniskleding. Dit doe je ook nog eens energiezuinig dankzij het A+++ energielabel. Wil je niet steeds de condensbak legen? Sluit dan de meegeleverde condensafvoerslang aan op de droger, zodat het condenswater direct wegspoelt.
- Het OptimalDry systeem voorkomt met vochtigheidssensoren dat je wasgoed krimpt.
- Zeer zuinige warmtepompdroger met energieklasse A+++.
- Het condenswater is direct af te voeren met een afvoerslang.
Siemens WT45W475NL
Je droogt kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen snel en stil in de Siemens WT45W475NL wasdroger. Met een geluidsniveau van slechts 64 decibel heb je geen last van lawaai, waardoor je de automaat ook in een open ruimte zet. Je kiest 1 van de 15 programma's voor je schone wasgoed. Om een kleine lading snel te drogen, kies je voor het superKort 40 programma. Zo zijn enkele shirts binnen 40 minuten klaar om te gebruiken. Ook de andere programma's drogen sneller dankzij de speedPack technologie. Zo trek je één outfit binnen 20 minuten weer aan. De selfCleaning condenser reinigt je wasdroger automatisch, waardoor je minder onderhoud hebt. Zo blijft de droger altijd energiezuinig in gebruik.
De beste Beko wasdroger 2024
Beko DS73311BXBD - Warmtepompdroger
Droogcapaciteit: 7 kg | Energielabel: A+
Ben je op zoek naar een energiezuinige droger die ook nog eens zuiniger met je was omgaat? Dan is de Beko DS73311BXBD Warmtepompdroger ideaal voor jou. Deze wasdroger is energiezuinig en droogt op lage temperaturen waardoor hij je kleding beter beschermd tegen onder andere krimpen. Daarnaast beschikt hij over speciale technologie die de kleur in je kleding behoud. Hij gaat dus zuiniger met je energierekening en je kleding om. De afmetingen van de Beko DS73311BXBD zijn 84.6 x 59.7 x 56.8 cm (H x B x D).
Wasdroger aanbieding
Op zoek naar een goede droger aanbieding? Met de beste droger aanbiedingen kun je extra voordelig een nieuwe wasdroger kopen. Er zijn het hele jaar door mooie aanbiedingen van alle merken drogers zoals Miele, Siemens, Bosch, Beko, AEG, Samsung en meer. Je vindt aanbiedingen in de folders van Mediamarkt of Expert maar ook gewoon online kun je een goede aanbieding scoren.
Voor welke wasdroger aanbieding ga jij?
Bekijk de beste aanbiedingen bij Coolblue
Bekijk de beste aanbiedingen bij Bol.com
Alles over wasdrogers
Wat is een wasdroger en hoe werkt het?
Wasdroger aanschaffen: waar let je op?
Een wasdroger is niet zomaar een aankoop. Onder andere door de hoogte van de prijs is het belangrijk dat je goede afwegingen maakt in je aankoopproces. Hieronder bespreken we enkele aspecten die je tegenkomt in je zoektocht. Succes!
Welke prijs?
De prijs van een wasdroger schud je niet zomaar uit je mouw. Een droogtrommel ligt tussen de 450 en 1300 euro. De hoogte van de prijs hangt af van de techniek, het vulgewicht, het energielabel, snelheid, het type en het geluidsniveau. Enkele van deze onderdelen bespreken we hieronder. Het is verder van belang dat je goed nadenkt waar jij waarde aan hecht. Een wasdroger kan bijvoorbeeld in de aanschaf een hoge prijs hebben, maar op de lange termijn zeer voordelig uitpakken. Of andersom. Een lage aanschafprijs, maar wel hoge lange termijn kosten. Dat heeft alles te maken met de energiekosten. Hier later meer over.
Welk merk?
Waarschijnlijk heb je van deze merken weleens eerder gehoord: AEG, Beko, Bosch, Miele en Samsung. Deze merkaanbieders staan bovenaan de keten als het gaat om het verkopen van wasdrogers. Bosch, Miele en AEG kenmerken zich voornamelijk door hun hoge kwaliteit in techniek en design. Dit zijn echte A-merken. Ben je op zoek naar een wat betaalbaarder wasdroger? Dan is Beko de ideale keuze. Dit merk biedt uitstekende huishoudelijke apparaten aan voor een goede prijs.
Warmtepompdroger of condensdroger?
Wasdrogers zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Dan hebben we het wel voornamelijk over de manier van drogen. Zo heb je warmtepompdrogers, condensdrogers en afvoerdrogers. Afvoerdrogers worden echter weinig meer verkocht, aangezien ze schadelijk zijn voor het milieu. We bespreken daarom de eerste twee hieronder in het overzicht.
Type wasdroger | Eigenschappen | Voor- en nadelen |
Warmtepompdroger | – Werkt met een condensreservoir of waterafvoer – Lage droogtemperatuur | + Energiezuinig + Lage energiekosten – Hogere aanschafprijs
|
Condensdroger | – Werkt met een condensreservoir of waterafvoer – Hoge droogtemperatuur | + Sneller droog + Lagere aanschafprijs – Verbruikt veel energie – Hogere energiekosten |
Beide wasdrogers werken zeer goed. Toch is de warmtepompdroger energiezuiniger, omdat de specifieke droger de warme lucht herbruikt. Hierdoor bespaar je veel op je energiekosten. De condensdroger daarentegen droogt sneller en is in de aanschafprijs een stuk goedkoper. Het is wel een stuk minder milieubewust.
Welk energielabel?
Zoals eerder in dit artikel vermeld bepaalt de energielabel hoe zuinig je droogt. De energieklasses liggen tussen de A+++ (beste) tot en met G (slechtste). Tegenwoordig bieden merken enkel A+++ tot en met C aan. Hoe beter het energielabel is, hoe hoger de aanschafwaarde, maar hoe lager de energiekosten zullen zijn. Hoe slechter het label, hoe lager de aanschafprijs, maar hoe hoger de energiekosten. Waar ga jij voor?
Welke programma?
Uiteraard heeft elke wasdroger vooringesteld droogprogramma’s tot zijn beschikking. Welke programma’s jij nodig hebt is afhankelijk van het materiaal van het wasgoed. Wil jij bijvoorbeeld je sportkleding drogen? Kies dan voor een wasdroger met een functie voor sportkleding. De wasdroger zal dan het ideale wasprogramma draaien voor jouw specifieke kleding. Dit geldt net als kleding van katoen, polyester of wol.
Het vulgewicht
Hoeveel wasgoed moet er in een keer in kunnen? Wanneer je met veel mensen in huis bent, kun je verwachten dat er veel kleding tegelijk gedroogd moet worden. In dat geval is verstandig om een wasdroger met een vulgewicht van 8 of 9 kg of meer aan te schaffen. Deze zijn voornamelijk geschikt voor 2 tot 3 personen. Ben je alleen in huis? Dan is een droger met een vulgewicht van 7 kilogram voldoende.
Andere was en wasmachine tips
In de droger kun je het wasgoed natuurlijk drogen. Het is daarnaast ook belangrijk dat je was goed schoon wordt en niet te nat uit de wasmachine komt. Als je ook toe bent aan een nieuwe wasmachine bekijk dan ook eens onze ‘beste wasmachine‘ pagina. Heb je moeite met bukken kijk dan eens naar een wasmachine verhoger die je zowel voor een wasmachine als droger kunt gebruiken.
Om je wasmachine schoon te houden kun je wasmachine reiniger gebruiken.
Voor een schone was kun je zowel wasmiddel als waspods gebruiken en voor een heerlijk frisse en zachte geur van je wasgoed kies je voor wasverzachter of heerlijk ruikende wasparfum.