De beste baby slaapzak 2021

Welke baby slaapzak is het beste?

Het is erg belangrijk voor een baby om een goede en bovenal veilige nachtrust te hebben. Met de beste baby slaapzak 2021 kun je je baby veilig laten slapen en verklein je de kans op wiegendood, verstikking in bed en andere ongelukken. Maar welke slaapzak kun je nu het beste voor je baby kopen? Koop je een goedkope baby slaapzak of koop je liever de beste kwaliteit? Welke maten heb ik nodig? Wij hebben het voor je uitgezocht zodat jij de beste kunt kopen.

Beste Jollein baby slaapzak

Jollein heeft een breed assortiment met slaapzakken en andere babyartikelen. In principe zijn alle slaapzakken van Jollein qua kwaliteit perfect en een zeer goede keuze om te kopen. Natuurlijk zijn de slaapzakken in verschillende kleuren en modellen te koop. Bekijk hier alle Jollein slaapzakken.

 

4 seizoenen slaapzak baby

Een 4 seizoenen slaapzak voor een baby kun je het gehele jaar gebruiken doordat de slaapzak uit 2 delen bestaat. Als het warmer wordt kun je bij veel van deze 4 seizoenen slaapzakken de mouwen eruit halen en/of de binnenvoering eruit halen zodat de slaapzak dunner wordt en je deze dus het gehele jaar door kunt gebruiken. Wordt het weer wat kouder dan kun je de binnen voering en de mouwen er weer in doen.

Onze beste koop is de Jollein baby slaapzak. Jollein heeft ontzettend veel positieve reviews, ervaringen en beoordelingen van jonge moeders en dit merk is absoluut een aanraden voor diverse baby spullen.

Slaapzak newborn

Ook voor een pasgeboren newborn is een speciale slaapzak. Deze newborn slaapzak voor de kleine baby’s wordt ook wel een inbakersslaapzak genoemd. Er zijn leuke slaapzakken in allerlei kleuren zoals rose, blauw, mint, grijs en wit. Sommige newborn slaapzakken hebben een leuke teddy beer vorm of een leuke nijntje prent erop. 

Een veel verkochte newborn slaapzak is de Puckababy, Bemini, MINIYOU of Lodger welke louter veel positieve reviews en ervaringen hebben.

Maat slaapzak baby

Als je een slaapzak gaat kopen is het belangrijk om de juiste maat te kopen. Is je baby ongeveer 2 maanden oud dan zal de baby tussen de 50 en 60 cm groot zijn en heeft hij een 60 cm of maat 50/62 slaapzak nodig. Is de baby 4 maanden uit dan kom je waarschijnlijk uit op minimaal maat 68 slaapzak. Bekijk onderstaande tabel voor een richtlijn welke maat slaapzak je ongeveer voor je baby nodig hebt.

Leeftijd van de babyLengte van de babyMaat slaapzak
0-3 maanden50-60 cm60 cm of 50/62
3-6 maanden60-70 cm70 cm of 68/80
6-12 maanden70-80 cm80 cm of 68/80
12-18 maanden80-90 cm90 cm of 86/104
18-24 maanden90-110 cm110 cm of 86/104

Veel gestelde vragen over een slaapzak baby

In de eerste paar weken na de geboorte beweegt je baby nog niet zoveel dat hij draait van zijn buik naar zijn rug of andersom en komt hij niet zo snel bloot te liggen of volledig onder de deken / laken. Wanneer de baby meer begint te bewegen is het wel aan te raden om een slaapzak baby te kopen voor de veiligheid en om er voor te zorgen dat de baby altijd lekker warm in bed ligt en zonder dekens komt te liggen.

Als je de baby toch in een deken op bed wilt leggen dan is het aan te raden de baby zo laag mogelijk in zijn bedje te leggen. Hiermee wordt bedoelt dat de baby met zijn voeten tegen het voeteneinde van het bed aan komt te leggen. Vervolgens zorg je het slaapdeken goed strak onder het matras stopt zodat de baby weinig kan bewegen en de kans dat de baby er onder komt klein is.

Gaat de baby toch snel wurmen en meer bewegen dan is het beste advies om een slaapzak te kopen.

Je kunt in veel verschillende winkels een slaapzak kopen zoals bij diverse baby speciaalzaken zoals Prenatal. Maar ook bij winkels als Hema, Zeeman, Wibra en Action zijn slaapzakken te koop.

Je kunt bij een baby in zijn nek voelen of deze koud of zweterig aanvoelt. Wanneer een baby het echt te warm heeft kun je dit vaak ook wel zien aan de wangen die heel warm zijn en een zweterige gloed hebben. Wanneer baby’s het koud hebben voelt de nek iets kouder aan en je baby is wellicht wat huilerig.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general