De beste kniepertjesijzer 2021

Wat is de beste kniepertjesijzer?

Wil je zelf kniepertjes gaan bakken? Dan ben je wellicht op zoek naar de beste kniepertjesijzer 2021! In het noorden (groningen / drenthe) en oosten (achterhoek) is kniepertjes bakken echt al heel lang een traditie. Vaak zie je ook in die regios dat veel verenigingen aan de deur komen om kniepertjes te verkopen. Met een goed kniepertjesijzer kun je zelf heel gemakkelijk en snel de lekkerste kniepertjes bakken. Dus ben jij ook helemaal verzot op kniepertjes, bak ze lekker zelf!

Maar wat is nu het beste kniepertjes ijzer, zoek je een goedkope kniepertjesijzer, een ouderwets kniepertjesijzer of gewoon op zoek naar een leuke aanbieden of informatie? Wij hebben de beste kniepertjesijzers voor je opgezocht en op een rijtje gezet.

 Een veel gebruikt ijzer is de Cloer kniepertjesijzer. Cloer staat voor kwaliteit en voor producten met een lange levensduur. Het is dan ook niet gek dat de Cloer kniepertjesijzer veel  goede ervaringen, beoordelingen en reviews heeft.

Cloer Oublie- en Kniepertjesijzer 261 - Wafelijzer

48,99 Op voorraad
Laatste update was op: oktober 19, 2021 5:37 pm

Met de Cloer 261 wafelijzer maak je oublie wafels of kniepertjes gewoon thuis.

Het Cloer wafelijzer voor oubliewafels of kniepertjes heeft een diameter van 15 cm en is voorzien van een regelbare thermostaat met 5 standen. Gebruik het wafelijzer voor het bakken van kniepertjes, dunne wafels, die je tot oublihoorns of cannoli kunt rollen. Heerlijk als dessert.

Door de anti-aanbaklaag laten de wafels na het bakken gemakkelijk los en hoef je minder boter of olie te gebruiken. Het indicatielampje geeft aan wanneer de ijzer op temperatuur is.

Door het platte design en de stekker- en snoer-opslagplaats is het wafelijzer goed op te bergen.

De beste kniepertjes recepten

Er zijn diverse recepten voor het maken van kniepertjes beslag of kniepertjes deeg.

Voor kniepertjesdeeg heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 500 gram bloem
– 250 gram basterdsuiker
– 250 gram kristalsuiker
– 200 gram margarine
– 3 eieren
– 2 zakje vanillesuiker
– 1 theelepel kaneel

Verder heb je natuurlijk een kniepertjesijzer of ouderwets ijzer nodig. Het is raadzaam het ijzer op bijvoorbeeld een krant te zetten om gesmolten boter wat langs het ijzer loopt op te vangen en een stuk bakpapier om de klaargemaakte kniepertjes op te leggen zodat ze kunnen afkoelen.

Hoe maak je kniepertjesdeeg?

– Weeg de bloem af en doe dit in een grote kom.
– Voeg het kaneel en vanillesuiker toe en meng dit goed door elkaar heen.

– Doe de boter / margarine in een andere kom en zet dit even in de magnetron totdat het gesmolten is.
– Voeg de suiker toe.
– Mix alles goed door elkaar heen met een staafmixer of een handmixer totdat het èèn geheel is.

– Nu wordt de bloem in gedeeltes toegevoegd aan het botermengsel. Doe dit in gedeeltes om klonten te voorkomen en mix dit steeds goed door. Als alle bloem is toegevoegd heb je een mooi stevig geheel.
– Draai kleine bolletjes van het gemaakte deeg, Één kniepertje is ongeveer 10 gram deeg. Zorg dus voor bolletjes van ongeveer 10 gram. Dit zorgt er voor dat je mooie bolletjes hebt en je kniepertje straks niet te dik wordt.
– Om het vastplakken aan het ijzer te voorkomen is het aan te raden na het maken van het deeg ongeveer een uur te wachten voordat je gaat beginnen met bakker.

Zorg er voor dat het kniepertjesijzer goed warm is en je hem voor gebruik een beetje insmeert met boter zodat het ijzer vochtig is zodat het kniepertje er niet aan blijft plakken. Leg vervolgens een bolletje in het midden van het ijzer en sluit het ijzer en blijf het ijzer goed aandrukken voor ongeveer 10 seconden. Daarna is je kniepertje na ongeveer 30 seconden klaar (afhankelijk van hoe bruin jij het kniepertje wilt bakken)

Heerlijke koekjes, cake en wafels maken?

Met een kniepertjes ijzer kun je natuurlijk overheerlijke kniepertjes bakken om lekker op te eten. Vind je het bakken leuk? Met een wafelijzer kun je heerlijke wafels bakken, of wat dat je van een heerlijke tosti? Deze kun je heel eenvoudig maken met een tosti ijzer en zijn super lekker!

Veel gestelde vragen over een kniepertjesijzer / kniepertjes bakken

Een kniepertjes ijzer wordt ook wel een wafelijzer of oublieijzer genoemd. Je kunt met het ijzer naast kniepertjes en rolletjes ook heerlijke wafels maken. Verder kun je het wafelijzer gebruiken voor stroopwafels, dunne wafels, galetten, cannolli, oubliehoorntjes en ijshoorntjes en nog veel meer!

Naas het online kopen van een kniepertjesijzer kun je er ook voor kiezen om hem in een fysieke winkel te kopen. Bij de Blokker verkopen ze doorgaans ook Cloer kniepertjesijzers. Daarnaast zie je soms in winkels als de Action en Hema ook wel eens een wafel of kniepertjesijzer maar zeker niet altijd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general