Het beste traphekje 2022

Wat is het beste traphekje

Zodra je baby begint met kruipen en lopen is het belangrijk dat je een aantal dingen moet doen om je huis veilig en kindvriendelijk te maken voor baby’s en peuters. Èèn van de allerbelangrijkste dingen is het plaatsen van een traphekje. Als je even boven bent en je babytje is ook mee dan wil je dat de baby vrij rond kan bewegen en zeker niet van de trap valt! Het is daarom absoluut een must om je trap veilig te maken. Met het beste traphekje 2022 maak jij jouw huis veilig en kunnen je kinderen veilig spelen en bewegen zonder dat jij er steeds op moet letten en zonder van de trap te vallen.

Om je te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende soorten traphekjes die je kunt kopen, er zijn goedkope traphekjes en dure traphekjes, maar om eerlijk te zijn is het belangrijk om een goed traphekje te kopen en voornamelijk te letten op de veiligheid in plaats van de prijs!

Met meer dan 300+ positieve beoordelingen, ervaringen en reviews is het Hauck Open N Stop Traphekje erg populair. Dit traphekje is stevig, eenvoudig te monteren en gemakkelijk te openen.

Hauck Open N Stop Traphekje - 75-80cm - Wit

33,99 34,49 Op voorraad
Laatste update was op: mei 18, 2022 7:18 am

Het Hauck traphekje Open 'n Stop biedt kindvriendelijke veiligheid voor in huis. De bevestiging is zeer eenvoudig. Het metalen hek wordt geklemd door druk op muren of deuren. Boren of schroeven is niet nodig. Het Hauck Open 'n Stop veiligheidshek is geschikt voor breedtes van 75-80 cm en heeft een tweeledige handmatige vergrendeling. Het hekje kan met één hand geopend en gesloten worden door de kinderveilige sluiting. Het Hauck Open 'n Stop traphekje is SGS gecertificeerd en biedt optimale veiligheid voor je kindje.

Traphekje zonder boren

Ook op zoek naar een traphekje zonder te boren? Veel mensen zijn op zoek naar een traphekje waarbij ze geen gaten in de muur hoeven te boren. Dit omdat je wellicht net alles verbouwd en netjes hebt gemaakt en een traphekje toch tijdelijk is. Een traphek zonder boren wordt ook wel een klemhek genoemd. Een klemhek is een deurhekje met een klemsysteem waardoor je deze eenvoudig kunt bevestigen tussen de deurposten of het trapgat zonder te boren.

Traphekje oprolbaar

Een oprolbaar veiligheidshekje wordt vaak gebruikt voor baby’s en dieren (hond). Met een oprolbaar traphekje kun je de trap of deur gemakkelijk afsluiten voor baby of hond. Omdat het traphekje oprolbaar is is het wel minder stevig, ons advies is dan ook geen oprolbaar traphekje bovenaan de trap te gebruiken omdat de stof indeukt en je er mogelijk alsnog overheen kan vallen.

Waar op letten bij het kopen van een traphek?

Er zijn veel verschillende soorten traphekjes die je kunt kopen, maar waar moet je nu precies op letten als je er één gaat kopen?

Bevestiging: Een traphekje kun je op verschillende manieren bevestigen, denk hierbij aan het boren in de muur, een traphek zonder boren of een traphek die je kunt klemmen. De meest veilige optie is met gaten in de muur boren, dit is verreweg het stevigste en meest betrouwbaar. Wil je tussen de slaapkamerdeur even een traphekje plaatsen voor je kleine baby dan kun je ook prima kiezen voor een klem traphekje.
Afmetingen: De afmetingen van het hekje is de afmeting van muur tot muur, of de tussenruimte tussen het deurkozijn of als je het hekje bij de trap wilt plaatsen de breedte van de trap waar het hekje tussen geplaatst moet worden. Gangbare maten zijn 60 – 80 cm, 80 – 100 cm, 100 -120 cm, 120 – 140 cm maar je hebt ook nog grotere.
Kleur: Ga je voor een neutrale kleur? Of een kleur die bij je interieur past of wil je een fleurig hekje? Er zijn verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen.
Materiaal: Er zijn verschillende materialen als het gaat om traphekjes, denk hierbij aan metaal, kunststof en aluminium waar het metalen traphekje het stevigste is.
Soort hek: Het hekje kan een soort spijlenhek zijn maar je hebt ook een hekje die oprolbaar is, een soort gaas.

Veel gestelde vragen over traphekjes

In de meeste bouwmarkten kun je een traphekje kopen zoals GAMMA, Praxis, Hornbach.

Veel traphekjes zijn voorzien van het Europese veiligheidsnorm EN 1930:2011. Deze norm is geen verplichte norm, maar als een traphekje wel aan deze norm voldoet dan is deze uitgebreid getest op de punten die in deze norm staan vermeld en dus mogelijk veiliger dan andere exemplaren.

Wel is het tevens van belang dat je goed de handleiding leest bij het plaatsen van het traphekje. Veel ongelukken gebeuren namelijk door verkeer gebruik en verkeerd geïnstalleerde traphekjes.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general