Het beste traphekje 2024

Wat is het beste traphekje?

Zodra je baby begint met kruipen en lopen is het belangrijk dat je een aantal dingen moet doen om je huis veilig en kindvriendelijk te maken voor baby’s en peuters. Èèn van de allerbelangrijkste dingen is het plaatsen van een traphekje. Als je even boven bent en je babytje is ook mee dan wil je dat de baby vrij rond kan bewegen en zeker niet van de trap valt! Het is daarom absoluut een must om je trap veilig te maken. Met het beste traphekje 2024 maak jij jouw huis veilig en kunnen je kinderen veilig spelen en bewegen zonder dat jij er steeds op moet letten en zonder van de trap te vallen.

Om je te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende soorten traphekjes die je kunt kopen, er zijn goedkope traphekjes en dure traphekjes, maar om eerlijk te zijn is het belangrijk om een goed traphekje te kopen en voornamelijk te letten op de veiligheid in plaats van de prijs!

Beste traphekje kopen?

Met meer dan 300+ positieve beoordelingen, ervaringen en reviews is het Hauck Open N Stop Traphekje erg populair. Dit traphekje is stevig, eenvoudig te monteren en gemakkelijk te openen.

Hauck Open N Stop Traphekje - 75-80cm - Wit

35,99 39,90 Niet op voorraad
Laatste update was op: 25 juni 2024 02:48

Het Hauck traphekje Open 'n Stop biedt kindvriendelijke veiligheid voor in huis. De bevestiging is zeer eenvoudig. Het metalen hek wordt geklemd door druk op muren of deuren. Boren of schroeven is niet nodig. Het Hauck Open 'n Stop veiligheidshek is geschikt voor breedtes van 75-80 cm en heeft een tweeledige handmatige vergrendeling. Het hekje kan met één hand geopend en gesloten worden door de kinderveilige sluiting. Het Hauck Open 'n Stop traphekje is SGS gecertificeerd en biedt optimale veiligheid voor je kindje.

Traphekje zonder boren

Ook op zoek naar een traphekje zonder te boren? Veel mensen zijn op zoek naar een traphekje waarbij ze geen gaten in de muur hoeven te boren. Dit omdat je wellicht net alles verbouwd en netjes hebt gemaakt en een traphekje toch tijdelijk is. Een traphek zonder boren wordt ook wel een klemhek genoemd. Een klemhek is een deurhekje met een klemsysteem waardoor je deze eenvoudig kunt bevestigen tussen de deurposten of het trapgat zonder te boren.

Traphekje oprolbaar

Een oprolbaar veiligheidshekje wordt vaak gebruikt voor baby’s en dieren (hond). Met een oprolbaar traphekje kun je de trap of deur gemakkelijk afsluiten voor baby of hond. Omdat het traphekje oprolbaar is is het wel minder stevig, ons advies is dan ook geen oprolbaar traphekje bovenaan de trap te gebruiken omdat de stof indeukt en je er mogelijk alsnog overheen kan vallen.

Alles over traphekken

In dit hoofdstuk vertellen we alles over traphekjes. Verwachten jullie binnenkort een baby of wordt de baby al wat groter en zoek je een traphekje? Alle informatie en antwoorden op belangrijke vragen vind je hieronder

Wat is een traphekje en wat kun je er mee?

Een traphekje is een barricade waarmee je zorgt dat je kindje niet de trap op kan en ook de trap niet af kan. Een traphekje is een must-have voor iedere ouder met kleine kinderen en een trap in huis gezien er jaarlijks nog altijd veel kinderen van de trap vallen en op de eerste hulp terecht komen. Veiligheid in huis is daarom erg belangrijk!

Welke soorten traphekken zijn er?

Er zijn verschillende soorten traphekjes die je ook op verschillende manieren kunt bevestigen. Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

  • Spijlenhekjes: de traphekken met lange spijlen is wellicht de bekendste, dit is een traphek die je gewoon open en dicht kunt doen en is gemaakt van stevig materiaal zoals hout, kunststof en metaal. Dit zijn stevige traphekjes!
  • Vouwhekjes: het hekje kun je bij het open doen langzaam in elkaar vouwen. Deze hekjes zijn minder stevig dan de spijlenhekjes en niet het meest veilige
  • Rolhekjes: deze hebben een basis aan de zijkant aan de muur zitten en je kunt een soort doek uitrollen als je het hekje sluit. Deze hekjes hebben geen spijlen en zijn dus minder stevig en worden zeker boven aan de trap afgeraden.
Zoals je kunt lezen zijn er meerdere soorten hekjes die je kunt kopen. Het meest veilig en de beste zijn dus de spijlenhekjes.

Waar op letten bij het kopen van een traphek?

Er zijn veel verschillende soorten traphekken die je kunt kopen, maar waar moet je nu precies op letten als je er één gaat kopen?

Bevestiging: Een traphekje kun je op verschillende manieren bevestigen, denk hierbij aan het boren in de muur, een traphek zonder boren of een traphek die je kunt klemmen. De meest veilige optie is met gaten in de muur boren, dit is verreweg het stevigste en meest betrouwbaar. Wil je tussen de slaapkamerdeur even een traphekje plaatsen voor je kleine baby dan kun je ook prima kiezen voor een klem traphekje.
Afmetingen: De afmetingen van het hekje is de afmeting van muur tot muur, of de tussenruimte tussen het deurkozijn of als je het hekje bij de trap wilt plaatsen de breedte van de trap waar het hekje tussen geplaatst moet worden. Gangbare maten zijn 60 – 80 cm, 80 – 100 cm, 100 -120 cm, 120 – 140 cm maar je hebt ook nog grotere.
Kleur: Ga je voor een neutrale kleur? Of een kleur die bij je interieur past of wil je een fleurig hekje? Er zijn verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen zoals zwart, bruin (houtlook), wit, grijs en meer.
Materiaal: Er zijn verschillende materialen als het gaat om traphekjes, denk hierbij aan metaal, kunststof, hout en aluminium waar het metalen traphekje het stevigste is.
Soort hek: Het hekje kan een soort spijlenhek zijn maar je hebt ook een hekje die oprolbaar is, een soort gaas.

Veel gestelde vragen over traphekjes

Online heb je een zeer groot aanbod aan verschillende traphekken zoals op Bol.com. Bekijk direct het aanbod traphekjes op Bol.com Om een traphekje te kopen in een fysieke winkel heb je simpelweg het meeste keus in een echte babywinkel of slaapwinkel waar producten voor baby’s en kinderen te koop zijn. Hier kun je vaak ook een gedegen advies krijgen. Verder kun je in de meeste bouwmarkten kun je een traphekje kopen zoals GAMMA, Praxis, Hornbach.

Traphekje Praxis

In de Praxis vind je naast veel producten voor het klussen en de tuin ook traphekjes. Het aanbod is niet groot maar de kwaliteit van de hekjes en de prijs is prima.

Traphekje Gamma

Gamma heeft een iets groter aanbod aan traphekken dan Praxis. Er zijn meerdere kleuren, formaten en materiaalsoorten beschikbaar. Zo heb je hekjes die je kunt klemmen en dus zonder boren kunt gebruiken en hekjes van hout en metaal. Bij Gamma kun je ondanks het geringe aantal hekjes toch prima slagen.

Traphekjes Ikea

Ondanks dat veel mensen op zoek naar naar een Ikea traphekje kun je op het moment van schrijven bij Ikea geen traphek kopen. We hebben ze allerlei producten voor het slapen en wonen alsook voor de veiligheid van kinderen.

Veel traphekjes zijn voorzien van het Europese veiligheidsnorm EN 1930:2011. Deze norm is geen verplichte norm, maar als een traphekje wel aan deze norm voldoet dan is deze uitgebreid getest op de punten die in deze norm staan vermeld en dus mogelijk veiliger dan andere exemplaren.

Wel is het tevens van belang dat je goed de handleiding leest bij het plaatsen van het traphekje. Veel ongelukken gebeuren namelijk door verkeer gebruik en verkeerd geïnstalleerde traphekjes.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo