Beste Marseille zeep 2024

Welke Marseille zeep is de beste?

Wil jij ook een echte Marseille zeep in huis halen? Een originele zeep die al meer dan 100 jaar over de toonbanken vliegt? Met de beste Marseille zeep 2024 krijg je die kans. De Marseille zeep is ontzettend veelzijdig. Je kunt onder andere je haren wassen, huid wassen, kleding wassen en afwassen. Bovendien kun je de zeep gebruiken om je tanden te poetsen en je baard of benen te scheren. En wil je insecten weg hebben? Dan is deze multifunctionele zeep ook jouw grote vriend. De zeep is beschikbaar in verschillende vormen. Voor welke ga jij?

Om erachter te komen welke soort Marseille zeep jij wilt, is het belangrijk te weten waar jij het voor wilt gebruiken. We hebben voor jou onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden en hebben de beste Marseille zeepjes voor jou uitgezocht en op een rij gezet. Bovendien vertellen we je meer over wat Marseille zeep is, welke soorten Marseille zeep er zijn en waar je Marseille zeep voor gebruikt. Dit alles om jou beter op weg te helpen en uiteindelijk een betere keuze te kunnen maken!

Beste Marseille zeep kopen

Populair zijn de “Savon de Marseille” zeep blokken, dit is de orginele “Savon de Marseille” die op traditionele wijze is gemaakt.

Marseille zeep vloeibaar

Vloeibaar handzeep Marseille

Marseille wasmiddel en waspoeder

Ook voor de wasmachine is er Marseille wasmiddel of waspoeder.

Wat is Marseille zeep?

Marseille zeep is een eeuwenoud product dat in de 19e eeuw in Marseille werd gebruikt om kleding te wassen. Dat was in die tijd natuurlijk ook ontzettend belangrijk, aangezien alles met de hand gewassen werd. Dat is nu wel anders. Er was in die tijd een ongelofelijk overschot aan verschillende ingrediënten die ze destijds bij elkaar hebben gegooid, dat uiteindelijk leidde tot deze Marseille zeep. Nu nog steeds kun je deze specifieke zeep aanschaffen!

Wat zijn de ingrediënten?
Maar wat zit er nu precies in deze Marseille zeep? De Marseille zeep bestaat uit een combinatie van natuurlijke olie (olijfolie), soda en zout. Puur natuur! Nu nog steeds wordt dat op deze manier gemaakt in verschillende fabrieken in Frankrijk. Het heet alleen Marseille zeep als enkel de genoemde grondstoffen erin zitten. Als er iets anders in zit, geldt het oorspronkelijk niet meer als de specifieke Marseille zeep. Toch is er in de loop der jaren toch gebruik gemaakt van verschillende geuren, zodat de markt verbreed kon worden!

Welke soorten Marseille zeep zijn er?

De Marseille zeep is voor verschillende doeleinden te gebruiken, waardoor de zeep op verschillende manieren op de markt is gebracht. We bespreken de mogelijkheden hieronder:

 • Marseille zeepblokken: dit zijn uiteraard de oorspronkelijke zeepblokken waar de Marseille zeep mee bekend is geworden. Deze kun je voor verschillende toepassingen gebruiken, waaronder voor het wassen van je huid of haar. Je kan het ook gebruiken om andere recepten te maken voor het maken van tandpasta of scheerschuim!
 • Marseille zeepvlokken: Marseille zeepvlokken werden vroeger voornamelijk gebruikt voor de handwas, maar tegenwoordig kun je ze ook in de wasmachine gooien. Hiermee zorg je er dus voor dat jouw kleding op een zachte en frisse manier uit de was komen!
 • Marseille zeep vloeibaar: Marseille zeep is ook te verkrijgen in vloeibaar materiaal, zodat je je handen of huid op een eenvoudige manier kunt schoonmaken. Ook kun je het gebruiken als schoonmaakmiddel voor de tafel of het aanrecht!

Waar gebruik je Marseille zeep voor?

Marseille zeep werd dus vroeger voornamelijk gebruikt om kleding te wassen. Aangezien op een gegeven moment alles met de wasmachine werd gedaan, kreeg de Marseille zeep een verval. Toch wordt de zeep nu nog steeds gebruikt. Zo kan je de zeep voor verschillende doeleinden gebruiken. We bespreken hieronder welke dat precies zijn:

 • Handen wassen: Marseille zeep is eenvoudig te gebruiken als handzeep. Je kan het met je handen onder de kraan houden om je handen te wassen, maar je kan er ook voor kiezen om de zeep vloeibaar te maken door de Marseille zeep in heet water op te lossen. Met een eetlepel glycerine zorg je voor vloeibare handzeep! 
 • Ontsmettingsmiddel: door de olijfolie heeft marseillezeep een antibacteriële werking en kan daarom ook als ontsmettingsmiddel gebruikt worden.
 • Haren wassen: je kan er niet alleen je huid mee wassen, maar ook je haren! Los het op in het hete water en spoel je haren ermee af. Zo werkt het perfect als shampoo of haarzeep!
 • Afwasmiddel: ook is Marseille zeep te gebruiken voor de afwas. Hierbij is het belangrijk dat je een bepaald recept volgt. Los de zeep in heet water op en voeg zuiveringszout en etherische olie toe. Zo heb je Marseille afwasmiddel!
  Tandenpoetsen: je gelooft het waarschijnlijk niet eens, maar je kunt er zelfs je tanden mee poetsen! Schraap je tandenborstel over een blok Marseille zeep en begin met het tandenpoetsen. Het zou ontzettend goed zijn voor jouw tandvlees!
 • Scheerschuim: en het wordt nog gekker; je kunt er namelijk ook nog eens mee scheren! Los de zeep op in water en voeg wat kokos- en amandelolie toe. Scheerschuim is daarmee een feit! Je kunt daarna met een goed scheermesje voor mannen of scheermesje voor vrouwen scheren.
 • Tegen insecten: insecten houden totaal niet van de geur van olijfolie. Daarom is Marseille zeep een perfecte optie om ze weg te houden!
 • Kleding wassen: en uiteraard kan de Marseille zeep nog steeds als wasmiddel voor je kleding fungeren. Zoals het oorspronkelijk ging! Hiervoor is de zeep ook te verkrijgen in poedervorm alsook in een vloeibaar wasmiddel.
 • Vlekken verwijderen: met de zeek kun je diverse vlekken in kleding verwijderen door de zeep nat te maken en bijvoorbeeld servetten, kragen of manchetten in te smeren met marseillezeep en vervolgens het kledingstuk te wassen.

Waar Marseille zeep kopen?

Ben je van plan om Marseille zeep kopen? Dat kan dan ontzettend eenvoudig. Marseille zeep is onder andere in de fysieke winkels te verkrijgen, zoals bij de Etos, De Tuinen of bij het Kruidvat en mogelijk bij de Action. Ook online zijn er verschillende zaken waar Marseille zeep bekend is. Ik zou zeggen; waar wacht je nog op?

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo