Beste kledingstomer 2024

Wil je nooit meer kreukels of vouwen in je kleding? Dan hebben we een oplossing voor je. Een kledingstomer zorgt ervoor dat je een ‘wapen’ in huis hebt om de kreukels en vouwen aan te pakken. En je hebt niet alleen een wapen in huis, goede kledingstomers neem je overal mee naartoe.

Ben je benieuwd naar het beste stoomapparaat voor kleding? In deze koopgids laten we zien wat de pareltjes uit het aanbod zijn. Ook leggen we uit hoe je een kledingstomer het best kunt gebruiken en waar je op moet letten als je de beste wilt vinden.

De beste kledingstomer kopen?

Tijdens je zoektocht naar een goede kledingstomer ga je veel verschillende producten tegenkomen. Dat is ook niet zo gek. Niemand wil bij een belangrijke vergadering aankomen met een overhemd of jasje vol kreukels. Of iedere week met een stapel gekreukte kleding naar de stomerij gaan. Een kledingstomer gaat je veel plezier opleveren. Wil je weten wat de beste apparaten zijn? Kijk dan snel hieronder.

Onze beste koop:

Luxe Kledingstomer - Handstomer - Handstoomreiniger - Stoomstrijkijzer - Stomer kleding - voor op reis - Zwart

39,95 Op voorraad
Laatste update was op: 8 juli 2024 15:49

De beste kledingstomer in deze lijst is van het merk Samako. Deze luxe kledingstomer is ideaal om onderweg of op locatie te gebruiken. Binnen 25 seconden is het apparaat opgewarmd, waarna je de vouwen uit je kleding kunt verwijderen. Een ander voordeel van deze kledingstomer is dat je niet lang bezig bent met de vouwen.

Het snoer is extra lang, zodat je niet echt gebonden bent aan een stopcontact. Natuurlijk heb je stroom nodig, maar je hoeft niet half in het stopcontact te gaan zitten. Niet alleen vouwen en kreuken worden door dit apparaat verwijderd, bacteriën en onaangename geuren maken eveneens geen kans meer.

Je kunt de luxe kledingstomer dus prima onderweg gebruiken. Het meenemen is gelukkig ook geen probleem. Het apparaatje is +- 20×8.5×9.5 centimeter en past dus makkelijk in je tas. Of in de reistas die bij dit product wordt geleverd. Verder zitten er twee opzetstukken in de doos, een maatbeker, borstel en, ook handig, een Nederlandse gebruiksaanwijzing.

De reviews van andere gebruikers zijn zeer positief. Het apparaatje stoomt goed, zonder te lekken. Samako heeft gewoon een topproduct gemaakt, dat vouwen, kreuken en vieze geurtjes in kleding op de juiste manier aanpakt.

Voordelen Samako Luxer handstomer:

✅ Binnen 25 seconden op temperatuur
✅ Compact design, handig voor op reis
✅ Extra lang snoer
✅ Verwijdert onaangename geuren & dood ongewenste bacteriën.

Bestel direct bij de volgende webshops:

Andere opties:

Philips 3000 series STH3010/70

Als je een goede kledingstomer zoekt, kun je gerust ook even naar de STH3010/70 uit de 3000 series van Philips kijken. Dat Philips zo’n fijn apparaat heeft gemaakt, is geen verrassing. Een van de bekendste Nederlandse bedrijven op het gebied van elektronische apparaten is niet voor niets zo groot geworden.

Deze kledingstomer is compact en opvouwbaar, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen en gebruiken. Dit apparaat verwijdert 99% van de bacteriën uit je kleding en zorgt voor een heerlijke verfrissing. En vergeet de vouwen en kreukels niet. Of wel, want je ziet ze na gebruik van de STH3010/70 niet meer in je kleding.

Een groot voordeel van een stomer ten opzichte van een strijkijzer is dat je zo snel aan de slag kunt. Na een halve minuut opwarmen geeft het lampje aan dat je kunt beginnen. Deze Philips kledingstomer levert een druk van 20 gram per minuut.

In het waterreservoir kan 100 milliliter water. Dit is ruim voldoende om een volledige outfit te stomen. Je krijgt er een opbergetui bij. En Philips geeft je ook nog 2 jaar garantie. Houd er trouwens rekening mee dat het waterreservoir er gebruikt uit kan zien. Philips test de stomers namelijk nog voordat ze verzonden worden. Dit is natuurlijk alleen maar fijn.

Voordelen Philips 3000 series STH3010/70:

✅ Speciaal compact ontwerp voor op reis (opvouwbaar)
✅ Snel warm en starten met stomen
✅ Dood ongewenste bacteriën.

Bestel direct bij de volgende webshops:

Steamrs Krachtige Luxe Kledingstomer – Zand

De zandkleurige kledingstomer van Steamrs is, zoals je al aan de naam ziet, erg krachtig. Dankzij het vermogen van 1500 Watt zijn kreuken, vouwen en bacteriën volstrekt kansloos. Er kan 7 of 8 minuten non-stop worden gestoomd. De stoomproductie is 30 gram per minuut, wat behoorlijk veel is.

Deze kledingstomer is wat langer dan de eerste twee uit onze lijst. De Steamr komt aan een lengte van 33 centimeter. Meenemen in een handtas is daardoor wat lastiger, maar het kan natuurlijk wel. Zwaar is de Steamr geenszins. Het gewicht is nog geen 600 gram.

Het design van dit apparaat is uniek. Dat zie je niet alleen terug in de kleur, maar ook in de materialen die gebruikt zijn. De roestvrijstalen stoomkop is speciaal ontworpen om de stoom gelijkmatig over het textiel te verdelen en de vezels op te tillen. Alle vouwen worden dus eenvoudig glad gestoomd.

De Steamr kledingstomer kan niet gebruikt worden op leer en suède, maar voor alle andere materialen is er geen enkel probleem. Alleen met zijde moet je een beetje voorzichtig zijn. Het is een heel veilig apparaat, dat geen schroei- of brandplekken achterlaat. De stomer kan horizontaal en verticaal worden gebruikt.

Voordelen STEAMRS Krachtige Luxe Kledingstomer:

✅ 7 tot 8 minuten stomen met volle watertank
✅ Snel kreukloze en frisse wasgoed
✅ Compact klein en lichtgewicht, handig voor op reis

Bestel direct bij de volgende webshops:

Philips Steam&Go Plus GC365/80 – Kledingstomer

Dat een Philips kledingstomer een goede keuze is, hadden we al gezegd. Dit wordt nog eens bewezen met de Steam&Go Plus GC365/80. Dankzij de verwarmde SmartFlow-plaat wordt het stomen nog eenvoudiger. Je kunt de plaat horizontaal of verticaal gebruiken. Zo kom je ook op de meest moeilijke plekken.

Het compacte en lichte ontwerp zorgt ervoor dat je dit apparaat makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Met een snoer dat 3 meter lang is, is het niet lastig om een goed plekje te vinden. Voor de dikkere stoffen kun je de borstel gebruiken. De borstel wordt standaard meegeleverd.

Deze stomer kan op alle strijkbare kleding worden gebruikt. Dat betekent dat alle kleding die je normaal gesproken op je strijkplank legt, ook door deze stomer onder handen kan worden genomen. Philips garandeert je dat er geen brandplekken achterblijven. En de hittebestendige tas zorgt ervoor dat je ook niet bang hoeft te zijn dat je na afloop nog brandvlekken veroorzaakt.

Er is goed nagedacht over de technologie. De continue stoom zorgt ervoor dat je kleding strak en lekker geurend wordt. Op moeilijke stukken, zoals kragen en manchetten, stoom je horizontaal. De rest doe je verticaal. Na enkele minuten ben je klaar.

Voordelen Philips Steam&Go Plus GC365/80:

✅ Veilig te gebruiken zonder dat kledingstuk te heet wordt
✅ Compact design, handig voor op reis
✅ Zowel horizontaal als vertiaal te gebruiken

Bestel direct bij de volgende webshops:

Auronic Kledingstomer voor Kleding en Meubilair

Zoek je een goedkope maar goede kledingstomer? Dan heeft Auronic een geschikte kandidaat voor je. De handheld kledingstomer is een prima vervanger van het strijkijzer. Met één druk op de knop verfris je je kleding, waarbij je vouwen en kreukjes verwijdert.

Auronic levert twee opzetstukjes en een handschoen bij de stomer. De opzetstukjes gebruik je voor het verwijderen van pluizen en hardnekkige kreukels. Zoals je aan de naam ziet, gebruik je dit apparaat niet alleen voor kleding. Ook meubelbekleding, gordijnen en andere stoffen kun je hiermee behandelen.

De beste goedkope kledingstomer heeft een Touch Display en wordt geleverd met een handschoen. In de watertank past tot 300 milliliter. Dat is flink meer dan het gemiddelde. Ondanks de grote tank is dit een compact apparaat, dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

In de Auronic kledingstomer zit een HEPA-filter. Dit staat voor High Efficiency Particulate. In de praktijk betekent dit dat 99% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer wordt tegengehouden. Alle onnodige stof wordt geblokkeerd. De kabel is 2,5 meter lang.

Voordelen Auronic Kledingstomer:

✅ Extra grote watertank van 300 ml
✅ 2.5 meter lange kabel
✅ Binnen 30 seconden te gebruiken op 2 stoomniveaus

Bestel direct bij de volgende webshops:

Dit zijn de voordelen van een kledingstomer

In de omschrijvingen van de producten heb je een rode draad gezien. Die rode draad is niet het snoer, maar de compactheid van de stomers. Een stomer kun je zien als een strijkijzer voor onderweg.


Stel dat je onderweg bent naar een sollicitatie of een belangrijke vergadering. Vlak voordat je aankomt, check je nog even hoe je eruitziet. En dan zie je een vervelende vouw op een plek waar die niet moet zitten. Met een mobiel stoomapparaat voor kleding ga je met een goed gevoel en fraai gestreken kleding de meeting in.

Meer dan alleen kleding

Er wordt niet alleen over een kledingstomer gesproken, maar ook over een stomer. Dat is niet voor niks, deze apparaten kun je namelijk ook voor andere stoffen gebruiken. Heb je weleens aan je gordijnen geroken? Als je dit nog nooit hebt gedaan, is dat ook geen aanrader. Waarschijnlijk ruiken ze ontzettend muf.
Het is dan ook niet makkelijk om je gordijnen te reinigen. Met de stofzuiger kan het wel, maar dit werkt niet zo goed. Een stomer is veel geschikter. Ook stoffen bekleding, bijvoorbeeld van stoelen of banken, kun je goed stofvrij maken met dit soort apparaatjes. Voor het echt goed en grondig reinigen van de bank, stoelen of vloerkleed kun je wellicht nog beter kiezen voor een stoomreiniger.

Het is gezonder

We laten de kreukjes en vouwen even los en richten ons puur op je gezondheid. Stof en bacteriën zijn niet goed voor je. Je kleding gaat er niet alleen van stinken, maar je kunt er ook ziek van worden. Nu zul je niet meteen op de ic worden opgenomen, maar ze kunnen behoorlijk op je luchtwegen gaan zitten. Een goede kledingstomer verwijdert vrijwel alle stofdeeltjes en bacteriën. Je kleding ruikt niet alleen fris en gezond, maar is dat ook. En daarmee ben jij dat ook.

Wat betekent de stoomproductie?

In dit artikel heb je meerdere keren de term ‘stoomproductie’ voorbij zien komen. Als je niet zo technisch bent of nog nooit een kledingstomer hebt gebruikt, heb je wellicht geen idee wat dit betekent. Gelukkig is het niet ingewikkeld. De stoomproductie is de hoeveelheid stoom dat een strijkijzer of kledingstomer afgeeft. Hoe hoger dit getal is, hoe krachtiger het apparaat is. En als een apparaat krachtiger is, zijn de resultaten het beste. Als je rond of boven de 20 gram per minuut zit, zit je voor lichte kreukels en vouwen goed. Voor grote vouwen kom je waarschijnlijk verder met een stoomstrijkijzer.

Een stomer vs een strijkijzer

Het is goed om t weten dat er wel degelijk een verschil is tussen een kledingstomer en een (stoom)strijkijzer. Dat zie je alleen al aan het apparaat. Een stomer kan je overal mee naartoe nemen. Dat kan in principe ook met een strijkijzer en strijkplank, maar ze zien je al aankomen op je werk. Op dat gebied heeft een kledingstomer dan ook een groot voordeel.

Kijk je puur naar het resultaat, dan kun je met een strijkijzer meer oneffenheden in je kleding verwijderen. Dat is ook niet zo gek. Een stoomstrijkijzer is krachtiger en daarmee is het resultaat beter. Je kan dan ook niet verwachten dat je de grootste vouw uit je overhemd of colbert gaat krijgen met een kledingstomer.

Gelukkig hoeft dat vaak ook niet. Kledingstomers zijn ontworpen om kleine oneffenheden in kleding te verwijderen. Een stomer en strijkijzer hebben allebei hun specifieke kwaliteiten.

Waar let je op bij het kopen van een stoomapparaat voor kleding?

Dat deze apparaten een aanwinst voor je zijn, is inmiddels wel duidelijk. Er is natuurlijk nog wel een belangrijke voorwaarde en dat is dat je een goede kledingstomer in huis haalt. Met de producten uit onze koopgids zit je helemaal goed. Als je toch nog een beetje twijfelt, kun je deze punten erbij pakken.

Het vermogen

De stoomproductie, oftewel het vermogen, hebben we eerder al uitgelegd. Dit getal zegt hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het getal, hoe krachtiger en hoe beter de kreuken en vouwen uit je kleding gaan.

Het snoer

Ook een goede om even naar te kijken. Met een klein snoer zit je kromgebogen bij het stopcontact. Probeer voor minstens anderhalve meter te gaan. Hoe langer het snoer, hoe meer comfort je hebt.

Het waterreservoir

Om te stomen is er water nodig. Dit water gaat in het reservoir. De gemiddelde inhoud is 100 milliliter. Er zijn uitschieters naar boven. Dit is uiteraard prima.

De prijs

Tot slot willen we ook de prijs benoemen. Een goede kledingstomer mag best wat kosten, maar het is goed om te weten dat er flinke prijsverschillen kunnen zijn. Probeer voor het apparaat te gaan waar je het beste gevoel bij hebt. Dan valt de prijs vaak goed mee.

Populaire merken

Door het grote aanbod aan verschillende fabrikanten en modellen kan het soms lastig zijn een goede keuze te maken. Als je iets minder budget hebt kun je natuurlijk kiezen voor een goedkoop apparaat of kijken bij een winkel als de Action. Dit hoeft niet persé een slecht apparaat te zijn en kunnen ook best goede apparaten zijn. Bij Action verkopen ze namelijk ook wel eens producten van bekende merken.  Wel kun je vaak door een gerenomeerd merk te kiezen zoals Philips, Steamr, Tefal, SteamOne, Tomado, Lifegoods of Tristar een goed apparaat verwachten.

Het gebruik van de handstomer

Als je wilt gaan starten met het stomen van de kleding dien je het waterreservoir te vullen met water. Dit kan gewoon water zijn. Voor een nog langere levensduur van je apparaat wordt geadviseerd om gedistilleerd water te gebruiken omdat dit water nagenoeg kalkvrij is. In normaal water zit kalk waardoor je kalkaanslag krijgt zoals in een waterkoker of koffiezetapparaat / koffiemachine, maar je ziet het ook in de badkamer aan de kranen en bij de vaatwasser aan je glazen als je geen vaatwastabletten gebruikt met anti-kalk.

Na het vullen kan het apparaat aangezet worden zodat deze kan opwarmen. Het kledingstuk kun je bijvoorbeeld op een kapstok aan de deur hangen om te stomen maar je kunt het kledingstuk ook op tafel, de strijkplank of het bed leggen.

Als de stomer warm is kun je het vlak tegen je kledingstuk aan houden en langzaam bewegen zonder je kledingstuk aan te raken. Met je andere hand kun je eventueel het kledingstuk wat strakker trekken en de stomer blijf je heen en weer bewegen, zo kunnen de kreukels er nog wat makkelijker uit gaan. Met hardnekkige kreukels kun je het stoomapparaat ook aan de binnenkant van je kledingstuk houden.

Uit onze eigen ervaring en de test die we hebben gedaan met de Samako kledingstomer is gebleken dat een shirt binnen 5 tot 8 minuten weer helemaal mooi is om gedragen te kunnen worden. Net als bij een strijkijzer is het kledingstuk na behandeling goed warm en kan nog wat klammig aanvoelen maar na een aantal minuten wordt dit al minder en droogt snel weer door de kleine hoeveelheid water wat gebruikt wordt tijdens het stomen.

Het stomen met de Samako handstomer in onze eigen test

Conclusie: dit is de beste kledingstomer voor jou

We hebben je lekker op weg geholpen in onze lijst met kledingstomers. Het luxe apparaat van Samako is de beste keuze. Het stomen gebeurt erg goed, de prijs/kwaliteitverhouding is goed en de reviews van andere gebruikers zijn dat ook. Wat wil je nog meer?
Als je de beste Philips kledingstomer wilt kopen, adviseren we om voor de STH3010/70 te gaan. En qua kracht komt er niks in de buurt bij de Steamr

Veel gestelde vragen over een kledingstomer

Naast onze eigen ervaring met het gebruik van handstomers heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar het aanbod van verschillende stomers en ook zelf de stomer getest. We hebben alle producten van de gerenommeerde merken uitvoerig doorgenomen en een lijst gemaakt van de belangrijkste aspecten van de kledingstomers en op basis daarvan een mooie lijst gemaakt met producten die een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben en uitermate geschikt zijn voor persoonlijk thuisgebruik. Hierbij hebben we tevens rekening gehouden met onze persoonlijke ervaring en de reviews en beoordelingen van gebruikers die het product reeds hebben aangeschaft.

 

Een kledingstoomapparaat kun je op veel plekken kopen. Bij fysieke winkels kun je hierbij denken aan elektronica winkels of winkels met huishoudelijke spullen. Wel is het aantal verschillende apparaten vaak beperkt. Online heb je hiervoor vaak een ruimere keuze in verschillende merken en modellen. Zo kun je eens kijken op Bol.com of Coolblue

Bekijk het aanbod handstomers op Bol.com
Bekijk het aanbod handstomers op Coolblue

Andere mogelijkheden

Kledingstomer Action

Op zoek naar een kledingstomer voor een lage prijs? Dan moet je al snel denken aan de Action, Je kunt bij de Action vaak goedkope spullen kopen zelfs als ze niet in de aanbieding zijn. Helaas verkoopt Action op het moment van schrijven geen handstomers maar in het verleden hebben ze wel eens een kledingstomer verkocht voor nog geen 20 euro. Natuurlijk zal dit niet het allerbeste apparaat zijn maar wellicht wel een prima apparaat om af en toe een kledingstuk mee te stomen of mee te nemen op vakantie.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo