Beste cementsluier verwijderaar 2024

Welke cementsluier verwijderaar werkt het beste?

Cementsluier is een dus laagje voegmortel wat vaak achterblijft na het leggen en invoegen van nieuwe tegels. Met de beste cementsluier verwijderaar 2024 kun je eenvoudig een cementsluier verwijderen. Maar welke kun je nu het beste kopen?

Wij hebben het voor je uitgezocht en diverse producten met elkaar vergelijken en reviews, ervaringen en beoordelingen van de producten gelezen. Op basis daarvan hebben wij een lijst gemaakt met goede producten om cement sluier het beste te verwijderen.

Beste cementsluier verwijderaar kopen

Het meest verkochte middels is HG cementsluierverwijderaar. Dit product heeft zeer goede reviews, beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers en met het middels kun je een stuk sneller en gemakkelijk cementsluier verwijderen.

HG natuursteen cement- & kalksluier verwijderaar (HG product 31) - 1L - veilig in gebruik

14,35 Op voorraad
Laatste update was op: 26 mei 2024 09:47

HG cementsluier verwijderaar. De formule is zuurvrij en daardoor veilig in gebruik. Los bij gebruik een halve liter verwijderaar op in een halve emmer (5 liter) met water. Het te behandelen van te voren nat maken met schoon water en vervolgens de oplossing aanbrengen met behulp van een mop of dweil. Behandel voor optimaal resultaat, niet meer dan 10 tot 15 m2 tegelijkertijd. Na behandeling de vloer schrobben met bijvoorbeeld een borstel en 5 minuten in laten werken. Vervolgens nog een keer schrobben en daarna de verwijderaar weer van het behandelde oppervlak verwijderen met een dweil. Dweil tot slot de vloer nog een keer met schoon water. Verwijder met HG natuursteen cement- & kalksteensluier verwijderaar (product 31) cementsluiers en kalksluiers van marmer en andere kalkhoudende natuursteensoorten.

Cementsluier voorkomen

Het liefste heb je na het invoegen geen last van sluier op het cement. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij het invoegen van een vloer of wand om dit te voorkomen.

Zorg er voor dat de voeg voldoende is uitgehard, je kunt dit controleren door met je vinger over de voeg heen te geen. Als er geen voegsel aan je vinger blijft zitten is het voldoende uitgehard. Daarna kun je met een natte spons zacht over de vloer of wand heen gaan om de sluier te verwijderen. Hoe langer je nadien er mee wacht hoe moeilijker het zal zijn om de sluier te verwijderen. Wees en dus snel bij.

De cementsluier verwijderen

Nadat je een goed middel hebt gekocht om de sluier te gaan verwijderen kun je beginnen met de voorbereiding. Het is belangrijk om veilig te werk te gaan gezien dit agressieve en bijtende middelen zijn.

Ons advies is dan ook om een veiligheidsbril, mondkapje en werkhandschoenen bij dit klusje te gebruiken. Daarnaast heb je een goede spons en/of schrobborstel nodig. Heb je vloerverwarming in huis? Schakel deze dan voor het gebruiken van het middel uit om te voorkomen dat deze direct en te snel samen met het middel opdroogt.

Verdunnen en aanbrengen
In de meeste gevallen is de cement sluier verwijderaar een middel die je moet verdunnen. Afhankelijk van de hoeveelheid sluier op de vloer of muur kan de dosering soms verschillen. Lees daarom goed het etiket of de gebruiksaanwijzing voor de juiste dosering.
Na het verdunnen kun je het middel aanbrengen op de vloer met een spons.

Inwerken en afboenen
Het is belangrijk dat de verwijderaar goed kan inwerken zodat de cement sluier makkelijker loslaat. Vaak is dit ongeveer 5 tot 15 minuten. Daarna kun je eerst proberen of het goed schoon wordt met een zachte spons. Als de sluier al wat langer op de vloer of op de tegels zit dan heb je kans dat het vaster zit. In dat geval kun je een schrobborstel gebruiken om het schoon te maken. Nog groffere sponsen zoals een schuursponsje is echter niet aan te raden omdat dit ook krassen op de tegels kan veroorzaken.

Als je alles er goed hebt afgehaald en je tevreden bent met het resultaat kun je de vloer schoonmaken en dweilen. Het is belangrijk dat je het goed schoonmaakt, vooral als het om een douche of badkamervloer gaat waar je met blote voeten overheen loopt.

Zonder middel cementsluier verwijderen

Wanneer de vloer net is ingevoegd kun je met lauw water en een spons vaak wel het meeste sluier verwijderen. Als dit niet lukt zou je het water nog 50/50 met schoonmaak azijn kunnen mengen. Omdat azijn zuur is kun je eventueel even op een reserve tegel of een stukje afval tegen het middel testen om te kijken hoe de tegel op het middel reageert. Vaak is schoonmaakazijn geen enkel probleem.

Ook een verdunde zoutzuuroplossing kan helpen. Dit is echter wel riskant omdat ook een te sterke verhouding schade kan veroorzaken aan de tegels.

Boenen met een droge theedoek of kranten of het gebruik van een ruitenkrabber kan ook helpen om cementsluier te verwijderen.

Veel gestelde vragen over cementsluier verwijderaar

In de meeste bouwmarkten zoals Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei of Hubo kun je wel cementsluierverwijderaar kopen.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo