De beste gatenzaag 2024

Wat is de beste gatenzaag?

Met een gatenzaag kun je perfecte ronde gaten zagen in verschillende materialen zoals hout, steen, beton, gipsplaat of tegels. Een gatenzaag wordt vaak gebruikt voor het zagen van een rond gat ten behoeve van een inbouwdoos voor stroom of een gatenzaag voor spotjes. De beste gatenzaag 2024 is voorzien van een centreerboor in het midden die er voor zorgt dat de gatenzaag gaat lopen en je dus altijd een mooi perfect rond gat kunt zagen. Ga je voor een gatenzaagset of een losse gaten zaag.

Om een goede keuze te maken moet je dus letten op wat voor materiaal je de zaag wilt gaan gebruiken en hoe groot het gat moet gaan worden. Om de gaten te zagen is het belangrijk een goede boormachine te gebruiken die veel power kan leveren. Bij voorkeur een elektrische boormachine en anders een sterke accuboormachine. Wij hebben de beste gatenzagen voor je op een rij gezet zodat jij de beste keuze kunt maken.

De beste gatenzaag kopen

Gatenzaag steen

Om gaten te zagen in steen heb je een speciale gatenboor voor steen nodig. Je kunt hiermee boren in metselwerk of andere lichte steenmaterialen. Wil je gaten zagen in zware stenen gebruik dan een diamant gatenzaag. Onze beste koop:

Diamant gatenzaag of inbouwdoos gatenzaag

Met een inbouwdoos gatenzaag kun je eenvoudig inbouwdozen ten behoeve van electra in een bouwstenen of cellenbetonblokken maken. Deze speciale zaag is voorzien van een diamanten kop om hiermee door extra hard steen te kunnen boren.

Gatenzaag metaal / staal

Ook voor het zagen van gaten in metaal zijn speciale gatenzagen voor metaal. Je kunt hiermee onder andere in plaatstaal, staal of aluminium ronde gaten zagen

€17,15
Op voorraad

Gatenzaag hout

Voor het zagen van houten materialen heb je een speciale gatenboor voor hout. De zaag is toepasbaar bij onder andere
zachthout, meubelplaten, hardhout, MDF, spaanplaat, triplex, constructiehout, multiplex, laminaat, keukenwerkbladen, gipsplaten en kunststof. Je kunt ze los of in een gatenzaagset kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gatenzaag?

  • Welk materiaal ga je boren: niet elke gatenzaag is geschikt om ieder gat te boren. Zo heb je speciale gatenzagen voor hout, stenen, extra harde stenen en metaal. 
  • Boordiameter: de gatenzagen hebben een verschillende diameter. Het meest voordelig is om een gatenzagen set te kopen waarin meerdere soorten diamater zagen zitten van klein tot groot maar je kunt ook een specifieke boor kopen als je bijvoorbeeld een elektradoos gat moet boren, je hebt daarvoor een speciale dozenboor van 82mm.
  • Diamantboor bij extra hard steen: als je met een extra harde steen of tegel te maken hebt kun je het beste kiezen voor een diamantboor gatenzaag. Deze zijn extra sterk en je kunt daarmee beter, netter en sneller boren.
  • Type boorkop: afhankelijk van de gebruikte boormachine of accuboormachine moet je rekening houden met de boorkop. Raadpleeg de handleiding van je boormachine om te kijken welke boorkop je boormachine heeft zoals Tandkransboorkop, Snelspanboorkop, SDS plus, SDS max en SDS plus.

Veel gestelde vragen over een gatenzaag

Je kunt een gatenzaag in diverse bouwmarkten kopen zoals GAMMA, Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo. Ook heeft de Action vaak wel een setje liggen voor de hobby klussers.

De meest gangbare rondzagen zijn 33-53-68-73-83 mm.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo