De beste gatenzaag 2022

Wat is de beste gatenzaag?

Met een gatenzaag kun je perfecte ronde gaten zagen in verschillende materialen zoals hout, steen, beton, gipsplaat of tegels. Een gatenzaag wordt vaak gebruikt voor het zagen van een rond gat ten behoeve van een inbouwdoos voor stroom of een gatenzaag voor spotjes. De beste gatenzaag 2022 is voorzien van een centreerboor in het midden die er voor zorgt dat de gatenzaag gaat lopen en je dus altijd een mooi perfect rond gat kunt zagen. Ga je voor een gatenzaagset of een losse gaten zaag.

Om een goede keuze te maken moet je dus letten op wat voor materiaal je de zaag wilt gaan gebruiken en hoe groot het gat moet gaan worden. Om de gaten te zagen is het belangrijk een goede boormachine te gebruiken die veel power kan leveren. Bij voorkeur een elektrische boormachine en anders een sterke accuboormachine. Wij hebben de beste gatenzagen voor je op een rij gezet zodat jij de beste keuze kunt maken.

De beste gatenzaag kopen

Gatenzaag steen

Om gaten te zagen in steen heb je een speciale gatenboor voor steen nodig. Je kunt hiermee boren in metselwerk of andere lichte steenmaterialen. Wil je gaten zagen in zware stenen gebruik dan een diamant gatenzaag. Onze beste koop:

Diamant gatenzaag of inbouwdoos gatenzaag

Met een inbouwdoos gatenzaag kun je eenvoudig inbouwdozen ten behoeve van electra in een bouwstenen of cellenbetonblokken maken. Deze speciale zaag is voorzien van een diamanten kop om hiermee door extra hard steen te kunnen boren.

Gatenzaag metaal / staal

Ook voor het zagen van gaten in metaal zijn speciale gatenzagen voor metaal. Je kunt hiermee onder andere in plaatstaal, staal of aluminium ronde gaten zagen

€22,00
Op voorraad

Gatenzaag hout

Voor het zagen van houten materialen heb je een speciale gatenboor voor hout. De zaag is toepasbaar bij onder andere
zachthout, meubelplaten, hardhout, MDF, spaanplaat, triplex, constructiehout, multiplex, laminaat, keukenwerkbladen, gipsplaten en kunststof. Je kunt ze los of in een gatenzaagset kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gatenzaag?

 • Welk materiaal ga je boren: niet elke gatenzaag is geschikt om ieder gat te boren. Zo heb je speciale gatenzagen voor hout, stenen, extra harde stenen en metaal. 
 • Boordiameter: de gatenzagen hebben een verschillende diameter. Het meest voordelig is om een gatenzagen set te kopen waarin meerdere soorten diamater zagen zitten van klein tot groot maar je kunt ook een specifieke boor kopen als je bijvoorbeeld een elektradoos gat moet boren, je hebt daarvoor een speciale dozenboor van 82mm.
 • Diamantboor bij extra hard steen: als je met een extra harde steen of tegel te maken hebt kun je het beste kiezen voor een diamantboor gatenzaag. Deze zijn extra sterk en je kunt daarmee beter, netter en sneller boren.
 • Type boorkop: afhankelijk van de gebruikte boormachine of accuboormachine moet je rekening houden met de boorkop. Raadpleeg de handleiding van je boormachine om te kijken welke boorkop je boormachine heeft zoals Tandkransboorkop, Snelspanboorkop, SDS plus, SDS max en SDS plus.

Veel gestelde vragen over een gatenzaag

Je kunt een gatenzaag in diverse bouwmarkten kopen zoals GAMMA, Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo. Ook heeft de Action vaak wel een setje liggen voor de hobby klussers.

De meest gangbare rondzagen zijn 33-53-68-73-83 mm.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Over Kopen & vergelijken
   Kopen en vergelijken
   Logo
   Enable registration in settings - general