Beste tochtstrip 2024

Welke tochtstrip is de beste?

Is het vaak koud in huis? Heb je klapperende deuren? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van tocht. Dat komt doordat deuren niet naadloos aangesloten zijn op het kozijn. Met de beste tochtstrip 2024 kun je dit probleem eenvoudig oplossen. Deze vullen de kier tussen de deur en het kozijn op, zodat tocht geen doorgang meer vindt. Deze tochtwering is bovendien ook geschikt voor ramen! met tochtwering zorg je naast een aangenamer gevoel in huis voor een lagere energierekening.

Er zijn verschillende keuzes als het gaat om tochtwering. Om je te helpen bij jouw keuze hebben we in het hoofdstuk ‘Alles over tochtstrips’ antwoord gegeven op enkele veelgestelde vragen. Met deze informatie kun je een betere keuze maken. Daarnaast hebben we op basis van reviews, beoordelingen en ervaringen diverse lijstjes samengesteld met de beste tochtstrips van dit moment!

De beste tochtstrip kopen?

De beste tochtstrip zelfklevend 2024

Wil je een tochtstrip die eenvoudig te bevestigen is? Ga dan voor een tochtstrip met een zelfklevende achterkant. Vaak zijn deze gemaakt van rubber, kunstof of foam en geschikt voor de . Neem hieronder een kijkje naar de beste!

De beste tochtstrip aluminium van 2024

Ben je op zoek naar een tochtstrip die slijtvast is en lang meegaat? Aluminium is daarvoor the-way-to-go. Bekijk hieronder de beste aluminium tochstrips!

Alles over tochtstrips

Wil je meer weten over de tochtstrip? Dat komt goed uit. In dit hoofdstuk gaan we daar dieper op in. Want wat is een tochtstrip en hoe werkt het eigenlijk? Hoe plaats je het geheel en waar moet je op letten? We bespreken het hieronder.

Wat is een tochtstrip en hoe werkt het?

Een tochtstrip is een strook gemaakt van aluminium of PVC. Deze strook plaats je in de kier tussen de deur, het raam en het kozijn. Zo zal de tocht geen doorgang meer kunnen vinden. In veel gevallen is deze tochtstrip geschikt voor voordeuren, ramen, garagedeur of de brievenbus. Daar komt de meeste tocht. Je kunt ook kiezen voor een zogeheten tochtband. Deze band is iets eenvoudiger te plaatsen door haar zelfklevende eigenschappen. Zodra je deze strip of band hebt geplaatst is het merkbaar dat het minder tocht in huis.

Tochtstrip aanschaffen: waar let je op?

Voordat je een tochtstrip wilt aanschaffen kom je erachter dat er eerst wat keuzes gemaakt moeten worden. Want hoeveel geld wil je uitgeven? Wil je een tochtstrip of een tochtband? Welke afmetingen en wat voor soort materiaal wil je gebruiken? Zoek je een tochtstrip voor de voordeur, binnendeur, buitendeur, raam, garagedeur of een raamkozijn? We bespreken hieronder waar je op moet letten als je tochtstrippen gaat kopen.

Prijs
De prijs van een tochtstrip heeft voornamelijk te maken met het materiaal, het profiel en de lengte. Je hebt al een schuim afdichtingsstrip van 10 meter voor ongeveer 5 euro. Wil je meer lengte en aluminium materiaal? Dan ben je 20 euro kwijt. De duurste is ongeveer 100 euro. Dan heb je een rubberen strip van ongeveer 50 meter!

Tochtstrip of tochtband
Een veelgemaakte keuze is die tussen de tochtstrip en de tochtband. Beide werken om de tocht binnen te houden, maar werken op een iets andere manier. De tochtstrip is vaak gemaakt van een wat harder kunststof materiaal die je tegen het kozijn plaatst met spijkers. Deze moet je zagen naar de juiste afmetingen. Een tochtband daarentegen is een wat dikker en zachter materiaal en is zelfklevend. Hier heb je enkel een mesje bij nodig.

Materiaal
Tochtstrips zijn te verkrijgen in verschillende soorten materialen. Denk hierbij aan rubber, siliconen, kunststof, schuim of aluminium. De aluminium tochtstrip wordt het meest toegepast, vanwege zijn duurzaamheid. Het slijt niet snel en gaat jaren mee. Daarna is de rubberen tochtstrip zeer populair. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat deze strip minder zichtbaar is. Daarmee past het beter in het interieur. Het nadeel is wel dat het gevoeliger is voor slijtage.

Het profiel
Het profiel van de tochtstrip verschilt ook per item. Zo heb je tochtstrips met een hoge of een lage weerstand. Degene met een lage weerstand hebben een luchtkamer in het midden. Dat zijn de profielen D, P en O. Degenen zonder luchtkamer hebben meer weerstand. Dat zijn E en I. Hieronder een overzicht van de profielen met hun eigenschappen.

ProfielenWeerstandEigenschappen
E-profielHoogGeschikt voor kleine groeven
D-profielLaagGeschikt voor grotere kieren
P-profielLaagGeschikt voor het vullen van een holte met daarlangs een dunne kier
O-profielLaagBiedt laagste weerstand bij het sluiten
I-profielHoogBestaat in smal en breed formaat voor alle soorten toepassingen

Hoe plaats je een tochtstrip?

Heb je een tochtstrip aangeschaft, maar weet je niet goed hoe je het moet plaatsen? Hieronder hebben we een stappenplan voor jou uiteengezet.

  1. Kozijnen schoonmaken en ontvetten: zorg er eerst voor dat je jouw kozijnen goed schoonmaakt en ontvet. Dat is belangrijk om de tochtstrips zo goed mogelijk te plaatsen. Hiervoor heb je een emmer met een spons, een ontvetter en een stoffer nodig.
  2. Tochtstrips op maat maken: de volgende stap is om de tochtstrip in de juiste afmetingen te zagen. Hiervoor heb je een rolmaat, een potlood en een ijzerzaag nodig. Meet de afstanden van het raam of de deur en zaag de strip in die afmetingen. Doe dit zo precies mogelijk, zodat tocht geen kans heeft.
  3. Tochtstrips vastzetten: de laatste stap is het plaatsen van de tochtstrips. Hiervoor heb je een afbreekmes, een rolmaat, een potlood, spijkers en een hamer nodig. Zorg ervoor dat je de tochtstrip strak tegen het kozijn aan plaatst.

Veel gestelde vragen over een tochstrip

Een snelle manier om tochstrippen te kopen is door deze online te bestellen. Er is online veel keus in tochstrippen voor de deuren en ramen zoals de voordeur, binnendeuren, buitendeur maar ook voor het raam.

Bekijk alle tochtstrippen bij BOL.com

Ook bij verschillende winkels kun je terecht voor het kopen van tochtstrippen. We hebben een aantal winkels op een rij gezet.

Tochtstrip Gamma

Bij de Gamma kun je prima tochtstrips kopen. Naast tochtstrippen heeft gamma ook tochtband. Je kunt bij Gamma tochtstrips kopen die zelfklevend zijn. De aluminium tochtstrippen zijn ee stuk sterker en ideaal voor onder een deur. Merken die je bij Gamma vindt zijn Tesa en handson.

Tochtstrip Praxis

Ook Praxis heeft tochtwerende producten zoals een tochtstrip of tochtband. Wil je de voordeur of tussendeur afdichten dan kun je kiezen voor een aluminum tochtstrip die voor een isolerende afdichting zorgt waarmee naast wind en lucht ook regen, vuil en geluid tegenhoudt. De Praxis heeft daarnaast meerdere tochstrippen waardoor en voldoende keuze is!  De tochtstrips zijn geschikt voor raam en deur!

Tochtstrip Hornbach

Hornbach verkoopt diverse verschillende soorten tochtstrippen. Met een ruime keuze kun je voor tochtstrippen zeker ook eens langs gaan bij de Hornbach. Naast tochtstrippen kun je natuurlijk ook andere producten kopen voor het klussen en verbouwen.

Tochtstrip Action

Veel mensen zijn op zoek naar een Action tochtstrip. Als je op zoek bent naar een goedkope tochtstrip dan denk je al snel aan de Action. Tochtstrippen kun je niet altijd bij de Action kopen. Op het moment van schrijven verkoopt de Action alleen een tochtstopper die je onder de deur kunt plaatsen waardoor de luchtstroom onder de deur door tegengehouden wordt. Door het wisselend aanbod bij Action kan het best zo zijn dat je over een tijdje zo weer nieuw aanbod hebt en de tochtstrippen wellicht in de aanbiedingen folder ziet.

Tochtstrippen kun je op diverse plekken in je huis gebruiken zoals

  • Voordeur
  • Binnendeur
  • Buitendeur
  • Raam
  • Raamkozijn
  • Brievenbus

Je plakt of bevestigd een tochtstrip aan de kant waar een raam of deur tegenaan sluit, in de meeste gevallen dus aan de binnenkant van het kozijn waar de deur of het raam tegenaan valt als je hem dicht doet.

Wanneer je de mogelijkheid hebt is het verstandig eerst het kozijn te verven en daarna tochtband te plaatsen. Als het je al tochtband of een tochtstrip hebt geplaatst en je het kozijn of deur wilt verven dan is het aan te raden deze strippen eerst af te plakken. Wanneer er namelijk verf op zit dan kunnen de tochtstrip stug worden en wellicht minder goed functioneren waardoor er toch weer tocht door komt.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo