De beste aambeienzalf 2021

Wat is de beste aambeienzalf?

Voor een goede behandeling van je aambeien is het belangrijk om een goede aambeienzelf te gebruiken. Omdat er veel keuze is in verschillende zalf en crèmes hebben wij voor je uitgezocht wat de beste aambeienzalf 2021 is. Door deze zalf te gebruiken verzacht je de irriterende brandende jeuk en het verzacht / verlicht de pijn.

Onze beste koop:

Curanol aambeien zalf - 30 gram - Aambeienzalf - 1 stuk

14,69 Op voorraad
Laatste update was op: oktober 25, 2021 8:02 am

Indien u gevoelig bent voor een van de componenten. | Aambeien | Hamamelis virginiana, Calendula officinalis, Echinacea pupurea, Aesculuc hippocastanum, Sulfur depuratum, Thiamine (vitamine B1), dl-alfa-tocoferol (vitamine E), Auqa purificata, Alcohol, Paraffine, Vaseline, isopropylmyristaat,...

Nog niet overtuigd? Naast deze zalf zijn er nog een aantal andere goede crèmes om de pijn rond de anus en de jeuk te verminderen en te verzachten. Door regelmatig de zalf te gebruiken zullen de aambeienklachten moeten verminderen en zal de aambeienzwelling ook minder moeten worden.

Beste donut kussen voor aambeien

Een donut kussen is een kussen die je op je stoel of bank kunt leggen om er op te zitten. Als je last hebt van aambeien dan is het vaak pijnlijk om te zitten. Om de pijn wat te verzachten kun je een donutkussen kopen.

De beste donutkussen:

Veel gestelde vragen over aambeienzalf / aambeiencrème

Hoe ontstaan aambeien?

Vaak ontstaan aambeien door het forceren van de stoelgang. Als je veel perst op de WC of langdurig op de WC zit dan wordt de bloedstroom rond de anus/rectum verstoort wat kan zorgen voor een zwelling van de aders. Ook kan het andere oorzaken hebben zoals aambeien bij zwangerschap en bevallen, overgezicht, het langdurig hoesten, te weinig vezels in de voeding die je binnen krijgt, het lang uitstellen van een toiletbezoek en te weinig beweging.

Kan ik aambeien zelf behandelen?

In veel gevallen zijn aambeien nog in een beginstadium en onschuldig en zodra je de eerste klachten krijgt zelf in veel gevallen nog te behandelen of te voorkomen. Je kunt zowel inwendige als uitwendige aambeien zelf behandelen.  Dit kun je doen door:

 • Regelmatig insmeren met aambeienzalf
 • Minimaal 1,5 tot 2 liter drinken
 • Eet veel vezelrijke producten voor een goede stoelgang zoals volkorenbrood, zaden en verse gezonde groenten
 • Beweeg minimaal een half uur per dag, vooral als je ook nog een zittend beroep hebt!
 • Zittend beroep en aambeien? Ga regelmatig staan of een rondje lopen!
 • Houdt ontlasting niet op, ga direct naar de WC
 • Alles goed schoon houden, ben je naar de WC geweest denk er dan aan dat je alles goed schoonmaakt. Is het schoonmaken pijnlijk dan kun je vochtige doekjes gebruiken in plaats van ruw WC papier
 • Neem een lekkere warme douche of bad om je huid wat te verzachten en het lekker schoon te houden

Wat kan ik doen om aambeien te voorkomen?

Om aanbeien te voorkomen of ten minste te verminderen is het goed om veel te drinken en zorgen dat je veel vezels binnen krijgt. Het is daarnaast belangrijk als je veel zit om regelmatig even op te staan en te bewegen. Als je een zittend beroep hebt is ook regelmatig even een rondje lopen / sporten of veel bewegen na je werktijd goed. Daarnaast is het belangrijk dat je direct naar de WC gaat wanneer je naar de WC moet en dit niet ophoudt. Hoe lang je je ontlasting ophoudt hoe meer druk je op de aambeien forceert wat weer meer pijn en irritaties kan doen veroorzaken.

Welke vormen van aambeien zijn er?

 • Inwendige aambeien
  Deze liggen in het rectum en kun je meestal niet zien en voelen. Deze veroorzaken vaak ook geen pijn. Wel kan je als je na de WC gaat / bij de stoelgang irritatie voelen en kan het bloeden.
 • Uitwendige aambeien
  Deze zitten onder je huid en rond je anus en zorgen voor veel pijn en ongemak. Ook kunnen ze heel erg jeuken en bloeden.
 • Bloedende aambeien
  Zowel inwendige als uitwendige aambeien kunnen bloeden en kunnen ernstige pijn, druk op zwellingen, ontstekingen en een harde knobbel bij je anus veroorzaken

Kan ik aambeien terugduwen?

Wellicht hebben jullie gehoord dat je aambeien kunt terugduwen. Niet bij alle typen aambeien is het mogelijk om deze zomaar terug te duwen. Als je bijvoorbeeld verzakte aambeien hebt dan kan het zijn dat deze ontsteken buiten de anus omdat ze worden ingesloten door het rectum. Het terugduwen van de aambeien lost het probleem niet op, wel kun je er iets minder last van hebben. Het is altijd aan te raden om jouw aambeien met een zalf of crème te behandelen, op deze pagina vind je de beste aambeien zalf. Als je niet zeker weet of je jouw aambeien kunt terugduwen raadpleeg dan altijd een arts!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general