Beste middel tegen kalknagels 2024

Wat is het beste middel tegen kalknagels?

Op zoek naar een goed middel tegen kalknagels? Een kalknagel is een veel voorkomende schimmelaandoeding waar je snel weer van af wilt. Dit omdat het er niet fraai uit zien en je jezelf misschien er wel voor schaamt. Maar wat is nu het beste middel tegen kalknagels 2024? Wij hebben het uitgezocht en de beste kalknagel behandeling gevonden.

Welke kalknagel behandeling kun je nu het beste kopen? Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een kalknagelmiddel? Ga je voor een goedkope kalknagel behandeling? En wat is de beste prijs kwaliteit verhouding?

Het beste kalknagel middel

We hebben een aantal verschillende behandelingen met elkaar vergelijken die je zelf thuis kunt doen. Uit ons onderzoek komt de kalknagel behandeling van Excilor Fortea erg goed naar voren. Met meerdere positieve reviews, ervaringen en beoordelingen van andere gebruikers lijkt dit middel in veel gevallen zeer effectief te zijn. Het middel werkt ongeveer 24 uur en kan je ook gebruiken in combinatie met nagellak. Iedere dag opnieuw aanbrengen voor een effectieve behandeling tegen kalknagels.

Onze beste koop:

Excilor Forte - Kalknagelbehandeling - 30ml - 1 stuk

23,55 Op voorraad
Laatste update was op: 8 april 2024 07:25

Excilor® FORTE controleert de micro-omgeving van de nagel door het nagelbed te verzuren. De belangrijkste bouwstof van de nagel is keratine, wat moeilijk doordringbaar is. In de meeste gevallen zit de schimmel ook aan de onderkant van de nagel, waardoor deze moeilijker te behandelen is. Excilor® FORTE kan de nagel penetreren, zodat de nagel van binnenuit kan worden behandeld. Het kan enkele maanden duren alvorens de aangetaste nagel er weer volledig gezond uitziet. Een teennagel groeit slechts +/- 1,5 mm per maand. Excilor® FORTE verlaagt snel de pH van de nagel wat de omgeving ongunstig maakt voor de ontwikkeling van schimmels. De beschadigde nagel moet echter de tijd hebben om uit te groeien. De doeltreffendheid van Excilor® FORTE is bewezen tijdens klinische studies.

Extra sterke formule
Effectieve behandeling - klinisch bewezen
Direct kleurverbeterend en gladder effect (Het filmlaagje zorgt voor een kleurverbeterend en gladder effect).
Kan gebruikt worden in combinatie met nagellak

Andere goede kalknagel behandeling middelen:

Wanneer je last hebt van kalknagels kun je dit in sommige gevallen prima zelf behandelen. Zeker als je een beginnende kalknagel hebt is het belangrijk deze direct aan te pakken. Het beste is om dit te doen met een goed middel tegen kalknagels, bekijk hiervoor de beste kalknagelbahandelings middelen.

Kalknagel behandeling pedicure

Als het niet lukt om de kalknagel zelf weer onder controle te krijgen dan kun je er voor kiezen om naar de pedicure te gaan. Die kan je helpen bij de behandeling tegen kalknagels. De kalknagel schimmel begint vaak bij je grote teen en als je er niets aan doet breid dit zich langzaam uit bij de rest van je tenen.

Kalknagel azijn behandeling

Naast de beste kalknagelbahandelings middelen kijken mensen ook vaak direct wat ze nog meer kunnen doen zonder middeltjes te hoeven kopen. Je hoort ook veel over het behandelen van schimmelnagels en kalknagels met azijn.

Voor een behandeling met azijn kun je wat azijn in bijvoorbeeld een afwasteiltje doen met wat water (half om half). Zorg ervoor dat je nagels geknipt zijn voordat je een azijnbadje neemt zodat het azijn beter onder de nagels kan. Als de schimmel al ver onder de nagel zit kan het lastig zijn om deze met azijn te behandelen en raden we zeker een goed kalknagelbahandelings middel aan.

Ga 1 a 2 keer per dag met je kalknagel(s) in het water met azijn voor ongeveer een kwartier en droog je voeten daarna goed af. Het is belangrijk om je voeten echt goed droog te maken en steeds een nieuwe handdoek te gebruiken. Pas als je voeten echt goed droog zijn kun je weer sokken aan doen.

Kalknagels voorkomen

Kalknagels zijn schimmelnagels en houdt in dat je teennagels of vingernagels zijn geïnfecteerd met een schimmel op of onder de nagel waardoor de nagel verkleurt en in een later stadium dik en brokkelig wordt en zelfs soms gedeeltelijk of helemaal los kan raken.

Hoe ontstaan kalknagels?

  • Door vocht en warmte meer kans op schimmels
  • Een beschadigde nagel heeft meer kans op een infectie. Dit kan komen door te kleine schoenen of het sporten of beschadigingen door nagelbijten of het losmaken van de nagel zonder hem netjes te knippen of vijlen.

Naast deze mogelijke oorzaken kun je ook gevoeliger zijn voor dergelijke infecties. Oudere mensen, mensen met diabetes of mensen met minder weerstand kunnen sneller last krijgen van schimmelnagels.

Hoe kun je ze voorkomen

  • Gebruik niet te veel zeep met het wassen van de voeten en als je toch zeep gebruikt spoel je voeten goed af met water.
  • Afdrogen is erg belangrijk. Zorg dat je voeten heel goed droog zijn voor je weer sokken of schoenen aan doet. Na het douchen kun je bijvoorbeeld even op bloten voeten blijven lopen zodat ze goed nadrogen.
  • Draag goede schoenen die niet te klein zijn of knallen.
  • Draag iedere dag schone sokken die goed ventileren.
  • Als je naar de sportschool of naar het zwembad gaat, loop daar niet overal op blote voeten maar draag slippers om infecties te voorkomen.

Een kalknagel is een schimmelinfectie onder de nagels. In veel gevallen komt dit voor bij de tenen. De schimmelinfectie begint vaak bij de kleine of grote teen omdat daar de druk in het schoeisel het grootste is en breid zich daarna als je er niets aan doet uit naar andere tenen.

Ja, een kalknagel kan erg hardnekkig zijn maar is in veel gevallen nog prima te behandelen met een olie, gel of azijn. Wel kan het behoorlijk lang duren voordat het helemaal is verdwenen. Het is daarom belangrijk dat je iedere dag je tenen insmeert en dit ook vol blijft houden totdat het helemaal weg is en nog even daarna zodat het niet direct weer terug komt.

In de meeste drogisterijen zoals Kruidvat, Etos en Trekplijster is een middel te koop tegen kalknagels. Als je liever niet online winkelt kun je natuurlijk langs èèn van deze winkels gaan voor een goed advies.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo