De beste vitamine D 2021

Welke vitamine D is het beste

Ben jij op zoek naar de beste vitamine D 2021? Met een vitamine D supplement kun je het lichaam ondersteunen als aanvulling op de vitamine D die het lichaam zelf aan maakt. De voedingsstoffen die in Vitamine D zitten zijn goed voor het versterken van de botten en weefsels.

De meeste mensen krijgen niet genoeg vitamine D binnen via voedsel en blootstelling aan de zon. De hoeveelheid vitamine D die je lichaam aanmaakt is afhankelijk van de zon, je lichaam en je huidskleur. Zo maken getinte mensen minder vitamine D aan. Helemaal in de wintermaanden als we niet zo vaak meer buiten komen ontstaat een tekort aan zonlicht en vitamine D welke je kunt aanvullen met een supplement.

Maar welke kun je nu het beste kopen?

Beste vitamine D supplementen volwassenen

Davitamon Vitamine D3 Forte - vitamine D3 volwassenen - Smelttablet 75 stuks

9,42 11,49 Op voorraad
Laatste update was op: juli 18, 2021 1:54 pm

Davitamon Vitamine D3 Forte smelttabletten zijn speciaal speciaal ontwikkeld voor volwassenen en voorzien in een verhoogde behoefte aan vitamine D3 (400% van de ADH). Vitamine D speelt een essentiële rol speelt bij verschillende lichaamsfuncties, zo is Davitamon met extra vitamine D3:

• Goed voor het behoud van sterke botten en tanden (vitamine D3)
• Goed voor de weerstand (vitamine D3)
• Goed voor de werking van spieren (vitamine D3)

Advies van de Gezondheidsraad
Vitamine D3 heeft een aantal belangrijke functies in het lichaam. Zo is het goed voor botten en tanden, de spierfunctie en heeft vitamine D3 een positieve invloed op het immuunsysteem en dus de weerstand van je lichaam. De Gezondheidsraad adviseert, naast de normale voeding, gedurende het hele jaar, dagelijks 10 microgram extra vitamine D3 in te nemen als je:

• Onvoldoende buiten komt (minder dan 15 minuten per dag tussen 11.00 en 15.00 uur)
• Een donkere huidskleur hebt
• Zwanger bent
• Een vrouw tussen 50 t/m 69 jaar bent

Beste vitamine D voor baby en kinderen

Voor kinderen heb je speciale druppels en supplementen vitamine D

Vitamine D2 of D3 supplementen

Zoals eerder omschreven wordt vitamine D onder invloed van zonlicht door ons lichaam aangemaakt./ Bij een tekort kun je dit aanvullen met supplementen. Er zijn hierin echter 2 varianten die als supplement worden verkocht. Vitamine D2 en D3.

Vitamine D3 wordt ook wel cholecalciferol genoemd en dit is de meest natuurlijke vorm en wordt gewonnen uit plantaardige bronnen zoals bijvoorbeeld korstmos of algen.

Vitamine D2 wordt ook wel calciferol genoemd en wordt gewonnen uit paddenstoelen. Dit is een andere vorm van vitamine D dan de vorm die normaal gesproken door ons lichaam wordt aangemaakt maar wordt daarentegen wel sneller door het lichaam opgenomen.

Meestal wordt geadviseerd om te kiezen voor D3 omdat deze vorm de meest natuurlijke wijze van het lichaamseigen vorm toepast. Helaas zitten er wel een aantal stoffen in van dierlijke afkomst. Veganisten kiezen daarom vaak voor vitamine D2.

Veel gestelde vragen over vitamine D

Er zijn uiteenlopende factoren die kunnen zorgen voor een tekort aan vitamine D. Wanneer je in een gebied woont met veel luchtvervuiling van fabrieken en uitlaatgassen dan kan dit zorgen voor een tekort. Ook een tekort aan buitenlucht en blootstelling aan zonlicht kan hier voor zorgen.

Verder kan je ook qua voeding niet voldoende vitamine D binnen krijgen. Bijvoorbeeld als je op dieet bent of wanneer de lever of nieren de vitamine niet in zijn actieve vorm kunnen omzetten. Ook medicijnen en andere geneesmiddelen kunnen hierin voor een verstoring zorgen.

 • Baby’s die borstvoeding krijgen weinig vitamine D via het moedermelk binnen. Daarom krijgt een baby iedere dag vitamine D.
 • Als je een donkere huidskleur hebt dan maakt je lichaam minder snel vitamine D aan.
 • Wanneer je nieren en/of lever niet goed funtioneert.
 • Vette vis zoals zalm, tonijn en makreel
 • Runderlever
 • Kaas
 • Paddenstoelen
 • Eidooiers

Ook sommige verrijkte voedingsmiddelen is vaak vitamine D aan toegevoegd. Uiteraard is het wel van belang om het verkoopetiket te raadplegen omdat dit niet aan alle producten is toegevoegd. Je vindt een toevoeging van vitamine D voornamelijk in melk en zuivelproducten, sinaasappelsap en ontbijtgranen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Over Kopen & vergelijken
   Kopen en vergelijken
   Logo
   Enable registration in settings - general