Review: LG DSP2 soundbar

De LG DSP 2 is een 2.1 soundbar met een ingebouwde subwoofer en bas. Ook kun je jouw telefoon via Bluetooth verbindinden voor het afspelen van muziek en andere audio via je mobiele telefoon op de Soundbar van LG. In deze review deel ik onze ervaringen die wij hebben ervaren bij het testen van dit product. Ga jij de LG DSP2 kopen?

Belangrijke functies:

 • TV Sound Mode Share
 • 2.1 Ch audio
 • Ingebouwde subwoofer en bas
 • Soundmodus
 • Vernieuwde AI Sound Pro
 • Design

Design en ontwerp

De soundbar ziet er leuk uit. De zijkanten van de soundbare hebben een houtlook door houtkleurige zijpanelen. De rest van de soundbar is bekleed met een mooie stof in het grijs en past daardoor erg mooi in het interieur. Bovenop in het midden heb je een aantal knoppen om de soundbar te bedienen en aan de rechter voorkant heb je indicatie lampjes zitten. Aan de achterzijde zitten diverse aansluitingen om de soundbar aan te sluiten, over het aansluiten later meer!

Je kunt de soundbar neerzetten maar ook ophangen middels 2 beugeltjes die zijn meegeleverd.

In de doos

Inhoud van de doos:

 • Soundbar
 • Optische kabel
 • Muurbeugeltjes
 • Afstandsbediening met batterijen
 • Basis handleiding
 • Wall bracket bevestiging handleiding

Tevens zit er in de doos een kleine starters handleiding die enkel de basis functies van het product beschrijft. In een aantal stappen wordt hierin beschreven hoe je de soundbar aansluit, kunt gebruiken met de TV, hoe je kunt verbinden via Bluetooth en hoe je verbinding kunt maken met de LG sound Bar-app. Ook staat er een tabel in wat de indicatielampjes voorop de soundbare betekenen. Voor uitgebreide functies wordt verwezen naar de website van LG waar je ook een uitgebreide handleiding kunt downloaden waarin alle functies worden beschreven.

Zowel de normale handleiding als de uitgebreide handleiding zijn in het Nederlands beschikbaar. De uitgebreide handleiding is overigens een stuk duidelijker dan de basis handleiding die in de doos zit.  De online handleiding is in kleur en heeft meer plaatjes voor het aansluiten van het apparaat.

Het aansluiten

Je kunt het apparaat op meerdere manieren gebruiken en aansluiten. 

Aansluiten op TV

We zijn begonnen met de soundbar rechtstreeks op de TV aan te sluiten. Dit ging eenvoudig door de handleiding te volgen HDMI kabel op de uitgang van de soundbar aan te sluiten op de HDMI ingang van de TV. Daarna konden we het apparaat verbinden met de functieknop op het midden van de soundbar of de afstandsbediening. De LG DSP2 was snel verbonden en makkelijk te doen.

Verbinden via Bluetooth

Met de ondersteuning van Bluetooth 4.0 en hoger kun je nagenoeg alle moderne smartphones koppelen met de soundbar om geluid van je telefoon op de soundbar aan te sluiten. Een verbinding opzetten via Bluetooth ging ook erg makkelijk. Erg handig als je Spotify, een Podcast of ander muziek of audio wilt afspelen via de soundbar.

LG soundbar app

De LG Sound Bar-app is te downloaden vanuit de Google Play store (Android) en de Apple store (IOS). Met de app kun je de geluidsinstellingen en volume bedienen.

USB apparaat aansluiten op de LG DSP2

Je hebt de mogelijkheid om een externe HDD of USD stick aan te sluiten op de soundbar. Zo kun je MP3, WMA, OGG, FLAC en WAV bestanden afspelen.

Geluidservaring

Tijdens het gebruik hebben we normaal TV gekeken maar ook muziek afgespeeld via Spotify op de soundbar. De soundbar geeft een mooi geluid voor als je een iets beter en breder geluid wenst dan de standaard audio van de TV. De bas kun je goed horen en het volume kun je ook behoorlijk opschroeven en het blijft mooi geluid.

De soundbar is een prima toevoeging voor het geluid van je TV en ook de mogelijkheid om vanaf andere apparaten die met Bluetooth verbonden zijn zoals een tablet (iPad / Android tablet) , telefoon, laptop muziek / audio te streamen naar de soundbar is ideaal!

Als je een echte audio liefhebber bent kan ik me voorstellen dat je voorkeur niet uit gaat naar een soundbar omdat je nooit echt het kamer vullend geluid in het rond kunt creëren zoals bij een versterker met boxen het geval is.

Onze LG DSP2 review score:

7.5Expert Score
Goede basis soundbar

De soundbar ziet er leuk uit en geeft een mooi geluid en is daarmee een mooie uitbreiding op het geluid van de TV.

Voordelen
 • Eenvoudig aan te sluiten
 • Verbinden via Bluetooth en LG Sound Bar-app
 • Duidelijke en simpele bediening en uitgebreide handleiding
 • Top prijs / kwaliteit verhouding
Nadelen
 • Uitgebreide handleiding is duidelijker, download die dus direct van de LG website.
 • Geluid is niet kamer vullend zoals bij een versterker met boxen
Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo