De beste hordeur 2024

Wat is de beste hordeur?

Met een hordeur kun je vliegen en andere insecten buiten houden maar wel lekker de deur open zetten. Een hordeur is een deur, schuifdeur of schuifpui met hor gaas. Het gaas heeft hele kleine ruitjes waardoor insecten er niet doorheen kunnen maar de lekkere buitenlucht wel lekker kan doorwaaien. Met de beste hordeur 2024 kun je toch een deur of raam open zetten zonder insecten in huis te krijgen.

Er zijn veel verschillende hordeuren te koop, maar welke kun je nu het beste kopen?  Ben je op zoek naar een hordeur op maat? Een hordeur met magneet? Een hordeur voor openslaande deuren of een plissé hordeur? Wij hebben het uitgezocht en verschillende hordeuren met elkaar vergeleken zodat jij de beste koop kunt maken!

De beste hordeur kopen?

Hordeur schuifpui (plissé hordeur)

Met een originele Japanse plissé hordeur houd je vliegen en andere insecten eenvoudig buiten de deur, de hordeur werkt als een schuifdeur. Deze hordeur schuifpui is gemakkelijk te monteren en heeft een gemakkelijk klikmontagesysteem zodat je de schuifpui na het zomer seizoen eenvoudig kunt opruimen. Geleverd met een boven en onder rail van aluminium. De schuifpui hordeur is te gebruiken bij openslaande deuren of bij een schuifpui.

Je kunt de deur gemakkelijk open schuiven op de rail en ook halverwege in de gewenste stand laten staan.

De schuifpui is in verschillende maten leverbaar en in de breedte in te korten.

Hordeur met schanier

Een hordeur met een schanier werkt als een normale deur en is dus een extra deur in het kozijn. Deze hordeuren kun je doorgaans op alle soorten kozijnen monteren en zijn veelal op maat en passend te maken voor ieder deurkozijn.

Horgaas voor hordeur

Is het gaas in je hordeur gescheurd of lelijk geworden en heb jij een hordeur model waar je het gaas eenvoudig kunt vervangen? Dan kun je horgaas kopen.

Wat is een hordeur?

Zodra het warmer weer begint te worden in het voorjaar zul je merken dat de eerste vliegen weer naar binnen komen. Met een hordeur kun je de buitendeur, schuifpui, openslaande deuren of ramen toch open laten door er een hordeur of horgaas voor te maken. Een hordeur is een soort deur of schuif mechanisme met gaas waar de lucht doorheen gaat maar alle vliegende insecten zoals muggen en bijen niet naar binnen kunnen. 

Waarmee moet je rekening houden bij het kopen van een hordeur?

Wij hebben een aantal aankooptips waar je rekening mee kunt houden bij het kopen en vergelijken van een hordeur.

  • Materiaal: je hebt hordeuren gemaakt van verschillende materialen zoals aluminium en kunststof. De hor / het doek is vaak van Polyester of glasvezel
  • Soort hordeur: een hordeur kan een vaste deur zijn met of zonder schanieren, een schuifpui hordeur, een deurgordijn of hordeurlamellen. 
  • Hordeur op maat: voor een deur is het natuurlijk belangrijk dat de hordeur op maat is en past. Sommige deuren hebben een vaste afmeting maar je kunt meestal hordeuren op maat maken. Dit kun je vaak eenvoudig doen met de handleiding die wordt geleverd bij het product.

Andere tips om insecten buiten te houden

Je kunt insecten zoals vliegen buiten houden door een hordeur te gebruiken. Wel is het belangrijk dat je de deur steeds achter je dicht doet zodat er geen vliegen binnenkomen. Heb je toch veel last van vliegen dan kun je ook een vliegenverjager gebruiken.

Veel gestelde vragen over hordeuren

Online kun je op veel websites een hordeur bestellen. Al je toch graag een stukje advies zoekt of het product gewoon graag in een fysieke winkel koopt dan kun je natuurlijk naar de winkel gaan, maar waar kun je nu het beste naar toe gaan?

Je kunt hordeuren doorgaans in verschillende bouwmarkten zoals Gamme, Praxis, Karwei, Hubo of Hornbach kopen. Soms kun je ook wel een hordeur of gaas kopen bij de Action maar dat is lang niet altijd zo.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo