De beste waterontharder 2021

Wat is de beste waterontharder?

Met een waterontharder zorg je er voor dat het water minder hard wordt. Wanneer je de beste waterontharder 2021 koopt dan koop je een waterontharder met cilinder. Deze cilinders in de ontharder zorgen er voor dat het kalk en magnesium worden onttrokken uit het water en het water wordt onthard. Na het ontharden spoelt het water netjes door je leidingen heen waardoor je een stuk schoner water uit de kraan haalt. Het kalkwater wordt vervolgens afgevoerd. Wil je echter niet zoveel geld uitgeven dan kun je ook gaan voor een goedkope waterontharder magneet.

Om een goede keuze te maken hebben wij de beste waterontharders en waterontharders magneet voor je opgezocht.
 

Waterontharder magneet

Een waterontharder magneet zou er voor moeten zorgen dat kalk minder blijft plakken doordat magnesium en calcium niet meer aan elkaar kunnen hechten. We hebben onderzocht welke waterontharder magneet populair en het beste uit de test is en goede reviews, ervaringen en beoordelingen heeft en daarom onze beste koop is:

SFT WTR GS 4000 Magnetische Waterontharder - Waterontharder magneet - Waterontharder waterleiding - Huishouden tot 6 personen

29,99 Op voorraad
Laatste update was op: juli 17, 2021 7:16 pm

GS 4000 magnetische waterontkalker van SFT WTR. De waterontharder beschermd leidingen en apparatuur tegen kalkaanslag door middel van een magnetisch veld met een kracht van 7500 Gauss (0,75 Tesla) waardoor Magnesium en Calcium niet de kans krijgen om te binden en te kristaliseren. Door de enorme magnetische kracht verslaat de SFT WTR GS 4000 al zijn concurrenten in dezelfde klasse.

TOEPASSING
De magnetische waterverzachter wordt op de waterleiding bevestigd. De meest geschikte plaats is vlak na de watermeter. Hierdoor wordt de hele woning beschermd tegen kalkaanslag. De waterverzachter is geschikt voor huishoudens tot 6 personen. De waterverzachter kan op kunststof en koperen leidingen met een maximale diameter van 38mm.

MONTAGE
Het monteren van de waterverzachter is heel eenvoudig en kunt u zelf uitvoeren. De waterverzachter wordt gemonteerd door middel van twee bouten met een inbussleutel die wordt meegeleverd met het product.
Na de bestelling zal u een mail ontvangen met een montage handleiding.

De waterverzachter heeft geen onderhoud nodig. Een stroomaansluiting is niet nodig en u hoeft er na de montage niet meer naar om te kijken. Deze waterverzachter is geschikt voor een huishouden tot 6 personen en past om elk type buis met een diameter tussen 12mm en 38mm.

VOORDELEN
Kalkaanslag verminderd met 80-90%
Jaarlijkse besparing tot wel €300
Huishoudelijk apparaten gaan langer mee
Kleding zal zachter aanvoelen
Lager energieverbruik, dus besparend op de energierekening
Langere levensduur van de CV ketel
Eenmalig aanbrengen
Zachter kalkvrij water helpt bij het verminderen van klachten van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of droge huid
Haren voelen zachter aan
Kraanwater zal beter smaken
Geen stoomvoorziening of batterijen nodig
Eenmalige aanschaf
Door de kwalitatief hoogwaardige materialen gaan de waterontharders van SFT WTR minstens 10 jaar mee
Deze waterverzachter is geschikt voor een huishouden tot 6 personen en past om elke type buis met een diamater tussen 12 mm en 38mm.

Waterontharder zout

Een waterontharder werkt niet met elektriciteit maar werkt met een harsfilter die doormiddel van een zoutoplossing zoals onthardingszout kalk uit het water haalt. Doordat de waterontharder wordt aangesloten aan het begin van de wateraansluiting (zo dicht mogelijk na de watermeter) heb je door het gehele huis kalkvrij water door de leidingen, ketel, verwarming en kranen)

Onze beste koop is:

Onthardingszout

Ben je op zoek naar navulling voor jouw waterontharder? Er zijn verschillende soorten waterontharder zout te koop. Zo kun je een kleine verpakking kopen, maar je kunt ook voor goedkope waterontharder zout gaan door direct een grote zak te kopen. Een grote zak zout is namelijk in verhouding een stuk voordeliger!

Veel gestelde vragen over een waterontharder

Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat een waterontharder magneet goed werkt. De reviews, ervaringen en beoordelingen over magneet waterontharders zijn wisselend. Sommige mensen geven aan dat ze na een aantal dagen al minder kalkaanslag zien en een aantal mensen geeft aan dat ze nog weinig verschil zien.

Water die je in huis uit de kraan haalt bevat een aantal mineralen die het water ‘hard’ maken zoals calcium, magnesium, ijzer en verschillende andere deeltjes. Al deze deeltjes zorgen er voor dat je een aantal ongemakken kunt ervaren zoals kalkaanslag op kopjes en andere spullen in de vaatwasser of kalkaanslag op de kranen. Je huidt kan door ‘hard’ water mogelijk droog en jeukerig aanvoelen. De verwarmingsketel heeft mogelijk een lager rendement met harder water door een ophoping van minerale stoffen in de leidingen / verwarmingselementen en ze beschadigen mogelijk de boilers. Uiteindelijk kan dit het corrosie en roest proces doen versnellen.

 

 

Magnetische waterontharder (waterontharder magneet ontharder)

 • Resultaat: Alle deeltjes komen nog steeds door de kraan.
 • Werking: De magneet laat calcium en magnesium deeltjes tijdelijk niet hechten (zodra het water stil komt te staan hechten de kalk deeltjes zich alsnog aan oppervlakten.
 • Het plaatsen: Eenvoudig te monteren op de waterleiding
 • Prijs magneet ontharder: vanaf 20 euro, exclusief montage (materialen, eventueel manuren). Het is goed te doen om dit zelf te monteren.

Positief: Goedkoop en gemakkelijk te monteren.
Negatief: Werking is niet bewezen

Waterontharder (tank of cilinder)

 • Resultaat: Mogelijk kalkvrij water uit de kraan
 • De werking is doormiddel van een filter, zout of hars
 • Het apparaat dient doorgaans door een installateur te worden geplaatst
 • Prijs: vanaf 140 euro (bij een model voor een zeer zuinig eenpersoonshuishouden), eventueel installatie- en voorrijkosten en onderhoudskosten

Positief: Het systeem is iets duurder, maar biedt wel beter kalkvrij water
Negatief: Hogere onderhoudskosten

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Over Kopen & vergelijken
   Kopen en vergelijken
   Logo
   Enable registration in settings - general