Air-up aanbiedingen

Air up - water met een natuurlijke smaak

Het wordt aanbevolen om zo’n anderhalve liter water per dag te drinken om gezond te blijven. En net als vele anderen luister je daar misschien al jaren naar, of je doet tenminste goed je best om aan die anderhalve liter te komen. Iedereen wil toch gezond zijn?  Het kan soms ook best wel lastig is om dat waterdrinken vol te houden, want in de zomer of na het sporten kan een slok water misschien wel lekker en verfrissend zijn, maar als je voor de zoveelste keer een glas water naar binnen werkt kun je er niet echt meer van genieten. Water is nou eenmaal echt smakeloos. Kan dat niet anders? Kun je niet én veel water drinken én ook van een lekkere smaak genieten? Jawel! Met de air-up waterfles! Wanneer je kiest voor andere vruchtensapjes of limonade dan zitten en vaak suikers en andere toegevoegde stoffen die niet zo gezond zijn, met de air up geurpods is ook dat verleden tijd!

Air-up aanbiedingen

Beste air-up kopen:

Alles over de Air-up drinkfles

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over de air-up drinkles en dat jij een goede keuze kunt maken welke fles en smaak pods je allemaal kunt kopen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat is Air-up?
 • Hoe werkt een Air-up fles?
 • De flessen
 • De geurpods
 • Wat is de Air-up starter-set?

Wat is air up?

Air up is een stevige, herbruikbare, waterfles met een rietje die werkt met geurpods. Het bijzondere systeem houdt je eigenlijk een beetje voor de gek. Met de air up drink je namelijk gewoon water, terwijl de geurpod je hersenen laat denken dat cola, limonade of een andere smaakvolle drank tot je neemt. Je krijgt dus geen ongezonde stoffen binnen, maar geniet toch van een lekkere smaak. Dat maakt het een stuk makkelijker om elke dag de aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen! Bovendien laat je met het gebruik van de air up waterfles zien dat je oog hebt voor het milieu.

Er zijn verschillende soorten flessen en smaken om uit te kiezen, en daarom is de air up geschikt voor iedereen die niet alleen gezond wil blijven, maar tegelijkertijd ook een beetje wil genieten.

De wetenschap achter het systeem

Ehm, ok. Een geurpod die mijn hersenen vertelt dat ik cola aan het drinken ben terwijl ik een slok water neemt. Mooi verhaal. Werkt dat echt?! Geloof het of niet, maar het werkt inderdaad echt. En wel zo: bij het kauwen en slikken van eten of drinken komen er moleculen vrij. Deze gaan via de achterkant van je keel omhoog naar je neus, waar ze zich hechten aan geurreceptoren. Daardoor wordt de geur als smaak met het water vermengd.

De air up pods die in de fles zitten bevatten geparfumeerde lucht. Terwijl je drinkt komt de lucht uit pod dus je neus in. Je ruikt het één (cola) maar drinkt dus alleen maar water en daardoor smaakt je gezonde water ineens naar cola, of citroen, of bosbessen zonder dat daar suiker, calorieën of andere toevoegingen aan het water worden toegevoegd! De air up pods zijn op zo’n manier in de fles geplaatst dat de geur die vrijkomt zo goed mogelijk je neus kan binnendringen. De pods bevatten geen schadelijke of giftige stoffen en kun je volledig veilig worden gebruikt.

Deze wetenschap snel zelf even testen? Houd je neus en je ogen maar eens dicht als je eet, je zult zien dat je eten dan ineens anders, of misschien wel helemaal niet, meer smaakt.

Hoe werkt een air up fles?

Hoe werkt zo’n air up fles nou eigenlijk in de praktijk? Gelukkig is het allemaal niet heel moeilijk, want alle afzonderlijke onderdelen van de fles zijn zo gemaakt dat ze makkelijk in elkaar gezet kunnen worden. Zo werkt het:

  1. Pak je fles en kies je favoriete smaak air pod
  2. Open de fles, haal het mondstuk eraf en verwijder het rietje. Vul nu de fles tot aan het streepje met water en draai het mondstuk met het rietje weer op de fles.
  3. Nu kun je de pod bevestigen, dat doe je door hem met de gekleurde kant naar boven over het drinkgedeelte te schuiven.
  4. Trek de pod omhoog om de smaak te activeren.
  5. Genieten maar.

Het lijkt misschien een heel gedoe, maar na 1 keer doen weet je precies hoe de air up fles werkt, en wil je waarschijnlijk nooit meer iets anders.

De flessen

De air up flessen zijn gemaakt van BPA-vrij tritan. Het deksel is gemaakt van resistent plastic. Samen vormen ze een robuuste waterfles die wel tegen een stootje kan. De flessen komen met een rietje, mondstuk, deksel en lus. Omdat de gebruikte materialen zo duurzaam zijn, is het gebruik van een air up fles om je water te drinken beter voor het milieu dan het gebruik van plastic waterflesjes.

In het assortiment van air up zijn er ook stalen flessen te vinden. Deze zijn nóg milieuvriendelijker en hebben het grote voordeel dat ze je water langer lekker koel houden. Ideaal voor in de zomer! Wil je een air up fles kopen, dan zul je al snel zien dat je de keuze hebt uit ontzettend veel kleuren. Oranje, paars, blauw, noem maar op. Zo is er voor iedereen wel een geschikte fles te vinden. Een air up fles is niet alleen heel handig om zelf in huis te hebben, het is ook een onwijs leuk cadeau om weg te geven!

De geurpods

Zonder de geurpods is een air up gewoon een hele mooie waterfles. De pods zijn dus onmisbaar om te kunnen genieten van water met een smaakje. De pods hebben een gat in het midden waarmee je ze makkelijk over het drinkgedeelte van het mondstuk schuift, waar ze vervolgens hun werk doen.

Er zijn maar liefst 25 verschillende smaken om uit te kiezen. Geen enkele pod bestaat uit slechts 1 geur, er worden altijd combi’s gemaakt van aroma’s die goed bij elkaar passen, zodat er een bijzonder geursensatie ontstaat. Er wordt gebruik gemaakt van geuraroma’s uit planten, kruiden en vruchten. Er zijn smaken te krijgen die je waarschijnlijk al kent, zoals citroen en aardbei, maar er zijn ook andere verrassende smaken die je kunt proberen, zoals lychee rose en yuzu rozemarijn. Dankzij het grote assortiment kun je veel smaken afwisselen en zit er ongetwijfeld een smaak bij die je lekker vindt. 

Als je bewust met het milieu omgaat, word je blij van de pods, want ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Je hoeft de pods ook niet snel te vervangen. Eén pod gaat een week mee als je de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water drinkt.

Wat ook nog even handig is om te weten: de geurpods werken alleen als er lucht doorheen stroomt. Om daarvoor te zorgen moet je de pod activeren door hem omhoog te trekken. Je kan de geurpods weer deactiveren door ze naar beneden te duwen. Het grote voordeel daarvan is dat de smaak langer bewaard blijft. Als je je pods nog langer wil bewaren, plaats je ze het beste gedeactiveerd terug in de verpakking.

Wat is de air up starter-set?

De starter-set is handig om aan te schaffen als je wil beginnen met het gebruik van een air up fles. In deze set vind je een standaard drinkfles met een inhoud van 650 ml, een rietje, een mondstuk en twee geurpods in verschillende smaken. Zo kun je simpel, lekker, gezond en duurzaam genieten van je water.

Air up accessoires

Bij air up zijn alle accessoires apart te verkrijgen. Is het rietje stuk? Dan koop je eenvoudig een nieuwe. Hetzelfde geldt voor het deksel, de body van de fles, de draaglus en het mondstuk. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je een roze deksel op een groene fles moet plaatsen, want de accessoires zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Maar het kán natuurlijk wel als je jouw air up zelf wil customizen en een bijzondere uitstraling wil geven!

Naast de eerder genoemde accessoires kun je ook een mooie sleeve of een handige schoonmaakborstel bestellen. Met een sleeve bescherm je je waterfles en houd je je drank nog langer lekker koel. De speciale schoonmaakborstel maakt het makkelijk om je air up fles en het rietje te reinigen. Deze accessoires zitten niet standaard bij een air up fles inbegrepen, je zult ze dus wel even apart moeten aanschaffen, maar dat is online zo gepiept.

Air up en het milieu

Less is more. Dat is het motto van air up en verwijst naar de milieuvriendelijke producten. Maar zijn maakt air up dit ook waar? Feit is dat de drinkflessen allemaal herbruikbaar zijn. In dat opzicht zijn ze dus zeker minder belastend voor het milieu. Hoe vaker je een fles gebruikt, hoe beter dat is. Je hoeft dan namelijk geen geen plastic wegwerpflessen meer te kopen. Volgens air up kan er met hun systeem maar liefst 88% minder plastic gebruikt worden. In één verpakking zitten namelijk drie pods waarmee je smaak kan geven aan 15 liter water. De pods zorgen samen voor 35 gram plastic, terwijl dat bij 15 waterflessen 300 gram is. De air up fles zelf is bovendien duurzaam, want je kunt deze lange tijd blijven gebruiken.

Door wie werd het systeem eigenlijk ontwikkeld?

Air up is ontstaan doordat Duitse studenten Lena Jüngst en Tim Jäger een TED-talk bekeken waarna ze gefascineerd raakten door hoe geur en smaak zich tot elkaar verhouden. Daaruit ontstond het idee om de air up fles te ontwerpen.

De twee studenten zetten alles in het werk om van hun slimme concept een echt product te maken. Ze gingen op onderzoek uit, experimenteerden en schakelden de hulp in van drie andere studenten: Fabian Schlang, Simon Nüesch en Jannis Koppitz. Samen zochten naar een uniek systeem dat water drinken lekkerder en leuker zou maken. Hun doel? De massaconsumptie van suikerhoudende dranken verminderen én het milieu minder belasten.

Toen Jüngst over de geurfles sprak met een vriend die in de voedseltechnologie werkt, begon het balletje te rollen. De vriend stimuleerde de studenten om een eigen webshop te beginnen en hielp mee met de ontwikkeling van de smaken. In 2019 vond de lancering van de air up fles op de Duitse markt plaats. Al snel groeide air up uit tot een succes bij onze oosterburen en begon het product ook in tal van andere landen goed te verkopen.

Op dit moment verkoopt air up drinkflessen in tien landen, waaronder Nederland. Met meer dan twee miljoen klanten is het bedrijf uitgegroeid tot een echt begrip.

Voor wie is air up bedoeld?

De air up is er voor iedereen. De fles is handig voor iemand die op een lekkere manier de aanbevolen hoeveelheid water per dag wil binnenkrijgen, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die een alternatief zoeken voor frisdrank, zoals bijvoorbeeld diabetespatiënten of mensen die willen afvallen. Al deze mensen, en jij dus ook, kunnen met een gerust hart van een smaakvol drankje genieten dankzij de air up drinkfles.

En ook voor kinderen is de air up waterfles een goede oplossing en een leuke drinkbeker voor school. Op school mag er vaak geen frisdrank meegenomen worden, maar water mag natuurlijk wel! Maar water is natuurlijk hartstikke saai om te drinken. Totdat je er een smaakje aangeeft. Een vrolijke fles en een lekker smaakje zorgen ervoor dat je zoon of dochter genoeg vocht binnenkrijgt overdag. Water drinken wordt met de air up waterfles een stuk leuker!

Air up kopen? Hier moet je op letten

Van plan om air up te kopen? Dan is het goed om met een aantal dingen rekening te houden:

 • Inhoud: Alle air up waterflessen hebben een inhoud van 650 ml. Je hoeft dus niet naar andere inhoudsmaten te zoeken.
 • Kleur: Er zijn een boel verschillende kleuren om uit te kiezen. Van heel felle kleuren, tot onopvallende exemplaren. Kies een kleur die goed bij je past, zodat je je op je gemak voelt als je de fles gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld de kleuren wit, roze, blauw, oranje, groen, paars, antraciet, zeeblauw.
 • Materiaal: Vroeger verkocht air up uitsluitend plastic flessen, maar nu kun je ook kiezen voor staal. De stalen flessen zijn duurder, maar het voordeel is dat deze je water langer koel houden en dat ze langer meegaan. Bepaal wat je het belangrijkst vindt! De stalen fles is zwart van kleur.
 • Prijs: Ben je op zoek naar een goede aanbieding? Vaak kun je geen kortingscode vinden voor extra korting maar je kunt wel geurdpods in grotere voordeelverpakkingen kopen. Met zo’n aanbieding betaal je per geurpod dus een stuk minder en is dus extra voordelig!

Air-up reviews en ervaringen

Om erachter te komen wat mensen die al een air up drinkfles in hun bezit hebben vinden van het systeem hebben we via internet wat reviews opgezocht. De onderstaande reviews komen van de reviewebsite Trustpilot.com waar klanten hun ervaringen hebben gedeeld.
 • ‘Do’ is erg tevreden met haar fles: ” Ik was in het begin een beetje sceptisch maar naar veel positieve verhalen gehoord toch maar over stag gegaan en heb de air up aangeschaft. Het werkt echt. De tweede bestelling met pods is al onderweg 😁.” (sic)
 • ‘Cloth’ ziet de voordelen voor haar zoontje: “Ik vind de fles en de pods ontzettend prijzig maar mijn zoon van 8 heeft nog nooit zoveel water gedronken. Dus eerlijk is eerlijk, het is het geld waard.”
 • Sophie Vloeberghs geniet erg van de verschillende smaken: “Het is een hele leuke fles, drinkt aangenaam, mijn zoontje is er dolgelukkig mee. Hij wilt geen andere fles niet meer dan de air-up. De smaken zijn ook zo leuk bedacht en lekker!”(sic)
 • Marlies Meester vindt het leuk om met anderen van kleur te wisselen: “Het is een mooie fles. Het stimuleert om goed te drinken. Het enige min punt) is dat wanneer je drinkt met een smaakje je meer kracht moet gebruiken. Je neemt meer lucht erbij. Het drinkt anders. En beetje slurpgeluid. Verder hebben we er alle 5 eentje. Kunnen dus onderling van kleur wisselen, dop en lus. We zijn er blij mee.”(sic)

Veel gestelde vragen over de Air-up

Bekijk hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen en je weet wat je van een air up drinkfles kan verwachten!
Het is maar hoe je het bekijkt. Op het eerste gezicht lijkt de aanschafprijs van de air up misschien veel, maar bedenk goed dat je de fles maar één keer hoeft aan te schaffen, daarna gaat deze erg lang mee. Ook is de kwaliteit van de air up fles erg goed. De air up is zijn geld dan ook zeker waard.
Je kunt de air up zelf afwassen of nog beter reinigen met het speciale schoonmaakborsteltje dat je erbij kunt aanschaffen. Met dit borsteltje kun je ook het rietje gemakkelijk schoonmaken. De fles in de vaatwasser doen is niet zo’n goed idee, zeker niet bij de plastic flessen. Deze raken dan snel beschadigd of vervormd.
De air up geurpods werken langer dan je zou denken. Met één pod kun je maar liefst aan 15 liter water een smaakje geven. Daar doe je ongeveer een week mee als je rekening houdt met de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water.
De pods van air up bestaan in 25 verschillende smaken. Er zijn simpele smaken, zoals bessen, framboos en citroen. Maar je kunt ook voor iets speciaals kiezen. Guave, ijskoffie en honingmeloen zijn enkele van deze bijzondere soorten.
Air pods zijn enkel verkrijgbaar via de officiële site van air up, je kunt daar alle smaken bekijken en supersnel online bestellen.

Nee, de air-up pods hebben natuurlijke ingrediënten en zijn niet giftig. De geurpods zijn ook geuren en is ook geen toevoeging aan het water zelf. 

Nee, je drinkt bij de air-up drinkfles alleen maar water. De smaakjes die je toevoegd zijn geuren en geen toevoegingen aan het water wat je drinkt. De geurpods kun je dus veilig gebruiken en zijn niet schadelijk voor je gezondheid.

De drinkflessen van Air-up zijn erg populair en daarom is het begrijpelijk dat je hem ook graag in de winkel wilt gaan kopen net als de navullingen van verschillende geurpods.

Helaas zijn deze op het moment van schrijven nog niet te koop bij bijvoorbeeld Blokker, Kruidvat of Action. Mocht dit in de toekomst wel zo zijn dan zullen deze producten vast en zeker in de aanbieding folders van Action, Kruidvat of Blokker te vinden zijn.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

1 Reactie
 1. Air up is echt een goed fles

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo