De beste hondenfietskar 2024

Welke fietskar voor honden is het beste?

Wil je lange afstanden gaan fietsen met je hond dan kan een hondenfietskar ideaal zijn als jouw hond niet dat hele stuk kan lopen. Of als een lange fietstocht om bijvoorbeeld medische of andere reden geen goed idee is dan kunnen jullie toch samen heerlijk gaan fietsen. Er zijn veel verschillende modellen te koop voor zowel kleine honden als ook grote honden met verschillende prijzen en ook veel kwaliteitsverschil. Wij hebben het uitgezocht en de beste hondenfietskar 2024 voor je gevonden.

Beste hondenfietskar kopen?

Topmast Hondenfietskar - Fietskar -Hondenaanhanger Medium Blauw + Joggerfunctie

209,00 Op voorraad
Laatste update was op: 10 juli 2024 01:02

Topmast Fietskar Trailer/Jogger met draaibaar zwenkwiel, waardoor deze Jogger uitermate geschikt is voor het wandelen door een ruwer terrein.
Topmast maakt kwalitatief hoogwaardige fietskarren.
Deze Trailer/Jogger is een zeer favoriete fietskar van Topmast.
De afmetingen van de cabine zijn voor deze Medium uitvoering: 68*44*51 cm, met de wielen meegerekend is hij 78 cm breed en past dus door de meeste deuren.
Deze MEDIUM uitvoering weegt 15kg en kan tot 30 kg gewicht dragen.
De MEDIUM uitvoering wordt geleverd in de kleur blauw. Aan zowel de voor als de achterkant zit een ingang, zodat je zelf kunt bepalen via welke kant je hond naar binnen kan.
De ‘deur’ aan de voorkant is zelfs op twee verschillende hoogtes open te ritsen zodat zowel grote als kleine honden veilig naar buiten kunnen kijken. De bodem is anti slip en makkelijk schoon te maken.
Op de bodem zit een ring waaraan je je hond met de bijgeleverde lijn vast kunt zetten.
De cabine houdt regen en UV straling tegen. De fietskar heeft een verlaagd frame waardoor hij erg stabiel is.

Deze fietskar wordt bovendien geleverd met een extra voorwiel en een Joggerframe, hetgeen gemakkelijk is te monteren, waarna u heerlijke wandelingen met uw hond kunt gaan maken.

Produktbeschrijving:

- Fietskar aanhanger-Combi Jogger functie
- Model PL-10201S
- Stalen buizenframe.
- Belastbaarheid 30 kilo
- Achterwielen 16"
- Draaibaar voorwiel 12"
- Binnenmaten: 68*43.5*51 cm
- Gemakkelijke ombouw van fietskar naar Joggerfunctie zonder gebruik van gereedschap.
- Anti-slip bodem
- Inclusief Reflectoren
- Inclusief Veiligheidsvlag.
- De nylon boven opbouw van deze fietskar is in te vouwen.

Trixie hondenfietskar

Het beste uit de test komen de hondenfietskarren van het merk TRIXIE. In het assortiment van TRIXIE zitten meerdere top kwaliteit fietskarren voor uw hond met zeer goede beoordelingen, reviews en gebruikers ervaringen. De verschillende karren zijn veelzijdig en in diverse maten (S, M, L) leverbaar.

Hondenfietskar met vering

Fiets je veel over wegen of paden met veel heuveltjes, stoepjes, bobbels, onverharde wegen of in het bos? Een goede hondenfietskar met vering is daar geen overbodige luxe, ook niet voor het comfort van de hond zelf! Niet iedere honden fietskar heeft een goede vering. We hebben daarom gekeken welke fietskarren voor honden een goede vering hebben zodat jij de beste keuze kunt maken. Naast de vering zijn in dit geval ook het gewicht en de banden van belang voor een goede fietskar om hiermee in bijvoorbeeld het bos te fietsen.

Wanneer gebruik je een hondenfietskar?

Een hondenfietskar kan ik veel verschillende situaties heel erg handig zijn. Daarnaast kun je ook prima lange fietstochten gaan maken die je anders niet kon gaan lopen met de hond omdat zijn conditie daar niet goed genoeg voor is of omdat die afstanden voor de hond niet geschikt zijn. Het kan natuurlijk door medische klachten komen waardoor je niet of niet zo ver met de hond kunt fietsen.

De hond loopt niet goed recht

Als je met een hond naast de fiets loopt is het belangrijk dat de hond goed naast je fiets loopt. Hij moet aanvoelen om met het tempo van de fiets mee te lopen en netjes naast de fiets te blijven lopen. Sommige honden pakken dat zo op en andere honden proberen weg te rennen of houden andere capriolen uit waardoor het niet zo makkelijk gaat.

Lekker koel in de fietskar

Op hete zomerdagen vind de hond het wellicht niet zo prettig om in de volle zon lange afstanden te gaan rennen naast de fiets. De hond raakt mogelijk uitgeput omdat hij het wil volhouden. Ook de temperatuur van het asfalt is erg hoog bij zonovergoten dagen. Als tip kun je op hete dagen ook nog een natte handdoek in de fietskar leggen! Dit vindt de hond ook heerlijk.

Medische reden of blessure

Kan je hond door een blessure niet goed lopen of rennen of heeft hij medische klachten dan is het ideaal om er toch lekker samen met de hond op uit te kunnen met een hondenfietskar. De hond zal het fantastisch vinden!

 

Hondenfietskar kopen: waar let je op?

Bij het kopen van een fietskar voor honden zijn er allerlei dingen waar je rekening mee moet houden als je er één gaat aanschaffen. Om je goed op weg te helpen om de juiste keuze te maken hebben wij hieronder de belangrijke dingen voor je op een rij gezet:

  • Matariaal
  • Comfort
  • Gewicht
  • Regenhoes of afsluitbaar?

Materiaal: De keuze in verschillende materialen

  • Frame: Het frame kan gemaakt zijn van Ijzer, metaal of aluminium. Frames van aluminium zijn natuurlijk lichter dan stalen frames maar wel iets minder duurzaam / sterk. Mocht je nog ergens plastic frames tegen komen, deze raden wij af aangezien je hier zeer waarschijnlijk spijt van krijgt omdat het gemakkelijk kapot kan gaan.
  • Stof: Het stof van de hondenfietskar kan per model ook verschillen. Je hebt zwakke en sterke stoffen en sommige stoffen zijn voorzien van reflecterende stoffen zodat je extra opvalt met de fietskar en het daardoor ook een stuk veiliger is.
  • Maat: Je hebt een fietskar voor kleine honden en een fietskar voor grote honden. Het meest bekende merk trixie verkoopt fietskarren in de maten S, M en L. Diverse andere merken hebben ook nog een XL versie. Kijk dus goed hoe groot de kar is en of deze past bij jouw hond. In sommige fietskarretjes voor honden kun je ook 2 hondjes kwijt.
  • Banden: Er zijn fietskarren met een kunstband en met een luchtband. De kunststof banden hebben geen binnenband en hebben dus geen lucht. Het voordeel hiervan is dat de band niet lek kan gaan, en het nadeel hiervan is dat deze minder goed veren en daardoor dus slecht schokken kunnen opvangen. Een hondenfietskar met lucht banden kunnen daarentegen wel lek gaan, maar kunnen wel beter de schokken opvangen doordat het lucht ook een beetje mee veert.

Comfort: Belangrijk voor de hond maar ook voor de fietser

Als je lekker met de hond wilt gaat fietsen en de hondenkar of fietskar wilt meenemen dan is het erg belangrijk dat je hond lekker comfortabel kan zitten of liggen zodat hij lekker rustig is en om zich heen kijkt of even lekker relaxt ligt. Voor comfort van de fietskar is de mat die in de kar ligt erg belangrijk dat deze lekker zacht is en dan de ventilatie in de kar op orde is zodat het lekker koel is en blijft. Ook de wielen en schokbestendigheid zijn belangrijk voor stabiliteit van de hondenfietskar welke het comfort verhoogd.

Gewicht: Kies een fietskar die past bij het gewicht van je hond

Niet alle hondenfietskarren zijn geschikt voor iedere hond. Zo heb je fietskarren waar je alleen kleine hondjes in kan zetten omdat het maximale gewicht wat de fietskar kan dragen niet toereikend is of omdat de kar simpelweg te klein is. Als je niet weet hoe zwaar je hond is dan is het belangrijk je hond eerst te wegen.

Regenhoes: Kan de fietskar bij een regenbui worden afgesloten of een hoes gebruikt worden?

Als je de fietskar kan afsluiten of een hoes kunt gebruiken als het gaat regenen, sneeuwen of hagelen dan kan je toch met je hond fietsen zonder dat je hond of spullen in de kar nat worden.

Veel gestelde vragen over een hondenfietskar

Als je gaat fietsen met een fietskar voor honden dan zal de manier waarop jij fiets wel iets veranderen. Dit omdat je rekening moet houden met de kar die aan je fiets zit. Als je door de bocht gaat zul je een ruimere bocht moeten nemen.

De hondenfietskarren zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Als je een trixy honden fietskar zou kopen dan kun je deze in zowel S, M als L krijgen.

Maat S: Gewicht: 9,5 kg tot: 15 kg
Maat M: Gewicht: 10 kg tot: 22 kg
Maat L: Gewicht: 13 kg tot: 30 kg

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo