De beste kattenbakvulling 2022

Wat is de beste kattenbakvulling?

Op zoek naar nieuwe kattenbakvulling? Er zijn vele soorten kattenbak vulling te koop zoals houtkorrels en silica kattenbakvulling. Maar wat is nu de beste kattenbakvulling 2022? Je kunt kiezen tussen verschillende soorten kattenbakvulling en verschillende merken, dure en goedkope kattenbakvulling. Wij hebben de meest verkochte en de vulling met de beste reviews, ervaringen en beoordelingen op een rij gezet zodat je een goede keuze kunt maken.

Houtkorrels kattenbakvulling

De korrels van de houtkorrels vulling zijn gemaakt van samengeperste houtsnippers en daardoor erg milieu vriendelijk. De geperste houtkorrels kunnen veel vocht opnemen en doordat het vocht goed wordt opgenomen door de houtkorrels worden geurtjes tot een minimum beperkt. Wanneer de korrels vol zitten met vocht kun je eventueel de vol zittende korrels verwijderen met een schepje en een nieuw laagje houtkorrels aanbrengen of in zijn geheel vervangen. Je kunt de vulling in de groene container of op de composthoop doen. De vulling voor de kettenbak wordt soms ook wel gebruikt voor konijnen en knaagdieren.

Silica kattenbakvulling

De vulling met silica korrels voor de kattenbak zijn gemaakt van vocht absorberende materialen die niet klonteren, veel vocht kunnen absorberen en onaangename geuren neutraliseert. Doordat silica kattenbakvulling niet klonterig is en veel vocht opneemt gaat het extra lang mee.

Wanneer je de silica vulling toch moet verversen dan kun je de gebruikte vulling in de groene container doen.

Plantaardige kattenbakvulling

Ben je op zoek naar plantaardige kattenbakvulling maar weet je niet precies welke je moet kopen? Wij hebben een selectie gemaakt van 100% biologisch afbreekbare vulling voor in de kattenbak. Een uitblinker is de Biokat’s kattenbakvulling, met meer dan 1000+ 4 en 5 sterren beoordelingen, ervaringen en reviews zeker een goede keuze voor een milieuvriendelijke kattenbakvulling.

Alles over kattenbakvulling

Als je op zoek bent naar een goede kattenbak vulling / of kattenbakgrit dan merk je al snel dat er veel keuze is in verschillende producten. In dit artikel gaan we iets verder in op de verschillende soorten producten die je kunt kopen en hoe je de beste voor jou situatie kunt kiezen.

Welke soorten kattenbakvulling zijn er?

 • Klontvormende kattenbakvulling: De klonten nemen vloeistof op en zodra de klonten zijn gevormd kun je deze er eenvoudig uitscheppen. Door de absorptie heb je minder last van geurtjes. Doordat je steeds de gevulde korrels eruit kunt halen is het zuinig in gebruik. Voor kittens tot 8 weken oud is deze vulling niet aan te raden omdat ze deze in hun mond kunnen krijgen.
 • Niet-klontvormende kattenbakvulling: Een goed absorberende vulling voor de kattenbak die geen klonten vormt. Deze is ideaal voor kittens maar je moet wel de gehele kattenbakvulling vervangen om hem te verschonen.
 • Silicaat kattenbakvulling: Deze vulling kan een grote hoeveelheid vloeistof opnemen en daarnaast is het ook geur absorberend. Als je de ontlasting regelmatig uit de kattenbak haalt kan je silica kattenbakvulling wel enkele weken in de bak laten zitten voordat je het in zijn geheel vervangt, lekker zuinig dus!

Veel gestelde vragen over kattenbakvulling

Kattenbakvulling kun je natuurlijk online kopen bij bijvoorbeeld Bol.com maar is daarnaast ook in heel veen andere winkels te koop.

In de meeste supermarkten zoals AH, Jumbo, Aldi en Lidl vind je een groot aanbod dure en goedkope kattenbakvulling.

Ook de dierenspeciaal zaken zoals Jumper en Welkoop verkopen zowel duurdere merk producten als ook goedkope kattenbakvulling.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Over Kopen & vergelijken
   Kopen en vergelijken
   Logo
   Enable registration in settings - general