Beste stoomreiniger 2024

Wat is de beste stoomreiniger?

Een stoomreiniger helpt je om de vloer schoon te houden van vuil, bacteriën en allergenen. Met behulp van een warmtebehandeling (hete droge stoom) weekt vuil los en doodt het ook verschillende organismen zoals bacteriën. Met de beste stoomreiniger 2024 heb je een sneller manier in huis om je huis lekker op te frissen en te ontsmetten.

Maar welke stoomreiniger kun je nu het beste kopen? Je kunt een stoomreiniger gebruiken voor bijvoorbeeld tegelvloeren, parket, laminaat, tapijt, vloerkleden, bank, voegen, hoeken, randen, kieren, sanitair maar ook om bijvoorbeeld hardnekkige koffierondjes op tafel schoon te maken.

Om een goede keuze te kunnen maken hebben wij enkele populaire stoomreinigers op een rij gezet. 

Beste stoomreiniger kopen

Kärcher SC 4 EasyFix - Stoomreiniger

351,87 Op voorraad
Laatste update was op: 9 juli 2024 01:34

Pak hardnekkig vuil aan en geef bacteriën geen kans met behulp van de Kärcher SC 4 Easyfix stoomreiniger. Deze comfortabele stoomreiniger is binnen enkele minuten opgewarmd en is de ideale hulp bij het reinigen van bijvoorbeeld (badkamer)tegels, kookplaten en afzuigkappen. Een groot voordeel van reinigen met stoom is dat je geen gebruik meer hoeft te maken van diverse chemicaliën en dat stoom 99,99% van alle bacteriën in huis doodt.

Kenmerken Kärcher SC 4 Easyfix stoomreiniger
✅ Afneembaar reservoir
✅ Schoonmaken zonder chemicaliën
✅ Stoom doodt 99,99% van alle bacteriën in huis
✅ Opbergruimte voor kabels
✅ Uitgebreide set accessoires meegeleverd

Karcher stoomreiniger

We hebben verschillende apparaten bekeken en de stoomreinigers van Karcher zijn erg pupulair en de verschillende apparaten van Karcher hebben 100den positieve ervaringen, reviews en beoordelingen. De stoomreiger van Karcher is eenvoudig in gebruik en hebben een goede prijs / kwaliteit verhouding en daarom een aanrader!

Naast stoomreinigers verkoopt Kärcher ook hogedrukreinigers

De belanrijke eigenschappen van een stoomreiniger

Voordat je een stoomreiniger gaat kopen wil je vast en zeker weten waar je op moet letten tijdens het kopen. Wij hebben de belangrijkste eigenschappen voor je op een rij gezet. De stoomreinigers zijn er in verschillende maten. Je hebt lichte stoomreinigers, draagbare stoomreinigers, stoomreinigers op steel en een stoomreiniger met een stofzuigersteel. De kleinere apparaten zijn natuurlijk erg makkelijk op te bergen maar de grotere reinigers zijn over het algemeen krachtiger en kunnen voor hardnekkige klussen beter worden gebruikt en hebben doorgaans een langere levensduur.

Type reiniger

Er zijn drie verschillende soorten stoomreinigers met elk hun voor- en nadelen. Zo zijn er namelijk handstoomreinigers, stoommoppen en slede-stoomreinigers. Het ene apparaat is iets veelzijdiger dan het andere maar elk apparaat heeft zijn unieke eigenschappen waardoor het belangrijk is om het juiste apparaat voor de juiste schoonmaak klus te kiezen.

Handstoomreinigers: Deze reiniger kun je gemakkelijk in de hand houden en is van het formaat van ene kruimeldief. Je kunt hem gemakkelijk vast houden en allerlei dingen mee reinigen zoals de bank, stoelen, gordijnen of zelfs de badkamer. Er zijn vaak verschillende mondstukken voor verschillende intensieve reinigingswerkzaamheden in het huishouden.

Stoommop: De stoommop heeft en lange steel en lijkt op een steelstofzuiger en is uitermate geschikt om de vloer staand mee te reinigen. Door de steel kun je rechtop blijven staan.

Slede-stoomreiniger: Sledemodellen lijken op een stofzuiger met een steel die je gemakkelijk achter je aan kan trekken door de wieltjes. Deze modellen zijn door de vaak vele meegeleverde hulpstukken overal in huis zoals Badkamer en toilet, Vloeren, Keuken, Ruiten en spiegels.

Ondergrond

Met de meeste stoomreinigers kun je harde vloeren zonder problemen schoonmaken. Voor tapijten en andere zachtere vloeren is vaak een ander opzetstuk meegeleverd.

  • Parket
  • Laminaat
  • Tegels
  • Tapijt
  • Kunstof

Inhoud waterresevoir

In het waterreservoir wordt water gedaan om te gebruiken voor het maken van stoom. Hoe groter de tank hoe langer je er mee kunt doen. Als je dus een groot huis hebt en niet steeds de tank wilt bijvullen dan kies je voor een groter waterreservoir.

Vermogen

Het vermogen van het apparaat is voornamelijk nodig voor het opwarmen van het water. De moter van het apparaat draait sneller met meer vermogen waardoor het water eerder is omgezet naar stoom en je hem dus sneller kunt gebruiken.

Opwarmtijd

Als je snel wilt beginnen dan kies je voor een apparaat met minder opwarmtijd. Wanneer de stoomreiniger meer vermogen heeft zal het water sneller warm zijn en kun je sneller beginnen. Veel apparaten zijn binnen 1 minuut opgewarmd of tussen de 1 en 5 minuten.

Maximale stoomdruk

Hoe meer stoomdruk je kunt produceren hoe beter hardnekkig vuil schoon kan worden gemaakt. De druk van een stoomcleaner wordt uitedruk in bar.  Voor huishoudelijk gebruik heeft de cleaner vaak een druk van ongeveer 3 tot 4 bar. Als je vaak te maken hebt met hardnekkig vuil dan is aan te raden om een apparaat te kiezen van 4 tot 5 bar. Apparaten van 5 bar worden vaak door professionele cleaners gebruikt en daar kun je echt super veel verschillende dingen goed schoon mee krijgen.

Accessoires

Bij een aantal stoomreinigers zoals die van Karcher worden diverse hulpstukken meegeleverd zodat je de stomer voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld voegenborstels, stoffenstomers, detailborstels, hoekborstels voor de hoeken en diverse andere hulpstukken verkrijgbaar als aanvulling op jouw apparaat. Ook kun je als aanvulling een behangafstomer kopen.

Veel gestelde vragen over een stoomreiniger

Je kunt de stoomreiniger voor laminaat en parket gebruiken. Wel zijn houtsoorten natuurlijk iets kwetsbaarder dan tegels. Ons advies is daarom om de stoomdruk iets lager te zetten en een extra dikke doek te gebruiken zodat de hoeveelheid stoom wordt beperkt.

De stoomzuiger heeft ook een zuig functie om rommel op te zuigen welke de stoomreiniger niet heeft. Wanneer je een stoomreiger gaat gebruiken is het omdat het apparaat geen zuig functie heeft aan te raden eerst even goed stof te zuigen met een stofzuiger of kruimeldief.

Voor een stoomreiniger hoef je niet perse de deur uit. Je kunt online eenvoudig verschillende stoomreinigers kopen bij Bol.com of Coolblue.

Bekijk het aanbod stoomreinigers bij Bol.com
Bekijk het aanbod stoomreinigers bij Coolblue

Stoomreiniger Blokker

De Blokker heeft een divers aanbod in verschillende hand- stoomreinigers. De stoomreinigers van de Blokker zijn van bekende merken zoals Kärcher, Leifheit, Vileda. Naast stoomreinigers kun je bij de Blokker natuurlijk ook terecht voor andere huishoudelijke producten en apparaten.

Stoomreiniger Lidl

Je kunt ook bij de Lidl shop online terecht voor verschillende modellen stoomreinigers van Kärcher, Vileda, Parkside en Silvercrest. Met Kärcher, Vileda haal je zeer krachtige en kwaliteit in huis en met de als je op zoek bent naar een goedkope stoomreiniger dan zijn de Parkside en Silvercrest ook prima alternatieven die de Lidl aan stoomreinigers te koop heeft.

Stoomreiniger Action

Veel mensen zijn op zoek naar een Action stoomreiniger. Helaas is er op het moment van schrijven geen stoomreiniger bij de Action te koop. Wel wisselt het aanbod bij de Action regelmatig en kan het best zijn dat dit soms wel te koop wordt aangeboden.

Ja, een stoomapparaat is ook geschikt om kalkaanslag en kalkresten in de keuken, badkamer of op de tegels te verwijderen. Door het warme stoom zullen de resten loslaten en goed schoongemaakt worden. Tevens worden alle bacteriën gedood. Door de grondige cleaning zal kalkaanslag ook iets minder snel terug optreden.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo