De beste stoomreiniger 2021

Wat is de beste stoomreiniger?

Een stoomreiniger helpt je om de vloer schoon te houden van vuil, bacteriën en allergenen. Met behulp van een warmtebehandeling (hete droge stoom) weekt vuil los en doodt het ook verschillende organismen zoals bacteriën. Met de beste stoomreiniger 2021 heb je een sneller manier in huis om je huis lekker op te frissen en te ontsmetten.

Maar welke stoomreiniger kun je nu het beste kopen? Je kunt een stoomreiniger gebruiken voor bijvoorbeeld tegelvloeren, parket, laminaat, tapijt, vloerkleden, bank, voegen, hoeken, randen, kieren, sanitair maar ook om bijvoorbeeld hardnekkige koffierondjes op tafel schoon te maken.

Om een goede keuze te kunnen maken hebben wij enkele populaire stoomreinigers op een rij gezet. 

Karcher stoomreiniger

We hebben verschillende apparaten bekeken en de stoomreinigers van Karcher zijn erg pupulair en de verschillende apparaten van Karcher hebben 100den positieve ervaringen, reviews en beoordelingen. De stoomreiger van Karcher is eenvoudig in gebruik en hebben een goede prijs / kwaliteit verhouding en daarom een aanrader!

SC 3 EasyFix

118,85 179,00 Op voorraad
Laatste update was op: oktober 26, 2021 11:53 am

Wil je hardnekkig vuil verwijderen zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën? Dan is een SC 3 Easyfix stoomreiniger van Kärcher echt iets voor jou. Met stoom dood je maar liefst 99,99% van alle bacteriën in huis!

Kenmerken Kärcher SC 3 Easyfix
✅ De stoomreiniger kan non-stop worden bijgevuld
✅ Schoonmaken zonder chemicaliën
✅ Stoom doodt 99,99% van alle bacteriën in huis
✅ Water wordt automatisch ontkalkt door het slimme ontkalkingsfilter

Meegeleverde accessoires
• Vloerborstel
• Vierkante borstel
• Puntstraalsproeier
• Kleine ronde borstel
• Microvezel overtrek voor handsproeier
• 1x microvezel vloerdoek
• 2x verlengbuizen
• Ontkalkingspatroon

Beste stoomreiniger

De belanrijke eigenschappen van een stoomreiniger

Voordat je een stoomreiniger gaat kopen wil je vast en zeker weten waar je op moet letten tijdens het kopen. Wij hebben de belangrijkste eigenschappen voor je op een rij gezet. De stoomreinigers zijn er in verschillende maten. Je hebt lichte stoomreinigers, draagbare stoomreinigers, stoomreinigers op steel en een stoomreiniger met een stofzuigersteel. De kleinere apparaten zijn natuurlijk erg makkelijk op te bergen maar de grotere reinigers zijn over het algemeen krachtiger en kunnen voor hardnekkige klussen beter worden gebruikt en hebben doorgaans een langere levensduur.

Ondergrond

Met de meeste stoomreinigers kun je harde vloeren zonder problemen schoonmaken. Voor tapijten en andere zachtere vloeren is vaak een ander opzetstuk meegeleverd.

  • Parket
  • Laminaat
  • Tegels
  • Tapijt
  • Kunstof

Inhoud waterresevoir

In het waterreservoir wordt water gedaan om te gebruiken voor het maken van stoom. Hoe groter de tank hoe langer je er mee kunt doen. Als je dus een groot huis hebt en niet steeds de tank wilt bijvullen dan kies je voor een groter waterreservoir.

Vermogen

Het vermogen van het apparaat is voornamelijk nodig voor het opwarmen van het water. De moter van het apparaat draait sneller met meer vermogen waardoor het water eerder is omgezet naar stoom en je hem dus sneller kunt gebruiken.

Opwarmtijd

Als je snel wilt beginnen dan kies je voor een apparaat met minder opwarmtijd. Wanneer de stoomreiniger meer vermogen heeft zal het water sneller warm zijn en kun je sneller beginnen. Veel apparaten zijn binnen 1 minuut opgewarmd of tussen de 1 en 5 minuten.

Maximale stoomdruk

Hoe meer stoomdruk je kunt produceren hoe beter hardnekkig vuil schoon kan worden gemaakt.

Accessoires

Bij een aantal stoomreinigers zoals die van Karcher worden diverse hulpstukken meegeleverd zodat je de stomer voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld voegenborstels, stoffenstomers, detailborstels, hoekborstels voor de hoeken en diverse andere hulpstukken verkrijgbaar als aanvulling op jouw apparaat.

Veel gestelde vragen over een stoomreiniger

Je kunt de stoomreiniger voor laminaat en parket gebruiken. Wel zijn houtsoorten natuurlijk iets kwetsbaarder dan tegels. Ons advies is daarom om de stoomdruk iets lager te zetten en een extra dikke doek te gebruiken zodat de hoeveelheid stoom wordt beperkt.

De stoomzuiger heeft ook een zuig functie om rommel op te zuigen welke de stoomreiniger niet heeft. Wanneer je een stoomreiger gaat gebruiken is het omdat het apparaat geen zuig functie heeft aan te raden eerst even goed stof te zuigen met een stofzuiger of kruimeldief.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general