Het beste voetmassage apparaat 2021

Welk voetmassage apparaat is het beste?

Wil jij als je thuiskomt van het sporten of van een dag hard werken graag je voeten laten verwennen? Dan is het goed om te kijken naar het beste voetmassage apparaat 2021. Een complete verademing als je je voeten eens een goede massage laat geven!

Maar er zijn een hoop verschillende soorten en maten. Welke zal de gemoedstoestand van jouw voeten compleet veranderen? Ga jij voor de harde hand of wil je graag een heerlijk ontspannen massage? Ga je voor een goedkope voetmassage apparaat? Of kies je de beste prijs kwaliteit verhouding? Met het overzicht van de beste voetmassage apparaten kom jij tot de beste keuze! 

Beste voetmassage apparaat

Medisana FM 888 Voetmassage - Massageapparaat

88,69 Op voorraad
Laatste update was op: november 24, 2021 8:06 pm

Type massage: Compressie massage | Geschikt voor: Voeten

Welke voetmassage methode past het beste bij jou?

Je vraagt je af of een voetmassage apparaat jou gaat helpen bij jouw specifieke situatie. Je wilt graag een fijne ontspannende voetmassage na een lange wandeling of juist een stevige massage om je spieren sterker te maken tijdens een revalidatie. Maar kan dat wel? Massageapparaten zijn er in verschillende soorten en maten. Je kan ze ten eerste onderverdelen in 3 soorten apparaten. Zo heb je handmatige voetmassage apparaten (gemaakt van hout of kunststof), voet kuuroorden (op basis van water) en elektrische voetmassage apparaten. Deze laatste soort apparaten worden het meest gebruikt. De voetmassage apparaten maken gebruik van verschillende methoden die voor verschillende doeleinden (ontspanning, revalidatie of herstel) worden gehanteerd. Welke methoden zijn er en welke is voor jou de beste?

Voetmassage technieken voor ontspanning

Shiatsu: dit is een techniek die zijn oorsprong vindt in Japan. Het is een soort drukpuntmassage, die door masseurs vaak worden opgezocht met vingers, handpalmen, ellebogen en zelfs knieën. Deze methode wordt vaak gebruikt om de algemene gezondheid te bevorderen. Voor jouw voeten zijn er daarom ook voetmassage apparaten gemaakt die deze Shiatsu-techniek nabootsen. Dit wordt met behulp van roterende knoppen of vibrators gedaan.
Hydrotherapie: in de sector voet kuuroorden is hydrotherapie een veelgebruikte vorm van massage. Een massage tool puur gericht op ontspanning. Door de combinatie van waterstralen, warmte en trillingen ontspan je je spieren, verlicht je je pijn en verbeter je de circulatie.
Infrarood: een techniek die voornamelijk in combinatie met andere technieken (waaronder Shiatsu) wordt gebruikt. Het helpt de bloedstroom te verhogen en de spieren te helpen ontspannen.

Voetmassage technieken voor revalidatie

EMS: de techniek EMS (Electrical Muscle Stimulation) wordt voornamelijk gebruikt voor de stimulatie van je spieren. Met behulp van een elektrische stimulans spant en ontspant de massagemethode je voet- en kuitspieren. Op die manier zorg je voor een betere bloedsomloop. Vaak wordt deze techniek gebruikt in revalidatieprocessen, zodat je geen spierweefsel verliest.

Voetmassage technieken voor spierherstel of bij pijn

Droge voetmassage: als jij een fanatieke sporter bent en snel wilt herstellen na bijvoorbeeld een intensief rondje hardlopen past deze techniek misschien wel het beste bij jou. Door de zijdelingse en circulaire voetmassage roller herstellen stijve en pijnlijke spieren sneller. Zo kun je voordat je het weet weer terug naar het trainingsveld.
360-graden massage: bij deze massagetechniek wordt jouw gehele voet van een heerlijke massage voorzien. Zeer fijn op het moment dat je pijnlijke voeten hebt. Alle plekjes van de voet worden meegenomen, zodat je erna kan genieten van een pijnvrije voet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetmassage apparaat?

Bij een voetmassage apparaat is het belangrijkste dat jouw voeten na een lange dag goed gemasseerd worden. Maar waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van een voetmassage apparaat?

Instelbare mogelijkheden
Ook belangrijk om te bepalen is in hoeverre gemak bij jou hoog in het vaandel staat. Wil jij bijvoorbeeld verschillende instelmogelijkheden, standen of andere technische hoogstandjes op het voetmassage apparaat hebben? Dan is een afstandsbediening wellicht ook geen overbodige luxe. Bedenk wel dat de prijs van het voetmassage apparaat dan wel een stukje duurder wordt!

Water, elektrisch of handmatig
Waar we het uiteraard ook al eerder over gehad hebben is de keuze voor een voetmassage apparaat op basis van water, elektriciteit of hout/kunststof. Dat is ten eerste afhankelijk van welke methode bij jou het beste van toepassing is, maar ook wat jij fijn vindt. Vind jij het prettig om met je voeten in het apparaat te badderen of gaat je voorkeur uit naar een droog voetmassage apparaat? De keuze is aan jou!

Grootte en gewicht
Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is ook van belang dat je een voetmassage apparaat uitkiest dat je gemakkelijk kan gebruiken. Weet jij bijvoorbeeld een mooie en makkelijk bereikbare plek voor jouw voetmassage apparaat? Dan is het waarschijnlijk niet erg dat het apparaat wat meer gewicht en grootte heeft. Maar wil je het voetmassage apparaat echt ergens snel op kunnen bergen, waarbij de plek niet ontzettend veel uitmaakt. Kijk dan toch even naar een wat gangbare maat en gewicht!

Wat doet een voetmassage apparaat?

Wanneer je veel last hebt van je voeten en benen kan een voetmassage bijdragen aan je gezondheid of het herstel van je lichaam na een zware dag! Daarnaast is het gewoon heerlijk ontspannen om je voeten te masseren.

Je voeten staan in verbinding met je hele lichaam, zo hebben je voeten meerdere energiepunten die je kunt prikkelen onder je voet (acupunctuurpunten) waardoor de massage van je voeten een positieve energie en massage biedt voor onder andere spieren en organen.

Heb je een dag veel gelopen of hard gewerkt waardoor je lichaam moe is dan kun je natuurlijk uitrusten. Wanneer je tijdens het ontspannen ook een voetmassage apparaat gebruikt kun je nog sneller en beter herstellen. Dit omdat via je voeten de bloedsomloop in je lichaam wordt gestimuleerd en door de acupunctuurpunten door je hele lichaam zijn positieve werking zal hebben.

Wanneer je spierpijn hebt is een massage aan de voeten ook heerlijk ontspannend. Op een rustige manier worden de spieren lekker los gemaakt zodat ze beter herstellen en je ook minder pijn hebt na een intensieve inspanning.

Een massage zorgt ook voor ontspanning en rust en doordat je ontspant helpt dit bij veel mensen ook tegen stress en depressies.

Andere voet verzorgings tips

Het masseren van de voeten is natuurlijk heerlijk. Je zou ook kunnen kiezen voor een lekker warm voetenbad al dan niet met een massage functie. Lekker in het warme water met je voeten! 

Veel gestelde vragen over een voetmassage apparaat

Je kunt natuurlijk online bij bijvoorbeeld bol.com / coolblue of de Mediamarkt een voetmassage apparaat kopen. Online heb je namelijk veel meer keuze uit verschillende apparaten en kan je ze simpel met elkaar vergelijken.

Als je toch naar de fysieke winkel toe wilt om een apparaat te bekijken dan kun je naar de Blokker of de Mediamarkt gaan waar ook vaak wel wat staat. Uiteraard is er minder keuze dan online maar je kunt vast en zeker wel een geschikt apparaat vinden. Soms zijn er ook acties en aanbiedingen bij de Lidl en verkopen zij ook wel eens een voetmassage apparaat, dit is echter lang niet altijd bij de Lidl te koop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general