De beste wandelschoenen 2022

Welke wandelschoenen zijn de beste?

Ben jij van plan om binnenkort een mooie hike te lopen of een lange wandeling te maken? Door de bossen, de bergen of de sneeuw? En wil je dat vaker gaan doen? Dan is het verstandig om goede wandelschoenen aan te schaffen. Met de beste wandelschoenen 2022 loop je stevig, veilig en stabiel, zodat jouw wandelervaring nog mooier wordt.

Welke wandelschoenen zijn voor jou geschikt? Dat hangt af van de loopomgeving, jouw budget en jouw voorkeur. We gaan dit artikel dieper in op dit specifieke product, door enkele vragen te beantwoorden en mooie lijstjes te tonen met de beste wandelschoenen van dit jaar. Zo kom je je wandeltochten wel door. Succes bij je keuze!

De beste wandelschoenen kopen?

Onze beste koop:

 1. Lowa Renegade Mid Gore-Tex, serie Lowa wandelschoenen voor heren, dames en kinderen
 2. Merrell Moab 2 Mid GTX, serie Lowa wandelschoenen voor heren, dames en kinderen
 3. Keen Terradora, warme dames wandelschoenen voor de herfst en winter
 4. Grisport Torino Mid unisex, beste Grisport dames en heren wandelschonen, unisex
 5. Hanwag Tatra II Wide GTX, beste Hanwag heren en dames wandelschonen voor in de bergen
 6. Columbia REDMOND, beste Grisport dames en heren wandelschonen, unisex
 7. Skechers Trego Base Camp, goede wandelschoenen op licht terrein voor dames
 8. La Sportiva Spire gtx surround, beste sportieve wandelschonen van La sportiva

De beste wandelschoenen heren van 2022

Wandelschoenen voor mannen zijn belangrijk voor het lopen van stevige wandelingen. Je hebt de keuze uit lage, halfhoge of hoge schoenen in verschillende maten. Bekijk de best wandelschoen voor heren van 2022!

De beste dames wandelschoenen 2022

Schoenen voor vrouwen tijdens het wandelen moeten zorgen voor stevigheid en comfort. Tijdens een wandeling langs het strand, de bergen of in de stad. Bekijk hieronder de mooiste en beste schoenen voor vrouwen!

De beste Lowa wandelschoenen van 2022

Het Duitse merk Lowa ontwikkelt wandelschoenen geschikt voor korte en lange wandeltochten. Je hebt de keuze uit waterdichte hoge of halfhoge schoenen. Zowel voor mannen als vrouwen!

Alles over wandelschoenen

In dit hoofdstuk behandelen we vragen als ‘Waarom heb je wandelschoenen nodig?’ en ‘Waar let je op bij de aanschaf?’. Die laatste vraag verdelen we onder in prijs, merk, soorten en winkels van aanschaf. Daarnaast tonen we je waar een wandelschoen uit bestaat!

Waarom wandelschoenen?

Waarom zijn wandelschoenen belangrijk? Wandelschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die uitdagende en lange tochten wandelen. Dat kunnen tochten in de bergen zijn, in de bossen of op vlakke terreinen door een stad of natuurgebied. In die omstandigheden krijgen jouw voeten en schoenen veel te verduren.

Goede wandelschoenen zorgen voor extra stabiliteit, veiligheid en gemak tijdens het lopen. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt met een stevige buitenzool, waterdichte buitenkant en een comfortabele buitenzool. Het heeft daarmee een positieve uitwerking op jouw loopvermogen, loopintensiteit en lichamelijke gezondheid. Het zorgt daarnaast voor een goede afvoering van het transpiratievocht en voorkomt blaren en huidirritaties.

Waar bestaat een wandelschoen uit?

Hoe is een wandelschoen eigenlijk opgebouwd? Een wandelschoen bestaat uit:

 • Bovenlaag: de bovenlaag van een schoen is de buitenkant. Deze beschermt jouw voeten tegen stoten, de kou en de regen.
 • Tussenlaag: de tussenlaag van de wandelschoen voorkomt drukpunten en verhoogt het comfort tijdens het lopen.
 • Voering: de voering zie je aan de binnenkant van de schoen. Dit voel je aan je voeten. Het voert vocht, zweet weg en zorgt voor een aangenaam gevoel aan je voeten.
 • Zool: het laatste onderdeel is de buitenzool. Deze zorgt voor grip en comfort tijdens het lopen. Het beschermt bovendien de onderkant van je voeten en helpt je bij de afwikkeling van de looppas.

Wandelschoenen aanschaffen: waar let je op?

Als je wandelschoenen gaat aanschaffen wil je natuurlijk de beste versie voor jouw voeten. Maar welke is dat? Je moet daarbij onder andere rekening houden met jouw budget, jouw wensen en het type wandeltocht die je gaat lopen. We bespreken het hieronder.

Wat kosten wandelschoenen?
Een belangrijke vraag is natuurlijk hoe duur wandelschoenen zijn. Hierbij is het belangrijk om van tevoren je budget te bepalen. Heb je een budget tussen de 50 en 100 euro. Dan kun je al hele goede wandelschoenen halen bij bijvoorbeeld de Decathlon. Voor enkele wandelingen is dat goed. Bedenk daarbij wel dat de schoenen minder duurzaam zijn. Hoe duurder ze worden, hoe langer ze meegaan. Op zoek naar zulke wandelschoenen? Dan zit je tussen de 100 en 300 euro. Ben je een echte wandelfanaat en maak jij elk jaar de meest uitdagende tochten? Dan zijn er ook schoenen die verder gaan dat dat. Je kan dan zelfs gaan tot schoenen die rond de 500 euro kosten.

Welk merk wandelschoenen zijn er?
Je krijgt ook te maken met de keuze voor het merk schoen. Je kunt schoenen halen bij de Decathlon, Bever of andere sportwinkel. Merken als Lowa, Meindl en Salamon richten zich compleet op wandelschoenen en andere wandelbenodigheden. Maar ook Adidas en Nike bieden mooie en kwalitatieve wandelschoenen aan.

Waar bestaat een wandelschoen uit?
Het materiaal van schoenen verschilt per onderdeel van de schoen. Zo wordt de bovenlaag van een schoen vaak gemaakt van leer, suède of synthetisch materiaal. Elk van deze materialen heeft zijn voor- en nadelen. Het maakt de schoen stoerder, degelijker of juist wat sportiever. Het materiaal van een tussenlaag is vaak gemaakt van zacht (foam) materiaal. De voering van een wandelschoen is gemaakt van leer, waterdichte voering of synthetische voering. De zool is vaak gemaakt van een combinatie van kunststof en rubber.

Welke schoenhoogte heb je nodig?
Voor welke schoenhoogte ga jij? Hoe hoger de schoenhoogte is, hoe stabieler je staat. Hoe lager de schoenhoogte, hoe flexibeler je bent. Met lagere schoenen ben je bijvoorbeeld wat lichter en daardoor sneller. Het snel navigeren over rotsen is daarmee gemakkelijker. Met hogere schoenen ben je dan weer een stuk veiliger. Deze schoenen zijn alleen een stuk zwaarder. Je kunt ze onder verdelen in:

Welke schoenen voor welke wandeltocht?
Er zijn diverse soorten tochten die je kunt wandelen. Maar welke schoenen horen daarbij? Er zijn universele categorieën bedacht om wandelschoenen in te delen. Hieronder een overzicht daarvan.

CategorieënWandeltochtenEigenschappen
ALicht en vlakke wandelingen in het bos of het strand of in de stad

– Licht van gewicht

– Lage wandelschoen

ABWandelingen in het binnen of buitenland op onverharde of ongelijke ondergronden met lichte bepakking

– Allround schoenen

– Licht/stevig

– Halfhoge wandelschoen

BVoor wandelingen in de bergen met een backpack 

– Bergschoenen

– Stevige zool

– Hoge wandelschoen

C en DDeze zijn geschikt voor de allerzwaarste bergtochten in combinatie met bepakking. Niet geschikt voor comfortabele wandelingen.

– Zwaarder en stugger

– Hoge wandelschoen

 

Veel gestelde vragen over wandelschoenen

   Over Kopen & vergelijken
   Kopen en vergelijken
   Logo
   Enable registration in settings - general