De beste airfryer 2021

De beste airfryer 2021

Je wilt graag een airfryer kopen maar je weet niet welke de beste airfryer 2021 is? Wat is het precies? Waar kun je een airfryer allemaal voor gebruiken en wat zijn de voor en nadelen van een bepaalde airfryer. Welke airfryer komt het beste uit de test? Om de beste airfryer te kopen hebben wij de beste producten op een rijtje gezet zodat jij een goede keuze kunt maken. We bespreken onder andere de beste, maar ook de airfryer die de beste prijs / kwaliteit verhouding biedt. Dit hoeft niet het duurste apparaat te zijn maar soms is de goedkoopste ook het beste.

Een airfryer wordt ook wel een heteluchtfriteuse genoemd. Dit keukenapparaat bereidt het voedsel door hete lucht te circuleren waardoor het eten gaart, en waardoor er een knapperige laag ontstaat, een soort heteluchtoven dus. Doordat er geen vet wordt gebruikt maar slechts een kleine hoeveelheid olie is dit een stuk gezonder. Het vet van de frituurpan stinkt vaak door de frituurdampen die vrijkomen. De airfryer kan je prima op het aanrecht zetten, eventueel met de afzuigkap aan.

De beste airfryer kopen

Onze beste keuze:

Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90 - Hetelucht friteuse

209,00 279,00 Op voorraad
Laatste update was op: oktober 21, 2021 2:00 pm

Voordelen:

Geschikt voor bakken, braden, grillen, roosteren én frituren tot 90% minder vet
Energiezuiniger dan een hetelucht oven en gezonder & schoner dan een friteuse
Grote capaciteit waardoor je complete maaltijden in één keer kan bereiden (Max. bakcapaciteit 1400 gram frites)

Is een Airfryer gezond?

Afhankelijk van wat je klaarmaakt in de airfryer is dit een stuk gezonder dan in bijvoorbeeld de frituurpan. Het is namelijk niet zo dat jouw gemaakte patat / friet en vlees ineens een stuk gezonder is. Het ligt er dus aan wat je klaar maakt. Wel de manier waarop de producten worden klaargemaakt is gezonder. Een airfryer maakt in tegen stelling tot een normale frituurpan geen gebruik van vet.  In een frituurpan blijven vaak restjes eten zitten die je als je het vet niet ververst steeds weer bakt en dat is niet zo gezond.

In de airfryer kun naast frituur ook andere, waaronder ook gezonde dingen klaarmaken

Wat kun je allemaal maken met een airfryer?

Met de Airfryer kun je allerlei dingen klaar maken, je kunt er mee frituren, grillen, wokken, braden, bakken (Je kunt er zelfs broodjes, cake en taart in maken), roosteren en nog veel mee. Het is dus een veelzijdig apparaat waar je bijna alles in kunt bereiden. Dit kunnen ook zowel vers gesneden, vers gekocht of ingevroren producten zijn, het kan allemaal. Over het algemeen kun je dus bijna alles maken wat je ook in een friteuse of over kunt bereiden.

Recepten voor de airfryer

Of het nu kip, vis, groente, patat, vlees of andere gerechten zijn, je kunt zoveel lekkers klaarmaken. Met de beste airfryer recepten maak je in een handomdraai lekkere dingen. Wij hebben een paar receptenboeken met de lekkerste recepten.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een airfryer?

Wanneer je van plan bent om een airfryer te gaan kopen dan is het goed om te weten waar je op moet letten als je er één gaat aanschaffen.

  • Formaat: Als je het apparaat in de keuken wilt neerzetten op het aanrecht dan moet je zeker weten dat het past. Kijk dus goed naar de afmetingen voordat je een airfryer gaat kopen.
  • Inhoud: Je hebt natuurlijk kleine en grote apparaten. Als je alleen of met 2 personen bent dan is het wellicht onnodig om een groot apparaat aan te schaffen, tenzij je ook regelmatig andere mensen op bezoek krijgt waar je ook graag eten voor klaar wilt maken. En als je met 3,4 of 5 personen bent wil je ook graag snel wat voor elkaar klaar kunnen maken zodat je tegelijk kan eten en niet meerdere rondes in de airfryer wat klaar moet maken.

    Airfryer voor 1-2 personen: tot 1.000 gr. inhoud
    Airfryer voor 2-4 personen: 1.000 tot 1.250 gr. inhoud
    Airfryer voor 3-5 personen: 1.250 gr. inhoud

  • Kabellengte: Als er geen stopcontact dicht bij het apparaat is dan moet je letten op de lengte van de kabel zodat je zeker weet dat deze lang genoeg is. Dit kun je vaak wel vinden bij de specificaties van de airfryer.
  • Analoog of digitaal: Je hebt airfryers die je simpel kan instellen met een paar druk en draai knoppen, deze zijn vaak eenvoudig in gebruik en simpel te bedienen. Als je een apparaat met veel functies koopt heeft deze ook vaak een digitaal display die uitgebreider is dan het analoge display. Met het digitale display kun je het apparaat ook vaak net iets preciezer instellen, zoals met de temperatuur regeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general