De beste eierkoker 2022

De beste eierkoker 2022

Een eierkoker is een keuken apparaat waarmee je een eitje kunt koken en is dus het alternatief voor het koken van een eitje in de pan. Het grote voordeel van een eierkoker is dat je niet op de tijd hoeft te letten. Met de beste eierkoker 2022 hoef je dus niet wachten tot het water kookt, de tijd in de gaten houden voordat je eitje te hard wordt als je een zacht eitje wilt of dat het eitje scheurt omdat hij er te lang in zit. Dit alles ook nog op een zeer veilige manier.

Met een eierkoker krijg je het perfecte eitje. Omdat eieren zo goedkoop zijn en een goede bron van hoogwaardige eiwitten hebben worden er veel eieren gegeten. Er zijn dan ook veel eierkokers op de markt met ieder zijn voor- en nadelen. Wij hebben de beste eierkoker voor je op een rijtje gezet zodat jij een goede keuze kunt maken en de beste koop kunt doen.

De beste eierkoker kopen

Onze beste uit de test:

Tristar EK-3076 Eierkoker – Roestvrijstaal

De beste koop waarom je  voor de Tristar EK-3076 Eierkoker kunt kiezen:

 • Kook eenvoudig en snel tot maximaal 7 eieren tot de perfecte hardheid
 • Perfect zacht, medium of hardgekookte eieren door de juiste hoeveelheid water toe te voegen
 • Inclusief maatbeker met eierprikker waarmee je eenvoudig een gaatje in de eieren prikt
 • Roestvrijstalen deksel met stoomuitlaat voor extra veiligheid
 • Makkelijk schoon te maken dankzij de vaatwasbestendige onderdelen

De beste eierkokers

Hoe werkt een eierkoker?

Je kunt natuurlijk op de “ouderwetse” manier een eitje koken door een pan met water op het vuur te zetten en je eitje te koken. Voor het perfecte eitje kun je ook op een nog makkelijkere manier een eierkoker gebruiken. Je hebt 2 verschillende soorten eierkokers, een elektrische eierkoker en een eierkoker die je in de magnetron kunt zetten om je eitje klaar te maken.

Elektrische eierkoker

Het meest populair is de elektrische eierkoker. Over het algemeen kun je de deksel van het apparaatje open doen en de eieren plaatsen in de eierhouders. Daarnaast die je er een beetje water bij in te doen. Vervolgens kun je meestal op het apparaat instellen hoe hard je het eitje wilt hebben of hoe lang hij moet koken. Zo kun je altijd het eitje zo koken zoals jij deze wilt hebben. Zo kun je een zacht ei koken, een hard ei koken of net er tussenin!

Eierkoker magnetron

Je hebt ook speciale eierkokers voor in de magnetron. Dit is vaak een bakje/potje die je open kunt doen en de eieren in een houder kunt plaatsen zodat de eieren goed op zijn plaats blijven liggen in de magnetron. Ook hierbij dien je een beetje water bij te voegen. In de handleiding kun je vaak lezen hoeveel water je moet toevoegen voor een goed resultaat.

Kan ik een ei koken in de magnetron?

Het is wellicht niet de meest ideale oplossing maar het is mogelijk om een eitje in de magnetron klaar te maken.
Zorg er voor dat je begint voor dat je de magnetron stand halveert om te voorkomen dat jouw ei uit elkaar knalt / explodeert.

1. Vul een kommetje met water welke diep genoeg is om je eitjes er in te laten drijven. Zet de magnetron vervolgens op 3 minuten op de hoogste stand om het water warm te laten worden.
2. Voet wat zout aan het water toevoegt dan voorkom je dat de eieren ontploffen. Zorg ervoor dat de eieren volledig onder water liggen.
3. Nu halveer je de magnetron stand en zet de magnetron nu voor 4 tot 6 minuten in, afhankelijk of je een zacht of een hard eitje wilt maken.

Merken

Er zijn veel verschillende eieren kokers te koop. Welke merken zijn goed? 

Tristar:
Dit merk heeft veel producten met huishoudelijke apparaten te koop waaronder ook Tristar eierkokers voor een goede betaalbare prijs. Over het algemeen hebben de producten goede ervaringen, reviews en beoordelingen van klanten. Wat je veel leest over dit merk is dat het een goede prijs kwaliteit verhouding heeft, makkelijk in gebruik en degelijk materiaal is.

Profi-Cook:
Bij Profi-Cook moet je vast en zeker direct denken aan alles wat met koken te maken heeft. Ze verkopen veel producten voor in de keuken met goede kwaliteit en een leuk design. Daarnaast doen de apparaten ook precies waarvoor ze bedoeld zijn en dat maakt het koken of klaarmaken van eten en drinken in de keuken leuk.

Severin:
Ook Severin verkoop veel producten voor in de keuken maar ook andere huishoudelijke apparaten. Ook hun producten kennen een goede betrouwbaarheid, kwaliteit, duurzaamheid en precisie voor een goede prijs.

Veel gestelde vragen over een eierkoker

Voor het kopen van een elektrische eierkoker hoef je de deur niet uit, je kunt eenvoudig online een goede eierkoker kopen, bijvoorbeeld bij BOL.com.

Als je toch graag naar de fysieke winkel wilt gaan omdat je wellicht het apparaat wilt zien of iets wilt kunnen vragen aan een medewerker van de winkel  dan kun je terecht bij onder andere:

Eierkoker Action

Je kunt bij de Action vaak terecht voor goedkoper producten voor onder andere kinderen, gereedschappen, kleding en ook huishoudelijke producten en producten voor in de keuken. Zo hebben ze bij de Action ook wel eens een eierkoker te koop. Op het moment van schrijven is er helaas geen Action eierkoker maar wellicht dat deze in de toekomst wel eens weer bij de Action wordt verkocht.

Eierkoker Blokker

Bij de Blokker vind je ook veel huishoudelijke producten waaronder Blokker eierkokers van het eigen Blokker maar naars deze Blokker eierkoker ook van Krups, Cloer, Techwood, Princess, Tristar en meer.

Eierkoker Hema

Ook in de Hema vind je veel producten voor een goede prijs zoals kleding, vrije tijd spulletjes, feest, kantoor, sinterklaas en kerst aanbiedingen, taart en andere hartigheden maar ook producten voor het koken en tafelen. Op het moment van schrijven hebben ze helaas geen elektrische eierkoker bij de Hema te koop.

 

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Over Kopen & vergelijken
   Kopen en vergelijken
   Logo
   Enable registration in settings - general