De beste foundation 2024

Wat is de beste foundation 2024 ?

Ben je op zoek naar de beste foundation 2024 voor jouw huid? Met foundation kun je de onregelmatigheden in je gezicht opvullen en je huid een mooie egale tint geven. Ook oneffenheden in de huid en vlekjes zullen met foundation make-up minder opvallen. Er zijn veel verschillende foundations die je kunt kopen, verschillende kleuren en verschillende samenstellingen zoals poeder, mouse of crème. Vaak wordt er onderscheid gemaakt op basis van jouw huidtype. Denk hierbij aan droge, vette, onzuivere, gevoelige en rijpere huid. Als je voor jouw gevoel een ‘normale’ huid hebt dan kun je nagenoeg alle foundations goed gebruiken / kopen.  Wat is het beste en waarom moet ik deze kopen?

Wij hebben het voor jouw iets makkelijker gemaakt door op onderzoek uit te gaan en de beste foundations voor je op een rijtje te zetten.

De beste foundation kopen

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Foundation - 3C2 Pebble - SPF 10

Deze foundation aanbrengen:

 • Gebruik de vingertoppen, een sponge of een foundation kwast om de foundation aan te brengen
 • Gebruik een kleine hoeveelheid en werk vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe
 • Kan van gemiddelde dekking opgebouwd worden naar volledige dekking

Tips
Vind de perfecte kleur:

 • Kies het intensiteitsniveau van je huid, van licht tot donker
 • Kies je ondertoon, koel (c), neutraal (n) of warm (w)
 • Test de kleur op het gezicht en wacht tot deze volledig gedroogd is om te kijken of deze overeenkomt met je huidskleur

Welke kleur foundation heb ik nodig?

Het is belangrijk om een kleur te kiezen die het dichste bij jou eigen huidskleur ligt. Een foundation is niet bedoeld om je huid donkerder of lichter te maken. Als je kijkt naar de aangebrachte foundation op je kaaklijn dan zou je geen verschil moeten zijn met de kleur van je gezicht en je hals. Als je een te donkere en een te lichte kleur hebt dan kun je ook altijd een beetje mengen zodat je een kleur er tussenin krijgt. Als je zomers altijd een lekker gezond kleurtje krijgt van de zon kan het zijn dat je in de zomer ook een iets donkerdere tint nodig hebt dan in de winter.

Wat zijn de best dekkende foundations?

Het kan lastig zijn tussen de vele make-up producten de beste foundation te vinden die goed dekkend is. Je wilt graag zonder al te veel foundation aan te brengen een mooie egale en goed dekkende laag. Onze favoriete en best dekkende foundations zijn:

Welke foundation blijft de hele dag zitten?

Ben je de hele dag van huis? Wil je niet de hele dag met een spiegeltje in je hand zitten om jouw foundation weg te werken omdat deze is weg gevaagd? Gaat jouw foundation er tijdens het sporten snel af? Kies voor een foundation die de hele dag blijft zitten. Wij hebben diverse foundations gevonden en een top lijst gemaakt.

Wat is de beste foundation voor droge huid?

Wanneer je last hebt van een droge huid kun je problemen ervaren met het aanbrengen van make-up en met name foundation. Het kan er namelijk voor zorgen dat schilferige of droge huid extra worden versterkt in plaats van bedekt. In dit geval is het belangrijk om een foundation te kiezen die je huid hydrateert.  Je kunt het beste voor een cream / crème foundation kiezen. Dit werkt op waterbasis en houdt de huid gehydrateerd waardoor je houd zacht en glad blijft en minder snel uitdroogt. 

Tip! Voordat je de foundation aanbrengt met een sponsje gebruik je wat dagcrème om je huid te hydrateren. Wat je ook kunt doen is in de foundation een heel klein beetje dagcrème mengen.

Het is verder belangrijk dat je jouw huid goed verzorgt, denk hierbij aan:

 • Drink voldoende water! Te weinig drinken kan van invloed zijn op jouw huid. Probeer daarnaast af en toe uitdrogende dranken zoals koffie eens te laten staan of een kopje over te slaan.
 • Gebruik een zachte gezichtsreiniger op basis van olie om jouw make-up en foundation te verwijderen en doe dit elke dag!
 • Hydrateer / voed je huid. Het is heel belangrijk om je huid goede voeding te geven en gebruik te maken van een goede dagcrème om uitdrogen te voorkomen. Dit zorgt er voor dat je huid van voeding wordt voorzien en minder snel uitdroogt en schilfers veroorzaakt.
 • Gebruik altijd een hydraterende foundation en vermijd poederfoundation welke in veel gevallen ook voor uitdroging kunnen zorgen.
 • Een droge houd kan ook zorgen dat jouw lippen uitdrogen, gebruik hiervoor een hydraterende lippenbalsem en smeer die er regelmatig op om je lippen goed te verzorgen.
Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo