De beste mondkapjes 2024

Welke mondkapjes zijn het beste?

Ben jij op zoek naar een mondkapje, maar weet je niet goed welke of ben je gewoon op zoek naar een goede aanbieding? In dit artikel laten we de beste mondkapjes van 2024 aan jou zien. Met mondkapjes bescherm je jezelf en omstanders van besmetting. Er zijn verschillende soorten, kleuren en maten mondkapjes. Voor welke ga jij?

Om antwoord te kunnen geven welke jij nodig hebt gaan we verder in op de materie. Zo gaan we in op enkele veelgestelde vragen over mondkapjes. Zeker gedurende deze tijd is het goed om daar eens antwoord op te geven. Want waarom moet je een mondkapje op, welke soorten zijn er allemaal en waar kun je ze eigenlijk kopen? We bespreken het in dit artikel.

De beste mondkapjes kopen?

Het beste wegwerpmondkapje

Wil jij gewoon de beste deal maken met een doos wegwerpmondkapjes? Hieronder hebben we voor jou de beste deals uitgezocht!

De beste FFP2 mondkapjes en FFP2 mondmaskers

In veel verschillende landen is het dragen van FFP2 mondkapjes verplicht. Dit soort mondkapje geeft een betere bescherming dan de standaard mondkapjes. Naast het tegenhouden van speekseldruppeltjes filteren de FFP2 mondmaskers ook in- en uitgeademde lucht waarmee je als drager van het mondmasker beter beschermd bent.

De beste wasbare mondkapjes

Een mondkapje vaker gebruiken is natuurlijk een stuk duurzamer. Kies daarom voor een wasbaar mondkapje van stof of textiel. Wij hebben de beste wasbare voor je op een rij gezet.

SAFESAVE mondkapjes wasbaar en herbruikbaar-100% neopreen mondkapje-niet medisch mondmasker-3 stuks-Zwart

12,95 Op voorraad
Laatste update was op: 21 mei 2024 07:18

3 stuks in verpakking | Wegwerp | Aantal lagen: 1

Het beste mondkapje met print

Mondkapjes zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. De allerleukste prints zijn op dit moment beschikbaar. Dit kan zowel een logo, merk of print in de vorm van een leuk plaatse zijn. Hieronder hebben we een ontzettend leuke lijst gemaakt!

Het beste mondkapje met tekst

Hieronder de grappigste en uniekste teksten die je op een mondkapje kunt plaatsen. Bekijk ze snel!

Het beste medische mondkapje

Moet jij voor je werk enkele medische mondkapjes hebben? Erg belangrijk dat je tijdens je werk dan de juiste exemplaren hebt. Daarvoor hebben we hieronder enkele mooie aanbiedingen gevonden!

Alles over mondkapjes

Gedurende deze coronatijd zijn mondkapjes een begrip geworden in onze maatschappij. We kunnen er niet meer om heen. Het is op dit moment een belangrijk hulpstuk tegen de bestrijding van het coronavirus, maar wordt ook voor andere doeleinden gebruikt. Het is daarom van belang om meer informatie te geven over mondkapjes. Hieronder bespreken we enkele veelgestelde vragen onder jullie.

Waarom mondkapjes?

Mondkapjes ken je op dit moment voornamelijk vanwege het coronavirus en worden ingezet als aanvulling op de basis regels van afstand houden en/of op plekken waar het lastig is om 1,5 meter afstand te houden. Waar in Nederland het in het verleden voornamelijk medisch werd gebruikt kopen we nu als particulieren ook massaal mondkapjes om te dragen.

Ook voor het coronavirus werden mondkapjes op bepaalde plekken gebruikt. Denk hierbij aan Azië, waar mondkapjes ook tijdens het dagelijks leven werden ingezet. Toch hebben ze allemaal hetzelfde doel, namelijk het voorkomen van ziekteverspreiding. Via je mond of je neus kun je namelijk andere mensen besmetten wanneer jij virusklachten hebt. Wanneer je hoest, niest of gewoon praat kunnen bacteriën overspringen. Met een mondkapje voorkom je dat andere mensen besmet raken.

Mondkapjes worden overigens ook ingezet om te voorkomen dat je ongezonde lucht inademt of om jezelf te beschermen tegen bijvoorbeeld pollen bij hooikoorts. Ook in de medische wereld, denk aan tandartsen, artsen, mondhygiënisten, zie je veel mensen met mondkapjes om de patiënten te beschermen tegen virussen.

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Er zijn de laatste tijd verschillende soorten mondkapjes op de markt gebracht. Welke voor jou geschikt is, hangt ervan af waar je het voor gaat gebruiken en waar jouw voorkeur naar uitgaat. Hieronder enkele soorten voor jou beschreven.

 • FFP-mondneuskapjes: deze mondkapjes zijn voornamelijk bedoeld om te voorkomen dat je schadelijke stoffen inademt tijdens bijvoorbeeld je werk of in gebieden waar giftige stoffen in de lucht zitten. Deze maskers hebben een CE-markering en voldoen aan de norm NEN-EN 149+A1 en de EC2016/425).
 • Chirurgische mondkapjes: deze mondmaskers worden gebruikt door medici tijdens de behandeling van patiënten. Deze kapjes beschermen de patiënt, maar werken minder goed voor de hulpverlener. Ook deze maskers hebben een CE-markering en worden getoetst op de norm NEN-EN14683 en richtlijn 93/42/EEG of Verordening (EU) 2017/745).
 • Niet-medische mondkapjes: deze mondkapjes werken als bescherming van de mensen om jou heen en zijn te gebruiken in openbare binnenruimten en het openbaar vervoer. Hierbij moet wel vermeld worden dat ze geen CE-markering of medische claim heeft die verwijst naar een norm. Hierbij is het dus belangrijk dat je andere veiligheidsmaatregelen ook in acht houdt. Deze laatste vorm ken je waarschijnlijk zelf al en heb je de afgelopen tijd zelf gebruikt. Dit zijn zelfgemaakte of commercieel ontwikkelde mondkapjes die gemaakt zijn van stof, ander textiel of papier. Deze kan je onderverdelen onder:
  • Wegwerpmondkapjes: wegwerpmondkapjes zijn erg handig om mee te nemen. Deze mondmaskers worden vaak in een doos met een grote hoeveelheid gekocht. Let er wel op dat je ze niet veelvuldig gebruikt. Na één keer gebruik, moet je een nieuwe op.
  • Wasbare mondkapjes: deze herbruikbare mondkapjes gemaakt van stof kun je na gebruik wassen. Dat is fijn als je bijvoorbeeld een grappig en leuk mondkapje hebt die je vaker wilt gebruiken. Eenvoudig in de wasmachine te doen!

Mondkapjes zagen er in eerste instantie heel normaal en plain uit. Dat is wel veranderd. Je hebt tegenwoordig ook hele trendy mondkapjes met bijvoorbeeld een print, een logo of een bepaalde tekst. Hieronder enkele leuke en grappige mondkapjes voor jou op een rij:

 • Mondkapjes met een print: wil jij een mondkapje met een leuke print of patroon? Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt ze personaliseren of bestaande prints kopen. Een leuke panterprint, een leuke smile of de snorharen van een kat. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat! Je kunt natuurlijk ook gaan voor een mooie kleur of gewoon een zwarte mondkapje.
 • Mondkapjes met een logo: zie jij mondkapjes als een mooie mogelijkheid om jouw bedrijf te promoten? Dan is dit de kans. Koop een boel mondkapjes met jouw eigen logo erop en deel ze uit aan jouw medewerkers. Win-win! Je kunt daarnaast als fan ook een red bull mondkapje, nike mondkapje, reebock mondkapje of van welk ander bedrijf dan ook een leuk mondkapje dragen.
 • Mondkapjes met een tekst: je kunt er ook voor kiezen om een leuke of grappige tekst op het mondkapje te plaatsen met bijvoorbeeld: ‘Omdat het moet’ of ‘Als je dit kan lezen, dan sta je echt te dichtbij’ of ‘Geen paniek, ik heb gewoon hooikoorts’.

Waar moet je op letten bij het kopen van mondkapjes?

Het ene mondkampje is het andere niet en daarom hebben we enkele tips op een rij gezet waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van mondkapjes.

 • Pasvorm: het is prettig als een kapje goed zit en niet afzakt. 
 • FIltering van deeltjes/stof: de mater waarin het mondkapje vochtdeeltjes tegenhoudt.
 • Ademweerstand: het is fijn om goed te kunnen ademhalen met een mondkapje op, dat zit een stuk prettiger.
 • Wegwerp of hergebruik: een mondkapje die je vaker kunt gebruiken is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker en duurzamer. Je hoeft namelijk niet voor elk winkelbezoek een nieuw mondkapje te gaan dragen. Je kunt dus een wegwerpmondkapje kopen voor éénmalig gebruik of een textiel / mondkapje van stof voor hergebruik.
 • Kleur: er zijn verschillende kleuren mondkapjes te koop, denk hierbij aan zwarte, blauwe, groene, witte, rode, oranje en nog veel meer verschillende kleuren en transparante mondkapjes.

 Het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) heeft ook voor een mondkapje voor publiek gebruik zoals deze wordt ingezet tegen het coronavirus een keurmerk ontwikkeld. Deze kapjes zijn beoordeel op belangrijke punten zoals het tegenhouden van vochtdeeltjes, of het voldoende zuurstof doorlaat, of het gebruikte materiaal niet schadelijk is en de pasvorm van het mondkapje. Met een mondkapje met keurmerk koop je een goed mondkampje!

Waar kun je mondkapjes kopen?

Mondkapjes zijn tegenwoordig overal te verkrijgen, bij het Kruidvat, de Hema, de Etos of de Action. Ook online kun je mooie deals vinden. Denk hierbij aan Bol.com, Zalando of Happy Socks. Merken als Nike, Adidas en Rumag bieden ook mondkapjes aan!

Andere tips

Naast het dragen van een mondkapje is het erg belangrijk om regelmatig je handen te wassen, zeker als je op openbare plekken zoals in een winkel, in een restaurant, in een café, in het vliegtuig, in de bus, in de trein, in het OV, op school, in de discotheek, in het theater of in de bioscoop bent geweest. Doe dit dan met de beste desinfectie handgel.

Veel gestelde vragen over mondkapjes

Ja, in het geval van een mondkapje tegen het coronavirus mag je een eigen gemaakt mondkapje gebruiken die neus mond en kin moet bedekken en tevens goed moet aansluiten op je gezicht.

In veel verschillende winkels kun je mondkapjes kopen. Op de piekmomenten dat iedereen op zoek is naar kapjes kan het zijn dat ze wel bij diverse winkels zijn uitverkocht. Je kunt daarom ook eenvoudig online kapjes kopen, bijvoorbeeld bij Bol.com, vaak ook gewoon morgen in huis.

Bekijk alle mondkapjes Bol.com

Je kunt natuurlijk ook naar een fysieke winkel gaan. Uiteraard moet je de coronaregels in acht nemen en de winkels kunnen eventueel gesloten zijn in verband met een lockdown.

Hema mondkapjes

Je kunt bij de Hema veel verschillende soorten mondkapjes kopen. Van een standaard kapje voor volwassenen en kind maar ook leuke trendy mondkapjes van stof vind je bij de Hema.

Kruidvat mondkapjes

Ook in de Kruidvat vind je mondkapjes in diverse kleuren zoals zwart, wit, grijs en het standaard dokterskapje. Kruidvat verkoopt ook de FFP2 mondkapjes. Naast de kapjes kun je bij de Kruidvat natuurlijk ook terecht voor andere verzorgingsproducten. Kruidvat valt tevens onder de essentiële winkels.

Supermarkt mondkapjes

Om boodschappen te doen kom je vast en zeker wel eens in de supermarkt of koop je online producten bij de supermarkt die ze komen bezorgen. In de supermarkt zoals Jumbo en Albert Heijn zijn kapjes verkrijgbaar.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo