De beste Wake-Up Light 2021

Welke Wake-Up Light is het beste?

Heb jij moeite met slapen of word je niet fijn wakker? Dan kan de beste Wake-Up Light 2021 jou een handje helpen. Dit unieke type lamp bootst het natuurlijke licht na, zodat je uitgerust wakker wordt. Het harde geluid van jouw wekker is daarmee verleden tijd. Ideaal voor jou of jouw kinderen. Maar welke Wake-Up Light is voor jou nu geschikt?

Om daar antwoord op te geven hebben we onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden als het gaat over Wake-Up Lights. Wake-Up Lights werken allemaal in principe hetzelfde, het verschil is enkel dat er verschillende designs en functionaliteiten zijn. Welke mogelijkheden er allemaal zijn willen we in dit artikel uitgebreid bespreken, zodat jij tot een goede keuze komt voor het kopen van een lichtwekker. Daarnaast geven we de beste Wake-Up Lights van 2021 weer, zodat je in ieder geval een goed product in huis haalt!

De beste Wake-Up Light kopen?

Philips Wake-Up light

Philips heeft meerdere Wake-Up lights in het assortiment. Met veel goede reviews, ervaringen en beoordelingen raden wij dit apparaat bij u aan. 

Philips Somneo HF3651/01 - Wake-Up Light

179,00 Op voorraad
Laatste update was op: oktober 22, 2021 7:42 pm

De Sleep & Wake-up Light is ontworpen om je te helpen ontspannen, goed te slapen en uitgerust wakker te laten worden. De RelaxBreath-functie van de Philips Somneo HF3651/01 - Wake-Up Light helpt je te ontspannen door met jouw ademhaling een van de lichtintensiteits- of geluidritmes te volgen. Van de slaapexperts en makers van de toonaangevende Wake-up Light.

Functies:
- Natuurlijke zonsopgang simuleren
- Met RelaxBreathe om in slaap te vallen
- Simulatie van zonsondergang om in slaap te vallen
- Meerdere opties voor geluid en muziek
- Meerdere helderheidsinstellingen
- Nacht- en leeslamp

De beste Wake-Up Light voor kinderen

Deze natuurlijke lichtwekker is een mooie en handige manier om jouw kinderen te leren goed uit te rusten. Deze lichtbronnen beschikken over allerlei opties, waaronder het inzetten van uiteenlopende kleuren. Hieronder de beste Wake-Up Lights voor kinderen! Ook heb je voor kinderen slaaptrainers.

De beste Wake-Up Light met zonsondergangs functie

Vind jij het belangrijk dat je niet alleen goed uitgerust wakker wordt, maar ook goed in slaap kunt komen? Dan hebben we hieronder voor jou een overzicht met de beste Wake-Up Lights met zonsondergangs functie!

Hoe werkt een Wake-Up Light?

Een Wake-Up Light is een lichtwekker met lichtbron die op een slimme wijze zorgt dat jij op een natuurlijke manier wordt gewekt. De licht van de lichtbron neemt namelijk langzaam af in sterkte, waardoor een zonsopgang wordt nagebootst. Het is een soort interne klok die jou ervan bewust maakt dat jij moet opstaan. Zo kun je op een heerlijke manier beginnen aan jouw dag. En dat niet alleen; want het werkt ook goed voor het in slaap vallen. Op die manier wordt de zonsondergang nagebootst, zodat jij rustig in slaap valt en jouw slaapuren meepakt!

Wat zijn de voordelen van een Wake-Up Light?

Je weet nu dat een Wake-Up Light ervoor zorgt dat je lekkerder wakker wordt. Maar waar zorgt het nog meer voor? Welke voordelen zitten er nog meer aan vast? We benoemen ze hieronder:

  • Meer energie: aangezien je uitgerust wakker wordt, heb je ook meer energie voor de dag die gaat komen. Heerlijk als je bepaalde dingen met volle energie kan aanpakken!
  • Helpt tegen depressie: door de natuurlijke wijze van het slapen en wakker worden creëer je na een verloop van tijd een natuurlijk ritme. Ook als je tijdens de donkere wintermaanden met het ritme doorgaat, zorg je voor een vermindering van de seizoensgebonden depressie. Het werkt zodoende als een soort lichttherapie.
  • Nachtlamp: de Wake-Up Light kan ook worden gebruikt als een nachtlamp, zodat je ‘s nachts even wat water kunt drinken of naar de wc kunt gaan.

Welke functies heeft een Wake-Up Light?

Een Wake-Up Light is er in verschillende vormen en maten en worden aangeboden door allerlei merken. Elke Wake-Up Light werkt in principe hetzelfde, maar verschilt vaak in de extra functionaliteiten. Welke functionaliteiten jij kunt toevoegen bespreken we hieronder:

  • Zonsondergang: naast dat de Wake-Up Light ervoor zorgt dat jij rustig wakker wordt, kan het product er ook voor zorgen dat een zonsondergang wordt nagebootst. Op die manier word je niet alleen uitgerust wakker, maar word je ook op een fijne manier in slaap gebracht. Zo wordt de overgang van licht naar donker verkleint wat jou helpt te ontspannen. Erg fijn als je moeite hebt om in slaap te komen!
  • Nachtlampje: er zijn ook Wake-Up Lights beschikbaar die ook werken als een nachtlampje. Moet jij bijvoorbeeld ’s nachts naar de wc of wil jij ’s avonds nog even wat lezen? Dan is het wel handig als jij het lampje eenvoudig aan kunt zetten!
  • Kleuren: is de Wake-Up Light bedoeld voor een van jouw kinderen en vinden ze het leuk om verschillende kleuren te kunnen gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen om een lamp te kiezen waarbij ze kunnen spelen met allerlei kleurmodi. Ook leuk voor overdag!
  • Radiofunctie: wil jij een multifunctionele Wake-Up Light, waarmee je ook nog eens muziek kunt luisteren? Dan kan je ervoor kiezen om een lamp met radiofunctie te nemen. Zo kun je ’s ochtends of ’s avonds nog lekker even naar wat muziek luisteren!
  • Klok: ook wel handig om op de Wake-Up light een tijd te kunnen zien, zodat je weet hoe laat het is. Bovendien kan het ook als wekker dienen, zodat je niet per ongeluk doorslaapt wanneer het weer licht is!
  • Snooze: Een light met snooze functie is ook erg handig als je graag snoozed. Een snooze functie is een wekkerfunctie die om de x aantal minuten opnieuw terug komt om je wakker te maken. Lekker als je vast wakker wilt worden en nog even wilt blijven liggen maar zeker niet wilt verslapen.
  • Ontspanningsoefeningen: er zijn ook Wake-Up Lights in de markt die nog een stapje verder gaan met ontspanningsoefeningen. Voor het slapen gaan worden er nog extra ademhalingsoefeningen gedaan, zodat je relaxter in slaap kunt vallen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general