UPLY Wake Up Light review

Review en test van de Uply Wake-Up light

Op zoek naar een Wake-Up light? Met een Wake-Up light wordt de zonsopkomst en ondergang gesimuleerd en heeft daarnaast wekker functies. Zo kun je s’morgens heerlijk rustig en ontspannen wakker worden met voldoende energie voor de dag! Wij hebben het genoegen om 2 verschillende Wake-Up lights van Uply te hebben mogen testen en vertellen graag meer over deze apparaten in deze test en review.

Uply lichtwekker review

Met of zonder WiFi

Uply heeft 2 verschillende Wake-Up lights op de markt gebracht. Zo heb je de Uply smart Wake-Up light en de lichtwekker zonder WiFi. Het grote voordeel van de smart variant is dat je deze naast de knoppen op de wekker zelf ook kunt bedienen met de smart app, Google Home assistent alsook de Amazon Alexa.

Inhoud van de verpakking

Op de doos staat het merk Uply, een afbeelding van de wekker en op de zij en achterkant informatie over het product.. Verder zit er in de doos:

 • Uply Wake-Up light
 • USB kabel met een stroomadapter
 • Handleiding
 • Een bedank kaartje waarmee je ook 1 jaar extra garantie kunt claimen.

Belangrijkste functies van beide apparaten

Wake-Up light met wifi

 • Zonsopkomst en zonsondergang simulatie
 • 7 kleuren en 20 helderheidsniveaus
 • 7 natuurgeluiden of een radiozender als wekker
 • 3 natuurgeluiden of radio voor het slapen
 • Bedien de wake-up Light gemakkelijk met de app
 • Stembediening via Google Home of Amazon Alexa
 • Aanpasbaar geluidvolume
 • USB aansluiting voor opladen telefoon aan de wekker

Wake-Up light zonder wifi

 • Zonsopkomst en zonsondergang simulatie
 • 7 kleuren en 20 helderheidsniveaus
 • 7 natuurgeluiden of een radiozender als wekker
 • 3 natuurgeluiden of radio voor het slapen
 • Aanpasbaar geluidvolume (16 niveaus)
 • Slaapmodus (10-120 minuten)
 • USB aansluiting voor opladen telefoon aan de wekker

Aansluiten van de wekker

Bij het aansluiten van de wekker hebben we gebruik gemaakt van de handleiding om te kijken of deze handleiding duidelijk is en of de aansluiting gemakkelijk gaat. De handleiding is volledig in het Nederlands. De stappen voor het aansluiten, instellen van tijd en het instellen van de wekker zijn duidelijk. De wekker heeft geen 24 uur tijdnotatie en werkt met AM en PM.

Aan het begin als je de wekker voor het eerst aansluit is het natuurlijk even wennen waar alle knopjes zitten voor het inschakelen van het licht, de radio of het instellen van de wekker. De eerste dagen was dit zoals verwacht even wennen maar we raakten steeds meer gewend aan de wekker.

De wekker is in te stellen met verschillende natuurlijke geluiden zoals vogels, maar je kunt ook gewoon een radio als wekker instellen. Vlak voordat je wakker wordt gaat de zon (de lamp) langzaam op komen en feller worden zodat je langzaam en ontspannen wakker kunt worden, een erg leuk effect. Daarna kan je de wekker nog snoozen en bij het snoozen wordt het licht volledig gedoofd en gaat de wekker over een x aantal ingestelde minuten opnieuw, dit keer wel zonder zonsopkomst simulatie. Het licht gaat de 2e keer direct op de volledige lichtsterkte.

Je kunt op het apparaat heel veel verschillende geluiden en radio instellen, het volume en de lichtsterkte tijdens het wekken bepalen

Verbinden en instellen met de smart app

De volgende test is het koppelen van de Wake-Up light aan de Smart Life app. Deze app is te downloaden in de Apple App store en in de Google Play store en hiermee kan je de wekker volledig bedienen vanaf je telefoon. Het downloaden en installeren van de app ging erg gemakkelijk en zonder problemen.

Na het installeren kon je de Uply Wake-Up light eenvoudig volgens de instructies koppelen aan je WiFi netwerk. Na het koppelen geeft de app op je scherm een afbeelding van de wekker waarmee je alle functies van de wekker kunt bedienen en instellen. Onze ervaring hiermee is dat het instellen van de wekker via de app eigenlijk helemaal vanzelf gaat en de bediening wat ons betrof een stuk sneller en eenvoudiger ging via de app dan de knopjes op het apparaat zelf. 

Google Home en Amazon Alexa

Naast het bedienen via de Smart life app kun je de wekker ook verbinden met Google Home. Het grote voordeel hiervan is dat je de wekker ook kunt bedienen met de Google Assistent en als je meerdere apparaten al hebt verbonden met de Google Home app dan kun je dit dus compleet in 1 omgeving bedienen en met je stem bedienen.

Conclusie

Beide Wake-Up lights van Uply voldoen aan hun verwachtingen en zijn wat ons betreft het het geld zeker waard. Indien je budget het toelaat voegt de WiFi versie wel echt iets toe doordat je hem met je smartphone en ook Google Home kunt bedienen. Persoonlijk stel ik nu snel de wekker even via mijn telefoon in of zeg tegen de telefoon slaapkamer lamp aan om de lamp van de wekker in te schakelen als ik naar boven ga. 

Ook de vele instelmogelijkheden is erg fijn, je kunt de Wake-up light wekker helemaal naar wens instellen.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo