Beste sjoelbak 2024

Welke sjoelbak is de beste?

Ben jij ook zo’n fan van het oudhollandse spel sjoelen? En wil je een sjoelbak in huis halen? Met de beste sjoelbak 2024 speel je met je vrienden, familie of kennissen een leuk potje sjoelen. Een gezelschapsspel voor jong en oud. Er zijn verschillende soorten sjoelbakken. Maar welke is nu het meest geschikt voor jou?

Om antwoord te geven op deze vraag gaan we in dit artikel dieper in op onder andere de soorten, de varianten en de diverse merken. Daarnaast vertellen we je wat het spelletje precies inhoudt en waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen. Dit vind je terug in ‘Alles over sjoelbakken’. Tevens hebben we op basis van reviews, beoordelingen en ervaringen de beste sjoelbakken van dit jaar bij elkaar geraapt. Ik zou zeggen; succes!

De beste sjoelbak kopen?

Heemskerk Sjoelbak HS20 - 200x41 cm - incl. stenen

186,17 Op voorraad
Laatste update was op: 4 juni 2024 13:21

Sjoelbak HS-20 van Heemskerk heeft de officiële wedstrijdafmetingen, maar dan voor een extra scherpe prijs!

Deze sjoelbak is erg geschikt voor een gezellig potje sjoelen met de familie of vrienden. Door de toevoeging van ons Heemskerk logo en de nagels als puntaanduiding heeft de HS-20 een luxe uitstraling. Dat maakt de HS-20 een aanwinst voor iedere huiskamer.

De zijkanten van de sjoelbak zijn gemaakt van multiplex en de bodem is een fineerplaat. Dat zorgt ervoor dat de sjoelbak prima glij-eigenschappen heeft. De sjoelbak wordt geleverd inclusief 30 sjoelstenen, je kunt dus direct beginnen met sjoelen. En na het spelen berg je de sjoelstenen handig op in de sjoelbak door het afdekplankje over de poortjes te schuiven.

Daag dus snel je familie en vrienden uit voor een gezellig potje sjoelen!

Afmeting: 200 x 40 x 4 cm
Inclusief 30 sjoelschijven en handleiding

De beste wedstrijd sjoelbak van 2024

Ben je van plan om echt competitief te gaan sjoelen? Dan raden wij jou een wedstrijd sjoelbak aan. Deze hebben de officiële wedstrijdmaten en beschikken over de beste materialen, zodat de stenen vloeiend over de tafel glijden. Bekijk ze hieronder!

De beste sjoelbak kinderen van 2024

Op zoek naar een sjoelbak waarmee je gewoon gezellig met je kinderen een middagje kan sjoelen? Bekijk dan hieronder naar de beste kinder sjoelbakken. Deze bakken zijn net wat korter, zodat je kinderen de stenen ook achterin de bak kunnen krijgen!

De beste sjoelbak schijven van 2024

Naast een sjoelbak heb je natuurlijk ook houten schijven nodig. Deze worden in eerste instantie meegeleverd met de sjoelbak. Ben je nu wat stenen kwijt of zijn ze beschadigd? Dan kun je nieuwe schijven aanschaffen. Bekijk hieronder de beste van dit jaar!

Alles over sjoelbakken

We gaan in deze sectie ‘Alles over’ wat meer vertellen over sjoelbakken. Wat is een sjoelbak en wat houdt het spelletje precies in? Daarnaast bespreken we waar je op moet letten als je er een wilt aanschaffen!

Wat is een sjoelbak?

Een sjoelbak is een lange plank die je op een tafel legt of op poten staat, zodat je het spel sjoelen kunt spelen. Je krijgt houten schijven die je gemakkelijk over de bak kunt schuiven. Verder bestaat een sjoelbak over een score sectie aan het einde van de bak en een houten plankje vooraan. Daarop leg je de houten schijven. Nu weet je wat een sjoelbak is, maar wat kun je er nou mee?

Hoe werkt sjoelen?

Hoe verloopt het spelletje eigenlijk? Sjoelen is een spel waarbij de spelers in drie beurten 30 schijven door vier kleine gleufjes op het einde van de plank moet schuiven. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. De vier kleine gleuven zijn 1, 2, 3 of 4 punten waard. Het is hierbij belangrijk om bij elk punt evenveel schijfjes te krijgen. Dat levert namelijk dubbele punten op. De eerste keer schuiven gebruik je alle schijven. De tweede en derde keer gebruik je de schijven die nog niet in de score sectie zijn beland.

Sjoelbak aanschaffen: waar let je op?

Het aanschaffen van een sjoelbak gaat gepaard met enkele keuzes. Waar wil je de sjoelbak plaatsen? Wat is je budget? Ga je voor een sjoelbak voor op tafel of een sjoelbak op poten? Op deze vragen proberen we hieronder antwoord op te geven.

Welke prijs?
De prijs van een sjoelbak is ook belangrijk. De hoogte van de prijs is afhankelijk waar je waarde aan hecht. Zoek je naar een sjoelbak voor je kinderen? Dan is een goedkope variant van vanaf 25 euro al een goede optie. De stenen glijden hierdoor wel wat moeilijker, maar de pret blijft hetzelfde. Ben je op zoek naar een wedstrijdtafel of een tafel voor op het werk? Dan kom je al snel op een prijs vanaf 80 euro. Maar dan heb je ook echt kwaliteit. De tafels zijn mooi gepolijst en de stenen zijn van hoogstaande kwaliteit. Duurzaamheid is hierbij het woord.

De kwaliteit en het design
Er zit natuurlijk een verschil in duurzaamheid en speelkwaliteit. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de sterrenklasse, hoe zwaarder de bak en stevigere materialen worden gebruikt. De hogere klassen hebben bovendien een gladdere ondergrond. Dit speelt een stuk lekkerder. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende designs. Zo kun je kiezen uit een kleur die past bij jouw wensen.

Welk merk?
De merken die sjoelbakken verkopen zijn onder andere Buffalo, Longfield en Heemskerk. De sjoelbakken van deze merken zijn van zeer hoge kwaliteit en daardoor ook wat duurder. Het design is strakker en het materiaal is meer gepolijst. Heemskerk verkoopt onder andere tafels voor thuis-, bedrijfsmatig of professioneel gebruik. Ook Buffalo heeft zeer goede tafels in hun assortiment. Ze vindt dat sjoelen in stijl moet worden gedaan. Zij staat bekend om haar opvallende designs, zoals de sjoelbak Nero in het zwart met witte details. Ook Homas sjoelbakken zijn erg bekend. Het is een Nederlands merk dat tot 2015 de Homas S-25, S-30 en S-40 maakte. Deze zijn echter niet meer in de normale handel te verkrijgen. Je kunt natuurlijk ook voor een gewoon merkloos sjoelbak kiezen bij bijvoorbeeld de Blokker.

Platte of staande variant?
Bij sjoelbakken heb je de keuze uit een platte variant of een variant met poten. De platte sjoelbak leg je bijvoorbeeld op de eettafel. Maar je kunt ook kiezen voor een staande sjoelbak waarbij de poten onder de bak zijn gemonteerd. Welke geschikt is voor jou heeft puur te maken wat gemakkelijker klaar te maken en af te breken is.

De afmetingen van de sjoelbak
De afmetingen van een sjoelbak kunnen verschillen per variant. Toch zijn er officiële maten waar een sjoelbak aan moet voldoen. Zeker als je wedstrijden in competitieverband gaat spelen. Deze maten zijn 200 x 40.8 cm. Als je gewoon voor het plezier met je kinderen een spel sjoelen wilt spelen, dan volstaat een kleinere variant natuurlijk. Een stuk gemakkelijk voor je kinderen om de stenen achterin de bak te krijgen!

Veel gestelde vragen over een sjoelbak

Een gladde sjoelbak zorgt er voor dat je stenen goed glijden. Als je de bak een tijdje niet hebt gebruikt kan deze wat ruw en stoffig zijn. Je kunt deze opboenen met bijvoorbeeld wat talkpoeder of aardappelzetmail. Vaak wordt hier een wollen doek voor gebruikt maar je kunt het natuurlijk ook even met een andere doek goed inwrijven en verspreiden. Daarna zal het sjoelbord tijdens het gebruik ook nog weer wat gladder worden!

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo