Beste sleutelkluis 2024

Ben je op zoek naar een goede sleutelkluis? Die hebben we voor je gevonden. Zelfs meer dan één, in deze koopgids maak je kennis met de beste sleutelkluizen van dit moment. Een goede kluis moet aan een aantal eisen voldoen. De behuizing moet stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Daarnaast moet de ruimte binnenin voldoende zijn.


Aan die eisen voldoen de sleutelkluisjes uit onze lijst ruimschoots. We hebben verschillende modellen bekeken, zodat jij de beste keuze kunt maken. Daar helpen we je graag bij. Zo geven we je aan het einde van deze koopgids tips voor het kopen van een goede sleutelkluis.

Vijf keer de beste sleutelkluis

Hieronder staat onze lijst met de beste sleutelkluizen. Het is een gevarieerde lijst, met alleen maar topproducten. We hebben vooral gekeken naar de kwaliteit, maar hebben ook de prijs niet uit het oog verloren. Tot slot hebben we de gebruikerservaringen van anderen erbij gepakt. Het resultaat zie je hieronder.

1. MiKas weerbestendige sleutelkluis met cijferslot

MiKas weerbestendige Sleutelkluis met cijferslot - Sleutel kluis - Kluisje - Zwart

29,50 Op voorraad
Laatste update was op: 9 mei 2024 19:30

MiKas heeft de beste sleutelkluis gemaakt. Deze weerbestendige en zeer stevige kluis is een veilige plek om sleutels in te stoppen. Met een viercijferige code kun je eenvoudig toegang krijgen tot je sleutels. Er zijn 10.000 mogelijkheden, dus je hoeft niet bang te zijn dat de code wordt gekraakt.

Je kunt deze sleutelkluis makkelijk aan de muur of wand ophangen, zowel binnen als buiten. MiKas levert de kluis met montagematerialen. Ben je niet zo handig? Geen nood, er zit een handleiding bij en het ophangen is verre van moeilijk.

De kwaliteit is erg goed. Dit sleutelkastje met code is gemaakt van aluminium. Dit is zeer inbraakbestendig en roest niet, zelfs niet bij langdurig contact met water. Het cijferslot is gemaakt van duurzame zinklegering, waardoor ook dit niet kan roesten. De cijfers worden discreet afgedekt door een kunststof beschermkap, zodat ze niet zichtbaar zijn.

Wij vinden het een groot voordeel dat deze sleutelkluis voor binnen en buiten kan worden gebruikt. Je kunt er meerdere sleutels in kwijt. De afmeting aan de binnenkant is 110 x 80 x 40 millimeter.

Voordelen en nadelen Mikas sleutelkluis:

Voordelen

✅ Grote opslagruimte voor meerdere sleutels
✅ Massief zinken behuizing, extra sterk
✅ Geschikt voor binnen en buiten

Nadelen

❌ Geen

Bestel direct bij de volgende webshops:

2. MasterLock 5415EURD sleutelkluis

Een bedrijf met de naam MasterLock laat het beste vermoeden. En MasterLock maakt dit volledig waar. Voor de beste sleutelkluizen mag je dan ook zeker even naar het aanbod kijken. In deze koopgids staan twee artikelen van MasterLock. We beginnen met de 5415EURD.

Dit model heeft een versterkte beveiliging en biedt ruimte aan verschillende sleutels en andere kleine spullen. Deze sleutelkluis wordt ingesteld met een viercijferige code. De kans is 1 op 10.000 dat iemand jouw code raadt.

Ook de buitenkant van deze kluis is prima. Het massief zinken huis is goed bestand tegen zagen en hameren. De dubbele blokkeerhendels zorgen voor nog wat extra weerstand. Als je de MasterLock 5415EURD aan je buitenmuur wilt bevestigen, is het goed om te weten dat er een beschermkap omheen zit. Deze kap beschermt je niet alleen tegen het weer, maar het is ook discreet.

Aan binnenkant is de afmeting 113 x 64 x 31 millimeter. Dat is een prima maat voor een sleutelkluis. De montagespullen en handleiding zitten erbij. Ook zit er een code in de doos waarmee je de kluis kunt openen. Dat is ook wel zo handig.

Voordelen MasterLock sleutelkluisje:

Voordelen

✅ Grote opslagruimte voor meerdere sleutels
✅ Massief zinken behuizing, extra sterk
✅ Geschikt voor binnen en buiten

Nadelen

❌ Helaas geen sleutelhaakje om je sleutel aan te hangen

Bestel direct bij de volgende webshops:

3. MasterLock 5425EURD sleutelkluis

Het verschil tussen de MasterLock 5425EURD en de 5415EURD is de afmeting. Dit is een wat kleinere sleutelkluis. De afmeting is 103 x 57 x 25 centimeter. Aan de binnenkant wel te verstaan, van buiten is dit model uiteraard een stukje groter. In ieder geval passen alle belangrijke sleutels en pasjes met gemak in deze kluis.

De MasterLock 5425EURD heeft een aantal voordelen. Zo is de deur verstevigd. Dit betekent dat felle regenbuien en vrieskou geen invloed hebben op de inhoud van de kluis. Ook wordt de kluis goed afgeschermd.

Als je de draaischijven bekijkt, zie je meteen dat ze verlicht zijn. Hierdoor kun je ze goed lezen, ook in het donker. Dat is wel zo makkelijk, als je na een avondje uit de kluis probeert te openen. Het derde voordeel is dat de vrije combinatiekeuze voor de optimale veiligheid zorgt.

De bevestiging is net zoals bij de iets grotere broer heel eenvoudig. De verankering gaat via de achterkant. De metalen behuizing zit vervolgens erg stevig op je muur. Alles zit in de doos, dus ook de schroeven, de batterij en de handleiding. Je kunt meteen aan de slag.

Voordelen en nadelen MasterLock sleutelkluisje:

Voordelen

✅ Voor meerdere sleutels en pasjes
✅ Verlicht cijferslot
✅ Voor montage aan de muur

Nadelen

❌ Geen

Bestel direct bij de volgende webshops:

4. Earkings sleutelkluis

In dit sleutelkluisje van Earkings is ruimte voor vijf tot zeven sleutels. Dankzij de viercijferige code zitten ze veilig opgeborgen in dit ‘huis’. De kluis is, zoals het hoort, bestand tegen alle weersomstandigheden. Het Nederlandse weer kan nogal wispelturig zijn. Felle regenbuien en vrieskou maken bij de Earkings sleutelkluis geen kans.

Deze roestvrijstalen sleutelkluis is hartstikke sterk. Het stevige materiaal houdt niet alleen de grillen van het klimaat tegen, maar ook klappen met een hamer of een steen. Zelfs boren en zagen is kansloos, door de behuizing gaat helemaal niks. Je sleutels zijn dus altijd veilig.

Op een zeldzame uitzondering na kan deze sleutelkluis buiten overal worden opgehangen. Dit kan in de muur zijn, maar ook in de schutting. De schroefpluggen en schroeven zitten in de doos, net als de handleiding. Je boort de gaten in de muur of schutting en even later hangt het kastje.

Het laatste dat je moet doen is een code invoeren. De eerste keer is dat vier keer 0. Daarna kan je zelf een code bedenken. Hoe je dit instelt, staat in de handleiding. Wees gerust, het zijn maar vier stappen.

Voordelen en nadelen Earkings buitenkluis voor sleutels:

Voordelen

✅ Je kunt wel 5 sleutels in het kluisje kwijt
✅ Gemaakt van RVS materiaal
✅ 4 cijferig mechanisch slot

Nadelen

❌ Geen haakje voor ophangen sleutel

Bestel direct bij de volgende webshops:

5. Happy Goods sleutelkluis voor binnen en buiten

We sluiten deze top vijf af met de beste goedkope sleutelkluis. Goed en goedkoop is een combinatie die altijd gewaardeerd wordt. En terecht, want het is niet dat de boodschappen met de jaren veel goedkoper zijn geworden. Deze sleutelkluis heeft in ieder geval een prima prijs/kwaliteitverhouding.

Happy Goods heeft de beste materialen gebruikt. De kluis is gemaakt van gelegerd zink met extra sterk staal. Mochten dieven het op je sleutels hebben voorzien, dan zijn ze kansloos bij deze kluis. Van binnen is trouwens plaats voor meerdere sleutels. Je kunt er met gemak een sleutelbos in kwijt.

Net als dieven maken ook de weergoden geen kans. Dit sterke materiaal is prima bestand tegen een stortbui met dikke hagelstenen. Dat moet ook wel, het is namelijk niet de bedoeling dat door een paar tikken met een hamer de behuizing het begeeft. Je kunt gerust zijn, dat gaat niet gebeuren.

Je koopt deze goedkope sleutelkluis voor minder dan 20 euro. We durven de stelling makkelijk aan dat je hier de rest van je leven mee doet. De installatie is heel makkelijk, de ophanghulp en het instructieboekje zitten in de doos. Er zitten ook twee naamkaartjes en drie ringetjes bij.

Voordelen en nadelen Happy goods sleutelkastje met code:

Voordelen

✅ Geschikt voor binnen en buiten
✅ Snel en eenvoudig installeren
✅ Gemaakt van gelegeerd zink en extra sterk staal

Nadelen

❌ Geen 

Bestel direct bij de volgende webshops:

Voor wie is een sleutelkluis bedoeld?

Goh, heb je even? Een sleutelkluis is in principe voor iedereen bedoeld. Omdat dit antwoord een beetje tegenvalt, gaan we er wat specifieker op in.

De eerste groep die veel aan een sleutelkluis heeft, is de groep met mensen die we allemaal wel kennen. De collega die nadat hij ‘tot morgen’ heeft gezegd weer terugkomt omdat hij zijn sleutels is vergeten. De huisgenoot die het halve huis overhoop haalt omdat de autosleutels niet te vinden zijn. Je ziet het, mensen die altijd hun sleutels kwijt zijn. In een sleutelkluis kunnen ze hun belangrijkste sleutels bewaren. Er is wel een voorwaarde, ze moeten de cijfercode wel kunnen onthouden.

Ideaal voor gezinnen

Een andere groep waar sleutelkluisjes voor gemaakt zijn, zijn gezinnen. Vroeger werd voor de kinderen de sleutel onder de deurmat gelegd. Gelukkig zijn er nog straten waar dit kan, maar de meeste mensen kiezen liever voor een veiligere oplossing. Daar is een sleutelkluis ideaal voor.

In de kluis stop je de belangrijkste sleutels van het huis: de voordeur, de achterdeur en eventueel de poort. Zo hoef je niet te gaan improviseren met sleutels en loop je niet het risico dat een van je kinderen de huissleutels verliest. Dankzij de unieke cijfercode kan ieder gezinslid bij de sleutels komen.

Sleutelkluis voor zorgbehoevenden

Het vorige voorbeeld is praktisch, dat geldt helemaal voor dit voorbeeld. Mensen die zorg nodig hebben en afhankelijk zijn van thuiszorg of mantelzorg, worden enorm geholpen met een sleutelkluis.

We nemen iemand die slecht ter been is als voorbeeld. Voor deze persoon is het een hele kwelling om naar de voordeur te lopen. Je kunt de thuiszorg een sleutel geven, maar het is veel makkelijker om aan de buitenmuur een kluis te hebben. Zo kan iedereen die naar binnen moet (en mag) de code invoeren en de sleutel pakken.

Ook voor de familie is het een hele geruststelling als je weet dat er altijd iemand van de zorg naar binnen kan.

Een sleutelkluis voor op kantoor

In de productomschrijvingen heb je her en der gelezen dat een sleutelkluis voor binnen en buiten kan worden gebruikt. Over buiten hebben we het al gehad, nu gaan we naar binnen. De meeste particulieren hebben weinig aan een sleutelkluis binnen, voor ondernemers met een of meerdere kantoren is dat anders.

Iedere ondernemer kent het wel, dat er nog snel even iets op kantoor moet worden opgehaald. In een sleutelkluisje kunnen de sleutels van de belangrijkste kamers worden gestopt. Zo zitten ze veilig opgeborgen en kunnen ze worden gebruikt als het nodig is.

Belangrijkste kenmerken van een sleutelkluis

Een goede sleutelkluis is stevig. Dat betekent dat het materiaal sterk moet zijn. Staal is ideaal, omdat je hier niet doorheen komt. Dan doelen we niet alleen op inbrekers die gewapend met een hamer je kluis proberen te openen. We hebben het ook over het weer. Het is verre van ondenkbaar dat er in de toekomst hagelstenen zo groot als tennisballen uit de lucht vliegen. Daar moet een sleutelkluis tegen kunnen.

Ook de afmeting is belangrijk. Een kluis moet aan de belangrijkste sleutels ruimte kunnen bieden. Maar ze moeten ook compact zijn. Je ziet dat de afmetingen grotendeels gelijk zijn. De ideale afmeting is, volgens ons, ongeveer 110 centimeter hoogte, 90 centimeter breedte en 40 centimeter diepte. Dit kan per model natuurlijk een beetje variëren.

De bevestiging

We adviseren je om altijd goed naar de bevestigingsmogelijkheden te kijken. Bij de modellen die wij hebben geselecteerd, zit dat helemaal goed. De montage is eenvoudig en alles wat je nodig hebt, zit in de doos. Op de boormachine na, die moet je zelf hebben.

Je boort wat gaatjes in de muur of schutting en steekt de pluggen erin. Daarna kun je gaan schroeven en even later hangt de sleutelkluis. Wat de beste plek is, weet jij beter dan wij. We geven je nog wel mee dat je behalve voor de muur ook voor een schutting kunt kiezen.

De code van een sleutelkluis

Een sleutelkluis is bijna niet te kraken. Je sluit ze af met een viercijferige code. Er zijn 10.000 mogelijkheden. Je moet als inbreker wel heel veel geduld hebben wil je alle 10.000 pogingen gaan uitproberen.


De code moet nog wel worden ingesteld. Dat is wel zo makkelijk, zo kun je namelijk een code gebruiken die je makkelijk kunt onthouden. Je kunt bijvoorbeeld voor je geboortedatum kiezen, of voor je pincode.


Het verschilt per model wat de eerste code is. Soms is dat ‘0000’, andere keren staat de eerste code op een briefje dat in de doos zit. Zodra je de eerste code hebt ingevoerd, kun je jouw unieke code invoeren. Dit werkt heel eenvoudig. In het instructieboekje staat stap voor stap uitgelegd hoe je dit moet doen.

Conclusie: voor welk sleutelkluisje kies jij?

Een sleutelkluis is een aanwinst voor iedereen. Het is de meest veilige manier om je sleutels op te bergen. Dankzij de unieke code kunnen alleen de mensen erbij die bij jou naar binnen mogen. We hebben in deze koopgids de beste kluisjes laten zien.

De weerbestendige sleutelkluis van MiKas heeft de grootste indruk achtergelaten. Het is een oersterke kluis waar je sleutels veilig in zitten opgeborgen. Deze kluis hebben we tevens zelf getest en kunnen uit eigen ervaring zeggen dat hij ons erg goed bevalt! Ook het merk MasterLock verdient de nodige aandacht. In onze lijst staan twee kluizen van dit merk, de modellen 5415EURD en 5425 EURD. Ze zijn allebei goed, waarbij de eerste net wat groter is.

Om een goede keuze te maken is het goed te kijken naar de belangrijke aspecten en de voordelen en nadelen van de verschillende sleutelkluizen met elkaar te vergelijken. Belangrijke aspecten zijn de kwaliteit van het materiaal, duurzaamheid, prijs. Vind je een politiekeurmerk veilige wonen belangrijk dan moet je er tevens voor zorgen dat je kiest voor een sleutelkluisje met een SKG2 of SKG3 keurmerk.

Veel gestelde vragen over een sleutelkluis

Je wilt natuurlijk je sleutels veilig kunnen opbergen zonder je zorgen te maken dat kwaadwilligen je sleutels pakken. De meest veilige sleutelkluisjes voor buiten zijn die met een SKG keurmerk. De kluisjes met SKG 3 zijn het meest veilige maar een SKG 2 sleutelkluis is ook voldoende voor het politiekeurmerk veilige wonen.

Ondanks het kluisje voor je sleutels natuurlijk beveiligd is met een cijferslot hoef je met het kastje niet te koop te lopen en kun je hem het beste plaatsen op een plek uit het directe zicht.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo