MiKas sleutelkluis review

Sleutelkluis met cijferslot MiKas

Met een Mikas sleutelkluis kun je sleutels veilig in het kluisje op een plek neerleggen. Je kent het vast wel, je gaat de deur uit en iemand anders komt later thuis maar heeft geen sleutel meegenomen. Veel mensen leggen in dat geval een steutel klaar op een geheime plek, bijvoorbeeld onder de mat of een bloempot. Dit is natuurlijk niet veilig en een sleutelkluisje zorgt in dit geval wel voor extra veiligheid.

MiKas heeft ons de mogelijkheid aangeboden om hun sleutelkluis met cijferslot door ons te laten testen. Wij zijn aan de slag gegaan en vertellen in deze review waarom je deze kluis voor je sleutel zou moeten kopen. Lees snel verder…

MiKas sleutelkluis

Onze beoordeling:
4.5/5

Sleutelkluisjes zijn veiligere oplossingen om sleutels tijdelijk in te doen als je sleutels voor iemand wil klaarleggen. Dit kan natuurlijk handig zijn als je weg gaat en er later iemand thuis komt die geen sleutel mee heeft. Ook als je een vakantiehuisje verhuurt kan het ideaal zijn om de sleutels klaar te leggen zodat je niet aanwezig hoeft te zijn. Het kluisje van MiKas welke verkocht wordt door eGOAT is waterproof en kan dus buiten hangen en is voorzien van een cijferslot.

Inhoud van de verpakking:

  • Sleutelkluis met cijferslot
  • Montagematerialen
  • Handleiding
Mikas sleutelkleus inhoud van de verpakking

Onze eerste indruk

De behuizing van de MiKas sleutelkluis oogt zeer degelijk en is gemaakt van inbraakbestendige aluminium legering. Voorop zit een beschermkap die het cijferslot afschermt zodat deze niet direct in het zicht is en er geen vuil tussen het cijferslot komt. Het cijferslot zelf is gemaakt van een duurzame zinklegering, de cijfertjes draaien gemakkelijk rond zonder echt kracht te hoeven zetten, fijn dus voor mensen die met de handen moeite hebben.

De afmetingen van de kluis zijn 113 x 92 x 55 mm, en de binnenkant is 110 x 80 x 40 mm wat voldoende ruimte biedt voor het bewaren van meerdere sleutels. Ondanks de kluis waterdicht is zal het water door de ronde vorm niet op de kluis blijven staan en er mooi aflopen. Als de kluis open is zie je de schroefgaten waarmee je de kluis kunt verankeren aan bijvoorbeeld de muur.

Je kunt het sleutelkluisjes zowel binnen als buiten gebruiken. Denk hierbij dus aan het volledig afsluiten van een huis, gebouw, appartement of vakantiehuis, maar ook binnenshuis voor het afsluiten van een bepaalde ruimte, kamer, kantoor of verhuurde zaal. De MiKas kluis is dus overal inzetbaar!

Mikas sleutelkluis open met cijferslot

Instellen cijfercode en testen van de kluis

Bij het eerste gebruik is de kluis vergrendeld met de standaard code 0000. Hiermee kun je de kluis dus ook openen. Om goed het gebruik te kunnen testen hebben we de handleiding gepakt en deze legt in een paar hele simpele stappen uit hoe je een nieuwe code instelt.

Bij het gebruik van de sleutelkluis moet je er wel om denken dat wanneer je de kluis sluit je de code weer wegdraait en dus niet op de ingestelde code laat staan. Zet hem bijvoorbeeld weer op 0000. Het voordeel van de kluis is dat we er zowel meerdere sleutels alsook meerdere pasjes of andere waardevolle spullen in kwijt kunnen.

De montage van de kluis gaat ook gemakkelijk. Binnen in de kluis zitten meerdere schroefgaten die je hiervoor kunt gebruiken. Houd de kluis recht tegen de muur en teken deze gaten met een potlood of stift af. Boor de gaten vervolgens met een boormachine of accuboormachine met klopfunctie. Plaats de pluggen en schroef het kluisje vervolgens vast. Ondanks de kluis echt goed vast zit zou ik persoonlijk kiezen voor grotere pluggen en schroeven zodat de kluis nog lastiger van de muur te halen is. Al zou je de kluis van de muur krijgen dan krijg je de behuizing niet zo stuk door het sterkte inbraakbestendige materiaal van de behuizing.

Voordelen

✅ Grote opslagruimte voor meerdere sleutels of pasjes
✅ Massief zinken behuizing, extra sterk
✅ Geschikt voor binnen en buiten

Nadelen

❌ Veilig maar geen SKG certificaat (dus geen gecertificeerde sleutelkluis zoals de meeste muur bevestigde sleutelkluizen).

Conclusie

Onze beoordeling:
4.5/5

De sleutelkluis van MiKas is een super handige kluis om sleutels, pasjes of andere waardevolle spullen te doen zodat iemand anders die deze sleutels nodig heeft met de code de kluis kan openen. Kwalitatief is er gekozen voor sterke materialen en het design is tijdloos en zo eigenlijk bijna overal te gebruiken. De prijs is prima in de markt en daarmee dus een prima product om te kopen en daarom ook door ons als best beoordeelde sleutelkluis.

Op Bol.com! wordt deze kluis op het moment van schrijven beoordeeld met 4,5/5 sterren. Dat is natuurlijk een super nette score! De producten worden verkocht door eGoat

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo