De beste kerstverlichting buiten 2024

Welke kerstverlichting buiten is het beste?

Kerst! De leukste tijd van het jaar. In ieder geval, voor de meeste onder ons toch wel. De kerstgezelligheid, de kerstmuziek, de kerstmarkten, kerstcadeaus en al dat heerlijke eten met jouw familie of vrienden! Om het zo gezellig mogelijk te maken in en buiten huis kan kerstverlichting uiteraard niet ontbreken. Overal in de straten worden kerstbomen, kerstversieringen en andere decoraties gebruikt om kerst centraal te zetten in de voor- of achtertuin. Uiteraard kan kerstverlichting niet ontbreken. Al die mooie en leuke lichtjes door de straten en op de huizen maakt kerst uniek. Met de beste kerstverlichting buiten 2024 blijf jij niet achter!

Maar welke kerstlampjes zijn er eigenlijk allemaal voor buiten? In dit artikel gaan we daar uitgebreid op in. Met ons onderzoek naar allerlei mogelijkheden hebben we aantal leuke inspirerende ideeën gevonden voor jou. 

De beste kerstverlichting buiten kopen?

Je wilt het tijdens kerst natuurlijk zo gezellig mogelijk maken. We hebben daarom een aantal ideeën klaargezet die je direct kunt gebruiken voor het versieren van jouw tuin of straat!

De beste ijspegel verlichting buiten 2024

Zoals je weet valt kerst tijdens de wintermaanden. Ook al zijn we er in Nederland niet altijd zeker van dat er sneeuw valt, toch is het leuk om deze winterse sferen op te kunnen wekken. Dat kan met ijspegel verlichting. Deze kerstverlichting buiten ijspegels plaats je tegen de buitenkant van het raam, wat zorgt voor heerlijke wintersferen. Alleen nu nog hopen op echt sneeuw!

De beste verlichte kerstfiguren buiten 2024

Kerstfiguren kunnen uiteraard niet ontbreken als je je tuin wilt versieren. Deze traditionele verlichting is te verkrijgen in bijvoorbeeld een rendier, kerstman, sneeuwpop of kerstboom. Zo kun je in jouw tuin een waar winters tafereel creëren. Voor welke kerstverlichting buiten figuren ga jij?

De beste kerstguirlande buiten 2024

Guirlandes zijn kerstslingers die versierd zijn met dennennaalden en mooie lampjes. Deze kerstverlichting is ideaal voor het creëren van een kerststemming in de tuin! Perfect om de gevel, de voor- of achterdeur of de buitentrap te omhullen met deze kerstverlichting!

De beste kerstgordijn buiten 2024

Kerstgordijnen bestaan uit een horizontale snoer met verschillende verticale snoeren waaraan diverse mooie kerstverlichting aan gekoppeld is. Aangezien het gordijn naar beneden valt zorgt dat voor een bijzonder mooi lichteffect. Je kunt het bevestigen aan een wand, voor de gevel, deuropening of achter het raam. Bovendien is het geheel eenvoudig op te hangen!

De beste vlaggenmast kerstverlichting buiten 2024

Wil jij het grootser aanpakken? Uniek zijn in de buurt met jouw buiten kerstverlichting? Ga dan voor kerstverlichting om jouw vlaggenmast. Op die manier tover je jouw vlaggenmast om in een heus verlichte kerstboom. Zo versier je je tuin niet alleen voor jezelf, maar genieten omstanders ook van de sferen die het met zich meebrengt!

De meest bekende en veel verkochte Fairybell kerstboom voor een vlaggemast is toch wel één van de mooiste en beste verlichting voor in de vlaggenmast rond de feestdagen. Met veel goede beoordelingen, reviews en ervaringen van andere gebruikers een goede koop!

De beste kerstbolverlichting buiten 2024

Op zoek naar kerstbol, bolletjes  of kerstster met verlichting voor buiten? Dat begrijpen wij. Deze 3D LED-kerstballen en kerststerren zijn namelijk zeer geschikt voor het verlichten van jouw huis, de straat of de winkelstraten. Kijk hieronder naar de beste in zijn soort!

De beste kerstboomverlichting buiten 2024

Heb jij een kerstboom in huis staan, maar wil je ook een grote kerstboom met verlichting in de tuin plaatsen? Dan kan dat niet ontbreken. Versier jouw buiten kerstboom met verschillende lichtkleuren, zodat de kerstsfeer eruit spat!

De beste Lumineo kerstverlichting buiten 2024

Ben je bekend met Lumineo kerstverlichting? Dit merk is toonaangevend als het gaat om kerstverlichting. Zo bieden ze kerstverlichting aan voor binnen en buiten. Hieronder de beste Lumineo kerstverlichting voor buiten! Voor buiten heb je onder andere een kerstboom, poolster, lichtslang (met dakgoot ophang systeem), decoratie takken en figuren.

Hoe en waar sluit je kerstverlichting buiten aan?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het aansluiten van buitenverlichting kerst in jouw tuin. Dat kan namelijk nog wel een klusje zijn. Het is bovendien belangrijk dat de veiligheid voorop blijft staan. Waar moet je allemaal op letten bij de aansluiting van verlichting buiten? Hieronder een aantal tips:

Het aansluiten
Het aansluiten van jouw kerstverlichting buiten is het allerbelangrijkste. Zowel voor de veiligheid als de werking van het geheel. Hieronder een paar tips.

 • Kies je stroompunten: het is ten eerste belangrijk dat je een stroomtoevoer hebt naar jouw verlichting. Zonder stroom, geen verlichting. Bedenk vooraf hoeveel stroompunten je nodig hebt voor de verlichting die je gaat gebruiken.

  In de zomer wordt veel LED solar tuinverlichting gebruikt maar in de winter schijnt de zon een stuk minder en een stroomkabel is dan wel noodzakelijk.

 • Koppel kabels en verlichting met elkaar: als je meerdere lampjes buiten hebt hangen is het wellicht handig om een lang netsnoer te gebruiken dat waterdicht koppelbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld een honderd meter lang verlichtingssnoer maken, waarvoor je maar één stekker en stopcontact nodig hebt. Je hebt hierbij nog wel een extra startkabel nodig om het verlichtingssnoer aan het stroompunt te bevestigen. Eventueel heb je ook nog een verlengsnoer nodig.
 • Kerstverlichting buiten tijdschakelaar: wil je dat de kerstverlichting automatisch aan en uit gaat dan kun je kiezen voor een binnen of  buiten tijdschakelaar. Een tijdschakelaar voor buiten is spat / waterdicht. Heb je de stroomkabel naar binnen toe lopen dan kan je ook binnenshuis de tijdschakelaar plaatsen. Zo kan je de lampjes automatisch schakelen en gaan ze op de ingestelde tijden aan en uit.

Het ophangen
Bedenk ook goed van tevoren waar je kerstlampjes wilt gaan plaatsen. Er zijn veel verschillende leuke en goede plekken om je tuin of huis te laten stralen. Hieronder een paar opties.

 • Voordeur: een mooie plek om jouw verlichting aan op te hangen is uiteraard de voordeur. Het geeft alvast een voorproefje van al het moois dat zich binnen afspeelt!
  Onder het raam: onder het raam van jouw huis kun je bijvoorbeeld kiezen voor ijspegel verlichting of een mooi kerstgordijn!
 • Dakgoot: maak het buiten gezellig tijdens de feestdagen en versier jouw dakgoot. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een lichtsnoer. Ideaal!

Het gebruik
Als alles is geïnstalleerd wordt het eindresultaat laten zien. Hoe ga je dat doen? Handmatig of automatisch? Hieronder een paar mogelijkheden opgenoemd.

 • Maak gebruik van een schemerschakelaar: een heel handige manier voor het aanzetten van de kerstlampjes in de tuin zijn schemerschakelaars. Deze schakelaar schakelt de verlichting automatisch aan of uit als er een bepaalde intensiteit van het licht wordt behaald. Zo hoef je de verlichting niet zelf te bedienen.
 • Maak gebruik van een app of afstandsbediening: er is ook kerstverlichting voor buiten die je met een app of afstandsbediening kunt bedienen. Dit wordt ook wel slimme kerstverlichting genoemd. Ideaal om het geheel vanuit je luie stoel te bedienen!

Andere leuke kersttips

Het is leuk om tijdens kerst alles te versieren en het gezellig te maken. Naast lampjes voor buiten kun je ook binnen kerstverlichting kopen om de kerstboom mooi te verlichten. Ook andere kerstversiering en kerstdecoratie voor binnen en buiten is natuurlijk erg leuk.

Naast de versiering kun je natuurlijk zelf ook een leuke foute kersttrui kopen en wellicht ben je ook nog op zoek voor een leuk kerstcadeau onder de versierde kerstboom.

Veel gestelde vragen over buiten kerstverlichting

Je vindt kerstverlichting kopen in verschillende winkels of op kerstmarkten. Ik zou zeggen, ga snel kijken en kom alvast in de kerststemming!

Online kun je kerstverlichting natuurlijk kopen bij Bol.com. Met een heel groot aanbod heb je voldoende keus en vanuit je stoel of de bank kun je heerlijk door alle kerstspulletjes heen scrollen.

Kerstverlichting buiten Action

Voor buiten kerstverlichting kun je ook naar de Action gaan. Hier kun je goedkope buiten kerstverlichting kopen. Uiteraard is hier niet zoveel keuze als online maar je hebt voldoende leuke dingen om je tuin buiten te versieren met leuke lampjes. Je kunt zo voor weinig geld leuke kerst lampjes kopen voor buiten.

Kerstverlichting buiten Gamma

Ook de Gamma verkoopt aan het eind van het jaar zo rond november en december kerstverlichting die je buiten kunt gebruiken. Van LED verlichting op stroom tot aan lichtslangen en lampjes op batterij. Over het algemeen van goede kwaliteit!

Kerstverlichting buiten Praxis

Net als bij de Gamma kun je ook bij Praxis terecht voor mooie verlichting tijdens kerst in de tuin. Van kerstfiguren zoals een arreslee tot rendieren, lichtslangen en lampjes voor in de boom buiten! Ook bij de Praxis veel keuze!

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo