Het beste afdekzeil voor het zwembad 2024

Welk afdekzeil voor het zwembad is het beste?

Een zwembad in je tuin, wie droomt daar nou niet van?! Met heerlijk mooi weer een lekkere verfrissende duik nemen. Maar.. wat als je nou een duik wilt nemen en er allemaal blaadjes in rond dwarrelen of het zwembad is ijskoud? Dat is een nadeel van het hebben van een eigen zwembad… het onderhoud! Maar, je kunt het jezelf veel makkelijker maken, door het kopen van het beste afdekzeil voor het zwembad 2024. Maar welke kies je dan om te kopen?

Wij hebben de beste afdekzeilen voor diverse zwembaden bekeken en voor je op een rij gezet. Met een goed afdekzeil blijft het vuil buiten het zwembad en indien je kiest voor een afdekzeil met solar cover dan zorgt dit er voor dat het water sneller opwarmt door de zon en in de nacht niet zo snel afkoelt waardoor je warmer water hebt.

Beste afdekzeil rond zwembad

Er zijn veel verschillende maten afdekzeilen voor een rond zwembad. Veel voorkomende zwembad maten zijn 305, 366 en 457 cm ronde zwembaden. De beste afdekzeilen zijn van de merken Intex en Bestway maar een goedkoop afdekzeil kan ook prima zijn voor jouw zwembad.

Beste afdekzeil rechthoekig zwembad

Op zoek naar een zeil voor een rechthoekig zwembad? Voor ieder formaat zwembad is een afdekzeil te koop. Veel verkochte maten voor een rechthoekig zwembad zijn 300×200, 260×160, 450×220 en 221×150 cm.

Hoe bepaal je of je het juiste afdekzeil voor een zwembad hebt?

Je bent er dus over uit dat een afdekzeil ideaal is voor op het zwembad. Maar hoe bepaal je nou wat een goed afdekzeil is? Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn bij deze keuze. Bijvoorbeeld; is het zeil voor een binnen of buiten zwembad? Wat zijn de maten van het zwembad? Welk type afdekzeil heb je nodig? Etc.

  1. Verschil zomer vs winter. Kies je ervoor om het zeil te kopen voor vuil vermindering of zowel vuil vermindering als ook warmte isolatie?
  2. Het verschil tussen binnen en buiten Is het zeil voor een binnenbad of voor een buitenbad? Daar zit namelijk een groot verschil tussen. De afmetingen zijn anders, ook de vorm en afwerking zijn verschillend. Kijk dus goed of je een zeil nodig hebt voor een binnen of buitenbad.

Zwembadzeil winter vs zomer

Winterzeil: Het afdekzeil voor de winter is meer gericht op het weghouden van bladeren, takken, en ander vuil uit het zwembad. Daarnaast zorgt dit zeil ervoor dat kinderen niet in het ijskoude water springen of vallen. Ook zal door het winterzeil het water helder blijven in de winter. Hierdoor heb je minder onderhoud in de lente. Eigenschappen van het winterzeil zijn: waterdoorlatend, hierdoor hoef je bijvoorbeeld geen sneeuw van het zeil te halen. Daarnaast is het winterzeil groter dan het zwembad zelf, zodat ook de boordsteen bedekt is.

Zomerzeil: Het afdekzeil voor de zomer is meer gericht op het warmhouden van het water. Daarnaast heeft het uiteraard ook een schoonhoudt functie. Het zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk vuil in het zwembad terecht komt. Een belangrijk voordeel van een zomerzeil is ook dat je minder chloor nodig hebt in het zwembad, omdat je minder chloor hoeft toe te voegen om het vuil eruit te halen. Kies je voor het zomerzeil? Dan zijn er 2 opties om te overwegen namelijk noppenzeil of mousse zeil.

Zwembadzeil of zeil met noppen of mousse?

Heb je buiten een opzetzwembad, buitenzwembad of binnenzwembad dan is een afdekzeil belangrijk. Je kunt natuurlijk gaan voor een normaal afdekzeil waarmee je vuil buiten het zwembad houdt maar je hebt ook een zeil met noppen of mouse. Wat zijn de verschillen tussen deze zwembadzeilen?

Zeil met noppen

Het noppenfolie zeil zorgt ervoor dat je 2 maanden langer kan zwemmen in het heerlijk warme water! Dit type zeil gaat verdamping tegen en houdt warmte vast. Hoe werken de noppen? De zijde met de noppen wordt op het water gelegd. Wanneer de zon schijnt, wordt de lucht in de noppen warm. Doordat de noppen in het water liggen, wordt de warmte doorgegeven aan het water. Zo blijft het water warm!

Het zeil met noppen is gemakkelijk in gebruik, het zeil is makkelijk op te rollen, ideaal als je wel een zwembad wilt maar niet te veel gedoe. Daarnaast is het noppenzeil goedkoper in aanschaf, voor ieder budget. Nadelen zijn dat het minder lang meegaat dan een zeil met mousse.

Zeil met mousse

Wie gelijk een duik wil nemen in het zwembad, is het beste af met een isolatiedeken, gevuld met mousse. Het zeil met mousse is een verbetering van de noppenfolie. De isolatiedeken van mousse is gemaakt van polyethyleen en is steviger. Het mousse afdekzeil bespaard tot maar liefst 89% op uw stookkosten. Het zeil met mousse is het meest isolerend, deze houdt de warmte beter binnen dan een noppenzeil. Daarnaast ook niet onbelangrijk, is het zeil duurzamer en gaat het zeil dus langer mee. Ook zorgt dit zeil voor minder vervuiling in het zwembad. Nadelen van dit type zeil zijn dat het duurder is in aankoop dan een noppenzeil. Het is daarnaast zwaarder en stugger.

Welke fabrikanten verkopen zwembadzeilen?

Intex

Wie aan afdekzeilen denkt, denkt aan Intex. Wie bij Intex een afdekzeil aanschaft, koop dit zeil met de beste garantie en kwaliteit. Daarnaast biedt Intex veel verschillende soorten en maten qua afdekzeil, dus voor ieder zwembad wat wils! Een Intex zwembadhoes staat garant voor kwaliteit.

Bestway

Kwaliteit maar ook voordeliger? Kies dan voor het merk Bestway. Door deze voordelige prijzen past het binnen elk budget. Budget? Maar toch een mooi zeil, dan is Bestway dus het merk om voor te gaan.
Het is belangrijk om te bekijken welke kenmerken hierin een rol spelen. Wij hebben de beste zwembad afdekzeilen voor je op een rijtje gezet.

Goedkoop afdekzeil zwembad

Ben je op zoek naar een goedkoop afdekzeil voor het zwembad? Soms zijn deze zeilen te koop bij de Action voor nog geen 10 euro, je hebt dan een goedkoop Intex afdekzeil om je zwembad te beschermen en vrij te houden van vliegen, vuil en insecten.

Ook kun je soms een goedkoop zeil kopen aan het einde van het seizoen in de uitverkoop. Als je nog geen zwembad hebt dan kun je ook eens kijken naar de beste opzetzwembad. Als je een complete set koop met zwembad, zeil en andere accessoires ben je vaak ook extra voordelig uit, en soms zijn de sets ook in de aanbieding en dus extra goedkoop.

Veel gestelde vragen over een afdekzeil voor het zwembad

In diverse bouwmarkten die zwembaden kopen kun je ook een afdekzeil kopen zoals bij de GAMMA of de Praxis, ze worden daar ook wel een een zwembadcover genoemd. Online kun je het ook kopen bij Blokker of Bol.com.
Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo