De beste koksmes 2021

Wat is de beste koksmes?

Een koksmes is èèn van de meest gebruikte keukengereedschappen en wordt gebruikt voor het snijden en hakken van groente, vlees en vis. De beste koksmes 2021 kenmerkt zich doordat deze universele keukenmes te gebruiken is voor de meest gangbare hak en snij werkzaamheden in de keuken. Welke koksmes is de beste? Ga je voor een goedkope koksmes, kies je voor de beste prijs / kwaliteit verhouding, of ben je op zoek naar een professionele koksmes? We hebben meerdere koksmessen met elkaar vergeleken en een overzicht gemaakt van goede koksmessen. 

Japans koksmes

Een veel verkocht koksmes is de Japanse koksmes. Deze koksmessen zijn over het algemeen gemaakt van een hardere staalsoort waardoor de mes langer scherp blijft. Het gedeelte waar mee gesneden wordt (het lemmet) is bij een Japans koksmes ook dunner, je komt hierdoor een stuk makkelijker door de groente of het vlees wat je wilt snijden. Het Japans koksmes is daarnaast ook scherper geslepen.

Het Japans koksmes / keukenmes KitchenBorthers is èèn van de beste Japanse keukenmessen die je kunt kopen. Met zijn 20 cm lang is deze voor nagenoeg alle snijwerkzaamheden in de keuken te gebruiken. De mes heeft zeer goede beoordelingen / ervaringen en reviews en wat ons betreft is dit de beste koop voor een Japans koksmes.

KitchenBrothers Professioneel RVS Koksmes 20 CM - Universeel Japans Keukenmes - Stainless Steel Chef Mes - Hout Handvat - Staal/RVS

22,49 Op voorraad
Laatste update was op: november 22, 2021 2:55 pm

KitchenBrothers Chef’s Mes:
▶ Hoogwaardig high-carbon staal (RVS)
▶ Hardheid van 58-60 HR
▶ Ergonomisch handvat
▶ Type: Japanse stijl
▶ Lemmet: 20 cm
▶ Allround keukenmes

Chinees koksmes

Een Chinees koksmes heeft een hoog lemmet waarmee wordt gesneden (stalen snijblad) waardoor je gemakkelijk je vingers kunt gebruiken als gelijding bij het hakken en snijden van groente, kruiden en vlees. Dit mes is niet bedoeld om botten, visgraten of andere harde dingen mee te snijden.

Veel gestelde vragen over een koksmes

Naast het gemakt van online winkelen kun je een koksmes ook in een fysieke winkel kopen. Wij hebben koksmessen gezien bij Ikea

  • Was het koksmes gewoon met de hand af en droog hem daarna goed af. Stop hem dus niet in de vaatwasser.
  • Leg de keukenmes niet in de bestek la, maar stop hem terug in het doosjes die je wellicht er bij gekregen hebt of zet het mes in een messenblok.
  • Zorg ervoor dat je keuken snijplank van zacht materiaal is zodat het mes niet snel bot wordt.
  • Ieder mes wordt uiteindelijk door het gebruik bot, zorg er voor dat je het mes tijdig slijpt met een wetsteen of aanzetstaal.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general