Beste wasstrips wasmiddeldoekjes

Wasstrips zijn het duurzame alternatief voor wasmiddel. Natuurlijk moet de was schoon worden, maar we mogen het milieu niet uit het oog verliezen. Wasstrips zijn een stuk milieuvriendelijker dan wasmiddel. De strips lossen namelijk op in de wastrommel, waardoor er minder plastic afval is. In deze koopgids zie je wat beste wasstrips zijn.

Is deze term nieuw voor je? Misschien ken je de andere benaming wel, de strips worden ook wel wasmiddeldoekjes genoemd. We leggen straks stap voor stap uit hoe de strips, of doekjes, werken en wat de voor- en nadelen zijn. Zo weet jij of je je was voortaan met deze producten gaat schoonmaken.

Dit zijn de beste wasmiddel doekjes van dit moment

Ondanks dat dit voor aardig wat mensen een onbekend product is, is het aanbod groot. Heel vreemd is dat niet, omdat duurzame producten steeds populairder worden. Een wasmiddel dat goed is voor het milieu, gaat geheid in de smaak vallen. Hieronder kun je de vijf beste wasstrips bekijken:

 

1. Lavayette wasstrips + wasparfums – 100 wasbeurten

14,95 Op voorraad
Laatste update was op: 19 mei 2024 12:00

Aantal wasbehandelingen: 100 wasbeurten | Geschikt voor type was: Alle kleuren was

De beste wasstrips zijn van het merk Lavayette. De oplosbare strips zijn geurloos en kunnen gecombineerd worden met de wasparfums van Lavayette. Zo kun je je was een heerlijk geurtje geven. Een voordeel is dat je niet uit één geur hoeft te kiezen. Er zitten 4 geuren bij, zodat je altijd de perfecte match gaat vinden. Daarnaast heeft Lavayette in totaal 9 verschillende geuren zodat je later altijd nog andere wasparfum geuren kunt bijbestellen.

De doekjes zijn heel makkelijk te gebruiken. Je legt ze in de wastrommel, waarna ze hun werk doen. En omdat de strips oplossen, heb je geen afval. De wasstrips kunnen voor alle soorten was worden gebruikt. De doekjes zitten in een kleine verpakking. Als je op reis gaat, kun je ze dus makkelijk meenemen.

De wasmiddel doekjes van Lavayette zijn vrij van plastic. In de verpakking zit genoeg voor 100 wasbeurten. Iedere wasstrip kan twee keer gebruikt worden. Kijk je naar de prijs van dit product, dan is het niet moeilijk om uit te rekenen dat je met de wasmiddeldoekjes goedkoper uit bent dan met wasmiddel.

De doekjes hebben een goede werking en zorgen voor een fris en schoon resultaat. Ook hardnekkige vlekken worden probleemloos verwijderd. De strips zijn antibacterieel en hypoallergeen en voorkomen dat je kleding verkleurt. Het is een prima product om je was mee te doen, en ook nog eens milieuvriendelijk.

Voordelen Lavayette Wasstrips:

✅ Geschikt voor elke soort was
✅ Met 4 verschillende wasparfums
✅ Goed voor 100 wasbeurten

Bestel direct bij de volgende webshops:

2. Mr. Green Mind wasmiddeldoekjes ECO -120 Wasbeurten

Straks kijken we nog naar de voor- en nadelen van wasmiddel doekjes. Bij de minpunten gaat de prijs terugkomen. Je hoort vaak dat de doekjes goed werken, maar best duur zijn. Voor mensen die niet te veel willen uitgeven, hebben we de beste goedkope wasstrips gevonden. Ze zijn van het merk Mr. Green Mind. Door de voordeelverpakking kan daar bijna geen wasmiddel tegenop. Een lage prijs is leuk, maar is de werking van deze wasmiddeldoekjes ook goed? Zeker. De doekjes zijn zeer effectief tegen vlekken. Ze zijn geschikt voor witte, gekleurde en donkere was. Je kunt op alle temperaturen wassen, waarbij het effect elke keer even goed is.

Deze goedkope wasstrips geven een langdurig frisse geur. Omdat ze 100% biologisch afbreekbaar zijn, zijn ze niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je wasmachine. Leidingen raken immers niet verstopt.

De strips werken zelfs zo goed dat je geen wasverzachter nodig hebt. Ze zijn vrij van parabenen, fosfaten, chloorbleekmiddel en kleurstoffen. Plastic ga je er niet in tegenkomen en mensen met een allergie hoeven niet bang te zijn dat ze last krijgen van rode vlekjes.

Voordelen Mr. Green Mind wasmiddeldoekjes:

✅ Effectief tegen vlekken
✅ In meerdere geuren verkrijgbaar
✅ Geschikt voor wit, gekleurd en donkere was

Bestel direct bij de volgende webshops:

3. Robijn Classics Color Wasmiddeldoekjes 16 wasstrips

Als groot en bekend merk moet je uiteraard meegaan met vernieuwing. Bij Robijn snappen ze dat maar al te goed. In je zoektocht naar de beste wasmiddel doekjes mag je de Classics Color doekjes zeker niet vergeten. Ze houden je kleding langer mooi, terwijl de kleuren behouden blijven.

De wasstrips hebben de vertrouwde geur van Robijn. Voor het beste resultaat adviseert Robijn je om Passiebloem & Bergamot wasverzachter te gebruiken. Wil je het volledig duurzaam houden, dan doe je dit niet. En als we heel eerlijk zijn, is het ook niet nodig om wasverzachter te gebruiken. De doekjes maken namelijk perfect schoon.

Deze doekjes zijn geschikt voor de gekleurde en bonte was. Ze zijn handig in gebruik en makkelijk te doseren. De wasstrips kunnen namelijk gescheurd worden. Na contact met water lossen ze meteen op, waardoor de actieve ingrediënten meteen de vlekken aan gaan pakken.

Robijn Classics Color Wasmiddeldoekjes zijn in drie uitvoeringen te bestellen. Dit is de kleinste verpakking, met 16 strips. Je kunt ook voor 64 en 160 gaan. Dan loopt de prijs wel wat op, maar de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit blijft erg goed.

Voordelen Robijn Classics Color Wasmiddeldoekjes:

✅ Houdt kleuren en kleding langer mooi
✅ Op een duurzame manier wassen en 100% plasticvrij
✅ Vertrouwde reiniging en geur van Robijn

Bestel direct bij de volgende webshops:

4. Cosmeau Proefpakket 3x60 Wasstrips

Bij een proefpakket denk je misschien aan enkele testertjes, zoals je krijgt als je een nieuw parfum hebt gekocht. Cosmeau heeft ervoor gekozen om een veel uitgebreider pakket te maken. Dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws, omdat je zo volop van de beste wasdoekjes kunt genieten.

In dit proefpakket zitten 3 geuren: zeebries, lavendel en lentefris. De formule is mild en lost op in koud en warm water. Dit zorgt voor een schone en frisse was. Aan je was blijft een subtiele geur hangen. Dit ruik je alleen niet meteen. Door microgeurcapsules ontstaat het aroma pas na wrijving. Direct na het wassen ruik je nog niks. Dit is milieuvriendelijker, omdat er minder chemicaliën nodig zijn.

De wasstrips zijn 100% biologisch afbreekbaar en dermatologisch getest. Ze zijn vrij van plastic en hypoallergeen. Ook zijn er geen parabenen, fosfaten, chloorbleekmiddelen en kleurstoffen in te vinden.
Om deze wasdoekjes te gebruiken, scheur je de strip af langs de geperforeerde lijn. Daarna plaats je een helft onder of op je wasgoed, in de trommel of in de lade. Een halve strip gebruik je bij 5 kilo was, bij 10 kilo was heb je een hele strip nodig. Een strip gaat één wasbeurt mee.

Voordelen Cosmeau wasvellen:

✅ Geschikt voor alle soorten was incl. zijde en wol
✅ Wasverzachter en wasmiddel in 1, geen wasverzachter meer nodig
✅ Makkelijk te doseren en handig voor op reis / vakantie

Bestel direct bij de volgende webshops:

5. Brauzz Wasstrips Multipack Sea Breeze

De Brauzz Wasstrips zijn al meerdere keren in de prijzen gevallen. Zo is dit het Gekozen product van het jaar 2023. Ook de titel ‘Beste product van het jaar 2022 – 2023’ in de categorie duurzaam non-food werd door de mensen van Brauzz binnengehaald. Wat maakt deze wasstrips zo goed?

Om te beginnen zijn ze erg duurzaam. Er zit geen plastic in de verpakking, de strips zijn vrij van vervoer van onnodig water en makkelijk biologisch afbreekbaar. Er zijn geen dierlijke producten gebruikt en de doekjes zijn vrij van parabenen en fosfaten.

Ook de werking mag er zijn. De wasmiddel doekjes kunnen gebruikt worden voor alle soorten was, het maakt dus niet of het wit, gekleurd of donker is. De doekjes werken goed tussen 15 graden en 95 graden, en zijn ook geschikt voor handwas. Ze hebben een heerlijke frisse zeebries geur.

Het maakt ook niet uit wat voor soort kleding er in de wasmachine zit. Textiel, wol of zijde, de Brauzz Wasstrips pakken elk kledingstuk goed aan. Per wasbeurt gebruik je 1 strip. Je kunt ze in hoeveelheden van 32 en 64 strips bestellen. Het is relatief gezien het voordeligst om voor de verpakking met 64 doekjes te kiezen.

Voordelen Brauzz wasstrips:

✅ Ecologisch wasmiddel in verschillende geuren verkrijgbaar
✅ Universeel voor alle soorten was en handwas
✅ Dermatologisch getest en goedgekeurd

Bestel direct bij de volgende webshops:

Hoe gebruik je wasmiddeldoekjes?

De meeste mensen hebben en gebruiken nog altijd normale wasmiddel. Als je voor het eerst wasstrips gaat gebruiken, is het misschien even uitzoeken hoe je ze het best kunt gebruiken. Gelukkig is dit verre van ingewikkeld. De strip of het doekje is het wasmiddel. Je legt dit in de meeste gevallen onderin de trommel, met daarbovenop het wasgoed. Het doekje lost op in het water. Dat is niet altijd zo, soms blijft het doekje compleet en moet je dit zelf nog weggooien. In onze lijst staan alleen maar producten die volledig oplossen.

Nog één ding om goed naar te kijken. De doekjes zitten aan een strip. Het verschilt per merk of je een heel of een half doekje moet gebruiken. Dit wordt altijd duidelijk aangegeven. Voor de wat kleinere wasbeurten volstaat vaak een half doekje. Als de trommel goed vol zit, kun je beter een heel doekje gebruiken.

Tot slot kan er ook verschil zitten in hoe vaak je een strip mag gebruiken. Bij de meeste merken is dat eenmaal, er zijn echter ook doekjes die goed zijn voor twee wasbeurten.

Voor- en nadelen van wasstrips

We hebben in deze koopgids al aardig wat voordelen van wasstrips genoemd. Voor de volledigheid zetten we ze hieronder nog even voor je op een rij.

Milieuvriendelijk

Dit is misschien wel het grootste pluspunt ten opzichte van het wasmiddel dat veel mensen nu nog gebruiken. De strips zitten in een kartonnen verpakking. Dit zorgt voor minder plastic afval. Je moet maar eens ‘plastic soup’ op Google intikken. Je schrikt je rot als je de gevolgen van de hoeveelheid plastic ziet. Omdat de strips tijdens het wassen oplossen, blijf je niet met restafval zitten. Ook dit is weer goed nieuws voor het milieu.

Verpakkingen zijn kleiner

Als je de wasstrips uitpakt, zie je direct een belangrijk verschil. Ze zijn namelijk een stuk kleiner dan de verpakking van wasmiddel. Ook weegt de verpakking een stuk minder. Je kunt het makkelijk opbergen in de kast of op een plank boven de wasmachine. En als je op reis gaat, neem je niet zo snel wasmiddel mee. Natuurlijk kan het wel, maar echt praktisch is het niet. Een stuk of vijf strips stop je echter makkelijk in je tas of koffer. Zo kun je ook op vakantie of tijdens een zakentrip van schone kleding genieten.

Makkelijk doseren

Het derde voordeel dat we willen benoemen, is dat de strips goed gedoseerd kunnen worden. Je kunt de wasmiddel doekjes scheuren. Het verschilt per merk hoeveel je nodig hebt. Gemiddeld gezien gaat een strip één wasbeurt mee. Als je maar enkele kledingstukken hoeft te wassen, hoef je uiteraard geen hele strip te gebruiken. Je scheurt hem dan gewoon doormidden.

Nadelen van wasstrips

We willen je graag een zo goed mogelijk beeld van wasdoekjes geven. Daarom kijken we ook naar de nadelen van dit product.

De prijs

We beginnen met de prijs. In de meeste gevallen ligt de prijs van doekjes per wasbeurt hoger dan bij poeder of een vloeibaar wasmiddel. Helaas zie je dit vaak bij duurzame producten. Om een of andere reden zijn ze duurder dan minder duurzame producten. Waarschijnlijk gaat dit wel veranderen. Steeds meer grote merken gaan wasstrips aanbieden. Dat betekent automatisch dat de prijs gaat zakken. Ook zie je steeds meer voordeelverpakkingen met wasmiddeldoekjes.

Werking soms discutabel

Schrik niet, de wasstrips die wij in deze koopgids noemen, hebben allemaal een goede werking en wij hebben tevens zelf de strips van Lavayette en Mr green mind getest! Maar er zijn doekjes die minder goed werken. De vlekken gaan dan niet volledig uit de kleding en de kleuren lopen in elkaar over. Daarom is het belangrijk om een van de producten uit onze koopgids te kopen. Dan weet je zeker dat je geen miskoop doet. Voor extra vuile was kun je ook extra wasmiddeldoekjes in de wastrommel doen.

Conclusie: stap je over op wasmiddeldoekjes?

Het is bijna tijd om de knoop door te hakken. Ga je voor wasstrips of houd je het bij waspoeder, vloeibaar middel of wascapsules? Wij weten het wel, wij zouden voor de strips kiezen. Waarom? Omdat ze je was goed schoon maken en omdat het milieuvriendelijker is dan een poeder of vloeibaar wasmiddel.

Er zijn veel goede producten op de markt. De Lavayette wasstrips, met 4 verschillende wasparfums, zijn ons het best bevallen. Het grootste pluspunt vinden we dat je per was een passende geur kunt kiezen.

Veel gestelde vragen over wasstrips

Je kunt hiervoor het beste bij de omschrijving van het product zelf kijken omdat niet alle wasdoekjes geschikt zijn voor iedere type was. Wel zijn er steeds meer merken die wasmiddeldoekjes verkopen die geschikt zijn voor zowel witte was, gekleurde was en donkere was.

Je kunt wasvellen in veel verschillende winkels zowel online als in de fysieke winkels kopen. Online heb je een zeer groot aanbod op bijvoorbeeld Bol.com

Ga je liever naar de winkel dan kun je eens kijken bij:

Wasdoekjes Kruidvat

Je vindt bij Kruidvat verschillende wasmiddelen waaronder ook wasvellen van Robijn. Kruitvat verkoopt verschillende pakken met doekjes voor witte was, donkere was en gekleurde was. Het aanbod bij Kruidvat is verder nog niet zo groot als het gaat om wasstrips maar je kunt er natuurlijk wel heel veel andere producten krijgen zodat je je bezoek aan de Kruidvat kunt combineren.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo