Lavayette wasparfum review

Wasgeurtje van Lavayette

Wasparfum is een lekker wasgeurtje die jou was nog lekkerder laat ruiken. Deze parfum is speciaal ontwikkeld voor het lekker laten ruiken van de was en blijft nog langer lekker ruiken dan een wasverzachter. Met de beste wasparfum gaat ook jou was heerlijk ruiken. In deze review gaan we verder in op de Lavayette wasparfum die wij kort geleden van het bedrijf hebben mogen testen.

Lavayette review

We hebben het wasgeurtje netjes verpakt ontvangen in een doos. Bij het open maken van de doos kwam direct een heerlijke fris zoete geur vrij waar ik direct heel erg blij en vrolijk van werd.

Zelf hebben wij de PRAIRIE ROSE geur ontvangen. Lavayette heeft echter meer lekkere geuren. Op het moment van schrijven zijn de volgende geuren te koop bij Lavayette:

PRAIRIE ROSE
with the scent of English Rose
MORNING DANCE 
with the scent of Early Spring
DARK NIGHTS 
with the scent of Lily of the Valley
JASMIN SHADES 
with the scent of Fresh Jasmin
DOUBLE FUN 
with the scent of Pansy
ZEN ZONES 
with the scent of White Musk

Welke wasgeur je lekker vind is natuurlijk heel erg persoonlijk. Wel vinden wij dat de geuren van Lavayette over het geheel gezien perfect ruiken en wij helemaal fan zijn geworden van de verschillende geuren.

Gebruik, dosering en wassen

Achterop de fles Lavayette zit een duidelijke uitleg hoe je de wasparfum moet gaan gebruiken. Voor iedere kg aan wasgoed moet ongeveer 1 ml aan wasparfum worden toegevoegd voor een optimale geurbeleving.

Bij deze test hebben wij ons dan ook aan deze hoeveelheid gehouden. Na het losdraaien van de dop kun je de hoeveelheid wasparfum in de dop doen. Als je de juiste hoeveelheid hebt doe je de wasparfum in het vakje waarin de wasverzachter gedaan moet worden in de wasmachine. Op veel wasmachines staat hierbij een klein bloemetje als plaatje, raadpleeg anders de handleiding van de wasmachine.

Naast dat je de geur kunt toevoegen aan wasmiddel heb je tegenwoordig ook wasmiddeldoekjes. Dit zijn doekjes die je in plaats van wasmiddel kunt gebruiken. Deze kunnen een geur bevatten. Lavayette verkoopt echter ook wasdoekjes zonder een geur waaraan je dan wasparfum kunt toevoegen. Zo kun je voor ieder wasje wat je draait je eigen geur meegeven. Wat Lavayette erg leuk heeft gedaan is dat je een pakket kunt kopen met wasvellen en 4 verschillende geuren.

Onze geur ervaring na het wassen

Tijdens het wassen hadden we het geurtje al lekker in onze neus zitten en roken het in de bijkeuken waar onze wasmachine staat. Toen de wasmachine klaar was konden we de was gaan ruiken. We hadden in de wasmachine ook een knuffel gedaan van onze kinderen en deze rook na het wassen echt heerlijk zacht en fris! Wat een heerlijke beleving. Na het ophangen van de was verspreidde de geur zich in huis en kon je continu ruiken.

Ook na een aantal dagen was de geur nog goed te ruiken. Zo hadden we een aantal handdoeken in de was gedaan en bij douchen en gebruik van de handdoeken zat de frisse geur er heerlijk in, ook na een week in het kastje te hebben gelegen.

Andere reviews

Naast deze Lavayette review zijn er diverse goede reviews over dit wasgeurtje. Zo schrijven mensen bij Bol.com dat het product een goed geur heeft en lang blijft hangen, de prijs/kwaliteit verhouding prima is en het product snel wordt geleverd.

Conclusie

Nu wij het product hebben getest vinden we een wasgeurtje een goede toevoeging bij het wassen. Met een heerlijke geur ruikt de was letterlijk erg schoon en fris. Ook bij de handdoeken heb je na het douchen een heerlijk gevoel door de lekkere geur die uit de handdoek komt. De prijs van een wasgeurtje is wellicht aan de hoge kant maar als je 1ml per 1kg wasgoed gebruikt kun je toch 500 kg wassen. Met een wasmachine van 6kg kun je toch met èèn volle fles 83 volle wasmachines de wasparfum toevoegen en in dat opzicht valt de prijs dan weer reuze mee!

Door de verschillende Lavayette geuren is er ook voor iedereen wel een geur bij die je lekker vindt.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

2 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Hoeveel heb je nodig van 1 proefpipet voor een volle wastrommel ong 5 kg?

  • Antwoord
   Kopen en vergelijken.nl 2 juli 2022 op 05:42

   Het proefpakket met wasgeuren van Lavayette heeft 9 flesjes van 25 ml. Doorgaans gebruik je per wasbeurt ongeveer 5 ml wat betekent dat je dus met 1 geur 5 wasjes kunt draaien en met alle 9 geuren uit het proefpakket 45 wasjes.

   Met de grote fles van 500 ml kan je dus ongeveer 100 wasjes draaien.

   Uiteraard is dit wel afhankelijk of jij persoonlijk 5 ml voldoende vindt. Als de geur te heftig is kan je ook iets minder toevoegen of als je de geur graag sterker wilt iets meer. Dat is een persoonlijke voorkeur.

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo