JAP Tornado S3 review

Review en test van de JAP Tornado S3 kruimeldief

Op zoek naar een nieuwe kruimelzuiger? In deze review schrijven wij over onze eigen ervaring en testen wij de Tornado S3 handzuiger van JAP en vertellen je waarom je juist dit apparaat zou moeten kopen. Van deze kruimeldief mag je verwachten dat hij een zeer goede zuigkracht heeft en de accu lang mee gaat.

JAP Tornado review

Inhoud van de verpakking

Onze eigen gemaakte foto’s:

 • JAP Bionic Blast Tornado S3
 • Accessoire voor in huis
 • Accessoire voor de auto
 • Accessoire voor vloeibaar vuil
 • Accessoire voor meubilair
 • Accessoire speciaal voor huisdieren
 • Twee HEPA filters
 • Oplaadstation
 • Oplader 
 • Handleiding

Alles over de JAP Tornado

JAP is een Nederlands merk die veel elektronische producten voor huis, tuin en keuken verkopen. Zo hebben ze ook een serie kruimelzuigers. Zo heb je de JAP Tornado S1, S2, S3 en S3C. De S1 is een verouderd model en de S2, S3 en S3C zijn nog volop leverbaar. De S2 is een 14.8V kruimeldief en de S3 is krachtiger met 22.2V en heeft tevens een extra hulpstuk voor het opzuigen van dierenharen. De S3C is ook 22.2V heeft dit hulpstuk ook en is tevens voorzien van een Carbon handvat in plaats van een plastic handvat. Dit is dus voornamelijk extra luxe en dat hij nog beter tegen een stootje kan. In dit artikel besteden we aandacht aan de S3 die we uitgebreid zelf getest hebben om zo een onafhankelijk oordeel over dit product te geven.

Het ontwerp

De kruimeldief van JAP is gemaakt van zeer degelijk materiaal en voelt sterk en comfortabel aan. Je voelt ook meteen dat je een heel degelijk en kwalitatief product in handen hebt. Met de 22,2V Blast Tornado technologie kan het apparaat zowel droog vuil als vloeibaar vuil opzuigen.

Je kunt de kruimelzuiger met 1 hand bedienen door de aan/uit knop bovenop het apparaat te bedienen. Als hij aan gaat zie je bovenop blauwe lampjes branden welke tevens een indicator is hoe vol de accu nog is. Het vuil wordt opgevangen in een opvangbak die ongeveer een halve liter groot is. Als deze vol is kun je hem gemakkelijk losmaken met de knop op de kruimeldief, leeggooien en eenvoudig er weer op klikken.

Met een volle accu zou je ongeveer een half uur moeten kunnen zuigen. Je kunt de zuiger in de meegeleverde standaard zetten die je tevens aan de muur kunt ophangen. De houder en tevens oplader is voorzien van een vaste stroomkabel zodat je de handstofzuiger gemakkelijk kunt opladen als deze in de houder is geplaats.

Verder is er bij het ontwerp rekening gehouden dat je door het compacte ontwerp overal bij kunt. Je kunt zonder een opzetstuk zuigen maar er worden ook 5 hulpstukken meegeleverd die je voor verschillende klusjes kunt gebruiken zoals voor in huis, de auto, het meubilair, vloeibaar vuil en dierenharen kunt gebruiken.

Als laatste is het apparaat ook voorzien van een HEPA filter. Dit is een filter die de uitgaande lucht zuivert zodat kleine stofdeeltjes in de opvangbak blijven en niet meer uitgeblazen worden. Dit filter kun je af en toe even schoonmaken onder de kraan en laten drogen maar er wordt tevens direct een extra filter meegeleverd. Ook zijn de oplader en de filters achteraf los verkrijgbaar.

Meegeleverde hulpstukken

De JAP Tornado S3 handzuiger wordt geleverd met verschillende hulpstukken waarmee je allerlei verschillende soorten vuil kunt opzuigen. 

 • Kierenmondstuk: Dit langwerpig mondstuk is gemaakt om met het mondstuk in alle kleine kieren en naden te kunnen zuigen. Denk hierbij aan de naden tussen het zitoppervlak en de leuning van de stoel of bank.
 • Borstel: De borstel kun je gebruiken om over de bank, stoel of in de auto over het stof te gaan waarna allerlei vuil en haartjes los komen.
 • Mondstuk voor vloeibaar vuil: Dit hulpstuk is speciaal geschikt voor het opzuigen van nat vuil. Zo kun je als er bijvoorbeeld een glas water is gevallen dit snel opzuigen.
 • Slang: De slang is een verlengstuk zodat je gemakkelijk ergens onder of tussen kunt komen. De kruimelzuiger zelf is vaak te dik als je even ergens achter vuil wilt weghalen en met de slang kun je de slang eenvoudig overal achter en onder langs bewegen om het stof, haren of ander vuil op te zuigen.
 • Dierenopzetstuk: Als je thuis huisdieren hebt dan heb je veel last van dieren haren. Bij de S3 zit dit speciale hulpstuk voor dierenharen geleverd waarmee je eenvoudig dierenharen opzuigt.

Onze test en ervaring met de "Tornado" S3 kruimeldief

In de test hebben wij het apparaat zo gebruikt zoals iedere consument hem zou gaan gebruiken wanneer hij/zij het product zou kopen. We zijn begonnen met het uitpakken van het apparaat en het bekijken van de handleiding. We kwamen er al snel achter dat het een oerdegelijk apparaat is. Ondanks de basisfuncties duidelijk zit zit er tevens een uitgebreide handleiding bij hoe je het apparaat het beste kunt gebruiken en onderhouden.

Als eerste zijn we gestart om het apparaat op te laden met de meegeleverde houder en stekker. Het fijne van deze kruimelzuiger is dat de kabel een normale stekker heeft die je in het stopcontact kunt steken. Na het opladen zou het apparaat ongeveer 25 tot 30 minuten kunnen zuigen. Uiteraard is dit afhankelijk van het gebruik hoe zwaar hij moet zuigen maar we hebben geconstateerd dat het inderdaad ongeveer 25 tot 30 minuten is voordat de accu helemaal leeg is en weer opgeladen moet worden. Het volledig opladen duurt vervolgens maximaal 180 minuten.

De meegeleverde opzetstukken kun je eenvoudig op de kruimeldief plaatsen en weer los halen. Ook even snel van hulpstuk switchen is geen probleem. Doordat er veel hulpstukken zijn meegeleverd kun je dit apparaat voor heel veel verschillende klusjes gebruiken. We hebben allerlei soorten vuil zoals kruimels en haren opgezogen wat erg gemakkelijk ging door de enorme zuigkracht van het apparaat. In de kast hadden we nog een oude handstofzuiger liggen maar die heeft toch beduidend minder zuigkracht. Het is een verademing om dit apparaat nu te pakken en te gebruiken.

Na het gebruik kun je de kruimeldief weer in de houder zetten en daar gaat hij ook gemakkelijk weer in. Is de opvangbak vol dan kun je deze legen. Bovenop het apparaat zit een knopje die je kunt indrukken waarna je de opvangbak gemakkelijk los kunt maken. Deze kun je leeg gooien in de prullenbak en eventueel de opvangbak nog even afspoelen en drogen. Ook het HEPA filter welke stofdeeltjes tegenhoud als je aan het zuigen bent zodat deze niet de ruimte terug in gaan kun je stofvrij maken en eventueel afspoelen onder de kraan en drogen.

Conclusie JAP Tornado S3 handstofzuiger

Als je op zoek bent naar een kwalitatief goede kruimelzuiger met zeer goede zuigkracht dan raden wij de JAP Tornado S3 zeker aan. Dit product is ook niet voor niets opgenomen in ons lijst beste kruimeldieven. Het is een zeer compleet apparaat die geleverd wordt met diverse hulpstukken en een houder om hem in te zetten. De zuigkracht en accucapaciteit zijn tevens erg goed. De prijs is marktconform en zeker voor dit apparaat het geld meer dan waard.

Als je nog geen kruimeldief hebt dan is een goede kruimeldief zeker een mooie toevoeging op een stofzuiger, robotstofzuiger of een steelstofzuiger

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo