KUUS C1 Mini Spy Camera review

KUUS Mini Spy Camera C1

Met een kleine verborgen camera kun je onopvallend alles in de gaten houden. Zo heeft Kuus een super mooie en kleine spycamera waarmee je bijvoorbeeld, je werkplek, kamer, deuren in de gaten kunt houden om te kijken of er iets verdachts gebeurt. Maar de camera is natuurlijk ook super handig om je huisdieren of puppy’s op afstand te volgen.

In deze review heb ik het horloge van KUUS mogen testen en vertel er daarom graag meer over in dit artikel waarom je de KUUS S2 juist wel of niet moet kopen. Lees snel verder!

Kuus C1 Mini Spy Camera

 • Slechts 2,3 x 2,3 x 2,3 cm klein!
 • 32 GB opslagruimte voor foto’s en video
 • 90 minuten filmen als de accu vol is
 • Filmen kan op accu maar ook met oplaadkabel aangesloten.
 • Bewegingsdetectie en enkel bij beweging opnemen
 • Werkt zonder WiFi
 • USB aansluiten op computer of laptop voor bekijken beelden
 • Geen app

KUUS C1 veiligheidscamera review

Inhoud van de verpakking

 • Kuus C1 Spy mini camera
 • USB / oplaadkabel
 • Wandsteun
 • Bevestigingsclip
 • Handleiding kaart met QR code naar video handleiding

Onze ervaring met de KUUS C1 Spycam

Nadat wij de mogelijkheid hadden gekregen om deze verborgen camera te testen waren we erg benieuwd hoe het allemaal precies werkt en wat de kwaliteit is van de camera. Door deze camera zelf te testen hebben we kunnen ervaren dat het een super handige camera is die je voor veel verschillende doeleinden kunt inzetten. Hieronder gaan we puntsgewijs de belangrijkste eigenschappen en functies verder bespreken.

Ontwerp

De camera is een echte mini camera die slechts 2,3 x 2,3 x 2,3 cm groot is. Het fijne hier van is dat hij helemaal niet opvalt en je zo ergens tussen kunt zetten. Als je niet weet dat hij er staat zul je hem niet zien. Volgens KUUS is dit ook één van de allerkleinste camera’s zonder WiFi in Nederland die met zijn kleine formaat toch mooie prestaties laat zien. Bij het pakket zit een wandsteun zodat je de camera eventueel kunt bevestigen. Ook zit er een handige bevestigingsclip in de doos waar je je camera in kunt plaatsen en het clipje aan de wandsteun kunt bevestigen maar ook gemakkelijk net als een wasknijper ergens anders aan vast kunt knippen.

Aan de voorkant van de camrea vind je 6 infraroodlampjes die automatisch bij minder licht zijn werk doen. Aan de zijkant zit een USB aansluiting voor stroom en connectie met computer of laptop en een reset knop om de camera te kunnen resetten naar de fabrieksinstellingen.

Opnames maken

Met de mini camera kun je natuurlijk opnames maken en dit hebben wij getest. Het apparaat heeft 2 functieknoppen bovenop. Een aan en uit knop en een modus knop. Daarnaast zit een klein indicatielampje waaraan je kunt zien of de camera aan is en in welke modus deze staat. In onze test hebben we de bewegingsdetectie getest zodat hij alleen opnames maakt bij beweging. Zet de camera aan door 5 seconden op de power knop te drukken, een blauw indicatielampje zal blijvend branden. Druk daarna 1x kort op de modus knop en je ziet dan een blauw lampje. Druk normaals op de modus knop en dan zie je een rood indicatielampje. De bewegingsmodus is geactiveerd.

De opnames worden keurig gemaakt en op het geheugenkaartje gezet. Als er geen beweging meer is zie je dat de camera nog ongeveer 1 minuut langer opneemt. Zo weet je ook zeker dat alles goed is opgenomen.

Accu

We hebben getest hoe lang de accu mee gaat en hebben eerst de accu volledig opgeladen. Daarna hebben wij de camera ingesteld en hebben ongeveer 1 uur en een kwartier kunnen opnemen en komt dus wel overeen met wat KUUS hier zelf over schrijft, prima dus!. De accuduur kan natuurlijk nog wat afwijken als bijvoorbeeld de infrarood extra werk doet en het maakt ook vast uit of je continu opneemt of met bewegingsdetectie aan. Maar desondanks prima accuduur! Zeker voor zo’n klein cameratje waar een 200 mAh accu in zit.

Opslagruimte

Bij de Spycam zit een gratis 32 GB geheugenkaartje voor de opslag van foto en video. Uit onze test blijkt dat 5 minuten opnemen ongeveer 300 a 350 MB ruimte in beslag neemt. Met een 32 GB kaartje kun je ongeveer 90 minuten aan materiaal opnemen. Dit komt dus ongeveer overeen met de accuduur.

Opnames bekijken

Als je opnames hebt gemaakt wil je ze natuurlijk gemakkelijk terugkijken. Het meest makkelijke is om de meegeleverde USD kabel aan te sluiten op de camera en deze in je computer of laptop te pluggen. Deze zal dan een extra verwisselbare opslag zien (net als een USB stick) welke je kunt openen. Zo kun je snel en eenvoudig de beelden terugkijken en/of de bestanden kopiëren naar je computer.

Microfoon

De mini camera is voorzien van een microfoon. Je kunt goed horen wat er wordt gezegd, zo heb je naast beelden ook geluid bij je opname.

Infrarood nachtcamera

Ook in de nacht is de camera in te zetten. Zo gaat de camera automatisch over op infraroodlicht wanneer het schemerig begint te worden. Met de nachtzicht functie kun je nog steeds beelden maken in het donker die je ook nog eens aardig goed kunt zien, zelfs als het volledig donker is.

Opnemen als de kaart vol is

Met de loop recording functie van de spy camera van KUUS voorkom je dat je geen opnames meer kunt maken als het kaartje vol is. De camera kan continu blijven opnemen en de oude data overschrijven als de kaart vol is zodat je altijd de nieuwste beelden hebt en de oude beelden die mogelijk niet nodig zijn automatisch worden overschreven.

Conclusie

De camera heeft een mooi, strak en simpel design en is gemakkelijk te bedienen. Opnames zijn duidelijk en de accuduur is prima. Ook de prijs valt ons niet tegen. Je krijgt een super leuk apparaatje die je voor veel verschillende dingen kunt inzetten voor een goede prijs. De opnames zijn van prima kwaliteit en je kunt wel tot 90 minuten opnemen. Wij kunnen deze C1 mini spycam van KUUS dan ook van harte aanbevelen.

Ben je op zoek naar iets meer functionaliteit zoals meer opslag, accuduur, live beelden bekijken en WiFi dan kun je kijken naar de mini beveiligingscamera C2 van Kuus.

Kuus C1 Mini Spy Camera

 • Slechts 2,3 x 2,3 x 2,3 cm klein!
 • 32 GB opslagruimte voor foto’s en video
 • 90 minuten filmen als de accu vol is
 • Filmen kan op accu maar ook met oplaadkabel aangesloten.
 • Bewegingsdetectie en enkel bij beweging opnemen
 • Werkt zonder WiFi
 • USB aansluiten op computer of laptop voor bekijken beelden
 • Geen app

Andere reviews en ervaringen

Heel goed en eenvoudig product

5/5

Ik ben echt heel erg blij met deze mini camera. Gebruik hem zelf als camera in een terrarium en dat werkt top. De camera is klein en kan eenvoudig bevestigd worden met de bijgeleverde steun. Installeren was eenvoudig en werkte direct. De SD kaart ontbrak in de verpakking, maar het bedrijf heeft een geweldige service en een dag later werd deze alsnog bezorgd. Top! Mooi product voor een schappelijke prijs. De app is handig in gebruik en ik kan altijd en overal een blik werpen in mijn terrarium.

– Dwiez, review op Bol.com

Kuus Mini verborgen Camera

5/5

De mini camera ontvangen zeer gebruiksvriendelijk handleiding ook door Kuus ontvangen film is het gemakkelijk te bedienen.
Alleen wat me tegenvalt is dat in de Night Vision er geen powerbank kan worden aangesloten en dit had ik nou net nodig. Hier wordt in de product omschrijving niets over gezegd.
Voor de rest werkt het allemaal.

– MdeR123, review op Bol.com

Echt geweldig

4/5

Heb het geïnstalleerd en ben nu te weten gekomen wat mijn katten uitsteken als we niet thuis zijn echt geweldig.

– dvl007, review op Bol.com

Andere producten van KUUS

Kuus verkoopt naast deze mini camera nog andere modellen spy camera’s, maar ook andere producten die mensen nodig hebben om zichzelf, anderen, dieren of dingen te beschermen. Zo kun je denken aan een veiligheidshorloge voor ouderen, de KUUS S2 die wij ook in het verleden zelf hebben getest of een GPS smartwatch voor kinderen.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo