Rockerz fitness trilplaat review

Review Rockerz fitness powerplate

Wil je graag meer bewegen en fitter worden? Of wil je misschien meer vet kwijt raken? Dan is het natuurlijk tijd om in actie te komen en de Rockerz fitness trilplaat kan je hierbij ondersteunen. Ook als je even wat minder tijd hebt dan kun je met deze powerplate toch trainen. Je kunt hem namelijk gewoon in de woonkamer zetten, er op gaan staan en lekker tv kijken en/of je favoriete film of serie kijken.

Wij hebben voor je de Rockerz fitness trilplaat getest en hebben zelf ervaren waarom je deze trilplaat zou moeten kopen. In deze review vertellen we er meer over! Lees snel verder…

Rockerz fitness review

Onze beoordeling:
5/5

Door het gebruik van een trilplaat kun je allerlei spieren op een ontspannen manier trainen. De trillingen die de powerplate veroorzaakt zorgen er voor dat je spieren worden geactiveerd omdat je een heel klein beetje door de trillingen uit balans raakt. Je blijft in evenwicht omdat je spieren dit gaan corrigeren en daarmee gestimuleerd worden. Tevens zorgt dit effect voor een goede ontwikkeling van je spieropbouw, bevorderen van de bloedsomloop en het verbranden van vet. Je kunt er natuurlijk alleen op gaan staan maar je trainingen worden nog veel effectiever als je ook oefeningen gaat doen op de trilplaat.

Of je nu wel of niet aan sport doet, door de verschillende standen op het apparaat is deze voor iedereen geschikt! Het beste resultaat haal je natuurlijk door de plaat te combineren met veel bewegen.

Voordelen van de Rockerz trilplaat op een rij:
✅ Verbetert jouw balans, coördinatie en kracht
✅ Versoepelt je spieren bij gebruik na intensieve training
✅ Versterkt je botten en spieren
✅ Verbetering van je bloedsomloop
✅ Stimuleert vetverbranding (afvallen)
✅ Stimuleert het zenuwstelsel
✅ Ontspanning en stress verminderende werking
✅ Vermindert pijn aan gewrichten en je rug
✅ Bevordert je stofwisseling
✅ Bevordert je flexibiliteit en daarmee ook je mobiliteit

Inhoud van de verpakking:

  • Rockerz trilplaat
  • Afstandsbediening
  • Weerstandsbanden
  • Stroomkabel
  • Handleiding
Rockerz fitness trilplaat inhoud verpakking

Onze eerste indruk

Bij het uitpakken vond ik de trilplaat groter dan ik me er vooraf van het voorgesteld. Een mooi groot en degelijke plaat gemaakt van goede en kwalitatieve materialen. Je hebt een mooie grote plaat om op te staan en dat is wel zo prettig. De plaat is voorzien van een anti-slip laag zodat je niet uitglijd en lekker stabiel kunt staan. Aan de onderzijde van de plaat zitten zuignappen die er voor zorgen dat het apparaat tijdens de trillingen ook goed op zijn plek blijft staan. De plaat is belastbaar tot 130 KG

Aan de achterzijde kun je de stroomkabel inpluggen De meegeleverde stroomkabel had mijn inziens wel iets langer mogen zijn omdat je nu bijna altijd een verlengsnoer nodig bent, je staat anders vlak bij het stopcontact en dat is in veel woonhuizen vlak aan de muur. Vooral in de huizen waar het stopcontact nog op ongeveer een meter hoogte zit en niet vlak aan de grond is de kabel net lang genoeg dat het apparaat op de grond kan staan. Je kunt de stroom van de  trilplaat met de rode aan/uit knop aan of uit zetten. Daarnaast zit nog een USB poort waar je bijvoorbeeld je telefoon aan op kunt laden.

Je hebt aan de zijkant van de powerplate de mogelijkheid om de meegeleverde weerstandsbanden aan de bevestigen. Deze weerstandsbanden kun je gebruiken tijdens je oefeningen om zo nog effectiever te kunnen trainen. Je kunt er veel oefeningen mee doen die je ook met losse weerstandsbanden zonder trilplaat zou kunnen doen.

Verder vind je bovenop het bedieningspaneel en het scherm. Je kunt hier de trilplaat bedienen en onder andere zien welke training je doet, wat de snelheid is en hoe lang de tijd nog loopt. De Rockerz fitness trilplaat is voorzien van bluetooth, als je op je telefoon zoekt naar bluetooth apparaten dan kun je met de powerplate verbinden en zo je audio afspelen via de speakers van de trilplaat.

Mijn eigen ervaringen en test

We weren erg enthousiast dat wij de Rockerz trilplaat mochten testen en zijn dan na het ontvangen van het pakket ook snel begonnen om het apparaat te gaan testen. Na het apparaat aangesloten te hebben op het stopcontact en de weerstandsbanden te hebben aangesloten hebben we het apparaat aangezet. Je kunt de knopjes op de trilplaat zelf bedienen maar nog makkelijker is om de afstandsbediening te gebruiken zodat je niet hoeft te bukken als je het apparaat wilt instellen.

Zoals al omschreven gaat de trilplaat trillen en kun je op het apparaat staan en indien gewenst tegelijkertijd oefeningen doen. De snelheid kun je instellen van 0 tot 99. Daarnaast biedt de Rockerz fitness trilplaat 5 programma’s waarmee je kunt trainen. Standaard staat het programma op 10 minuten maar dit kan je eenvoudig aanpassen. Tijdens het programma gaat de snelheid regelmatig op en neer qua intensiteit. Maar welk programma kies je nu, Rockers heeft een overzicht gemaakt van de programma’s en waaraan deze programma’s gelijk staan, namelijk:

Programma 1: Wandelen
Programma 2: Licht joggen
Programma 3: Joggen
Programma 4: Hardlopen
Programma 5: Sprinten

Wij zijn begonnen met het eerste programma om gevoel even de feeling te krijgen hoe het apparaat werkt en hoe het voelt. Geadviseerd werd in de handleiding om dit rustig op te bouwen. Als je een paar keer per week wilt trainen doe dan eerst korte sessies van lagere programma’s en als je al wat meer getraind bent kun je een sneller programma proberen.

Bij het staan op het apparaat merkte ik direct als ik mijn voeten wat meer uit elkaar zit het veel intensiever is en dus meer effect geeft. Achteraf las ik ook dat naast elkaar wordt gezien als ‘joggen’ en voeten uit elkaar als ‘hardlopen en sprinten’.

Oefeningen op de trilplaat

Na het eerste rondje van 5 minuten wou ik  ook graag nog even proberen wat er verder mogelijk was en heb daarom een aantal leuke oefeningen opgezocht en uitgeprobeerd. Normaal doe ik de oefeningen op de yogamat en was dus wel benieuwd hoe het op de trilplaat van Rockerz gaat. Aan het begin was het even wennen maar ik vond het persoonlijk lekker gaan en vind de combinatie van de Rockerz fitness trilplaat en de oefeningen tegelijk perfect, ik voelde me na de training helemaal lekker.

Om een goed resultaat te halen is het goed om oefeningen op de trilplaat te gaan doen. Doordat je lichaam licht uit balans wordt gehaald door de trillingen zijn je trainingen effectiever omdat je spieren extra worden geprikkeld en aangespannen. We hebben daarom een aantal oefeningen op een rij gezet:

Oefeningen die je op de powerplate kunt doen zij bijvoorbeeld een platte plank, deze oefening is goed voor je buikspieren, schouders en benen. Een andere populaire oefening is de Squat waarmee je de quadriceps, hamstrings, kuiten en bilspieren kunt trainen. Als je je kuitspieren extra wilt trainen kijk dan ook eens naar de Calf raises oefening. Ook de push ups zijn erg populair om te doen op de trilplaat omdat deze vele spiergroepen traint zoals je borstspieren, rugspieren, schouders en buikspieren.

Conclusie

Onze beoordeling:
5/5

Het was super leuk om de Rockerz fitness trilplaat te testen. Met deze trilplaat haal je een super degelijk apparaat in huis waar je heerlijk op kunt trainen. Door hem in de kamer te zetten merk ik dat ik er soms zo even op stap als ik nog even een kwartiertje tijd over heb.  Het is erg fijn dat je de snelheid van 1 tot 99 kunt instellen en zo dus veel mogelijkheden hebt om jou perfecte snelheid in te stellen. Ook de vooraf ingestelde programma’s (5 stuks) die je kunt starten zijn leuk om te doen.

Het apparaat maakt weinig lawaai al is de stroomkabel wat kort. Daar zou je een verlengsnoer voor kunnen gebruiken. De prijs is prima en erg goed vergeleken met wat je krijgt voor je geld. Ook ten opzichte van andere aanbieders ontvang je bij Rockerz veel voor je geld terug en is daarom niet voor niets opgenomen in de lijst met de “beste fitness trilplaat“. Een aanrader dus!

Vele andere gebruikers zijn ook erg positief in andere reviews en ervaringen, zo hebben kopers het product op Bol.combeoordeeld met 4,5/5 sterren.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo