KUUS S2 Alarm Horloge Ouderen met Valdetectie review

KUUS S2 Alarm Horloge Ouderen met Valdetectie review

Senioren en ouderen willen natuurlijk zo lang mogelijk op zichzelf blijven wonen. Het is echt niet altijd meer vertrouwd of veilig en om toch voor een beetje extra veiligheid te zorgen is de KUUS S2, een alarm horloge speciaal voor ouderen een goede optie. Het horloge is een goed alternatief voor de alarmketting met rode knop. Dit horloge heeft ook 1 nood knop die je kunt indrukken en vervolgens kun je 1 van de 3 noodnummers eenvoudig bereiken. Verder kun je met het horloge ook bellen, video bellen, foto’s maken, hartslag meten, stappen tellen

In deze review heb ik het horloge van KUUS mogen testen en vertel er daarom graag meer over in dit artikel waarom je de KUUS S2 juist wel of niet moet kopen. Lees snel verder!

Kuus S2 ouderen horloge

 

 • Alarm horloge speciaal voor ouderen en senioren
 • SOS noodknop
 • GPS locatie doorgifte
 • Bellen en gebeld worden
 • Spatwaterdicht 💧💧 (IP67)*  (zwemmen/douchen)
 • Horloge heeft een analoge klok
 • Hartslagmeter
 • Valdetectie
 • Medicijn herinnering

KUUS S2 ouderen horloge review

Inhoud van de verpakking

 

 • 1x KUUS S2 ouderen GPS horloge
 • 1x Plastic screenprotector
 • 1x Micro USB oplaadkabel
 • 1x Prepaid simkaart
 • 1x Handleiding

Kuus s2 ouderen horloge review inhoud van de verpakking

Onze ervaring met de KUUS S2 ouderen horloge met valdetectie

Toen wij de mogelijkheid kregen om dit horloge van KUUS te mogen testen waren we meteen enthousiast. Dit horloge is namelijk een losse horloge die door de ingebouwde simkaart zonder een smartphone te gebruiken is en een moderne vervanger van de ouderwetse alarmknop voor senioren en ouderen.

Ontwerp

Kuus s2 horloge

Het horloge is zwart van kleur en heeft tevens een zwart leren bandje waardoor hij er luxe uit ziet. De KUUS S2 voelt zeer solide aan en is gebouwd met goede materialen! Aan de linker zijkant kan het simkaartje ingevoerd worden en aan de rechterzijde zit een grote POWER knop om het horloge in te schakelen. Aan de achterzijde van het horloge zitten verschillende gezondheidssensoren om je hartslag te meten. Ook kan het horloge bijhouden hoeveel stappen per dag je hebt gezet. Deze gegevens zijn dan weer in te zien in de KUUS app, over de app later mee!

De KUUS S2 is bedoelt voor senioren en ouderen om vooraf ingestelde telefoonnummers te alarmeren als er nood is. Daarnaast is het als normaal horloge te gebruiken door de analoge wijzerplaat. Met de grote knop en grote iconen op het display is het horloge goed geschikt en gebruiksvriendelijk voor ouderen. 

Verder is de KUUS S2 spatwaterdicht (IP67). Dit betekent dat hij nat mag worden en je er gewoon mee kunt afwassen of douchen. Met de meegeleverde USB kabel kun je het horloge opladen. Na het opladen gaat het horloge ongeveer 1 tot 2 dagen mee. Dit is afhankelijk van het verbruik.

Bediening van het horloge

Het horloge is simpel te bedienen. Aan de zijkunt kun je met de powerknop het horloge inschakelen. Als het horloge aan staat kun je met 1 druk op de powerknop het scherm aanzetten. Je ziet dan de tijd. Door naar rechts of links te swipen kun je door de opties van het horloge gaan. Het scherm is volledig touch. Swipe je naar bijvoorbeeld Telefoon of Video oproep dan kun je door op het grote icoon te knikken de keuze bevestigen. Wil je terug dan kun je er altijd weer uit door op het rondje te klikken onderaan het scherm van je horloge.

 

Tijdens het schrijven van dit artikel heb ik er zelf even mee gespeeld en de bediening gaat erg makkelijk en het horloge reageert erg snel. De grote knoppen zijn verder ideaal voor oudere mensen.

Het testen van het geval in nood

Op het horloge zit aan de zijkant een noodknop welke je dus kunt indrukken in geval van nood. Als je deze knop 3 seconden lang indrukt wordt het eerst ingestelde noodnummer gealarmeerd en gebeld. Is deze niet bereikbaar dan wordt er automatisch het tweede ingestelde nummer gebeld. Als het 1e nummer wat wordt gebeld gebruik maakt van een Voicemail dan wordt de telefoon als het ware wel beantwoord. Het 2e en 3e nummer wordt in dat geval niet gebeld.

Tevens wordt de GPS locatie gedeeld in de KUUS app zodat je kunt zien waar de persoon zich bevindt. Heb je tevens een meeluister nummer ingesteld dan kun je het telefoonnummer van het horloge bellen en zo kun je meeluisteren wat er gebeurt zonder dat de drager van het horloge hier iets van merkt. Dit kan handig zijn als je het noodgesprek hebt gemist of de verbinding weg is en je toch graag wilt meeluisteren.

Valdetectie

Een super handige functie van deze KUUS S2 is de valdetectie. Als ouderen alleen wonen of op pad zijn dan is het erg lastig om alarm te slaan. Zelf heb ik wel eens  meegemaakt dat iemand uren op de grond ligt zonder dat er hulp komt. Met de valdetectie op dit horloge worden de noodnummers direct gealarmeerd en kan diegene ook in de KUUS app middels de GPS-tracker in het horloge zien waar deze zich bevindt.

KUUS.Watch your valuables app

De app is een super goede aanvulling waarmee je de live locatie maar ook terug kan kijken waar het horloge allemaal is geweest. De app is volledig Nederlands en zowel in de Apple store als in de Google Play store gratis te downloaden. Je kunt het horloge erg makkelijk koppelen aan de app door de Nederlandse instructievideo te volgen. Na het koppelen kun je via de app SOS noodnummers instellen die worden gebeld in geval van nood, 

Prepaid simkaart

Het horloge is voorzien van een prepaid simkaart op het KPN netwerk via Lebara. Bij levering staat op deze kaart €5 tegoed welke gebruikt kan worden bij nood. Dit tegoed kun je in heel Europa gebruiken waardoor het horloge dus ook erg geschikt is om te dragen tijdens de vakantie.

Het tegoed op de kaart kun je steeds opladen. Dit kan eenvoudig via de website van Lebara. Dit kan zonder een account door simpelweg het telefoonnummer (06-nummer) van de SIM-kaart in te vullen. De instructies hiervoor vind je in de meegeleverde handleiding alsook op de website van Lebara.

Voor het gebruik en doorgeven van de GPS locatie van het horloge betaal je ongeveer 1 euro per maand. Met deze functie kun je dus steeds de locatie van het horloge bekijken. Zo kun je als familie, verzorger of mantelzorger de persoon in de gaten houden of in geval van nood weet je de locatie.

Andere handige functies

Medicijn herinnering

In de app heb je de mogelijkheid om een medicijn herinnering in te stellen. Hiermee ontvangt de drager van het horloge een melding als hij/zij medicijnen moet innemen.

GPS Fence

Met deze functie heb je de mogelijkheid een gebied rondom een locatie in te stellen. Als de drager van het horloge buiten het gebied komt dat je dan een melding krijgt. Zo kun je de drager vanaf dat moment in de gaten houden of er naar toe gaan als dit niet de bedoeling is.

Hartslagmeter
Hartslag meter op de KUUS S2 horlogeHet horloge is ook voorzien van een hartslagmeter waarmee je je hartslag kunt meter. Middels een groen lampje aan de achterzijde wordt de hartslag gemeten als het horloge wordt gedragen. Wel moet erbij vermeld worden dat deze functie puur indicatief is en geen professioneel instrument is om je hartslag te meten.
 
 
Stappenteller

Het is goed om in beweging te zijn en hoe leuk is het als je ook nog kunt bijhouden hoeveel stappen je precies zet. Ook als je van de dokter of fysio het advies krijg veel te lopen en te bewegen dan kan een stappenteller een goede motivatie zijn om nog eens wat extra te lopen als je merkt dat je vandaag nog niet zoveel beweging hebt gehad en eigenlijk wat actiever had moeten zijn.

Conclusie

Mijn bevindingen van de KUUS S2 horloge zijn positief. In de eerste plaats is het design tijdloos en is er gebruik gemaakt van kwalitatief goede materialen en een leren horlogebandje. Verder heeft het horloge grote knoppen, voor ouderen wel zo prettig.

De noodknop werkt goed en de app van KUUS is een goede aanvulling zodat je de GPS locatie kunt inzien, het horloge kunt instellen en nog veel meer wat de app allemaal te bieden heeft.

Het horloge is wellicht voor mensen wat aan de dure kant maar daarvoor krijg je gewoon een kwalitatief goed apparaat voor terug en in het geval van nood is deze horloge zeker het geld waard!

Kuus S2 ouderen horloge kopen

 • Alarm horloge speciaal voor ouderen en senioren
 • SOS noodknop
 • GPS locatie doorgifte
 • Bellen en gebeld worden
 • Spatwaterdicht 💧💧 (IP67)*  (zwemmen/douchen)
 • Horloge heeft een analoge klok
 • Hartslagmeter
 • Valdetectie
 • Medicijn herinnering

Andere reviews en ervaringen

Gebruiksvriendelijk horloge

5/5

Het instellen was heel gemakkelijk met de app. Ook fijn dat je kunt videobellen met het horloge en dat er een sos knop op zit voor als er wat gebeurd.

Het horloge is ook erg gebruiksvriendelijk, alle knoppen zijn lekker groot zodat opa makkelijk alles kan vinden en erop drukken zonder dat hij op een verkeerde knop drukt.

– NickvandePas, review op Bol.com

Gebruiksvriendelijk. Doet wat het beloofd

5/5

Dit horloge zag er mooi uit op bol en leek ons geschikt voor mijn vader. Hij is er erg blij mee. Voor hem gebruiksvriendelijk, erg grote knoppen dus dat is fijn. Het is gewoon een horloge waarmee hij kan bellen, geen moeilijke functies. Wij voelen ons een stuk geruster nu.

– JanetteV, review op Bol.com

Enorm fijn en makkelijk horloge voor opa! Functies werken goed.

5/5

Alle meldingen werken precies, krijgen melding binnen als er iets is gebeurd zoals gevallen. Maar ook weten we waar hij is, zo hoeven we nooit ongerust te zijn als we even niets hebben gehoord. Ook vind hij het makkelijk te gebruiken en ziet de horloge er nog mooi uit ook! Aanrader.

– DirkjeCathorina, review op Bol.com

Andere producten van KUUS

KUUS verkoopt verschillende producten die allemaal met veiligheid te maken hebben. Zo vind je naast dit horloge voor ouderen bij KUUS ook een Smartwatch voor kinderen die we in een andere review ook hebben mogen testen. Verder hebben ze diverse GPS trackers waarmee je bijvoorbeeld een auto of een boot kunt volgen als deze gestolen wordt en de GPS tracker er nog op zit. Er is tevens een speciale GPS tracker voor dieren die je aan een bandje vast kan maken om zo je huisdier te kunnen volgen.

Ook voor spionage camera’s kun je bij KUUS terecht. Deze kleine spycam camera’s vallen bijna niet op en je kunt opnames maken en met de meest uitgebreide versie deze beelden zelfs direct via WIFI versturen / opslaan.

Je kunt natuurlijk ook allerlei accessoires bij KUUS bestellen voor je gekochte producten.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo