Mobicool MB40 koelbox review

Review en test van de Mobicool MB40 koelbox

Mobicool staat bekend om zijn koeltassen, koelboxen en icepacks. Voor deze review hebben wij de Mobicool MB 40 getest. Deze elektrische koelbox is de opvolger van de Mobicool B40 en wordt vaak toegepast als campingkoelkast in de caravan, camper of tent maar wordt ook vaak gebruikt voor het koelen van drankjes onderweg in de auto. Deze hybride koel/vries box kun je zowel op 230v en op 12v aansluiten. Wat heeft dit apparaat te bieden en wat zijn onze ervaringen? Wij vertellen je er meer over in dit artikel.

Mobicool MB40 koelbox review

Inhoud van de verpakking

  • Mobicool MB40 koelbox
  • 230V kabel + aansluiting
  • 12 V kabel + aansluiting

Alles over de Mobicool MB40 koelbox

Design

De Mobicool MB40 koelbox is een ruimte rechthoekige koel / vries box met een inhoud van 40 liter. De buitenkant 52x51x45 (LxBxH) De binnenmaten van de box zijn 39.5x26x33 (LxBxH). Met de klep aan de bovenkant die is voorzien van een goede afdichtingsrubber en een magneetsluiting kun je de koelbox openen en linksbovenop zit een vakje die je kunt openen waar je de temperatuur mee kunt instellen van niveau 1 tot 7. De behuizing is voorzien van blauw gecoat staalplaat. Aan de zijkant vind je geintergreerde handvaten zodat je de MB40 gemakkelijk kunt optillen.

Werkwijze

Het grote voordeel van deze koelbox is dat deze zowel op 230v als op 12v werkt. Zo kun je de koelbox in de auto aanzetten en aansluiten op 12v en als je op bestemming bent (bijvoorbeeld op vakantie, camping of vakantiehuisje) hem op 230v aansluiten. De werkwijze van de koelbox is afhankelijk van hoe je het apparaat hebt aangesloten.

Aangesloten op 230V:

Je haalt het maximale uit de Mobicool MB40 als deze is aangesloten met een normale stekker op 230v. Het verbruik is ongeveer 65W, ongeveer 0.3 ampére. De box werkt in deze situatie als een compressor koelbox en koelt de producten zonder afhankelijk te zijn van de buitentemperatuur. Deze koel/vries box is dan in staat om de temperatuur te regelen tussen -15 °C en +10 °C. Hiermee kun je hem dus gebruiken als koelbox om je drankjes en andere drinken en etenswaren te koelen maar je kunt hem ook als vriesbox gebruiken om bijvoorbeeld ijs of andere dingen koud te houden tot maximaal -15 °C.

Aangesloten op 12V:

Als je het apparaat aansluit op 12V dan werkt de koelbox als een thermo elektrische koelbox. De Mobicool koelbox koel in dat geval tot maximaal 20 °C onder de omgevingstemperatuur. Als het in de ruimte waar je de koelbox plaatst 25 °C is dan kan hij dus koelen tot maximaal 5 °C en niet kouder. Voor onderweg zal dit vaak geen probleem zijn omdat je in de auto vaak de airco wel aan hebt staan en het in de auto dan vaak 20 tot 25°C is en je producten koud genoeg blijven. Zodra je op bestemming bent en je de mogelijkheid hebt tot 230V dan kun je hem overzetten.

Gebruik en geluid

Bij het aansluiten op 230v viel ons meteen op dat het apparaat zo lekker stil is. Dit is ideaal natuurlijk als je hem in een tent, vouwwagen of caravan wilt gebruiken waar je ook lekker wilt zitten en s’nachts wilt slapen. In de koelbox is ruimte om pakken en flessen van 1.5l en 2l neer te zetten. Er is plaats voor 65 33cl blikjes of 12 1.5 liter flessen. Bij het gebruik in huis merken we dat je de koelbox helemaal niet zo hoog hoeft te zetten om al goed te koelen, standje 1 tot 3 is vaak al meer dan voldoende voor een goede temperatuur. Toen wij op vakantie waren was het ongeveer 30 graden en de box koelde op de 3e stand tot ongeveer 6 graden.

Voordelen van de Mobicool MB40 koelbox

  • Zowel via 12V als op 230V te gebruiken (kabels meegeleverd)
  • 40 liter inhoud
  • Koelen en vriezen van -15 °C tot +10 °C
  • Maakt weinig geluid

Conclusie

Met de Mobicool MB40 haal je een stille en grote koelbox van 40 liter in huis waar je veel spullen in kwijt kunt. Je kunt hem zowel thuis, op de camping of andere locatie en onderweg in de auto of camper gebruiken. De koelbox is met 20 KG relatief zwaar maar je krijgt er wel een mooie, degelijke, kwalitatieve en ruime koelbox voor terug die jaren mee gaat! De prijs en kwaliteitverhouding is prima.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo