NordVPN review: Een goede VPN provider?

NordVPN Review: is het echt de beste?

Krijg jij dat ook? Online-advertenties die passen bij jouw zoekresultaten? Een jas die je pas wilde of een cursus waar je naar gekeken had? Het is alsof elk medium plotseling weet wat je wil. Door ons websurfen ligt er een hele hoop data van ons over internet verspreid. Dat weet inmiddels iedereen wel; privacy is online ver te zoeken. Data is overal. Je hoeft maar iets in Google te typen of SIRI iets te vragen en data ligt over het internet verspreid. Maar hoe kunnen we dat voorkomen?

Er is een oplossing, met zogeheten VPN-diensten. Een belangrijk instrument om onze privacy op internet te kunnen waarborgen. Hoe? In het hoofdstuk ‘Alles over VPN’ informeren we je daarover. Maar we bespreken ook een van de aanbieders, namelijk NordVPN. Dit is een van de bekendste VPN-aanbieders en wordt gezien als een van de beste in de markt. Maar is dat wel zo? Wat doen ze precies en wat zijn hun pluspunten ten opzichte van andere aanbieders? We bespreken het allemaal in deze NordVPN review!

Beste NordVPN aanbiedingen bij deze NordVPN review

Wie is NordVPN?

NordVPN is een VPN-aanbieder van zogeheten virtuele privénetwerken en streeft ernaar om het internet veiliger te maken. Ze ziet dat data en surfverkeer van mensen overal op het internet zichtbaar is. En dat verschillende criminelen en andere partijen daar op een zeer eenvoudige manier toegang tot kunnen krijgen. Een gevaarlijke ontwikkeling volgens NordVPN. Met behulp van VPN-servers proberen zij een nieuwe weg in te slaan. Een weg waarin gebruikers online van hun privacy kunnen genieten.

Analyse NordVPN

In dit artikel gaan we verder in de op NordVPN review van de producten en diensten die ze aanbieden. Wat maakt NordVPN bij de meeste gebruikers zo goed? En is dat wel waar? We analyseren NordVPN aan de hand van prijs, functionaliteiten, veiligheid, snelheid en privacy.

Prijzen: NordVPN wat kost het?

Als je een abonnement bij NordVPN gaat aanschaffen kom je erachter dat ze de volgende tarieven gebruiken. Je hebt de keuze uit drie verschillende abonnementen:

 • 1-maandelijks abonnement: €10,59/maand (€10,59 totaal)
 • 1-jarige abonnement: €4,36/maand (€52,27 totaal)
 • 2-jarige abonnement: €3,29/maand (€78,85 totaal)

Bekijk de beste deals van NordVPN

Ten opzichte van andere VPN-aanbieders is het 1-maandelijkse en 1-jarige abonnement een zeer voordelige optie. Het 2-jarige abonnement is ten opzichte van andere aanbieders iets duurder. Zo heb je bij Surfshank bijvoorbeeld een 2-jarig abonnement voor €2,02/maand. Bovendien krijg je bij die aanbieder zelfs twee maanden extra.

NordVPN biedt daarnaast wel een 100% geld-terug-garantie van 30 dagen. Daarmee kun je de service zonder plichten een maand uitproberen. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld nog twijfels hebt tussen bepaalde VPN-aanbieders of überhaupt het gebruik van een VPN-server. Bovendien kun je via NordVPN met alle betaalmethodes betalen, waaronder online betalingsdiensten, creditcards en bepaalde cryptovaluta.

Functionaliteiten

We hebben ook gekeken naar de verschillende functionaliteiten die NordVPN aanbiedt. Elke aanbieder heeft zo zijn eigen functies waarmee ze zich onderscheiden. Bij NordVPN heb je onder andere de volgende beschikbaar:

 • Verschillende VPN-mogelijkheden: bij NordVPN heb je niet alleen de keuze uit een standaard VPN-server, maar ook over verborgen of Double VPN-servers. Met een Double VPN gaan je gegevens langs twee VPN-servers. Zo zijn jouw gegevens twee keer versleuteld.
 • Gebruiksvriendelijke app: NordVPN vindt het belangrijk dat mensen op een eenvoudige manier hun thuisnetwerk en mobiele apparaten moeten kunnen beschermen. Ze bieden daarom hun app aan voor alle grote platforms.
 • Aantal verbindingen: je hoeft bij NordVPN maar één account aan te maken voor al jouw apparaten. Je kan in totaal 6 apparaten tegelijk gebruiken op één NordVPN server. Het maakt daarbij overigens niet uit of je Windows, macOS, Linux, Android, iOS of je wifi-router gebruikt. Hiermee zijn ze niet de allerbeste. Bij bijvoorbeeld ShurfShank kan je gebruik maken van onbeperkt aantal apparaten.

Veiligheid

De veiligheid van een VPN-server is uiteraard essentieel. Hoe belooft NordVPN dat te waarborgen? Hieronder enkele punten:

 • AES 256-bitcodering: NordVPN maakt gebruik van een AES 256-bitcodering, die jouw persoonlijke gegevens bescherming tegen cybercriminelen. Dit is een encryptie, een zogeheten computerversleutelingstechniek, die bescherming biedt. Laten we het erop houden dat deze AES-256-bits de veiligste is die er bestaat.
 • Kill switch: NordVPN heeft in zijn app de zogeheten Kill Switch geïntroduceerd. Als een verbinding wegvalt, schakelt de Kill switch jouw internet uit om je privégegevens te beschermen. Op die manier ben je extra veilig.
 • Geen advertenties en infecties: bij NordVPN zie je geen advertenties. Hun CyberSec-functie voorkomt bovendien dat je geïnfecteerde websites opent en schadelijke bestanden downloadt.

Snelheid

Ook de snelheid van de servers is een belangrijke voorwaarde voor gebruikers. Het moet niet zo zijn dat de verbinding langzamer is dan voorheen. Dit is een van de dingen waar NordVPN zich op onderscheidt. Hoe?

 • Snelste van allemaal: door het gebruik van de feature NordLynx is NordVPN de snelste van allemaal. NordLynx is rond WireGuard gebouwd, die zorgt voor de meest geoptimaliseerde snelheid.
 • Toegang tot meer dan 5000 servers wereldwijd: hiermee heb jij ontzettend veel keuze uit servers en is er nooit een overbelaste server. Bovendien kun jij zelf kiezen via waar jij het internet op wilt gaan. Maar liefst 5200 VPN-servers in 60 landen die allen zorgen voor een vaste en stabiele verbinding. Wil je wel een VPN verbinding maar gewoon een Nederlandse verbinding, je kunt ok kiezen voor een NordVPN Nederland server waarbij je een Nederlands VPN IP krijgt.
 • Quick Connect: hiermee wordt er automatisch een geschikte server voor jou gevonden, zodat je snel aan de slag kunt gaan. Een mooie feature die NordVPN gebruikt.

Privacy

Natuurlijk is privacy een belangrijke factor voor een VPN-aanbieder. Daar gaat het immers om. Als we kijken naar de privacy heeft NordVPN enkele speerpunten.

 • Strikt no-logs beleid: dat wil zeggen dat al jouw gegevens en surfactiviteit niet wordt opgeslagen door NordVPN. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat ze jouw gegevens uiteindelijk zelf gaan gebruiken en doorverkopen. Ter bevestiging zijn ze geauditeerd door PricewaterhouseCoopers. Dat is een internationaal bedrijf dat zich onder andere richt op de belasting, accountancy en verzekering. Dat laatste richt zich op het controleren van gegevens en processen. Dit is overigens iets wat elke VPN-aanbieder belooft. Niks verrassends dus.
 • Geheime IP-adressen: NordVPN belooft dat je een IP-adres kunt gebruiken die voor anderen niet zichtbaar zullen zijn. Ook dit is overigens bij de meeste VPN-aanbieders het geval.
 • Geen pottenkijkers: ook heb je bij NordVPN geen mensen die kunnen zien wat je online doet. Jouw internetgegevens zijn veilig. En je raadt het al: dit is bij alle VPN-aanbieders zo.

Voor- en nadelen NordVPN op een rij

Hieronder noemen we de voor- en nadelen naar aanleiding van onze analyse hierboven. Wat zijn de voor- en nadelen van NordVPN ten opzichte van andere VPN-aanbieders.

Voordelen

Nadelen

Gebruiksvriendelijke app

2-jarig abonnement niet het voordeligste

Toegang tot ruim 500 servers

Geen onbeperkt te gebruiken apparaten

Quick-Connect functie

 

30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

 

Beste snelheid met NordLynx

 

Hoe NordVPN aansluiten en gebruiken?

Ben je overtuigd van NordVPN? Bekijk dan hieronder het stappenplan voor het aansluiten ervan.

 1. Een abonnement bij NordVPN kopen, aanmelden kan hier
 2. Download NordVPN
 3. Open de app op je laptop, tablet of mobiel
 4. Log in met dezelfde gegevens waarmee je bent geregistreerd
 5. Je kan kiezen uit de Quick Connect button, die de meest geschikte server voor jou automatisch vindt. Of je kiest zelf handmatig een locatie.

NordVPN Windows

Je kunt NordVPN op Windows installeren en deze is geschikt voor Windows 7 Service Pack 1, Windows 8.1, Windows (10 versie 1607 of hoger), en Windows 11. Na installatie kun je eenvoudig en snel verbinden met de ‘Quick connect’ button die verbinding zal maken met de snelste VPN server die vanaf je locatie beschikbaar is.

Een andere handige functie is dat je er voor kan kiezen NordVPN automatisch op te starten en verbinding te laten maken zodra je de PC opstart. Nu kan ik me voorstellen dat je niet altijd direct op VPN wilt zitten en deze functie wellicht overbodig is.

Je  daarnaast ook er voor kiezen om NordVPN autmatisch verbinding te laten maken op het moment dat je verbind met een WiFi hotspot. Elke keer als je verbinding maakt zal NordVPN automatisch aan gaan en verbinden met een VPN server.

Browserplugins NordVPN voor Chrome, Firefox en Edge

NordVPN Android app en NordVPN IOS app

Naast de computer kun je NordVPN ook gebruiken op een smartphone of tablet (iPad of Android tablet). Zo heeft NordVPN. Je vindt de Android app in de Google Playstore en de IOS app in de App store.

Nadat je de app op je telefoon hebt geinstalleerd kun je heel eenvoudig verbinding maken met een VPN verbinding. Je opent de app en je ziet direct heel veel VPN locaties in verschillende landen waar je mee kunt verbinden. Klik op de kaart één van de landen aan, vervolgens zie je een vlaggetje van het land en de naam van het land. Als je wilt verbinden klik je op ‘Connect’.

De mobiele app is een stuk minder geavanceerd dan op de computer maar is super eenvoudig als je snel een VPN verbinding wilt opzetten. Nadat je verbinding hebt gemaakt kun je de app op de achtergrond laten draaien en zit je dus op de gekozen VPN verbinding.

Als je de verbinding wilt stoppen kun je de app weer openen en op ‘Disconnect’ klikken.

NordVPN Android TV

Heb je een smart TV met Android of een Chromecast en wil je daarop graag via NordVPN verbinding maken? Je kunt eenvoudig op de Android TV naar de Google Play Store gaan en de app NordVPN zoeken en downloaden.

Na het downloaden kun je de app opstarten en je inloggegevens invullen of als je nog geen NordVPN account hebt jezelf aanmelden: Aanmelden bij NordVPN

Vervolgens kun je inloggen en verbinding met een VPN server maken. Hier kun je kiezen tussen Quick connect of je kunt een specifieke server in een bepaald land kiezen voor een veilige verbinding voor streaming en goede beveiliging.

Veel gestelde vragen over NordVPN

Ja het is mogelijk om NordVPN te gebruiken op een Amazon Fire Stick. Je kunt eenvoudig NordVPN downloaden door naar de Amazon app store te gaan en te zoeken op ‘NordVPN’. Deze kun je vervolgens downloaden. Na het downloaden kun je inloggen met je NordVPN gegevens. Nog geen NordVPN account? Aanmelden bij NordVPN Na het inloggen kun je eenvoudig verbinding maken met de aangeboden VPN servers.

Ja, tussen de lijst met meer dan 60 landen en 5000+ VPN servers kun je ook kiezen voor Nederland. Zo kun je verbinding maken met een Nederlandse VPN server. Hiermee kun je veilig anoniem online met een supersnelle Nederlandse VPN server.

Ja het is mogelijk NordVPN op een Chromebook te gebruiken. Deze kun je installeren via de Google Play Store-app. Je kunt er ook voor kiezen NordVPN alleen in de browser te gebruiken als je alleen maar via bijvoorbeeld Google Chrome een VPN verbinding wilt maken. Je kunt daarvoor in de Chrome store de NordVPN extensie installeren.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo