One2track connect Neo review – kinder GPS horloge

Review en test van de One2Track Neo kinderhorloge met GPS

De Connect Neo van One2Track is een GPS horloge voor kinderen waarmee je als ouders, verzorgers, opa, oma, oppas eenvoudig met de kinderen kunt bellen en ook hun GPS locatie kunt ontvangen. Zo weet je altijd waar de kinderen zijn en kunnen ze in het geval van nood via een SOS knop snel in contact komen met de ingestelde contactpersonen.

Deze 5e generatie GPS horloge welke in 2022 is geintroduceerd heeft extra functies met onder andere videoballen, weerstation en weersverwachting (buienradar.nl), foto snap functie om een foto te maken en direct naar de app door te sturen en nog veel meer! Wil jij graag weten of de Connect Neo iets voor jouw kind is? Wij gaan in deze review verder in op de functies en werking van deze kinder GPS horloge van One2Track.

One2Track Neo review

Inhoud van de verpakking

 • One2Track Connect Neo horloge
 • Poweradapter
 • Oplaadkabel
 • Schroevendraaier
 • Simkaart + telefoonnummer (simkaart reeds geplaatst)
 • Installatiehandleiding
 • Reserveschroefje

Alles over de One2Track Connect Neo

Met de One2Track Neo kun je je kind laten bellen in geval van nood met de door de ouder/verzorger vooraf ingestelde telefoonnummers en als ouder/verzorger kun je de locatie van je kind zien of je kind bellen. Dit kan natuurlijk in gevallen van nood maar ook voor de gezelligheid of om te zeggen dat je kind thuis moet komen.

Design

Het kinderhorloge heeft een mooi afgerond design en maakt gebruik van degelijke materialen. Je hebt meteen het gevoel dat je een goede kwaliteit horloge in handen hebt. Het bandje is een zacht siliconen bandje die zacht aanvoelt en heeft voldoende gaatjes zodat het horloge bij kinderen goed vast blijft zitten. Ook bij dunnere polsen van de kinderen kun je het bandje goed strak doen zodat het horloge niet heen en weer gaan.

Het horloge is voorzien van een touchescreen waarmee je alles eenvoudig kunt bedienen.  Zo kun je het design van het scherm en de klok op 5 verschillende manieren weergeven en dat ziet er bijzonder fraai uit.

De Connect Neo is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit zwart, zilver of grijs.

Functies

De connect NEO heeft veel verschillende functies. De belangrijkste zijn natuurlijk het delen van de GPS locatie en de noodtelefoonnummers die je kunt instellen zodat je kind snel om hulp kan roepen. Ook kun je met dit 5e generatie model videobellen. Dit is natuurlijk leuk als je zomaar even belt maar kan ook handig zijn wanneer je kind iets wil uitleggen of laten zien wat er precies aan de hand is.

Andere functies:

 • HD Bellen en gebeld worden (VoLTE)
 • SOS functie
 • Videobellen tussen horloge en ouderapp
 • Chatfunctie
 • Weerstation
 • Stappenteller
 • Rekenmachine
 • Stopwatch 
 • Instelling 5 verschillende thema’s
 • Touchscreen
 • Accuduur circa 3-4 dagen
 • Taalinstelling Nederlands of Engels
 • SOS knop
 • Telefoonboekfunctie met 10 extra instelbare nummers 
 • Instelbaar profiel, ringtone, trillen of mute
 • 3 instelbare alarmen per dag 
 • GPS + AGPS positiebepaling buitenshuis (nauwkeurigheid 1-10 meter)
 • Switchen tussen Prepaid en Unlimited gebruik!
 • Instellen veilige zones
 • Zoek horloge functie

Handleiding

In de doos zit een kleine mini handleiding. Met deze handleiding kun je in een paar eenvoudige stappen het horloge en de app instellen. De handleiding legt dit allemaal zeer duidelijk uit in simpele stappen. Heb je een uitgebreide handleiding nodig waarin alle functies staan beschreven? Dan kun je deze downloaden op de One2Track website.

App

Deze horloge wordt verbonden met de One2Track app. Je kunt de app installeren op een Apple IOS apparaat via de Appstore of een Android telefoon via Google Play.

Via de app heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je de GPS locatie zien van het horloge, maar je kunt het horloge ook instellen en bijvoorbeeld de SOS noodnummers configureren. Zo kun je tot 10 telefoonnummers en 10 videocontacten toevoegen welke je kind zou mogen bellen via het horloge. Ook kun je het horloge vanuit de app bellen en een bericht versturen via de app.

In de app heb je de mogelijkheid om meerdere horloges toe te voegen. Wanneer je meer dan één kind hebt is het dus ideaal om alle horloges in 1 app te beheren. Ook kun je van iedere horloge het resterende beltegoed zien en via de app opwaarderen.

Accuduur en opladen

Het is natuurlijk belangrijk dat de accu een tijdje mee gaat als deze volledig is opgeslagen. Wanneer je de kinderhorloge oplaad met de meegeleverde kabel dan kan hij met een volle accu ongeveer 3 a 4 dagen mee. Na het uitpakken van de horloge was deze al volledig opgeladen en kon hem direct aanzetten en gebruiken. Via de One2trackapp is het mogelijk om ook het batterijpercentage te zien zodat je altijd weet wanneer je kind het horloge weer moet opladen.

Laad hem wel alleen op met de meegeleverde poweradapter en kabel en gebruik geen eigen USB lader of USB snellader. Mocht de meegeleverde adapter of kabel kwijt of kapot zijn dan is het ten zeerste aan te raden een originele adapter + kabel bij te bestellen.

Spatwaterdicht

Deze connect Neo GPS horloge is IP67/spatwaterdicht. Dit betekent dat je er gewoon buiten mee kunt lopen of fietsen. Ook kun je er mee douchen. Wanneer je echter wat verder onder water zou gaan dan wordt de druk te hoog en dar kan hij niet tegen. Ga er dus niet mee zwemmen.

Veiligheid

One2Track vind het belangrijk om de veiligheid van je kind te waarborgen. Alle verzamelde data over de locatie van het horloge wordt maximaal 3  maanden opgeslagen. Ook chatberichten worden beperkt opgeslagen tot 78 uur. Ook heb je de mogelijkheid om alle data in één keer via de one2track-app te verwijderen.

Prepaid tegoed of unlimited?

Standaard heeft deze kinder GPS horloge een prepaid simkaart waar na aanschaf direct €1,50 beltegoed op staat. Via de website van One2Track kun je dit tegoed opwaarderen.

Als je de horloge veel gebruikt en niet regelmatig het tegoed wilt opwaarderen dan biedt One2Track de mogelijkheid het ‘Prepaid’ account om te zetten naar ‘Unlimited’. Bij een ‘Unlimited’ account kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt gebruik maken van de functies.

Beltegoed en tarieven

Gebruikskosten beltegoed: Voor het bellen en versturen van data worden er kosten in rekening gebracht. Binnen nederland betaal je als je belt vanaf het horloge naar een contact €0,0036 per seconde (zonder starttarief) en voor het versturen van data €0,14 per MB

Voor enkel het doorsturen van de GPS locatie wordt er ongeveer 100kb per dag verbruikt en dat kost ongeveer €0,01 per dag.

 

Vaste kosten beltegoed: Als je de horloge hebt geactiveerd dan worden er maandelijks €1,15 per 30 dagen van het tegoed afgehaald*. Deze kosten zijn voor het gebruik van de apps, GPS positioneringsservices, Google licency’s en de vaste KPN netwerkbeheer kosten. Er wordt nooit meer afgeschreven dan het tegoed op je prepaid kaart. Als het saldo 0 is wordt er dus niet meer afgeschreven. Bij het ‘Unlimited’ plan zitten deze kosten bij de kosten inbegrepen.

*Alle bovenstaande kosten zijn de kosten zoals ze op 17-10-2022 gelden. Eventueel latere aangepaste tarieven zijn hierin niet opgenomen.

Conclusie One2Track connect Neo GPS horloge

We vonden het erg leuk dat we de mogelijkheid hadden dit kinder horloge te testen. De kwaliteit van het horloge is prima, eveneens als de meegeleverde accessoires, de handleiding en de beschikbare documenten/handleidingen op de website van One2Track.

De app om het horloge in te stellen alsook de bellen en berichten te sturen is ook erg uitgebreid. Veel instelmogelijkheden die erg simpel en duidelijk zijn. 

Natuurlijk is het een nadeel dat veel functies niet zonder de simkaart te gebruiken zijn. maar de kosten voor het bellen en het versturen van data zijn prima concurrerende tarieven. De vaste maandelijkse kosten zijn laag en het is logisch dat er bij dergelijke apparaten die data versturen kosten zijn voor het instant houden van het systeem en het gebruik maken van het KPN netwerk zodat je horloge verbinding heeft.

Het horloge geeft zowel de ouders als het kind een veilig gevoel en is zeker ideaal wanneer je niet altijd je kinderen in de gaten kunt houden. Als er iets aan de hand is drukken ze maar op het knopje of je kunt als ouders via de app altijd de laatst bekende locatie van het horloge bekijken.

 

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo