Beste ballenpomp 2024

Welke ballenpomp is het beste?

Beoefen jij een ballensport, zoals voetbal, basketbal, handbal of volleybal? Dan heb je te maken met ballen die na verloop van tijd zachter worden. Belangrijk hierbij is dat de ballen op dat moment goed opgepompt kunnen worden. Met behulp van de beste ballenpomp 2024 ben je verzekerd van een bal die perfect gevuld is met lucht, zodat je weer op een fijne manier kan sporten!

Toch is er een verschil in ballenpompen. Waar dat verschil in zit, bespreken we in dit artikel. Hoe werkt een ballenpomp en hoe moet je een bal oppompen? Waar moet je bijvoorbeeld op letten als je een ballenpomp wilt gaan aanschaffen? Is dat anders voor elke ballensport? Of kun je gewoon dezelfde aanschaffen? En waar kun je eigenlijk een ballenpomp kopen? Hier geven we allemaal netjes antwoord op. Uiteindelijk hebben we voor jou de beste ballenpompen van 2024 op een rij gezet, waar er vast en zeker een voor jou tussen zit!

De beste ballenpomp 2024 kopen?

De beste handmatige ballenpomp 2024

Wil jij jouw ballen op de ouderwetse manier oppompen? Kies dan voor een handmatige ballenpomp. Deze is overal mee naartoe te nemen en kun je direct de ballen vullen met lucht. Hieronder een overzicht van de beste handmatige ballenpompen.

De beste ballenpomp compressor 2024

Ga jij voor een duurzame ballenpomp met compressor, oftewel een elektrische ballenpomp? Ideaal voor plekken als de vereniging waar je een hele hoop ballen moet oppompen. Hieronder een overzicht van de beste ballenpompen met compressors!

De beste ballenpomp met drukmeter 2024

Vind jij het belangrijk dat de ballen de juiste hoeveelheid bar hebben? Dan zijn de beste ballenpompen met drukmeter van 2024 voor jou ideaal. Zo kun je op de juiste manier sporten!

Hoe werkt een ballenpomp?

Een ballenpomp is handig voor elke ballensport, maar hoe werkt een ballenpomp eigenlijk? Een bal wordt vaak opgepompt met behulp van een universele ventielnaald. Deze steek je recht in het balventiel, waarna je eenvoudig lucht in de bal pompt. Werkt dat hetzelfde voor elke sport? Voor elke bal kun je in principe dezelfde ballenpomp gebruiken, als het systeem van de pomp overeenkomt met die van de bal. Wel is het zo dat niet elke bal evenveel lucht moet krijgen. Ook binnen de balsporten is er niet een standaard waaraan de bal moet voldoen. Toch laten we hieronder een overzicht zien van het gemiddeld aantal bar wat in de verschillende ballen moeten:

 • Basketbal: over het algemeen worden de basketballen opgepompt met een luchtdruk tussen de 0,49 en 0,63 bar.
 • Voetbal: volgens de FIFA ligt de luchtdruk van een voetbal tussen de 0,6 en 1,1 bar.
 • Handbal: bij een handbal ligt de luchtdruk rond de 0,4 bar.
 • Volleybal: deze bal wordt vaak opgepompt tussen de 0,3 en 0,325 bar.
  Niet bij elke ballenpomp kun je zien hoeveel bar er in de bal zit. Als je geen ballenpomp met aflezer hebt, is het vaak een gevoelskwestie. Het is ook gewoon wat je zelf fijn vindt!

Niet bij elke ballenpomp kun je zien hoeveel bar er in de bal zit. Als je geen ballenpomp met aflezer hebt, is het vaak een gevoelskwestie. Het is ook gewoon wat je zelf fijn vindt! 

Hoe pomp je een bal op?

Een bal oppompen is niet zo een moeilijk werkje, maar je moet het toch even weten. We hebben daarom voor jou hieronder een stappenplan uitgewerkt, zodat je elke bal in de toekomst goed kunt oppompen:

 1. Voordat je de bal gaat oppompen schud je de bal stevig tussen je handen, met de ventielopening naar de bovenkant gericht. Zo komt de blaas los te hangen onder het ventiel.
 2. Maak het balventiel eventueel wat nat of vul het met wat ventielolie.
 3. Steek de naald van de ballenpomp in het balventiel. Zorg ervoor dat het ventiel er verticaal in gaat. Wanneer je het ventiel er scheef insteekt heb je kans dat de bal lek gaat.
 4. Pomp de bal de eerste keer helemaal vol en laat er daarna wat lucht uitgaan. Als je een ballenpomp met een drukmeter hebt kun je kijken naar het gewenst aantal bar.
 5. Spelen maar!

Welke soort ballenpompen zijn er?

Een ballenpomp is niet zo een ingewikkeld product waar je naar veel elementen moet kijken. Er zijn verschillende ballenpompen op de markt beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Welke jij kiest is afhankelijk van het gemak die je wilt hebben en de prijs die je ervoor wilt betalen. We bespreken hieronder de verschillende ballenpompen:

 • Handmatige ballenpomp: iedereen kent wel de handmatige ballenpomp. Een pomp waarmee je de ballen oppompt door zelf je bewegingen te maken. Je moet er dus wel wat voor doen, maar dit product is vaak goedkoop en makkelijk op te bergen!
 • Ballenpomp compressor: een ballenpomp compressor wordt ook wel een elektrische ballenpomp genoemd. Dit is een professioneel apparaat waarmee je zonder veel inspanning de ballen kunt oppompen. Vaak zijn dit apparaten die geschikt zijn voor verschillende typen ballen, door de verschillende hulpstukjes.
 • Ballenpomp met drukmeter: deze ballenpomp is met zijn drukmeter een ontzettend handig apparaat. Hiermee kun je precies aflezen hoeveel bar er in de bal zit, zodat je een optimale hardheid van de bal creëert.

Waar kan je een ballenpomp kopen?

Er zijn verschillende ballenpompen op de markt. Denk hierbij aan Rucanor of Tarqa. Deze zijn op verschillende plekken aan te schaffen, waaronder algemene winkels als de Action, Hema, Blokker, Intertoys, Bart Smit of Scapino. Ook in sportwinkels zijn ze te verkrijgen: Aktiesport, Perry Sport of Intersport.
Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

2 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Wat vinden jullie van de TravelR ballenpomp op bol?

  • Antwoord
   Kopen en vergelijken.nl 10 november 2022 op 12:51

   Deze pomp heeft al meer dan 140 positieve ervaringen. Deze pomp wordt in veel van deze ervaringen aangeschreven als een pomp met een goede kwaliteit voor een lage prijs. Ook is hij makkelijk te gebruiken en door het 2 weg mechanisme snel op te pompen. Om de set compleet te maken zitten er meerdere sterke metalen naalden bij en is deze met het opbergtasje eenvoudig op te bergen of mee te nemen.

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo