Het beste reddingsvest 2021

Welk reddingsvest is het beste?

Heb jij een eigen boot of verhuur je een boot aan anderen? Dan ben jij verantwoordelijk voor het aanschaffen van reddingsvesten. Deze zijn namelijk verplicht en zijn een essentieel onderdeel voor mensen die het water op gaan met een motorboot of zeilboot. Elke eigenaar van een boot dient over goedgekeurde reddingsvesten te beschikken en te zorgen voor de veiligheid van iedereen aan boord. Maar dat niet alleen; ook voor watersporten zijn reddingsvesten ontzettend belangrijk. Met het beste reddingsvest 2021 hoef jij je nooit meer zorgen te maken over de veiligheid van jou en van andere mensen. Voor welke reddingsvest ga jij?

Welk reddingsvest jij nodig hebt is afhankelijk van een aantal aspecten, waaronder het drijfvermogen, de maat, de kwaliteit en het design. Om te weten welk reddingsvest jij moet hebben, hebben wij onderzoek gedaan naar al deze verschillende reddingsvesten die op de markt aanwezig zijn. Zo hebben we gekeken waar een reddingsvest aan moet voldoen en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste reddingsvest. Lees onderstaand artikel om erachter te komen!

Beste reddingsvest kopen?

De beste reddingsvest kinderen

Voor kinderen zijn er speciale reddingsvesten gemaakt. Hierbij heb je vaak de keuze uit opblaasbare reddingsvesten of vaststof reddingsvesten. Maar ook voor een baby reddingsvest kun je hier terecht. Bekijk hieronder de beste reddingsvesten voor kinderen van 2021!

Besto Racingbelt 45N Pinguïn Reddingsvest voor 15-20kg

34,99 Op voorraad
Laatste update was op: oktober 19, 2021 9:41 am

• Doek van 100% polyester, High visible EN471.
• Voorzijde uit verschillende delen voor extra draagcomfort.
• Baby en Toddler bovenborst vulling supersoft.
• Voorzien van kruisband tegen opkruipen.
• Baby vest is voorzien van een aanlijnlus op de achterzijde.
• Baby en Toddler is voorzien van Pinguïn design.
• Baby, Toddler, Child en Junior zijn ook verkrijgbaar in het roze.
• Volgens ISO 12402-4.

Leverbaar in verschillende modellen:
• Baby voor gewicht: 5-15kg
• Toddler voor gewicht: 15-20kg
• Child voor gewicht: 20-30kg
• Junior voor gewicht: 30-40kg
• Small voor gewicht: 40-60kg
• Medium voor gewicht: 60-70kg
• Large voor gewicht: 70+kg
• XLarge voor gewicht: 70++kg

De beste reddingsvest met 275N en meer

Reddingsvesten met een drijfvermogen van 275N + zijn op het gebied van veiligheid natuurlijk al de beste in hun soort. Maar welke reddingsvesten met 275N + zijn het beste op alle fronten? Voor de meeste veiligheid kiest je voor een vest met kruisband welke er voor zorgt dat je het vest niet verliest op het moment dat je te water raakt. Bekijk de vesten hieronder!

De beste reddingsvest volwassenen

Er zijn reddingsvesten alleen geschikt voor volwassenen. Bekijk hieronder de beste reddingsvesten voor volwassenen van 2021!

De beste reddingsvest voor watersport

Ga jij waterskiën, wakeboarden of kanoën? Dan is een reddingsvest een belangrijk onderdeel. Toch wil je jouw bewegingsvrijheid blijven behouden. Bekijk hier de beste reddingsvesten voor watersporten van 2021!

Reddingsvest hond

Een hond kan toch zelf zwemmen? Ja maar hij vind het lastig om zijn eigen grens te bepalen. Als je toch ergens midden op het water terecht komt en de hond moet ver zwemmen dan kan hij uitgeput raken. Met een honden reddingsvest blijft hij boven water. Als je ver het water op gaat is een reddingsvest voor honden onmisbaar zodat ook de hond veilig mee op het water kan! 

Waar moet je op letten bij het kopen van een reddingsvest?

Bij het aanschaffen van een reddingsvest moet je kijken naar verschillende aspecten. Er zijn verschillende soorten reddingsvesten. Je kunt ze onderverdelen in een aantal aspecten, waaronder drijfvermogen, materiaal en maat. Laten we ze allemaal behandelen.

Drijfvermogen
Een belangrijke factor bij reddingsvesten is het drijfvermogen. Dit bepaalt in hoeverre je goed op het water blijft drijven en dus gered wordt. Het drijfvermogen wordt uitgedrukt in Newton. Dit staat voor opwaarts vermogen. Hieronder een overzicht van alle typen!

Reddingsvest met minder dan 50N
Reddingsvesten met een drijfvermogen van minder dan 50N zijn ideaal bij waterskiën, wakeboarden of snorkelen. Door de lichte en dunne stof van het materiaal behoudt je namelijk jouw bewegingsvrijheid. Heb jij een eigen boot en moet je verplicht reddingsvesten aanschaffen? Dan zijn deze zeker niet geschikt. Ze zijn zelfs niet officieel gecertificeerd, waardoor deze worden afgekeurd tijdens boottochten. De veiligheid kan daarmee niet worden gegarandeerd.

Reddingsvest met 50N
Reddingsvesten met 50N drijfvermogen zijn geschikt voor actieve watersporten, waaronder waterskiën, zeilen en roeien. Deze hebben als voordeel dat je niet hoeft te zwemmen als je in het water ligt. Je blijft daarmee goed drijven. Deze reddingsvesten draaien jou alleen niet automatisch op jouw rug. Hier moet je dus zelf voor zorgen.

Reddingsvest met 100N
Deze automatische reddingsvesten hebben een drijfvermogen van 100N. Deze hebben vaak een oranje kleur en zijn geschikt op binnenlandse of beschutte wateren met normale weersomstandigheden. Je hebt hierbij lichte kleding aan. Wanneer je in het water valt word je automatisch op je rug gedraaid, zodat je kunt blijven ademen. Zo ben je ook veilig als je bewusteloos bent. Als je op het grotere water gaat, zijn deze reddingsvesten niet geschikt.

Reddingsvest met 150N
Een reddingsvest met een drijfvermogen van 150N is een model dat veel gedragen wordt in de actieve watersport. Een standaardmodel die door veel boten worden gebruikt. Dit reddingsvest kan echter alleen worden gebruikt over lichte kleding. Voor uitdagende omstandigheden zijn reddingsvesten met 275N beter geschikt.

Reddingsvest met 275N
Dit zijn de beste reddingsvesten als het gaat om veiligheid. Deze vesten hebben een drijfvermogen van 275N en zijn daardoor geschikt voor elke situatie. Vaak worden deze gebruikt door grote bedrijven, zodat de veiligheid van hun medewerkers wordt gewaarborgd. Hieronder kun je dikkere kleding aan.

Materiaal
Het materiaal van een reddingsvest kan ook enorm verschillen. Welk materiaal jouw reddingsvest moet hebben ligt eraan waar jij het voor wil gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit opblaasbare reddingsvesten en reddingsvesten die gevuld zijn met schuim. Ze zijn allebei ontzettend veilig, maar verschillen op het gebied van bewegingsvrijheid. Een opblaasbaar reddingsvest zal alleen uitzetten als je het water raakt, waardoor je tijdens het zeilen alle bewegingsvrijheid hebt. Een reddingsvest met schuim zal altijd een constante vorm hebben.

Maat
Je moet uiteraard kijken naar de lengte van een persoon. Voor kinderen zijn er andere maten nodig. Hoe groter je bent, hoe groter de maat van een reddingsvest moet zijn. Ook voor kinderen en baby’s zijn er daardoor vaak speciale maten reddingsvesten gemaakt. Ook zij moet zich kunnen redden wanneer zij in het water vallen!

Reddingsvest met kruisband
Ga je echt het ruige water op en wil je dat het vest naast je schouders ook goed om je middel vast zit dan is aan te raden een reddingsvest met kruisband te kopen. Het kruisband zorgt ervoor dat als je te water gaat het reddingsvest niet over je hoofd kan gaan en dus de kans aanwezig is dat je het vest verliest. De kruisband zorgt dus dat het vest om je lichaam vast blijft zitten. Als er geen kruisband is meegeleverd dan kun je deze voor sommige modellen ook los kopen.

Reddingsvest versus zwemvest

Of jij een zwemvest of reddingsvest nodig hebt is afhankelijk van waar je hem voor gebruikt. Een zwemvest wordt voornamelijk in situaties gebruikt waarbij je zelf nog controle kan uitoefenen op de situatie. Ga jij bijvoorbeeld zeilen, wakeboarden, waterskiën of suppen met een supboard op rustige wateren? Op plekken waar mensen jou ook direct van hulp kunnen voorzien? Dan is een zwemvest voor jou voldoende. Het helpt jou namelijk met drijven. Het zwemvest biedt jou ook wat meer bewegingsvrijheid, waardoor het ideaal is bij bijvoorbeeld het kajakken. Maar ga jij je begeven op wateren waarbij er flinke stromingen zijn? Op zee waar je misschien even moet blijven dobberen? Dan is een reddingsvest een betere keuze voor jou. Het biedt zelfs bescherming op momenten als je bewusteloos bent. Je draait namelijk automatisch op je rug, waardoor je kunt blijven ademen. Het kan daarmee echt jouw leven redden!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general