Flowee spijkermat review

Review en test van de Flowee spijkermat

Een momentje voor jezelf om lekker te ontspannen met een Flowee spijkermat? Dat kun je met ‘het nieuwe ontspannen’ op een spijkermatje van Flowee. Wij hebben dit product de afgelopen week mogen proberen en delen graag onze eerste ervaring met dit merk. Ook vertellen we meer over wat nu de voordelen van deze acupressuur mat zijn en waarom je voor een Flowee spijkermat zou moeten kiezen. Lees snel verder!

Flowee spijkermat review

Voordelen en Nadelen van de Flowee spijkermat SET met kussen

Om een goed beeld te krijgen waarom je moet kiezen voor een shakti mat van Flowee hebben we de voor en nadelen voor je op een rij gezet. In deze review zullen we later verder in gaan op het gebruik van de mat.

Voordelen

Om een goed beeld Flowee spijkermat op bankte krijgen waarom je moet kiezen voor een shakti mat van Flowee hebben we de voor en nadelen voor je op een rij gezet. In deze review zullen we later verder in gaan op het gebruik van de mat.

 • Ontspanning: Meer ontspanning en minder stress. Deze mat maakt onder andere de gelukshormonen endorfine en oxytocine aan. Resultaat is meer energie en minder stress!
 • Goede doorbloeding en ontspannen spieren: Na enkele minuten ben je helemaal relaxt. De spijkermat zorgt voor een goede doorbloeding en ontspanning van je spieren. Goed tegen spierpijn, vermoeidheid, wintertenen en zere voeten.
 • Zelf herstellend vermogen: De ontspanning zorgt voor een zelf herstellend vermogen van je lichaam en het afvoeren van afvalstoffen! Ook heel goed voor het mentale herstel om zelf tot rust te komen!
 • Voor het hele lichaam: De spijkermat is voor het hele lichaam, je kunt hem gebruiken voor je rug, buik, benen en billen. Als je ook het spijkerkussen koopt of een complete set dan kun je deze kussen gebruiken voor je nek en schouders.
 • Vermindering spierklachten en/of chronische pijnklachten.
 • Minder last van hoofdpijn en migraine.

Nadelen

 • Ga voor een complete set: Als je enkel een spijkermat koopt mis je de voordelen van het spijkerkussen waarmee je ook de nek en schouders kunt gebruiken.

Inhoud van de verpakking

 • 1x Spijkermat (77 x 45 cm)
 • 1x Spijkerkussen (44 x 22 cm)
 • Papier met tips bij de spijkermat en het spijkerkussen
 • Bedank kaartje
flowee in verpakking

Alles over de Flowee spijkermat

De verschillende designs en modellen

Er zijn veel verschillende modellen. Wij hebben in dit geval mogen testen met het gewone grote spijkermat met een spijkerkussen gevuld met natuurlijk boekweitkaf. (Flowee spijkermat SET)  Maar je hebt ook nog de volledig duurzame ECO modellen.

De normale grote spijkermat die wij hebben getest is een mat van 77cm x 45 centimeter en dit is een mooie grote mat waar je heerlijk op kunt liggen en je hele rug bedekt met de drukpunten die zorgen om je doorbloeding in je gehele lichaam te stimuleren zodat zowel jij metaal als fysiek (zoals je spieren) geheel tot ontspanning komen.

Naast de mat hebben we het kussen gevuld met natuurlijk boekweitkaf ontvangen. Het kussen is 44 cm x 22 cm en is bedoeld om voornamelijk te gebruiken voor je nek en schouders maar je kunt hem ook als een soort krukje voor je voeten gebruiken. Flowee heeft voor boekweikaf gekozen omdat het kaf warmte en luchtdoorlatend is. Gebleken uit mijn eigen ervaring is dat het kussen perfect inzetbaar is wanneer je een stijve nek hebt of hoofdpijn/migraine.

Naast deze mat en het kussen heeft Flowee nog andere modellen die wij zelf niet hebben getest. Het betreft de kleine mat die ideaal is om ergens mee naar toe te nemen of om je voeten lekker op te zetten. Heerlijk als je de hele dag hebt gelopen en last hebt van pijnlijke of vermoeide voeten. Tevens stimuleert het je bloedsomloop in je voeten met de drukpunten zoals je deze ook op de grote matten hebt.

Als laatste heb je het ECO model. Deze staat helemaal in het teken van duurzame materialen maar doet zeker niet af aan de algehele kwaliteit. Deze ECO mat is gevuld met kokosvulling. Een natuurlijk product met een goede en lange levensduur. De ECO matten zijn eenvoudig te herkennen aan het gekleurde randje in de kleur van de spikes aan de zijkant van de mat.

Alle modellen:

Flowee spijkermat modellen

De matten zijn daarnaast verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Denk hierbij aan paars, wit, zeegroene spikes en de mat zelf is grijs/antraciet.

Gebruik de mat op verschillende manieren

In onze test hebben wij de spijkermat op verschillende manieren gebruikt. Je kunt de mat bijvoorbeeld op de grond, op bed, op de bank of in de stoel leggen en er dan met je rug op gaan liggen. Je kunt er natuurlijk plat op gaan liggen maar je kunt ook je voeten op de grond plaatsen vlak voor de mat waardoor je de druk wat meer naar je onderrug verplaatst.

De eerste keer was het even wennen aan de drukpunten op de mat. Je bent het niet gewend en weet niet precies wat je moet verwachten. De tip om eerst even met een shirt aan om de mat te gaan liggen of er even een handdoek op te leggen was erg goed. Zo kun je even rustig aan het gevoel wennen! Door de mat op verschillende manieren te gebruiken hebben wij ervaren dat de drukpunten intenser zijn wanneer je de mat op een harde ondergrond gebruikt. Zo is deze op een harde vloer intenser dan wanneer je hem in bed op een zachter matras neerlegt. Hiermee kun je dus zelf kijken wat jij prettig vindt en waarbij jij jezelf heerlijk kunt ontspannen.

Flowee heeft een aantal tips gegeven en je kunt de mat perfect gebruiken als je een drukke dag hebt gehad om zowel je hoofd als lichaam even leeg te maken en te ontspannen. Ook worden de spijkermatten veel gebruikt voor het slapen gaan. Even lekker relaxen en ontspannen om zo uitgerust te gaan slapen. Je komt hierdoor veel beter in slaap door de spanning en stress van de dag proberen achter je te laten. Aan de andere kant kun je de mat ook juist smorgens gebruiken om lekker ontspannen en uitgerust met volle energie aan je dag te beginnen.

De mat is verder heel gemakkelijk mee te nemen. Zo kun je hem meenemen naar je werk, vriend(in) of de sportschool. Ook kun je hem in de koffer doen en lekker mee nemen op vakantie of tijdens een lange autorit!

Welke lichaamsdelen kun je de mat of het kussen voor gebruiken?

Zoals eerder in deze review geschreven kun je zowel de spijkermat alsook het Flowee kussen voor meerdere lichaamsdelen gebruiken. We lichten ze hieronder even kort toe

Rug

De mat wordt door de meeste mensen gebruikt om lekker op te liggen. Door met je rug op de mat te gaan liggen zorgen de spijkerpunten direct voor een ontspannen gevoel en stimuleren de doorbloeding in je rug, schouders, nek en armen.

Buik

Je kunt de mat ook gebruiken door er met je buik op te gaan liggen. Deze methode kan worden gebruikt als je bijvoorbeeld buikpijn of een opgeblazen gevoel in je buik hebt. Ook voor vrouwen met menstruatieklachten kan het helpen om dit te onderdrukken.

Nek en schouders

Wanneer je last hebt van een stijve nek of schouders dan is het spijkerkussen ideaal. Je kunt hier met je nek op gaan liggen of tegenaan gaan zitten als je op de stoel zit. Het kussen kun je verder overal mee naar toe nemen!

Voeten

De zenuwen in je benen maken verbinding met je hele lichaam. Door de doorbloeding in je voeten te stimuleren kun je dus het zelfhelend vermogen van je gehele lichaam activeren. Je kunt de voeten plaatsen op de mat, op het kussen of de speciale kleine spijkermat.

Wanneer niet gebruiken?

In de meeste gevallen kun je de spijkermat en spijkerkussen zonder problemen gebruiken. Wel zijn er situaties waarbij het niet verstandig is de mat te gebruiken of vooraf een arts te raadplegen.

Zo wordt afgeraden om de mat tijdens een zwangerschap te gebruiken. Het schijnt dat de acupressuur mat een bevalling zou kunnen opwekken. Omdat de bevalling een natuurlijk proces is raden wij het gebruik tijdens de zwangerschap af.

Ook wanneer je hartproblemen of bloedstollingsproblemen hebt is het gebruik van de shakti mat af te raden of tenminste vooraf een arts te raadplegen wat in jou geval het beste is!

 

Flowee spijkermat aanbieding

We snappen dat je op zoek bent naar een goedkope en mooie aanbieding. De spijkermatten van Flowee zijn echter altijd goed geprijsd. Je krijgt namelijk kwalitatief een top product. Zeker in verhouding met een aantal concurrenten. Om toch voordelig uit te zijn adviseer ik te kiezen voor een complete set met zowel een mat als kussen. Deze zijn dan extra voordelig omdat je het in één pakket koopt.

Conclusie Flowee

We vonden het erg leuk om deze mat van Flowee te proberen. De mat is bruikbaar voor het gehele lichaam en je kunt er veel verschillende soorten klanten mee verminderen zoals lichamelijke klachten zoals spierpijn, hoofdpijn en migraine maar ook mentale klachten zoals bijvoorbeld stress en slaapproblemen.

De ervaring die wij hebben gehad tijdens het testen is dat het aan het begin even wennen was aan de scherpte van de drukpunten maar na verloop van tijd voelde het eigenlijk wel prettig en prima. Even lekker ontspannen en niet meer denken en concentreren op de dagelijkse dingen.

Wel vinden we dat als je een mat koopt je voor de spijkermat set moet gaan. Zo kun je alle lichaamsdelen optimaal benutten en ontspannen en het is tevens voordeliger om een complete set te kopen.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo