De beste spijkermat 2022

Welke spijkermat / acupressuur mat is het beste?

Wil jij jouw spieren ontspannen of jouw hoofdpijn verlichten? Met de beste spijkermatten van 2022 zorg je voor een stimulatie van de doorbloeding, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Het heeft op die manier een positieve invloed op stress en pijntjes in jouw lichaam! De spijkermat komt oorspronkelijk uit India, maar is in Zweden geoptimaliseerd. Nu spreek je vaak over de Zweedse spijkermat, accupressuur mat of shakti mat die helpt bij spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stress, chronische pijn, reumatische pijn, hoofdpijn en nog veel meer. Het is bovendien ook een heerlijke mat om op te ontspannen. Waar ga jij hem voor gebruiken?

Om te kijken welke spijkermat voor jou geschikt is geven we antwoord op een aantal veel gestelde vragen. Hoe werkt een spijkermat precies? Waar gebruik je hem voor? Welke soorten spijkermatten zijn er? En wat zijn de voordelen van dit Zweedse gebruik? Bovendien zetten we voor jou de beste spijkermatten van 2021 op een rij, zodat je uiteindelijk een geschikte spijkermat kiest!

Beste spijkermat kopen

Met de beste acupressuur mat kun je heerlijke rustgevende yoga- en meditatieoefeningen doen. De bekendste mat is de Flowee spijkermat die in veel uitvoeringen is te krijgen. Er zijn vele positieve ervaringen, reviews en beoordelingen van mensen die deze mat al gebruiken. De Flowee is in diverse uitvoeringen en formaten verkrijgbaar waaronder een losse mat, los spijkermat kussen maar ook als flowee spijkermat set.

Flowee Spijkermat – Grijs met Wit – (77cm x 45cm) – Acupressuur mat – Acupressure mat

42,50 Op voorraad
Laatste update was op: mei 19, 2022 10:16 am

De Flowee Spijkermat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en is dan ook een echte aanvulling op jouw dagelijkse routine! De spijkermat, ook wel bekend als acupressuurmat, zorgt ervoor dat er verschillende drukpunten in het lichaam geactiveerd worden. Ook wordt door het gebruik van de mat de doorbloeding gestimuleerd en maakt het lichaam 2 geluk hormonen (Endorfine & Oxytocine) aan die zorgen voor extra ontspanning.

Flowee spijkermat review

”Spijkermat en nekkussen 6 dagen geleden ontvangen. Door slijtage aan een halswervel vaak pijn met name rechts aan de achterzijde van mijn nek. Ik ga er voor het slapen gaan even op liggen en met meer klachten nog eens extra op het nekkussen. Mijn spieren zijn meer ontspannen en de pijnklachten verdwijnen. Ik ben tevreden!” – Sylvia uit Weert

Spijkermat set

Er zijn ook diverse acupressuur sets te koop, hierbij koop je een mat en een kussen in een set.

Hoe werkt een spijkermat?

Een spijkermat zorgt ervoor dat stress, pijn en ongemak kan gaan verlichten. Het is geschikt voor allerlei plekken in jouw lichaam, waaronder jouw rug en jouw nek. Maar hoe werkt dat principe nu eigenlijk precies? Een spijkermat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder je drukpunten te stimuleren, afvalstoffen af te voeren en gelukshormonen op te wekken. Hieronder bespreken we ze kort.

 • Drukpuntenmassage: volgens de traditionele Chinese geneeskunde staat het lichaam volkomen uit energie, ook wel Chi genoemd. Deze energie zou je kunnen stimuleren door op verschillende punten op het lichaam te drukken. Hierdoor zou deze energie naar deze specifieke plekken in het lichaam sturen en zou jouw lichaam zich zo kunnen genezen.
 • Afvoeren van afvalstoffen: wanneer de Chi op gang wordt gebracht door acupressuurmassage zal het de doorbloeding op die plekken stimuleren. Hierdoor krijgen jouw spieren en organen lekker veel zuurstof, waardoor ze goed afvalstoffen kunnen afvoeren.
 • Opwekken van gelukshormonen: de scherpe puntjes van de spijkermat zorgen voor bepaalde pijnprikkels. Dit zorgt voor de aanmaak van endorfine in het lichaam. Endorfine werkt pijnverstillend en zorgt voor een vrolijk gevoel.
Je kunt de mat op verschillende manieren gebruiken. Denk hierbij aan het rustig zitten op de stoel en met de voeten op de mat bewegen. Je kunt ook op de rug of buik voorzichtig op de mat gaan liggen en bewegen. Het beste resultaat heb je als je er direct op gaat liggen zonder tussenkomst van een handdoek maar dit kan wellicht pijn doen maar al snel zal dit veranderen in een heerlijk relaxt gevoel. Ook kun je diverse oefeningen op de mat doen zoals bij een yogamat.

Waar gebruik je een spijkermat voor?

Een spijkermat / accupressuur mat is geschikt voor verschillende plekken op jouw lichaam. We behandelen ze hieronder:

 • Rug: de spijkermat wordt voornamelijk gebruikt voor de rug, aangezien daar de meeste zenuwen en spieren liggen die in connectie staan met andere delen van jouw lichaam. De spijkermat kan je bijvoorbeeld op jouw bed leggen en gebruiken net voor jij gaat slapen. Het zorgt ervoor dat jij dieper slaapt.
 • Nek en schouders: ook voor jouw nek en schouders is een spijkermat een goede optie. Vaak wordt hier in plaats van een mat een spijkerkussen gebruikt. Deze kussen is wat flexibeler en beweegt wat meer mee met de vormen van jouw lichaam. Zo kun je jouw nek- en/of schouderklachten verhelpen!
 • Voeten: een spijkermat is ook een ontzettend goed hulpmiddel voor pijnlijke of vermoeide voeten. Door op een spijkermat te gaan staan, zorg je namelijk voor een betere doorbloeding!

Welke soorten spijkermatten zijn er?

Spijkermatten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke jij kiest is afhankelijk van waar jij in jouw lichaam last hebt. De Zweedse spijkermat is te verkrijgen in 3 uitvoeringen:

 • Zweedse spijkermat Classic: deze spijkermat is speciaal gemaakt voor de rug met een diepe en langdurige werking. Dit zorgt uiteindelijk voor een diepe ontspanning.
  Zweedse spijkermat Flex: deze is geschikt voor het zitvlak, de benen, de nek en schouders. Bovendien is deze Flex spijkermat geschikt voor kinderen die gevoeliger zijn voor pijn!
 • Zweedse spijkermat Combi: deze spijkermat is een combinatie van Classic en Flex en heeft een hard en zacht gedeelte. Deze is geschikt voor meerdere plekken in het lichaam, zodat je overal goed kunt ontspannen!
 • Zweedse voeten spijkermat: deze is uiteraard bedoeld voor de doorbloeding van jouw voeten. Je legt de spijkermat op de grond en je gaat erop staan. Zo is de vermoeidheid en de pijn snel verleden tijd!

Wat zijn de voordelen van een spijkermat?

Spijkermatten worden overal ter wereld veelvuldig gebruikt. Maar waarom? Wat zijn eigenlijk de voordelen van een spijkermat? We benoemen ze voor jou hieronder:

 • Verbetering van de doorbloeding in jouw lichaam
 • Verlaging van jouw bloeddruk
 • Verbetering van je nachtrust
 • Vermindering van je spierpijn
 • Vermindering van pijnklachten
 • Geschikt voor stijve en gespannen spieren
 • Het aanmaken van gelukshormonen

Wat is jou ervaring, review of beoordeling over een acupressuur mat /spijkermat? We zijn erg benieuwd!

Veel gestelde vragen over een spijkermat

Een shakti mat is een andere naam voor een spijkermat en is een moderne vorm van een accupressuurmat met duizenden drukpunten die voor het intense effect zorgen. Het spijkerbed is er zowel in een mat als kussenvorm.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken
Kopen en vergelijken
Logo
Enable registration in settings - general