JAP Quebec torenventilator review

Review en test torenventilator JAP Quebec

Toe aan verkoeling tijdens warme en benauwde dagen? Met een stille torenventilator kun je de kamer, slaapkamer, werkkamer of andere ruimte in huis snel koelen en zorgen voor een lekker fris briesje zodat je lekker kunt relaxen, werken of slapen zonder last te hebben van de hitte. Van het merk JAP hebben we de mogelijkheid gehad om de JAP Quebec uit te proberen.

In deze review vertellen we meer over deze statiefventilator. Zo lees je onder andere onze testresultaten en ervaring met deze stille ventilatoren vertellen we jou waarom je deze stille ventilator zou moeten kopen, de Quebec is door ons beoordeeld als beste ventilator die een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding heeft! Lees snel verder!

JAP Quebec

Torenventilator JAP Quebec
  • Stille ventilator die de ruimte snel en stil verkoelt.
  • Op 3 snelheden in te stellen
  • Lucht wordt beter verspreid door de oscillerende functie
  • Timer tot 120 minuten in te stellen
  • Ergonomisch handvat om het apparaat makkelijk op te tillen en te verplaatsen

JAP Quebec review

Inhoud van de verpakking

  • 1x JAP Bionic Breeze Quebec
  • 1x Voetstuk
  • 3x Schroefjes om voetstuk te bevestigen
  • 1x Handleiding

Onze test en ervaring met de torenventilator JAP Quebec

Voor een onafhankelijke review heeft JAP de JAP Quebec beschikbaar gesteld. Het apparaat zou een zeer stille en krachtige torenventilator zijn met een zeer goede prijs en kwaliteit verhouding. Een geruisloze ventilator is natuurlijk erg prettig als hij lang aan staat, tijdens het werken of als je lekker wilt slapen. In deze test zullen we verschillende aspecten van het apparaat bekijken, testen en toelichten.

Ontwerp

De torenventilator van JAP is een mooie smalle ventilator met een stevige voet. Door de voet blijft het apparaat mooi stevig staan en door de oscillerende functie kan het apparaat tot 120 graden automatisch draaien en de lucht verspreiden. Aan de bovenzijde van de toren vind je de bedieningsknoppen. Zo kun je het roteren aan of uit zetten, de snelheid en de timer instellen. De knoppen zijn makkelijk in te drukken, sterk en reageren snel.

Aan de achterzijde zit een ergonomisch handvat waarmee je de ventilator door te blijven staan kunt optillen. Je kunt deze zo eenvoudig verplaatsen door het hele huis, ideaal als je eerst even beneden wilt koelen en daarna voor het slapen gaan nog even mee wilt nemen naar boven om de slaapkamer te koelen.

Wij hebben zelf de zwarte versie van het apparaat ontvangen maar de staande ventilator is tevens in het wit verkrijgbaar.

Aansluiten middels de handleiding

De torenventilator is eenvoudig middels de meegeleverde handleiding is 6 talen (waaronder Nederlands) te installeren. Hierin wordt ondanks de installatie eenvoudig is keurig stap voor stap uitgelegd hoe je de voet monteert. Hier wordt in heldere taal gesproken met duidelijke afbeeldingen. Dit geldt ook voor de bediening en werking van het apparaat.

Meerdere snelheden en draaibaar

Je kunt de ventilator middels de knoppen op het apparaat instellen op meerdere blaas snelheden. De eerste stand is een rustige stand. Wanneer hij op deze stand staat hoor je hem echt heel zachtjes en heb je geen hinder als hij aan staat. Op de normale stand is het geluidsniveau een paar dB hoger maar blaast ook meer lucht. Op de maximale stand maakt hij nog iets meer geluid en hoor je hem wel echt blazen maar is wel zeer krachtig waardoor het snel voelbaar verkoeling geeft.

Timer

Een handige functie van het apparaat is de timer. Met de timer kun jij bepalen wanneer de ventilator uit gaat en zo hoef je hem niet zelf uit te zetten. Dit is erg handig als je vlak voor het slapen hem nog even wilt aanzetten. Zo hoef je daarna niet je bed meer uit omdat het apparaat zichzelf uitschakelt. De timer bedien je middels de ronde knop en kun je instellen van tot 120 minuten. Na het instellen zal de timer aflopen en stoppen na het aantal ingestelde minuten. Als je de timer niet wilt gebruiken zet je de stond op ON, dat betekent dat hij continu aan staat mits je met de bovenste knoppen een snelheid ingesteld hebt.

Geluid

We hebben tevens een test gedaan om het geluidsniveau te meten. Dit hebben we gemeten op een afstand van 1 meter recht voor de ventilator. Dit is een korte afstand, naarmate je verder van de torenventilator af zit wordt het geluidsniveau snel minder. Het geluid wat je hoort is voornamelijk de lucht die wordt verplaatst en dat geluid kun je immers niet wegnemen omdat de torenventilator juist bedoelt is om lucht de ruimte in te blazen. Het apparaat zelf hoor je mechanisch amper en is te verwaarlozen. Hoe je het geluid ervaart is natuurlijk voor een ieder anders. Wat voor jou storend is kan voor mij prima zijn, vandaar deze test met decibel waardes. We hebben het niveau getest op alle 3 standen. Persoonlijk is het geluid prima en op de stille stand erg stil. 

Makkelijk verplaatstbaar

Ergonomisch handvat voor het verplaatsen.Middels een ergonimisch handvat aan de achterzijde van de torenventilator kun je deze zonder te bukken optillen en verplaatsen. Dit maakt het snel verplaatsen van het apparaat erg gemakkelijk. Ook als je met de ventilator op de trap naar boven zou moeten dan kun je dit zonder al te veel moeite eenvoudig doen.

Conclusie

Met de Quebec van JAP haal je een ventilator in huis die krachtig en erg stil is voor een goede prijs. Zo kun je voor weinig geld gewoon een goed apparaat kopen die doet wat hij moet doen, koelen zonder al te veel geluid te produceren. Het design is mooi en past nagenoeg in ieder huis of kantoor en is tevens simpel en snel te gebruiken, te verplaatsen en te bedienen. Ook de timer functie is ideaal zodat je de ventilator automatisch uit kunt laten gaan.

Andere reviews en ervaringen

Krachtige ventilator die zorgt voor verkoeling in huis.

5/5

Prima ventilator die doet wat ‘ie moet doen. Dankzij de drie verschillende standen kun je zelf bepalen hoe hard er geventileerd wordt. Het in elkaar zetten van de ventilator is simpel en kostte nog geen vijf minuten. Heerlijk om voor de zomer in huis te hebben!

– EverIL, review op Bol.com

Stil en mooi

4/5

Mooi ontwerp. Heb hem nog niet echt veel gebruikt sinds het zo is afgekoeld, maar heb hem even aangehad en hij is veel stiller dan wat ik had. Zeer licht, handzaam en het zwart past mooi in mijn huis.

– QuirineDeJonge, review op Bol.com

Enorm fijn en makkelijk horloge voor opa! Functies werken goed.

5/5

Mooie ventilatoren, geven een heerlijke koele lucht.
ik heb er 2 gekocht, staan heel mooi in de woonkamer.
Laat de hittegolf maar komen.

– LHeerenL, review op Bol.com

Andere producten van JAP

JAP verkoopt naast ventilatoren vele andere producten in verschillende categorieën zoals huishouden, keukenapparatuur zoals een airfryer, wonen, tuin en klussen. Ook de kersttruien die ze aanbieden zijn ook ieder jaar weer een groot succes! De producten worden voornamelijk verkocht via Justanotherstore, hun eigen webwinkel en platformen zoals Bol.com, Blokker en Amazon.

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo