De beste hardloopverlichting 2021

Wat is de beste hardloop verlichting?

Wanneer het daglicht is en mooi weer kun je prima buiten zonder verlichting hardlopen. Er zijn echter ook omstandigheden waardoor het niet veilig is om zonder hardloopverlichting te gaan lopen. Denk hierbij aan regenachtig of mistig weer. Of in de donkere wintermaanden als het vroeg schemerig en donker begint te worden. Je wilt gezien worden door je mede weggebruikers en veilig kunnen hardlopen. Dit kun je doen met de beste hardloopverlichting 2021. Met een LED armband hardlopen is een stuk veiliger.

Er zijn verschillende soorten verlichting voor hardlopers. Ben je op zoek naar verlichting voor jezelf zodat je meer kunt zien wat er voor je op de weg gebeurt? Dat je alle stoepjes kunt zien? Of dat je alle paden in het bos goed kunt volgen? Je kunt dan gaan voor een hoofdlamp voor hardlopen.

Als je het puur voor de veiligheid voor jezelf en andere weggebruikers doet dan kun je kiezen voor reflecterende armbanden, reflecterende riem, been bandjes of lichtgevende armbandjes (vaak ook met reflecterende banden).

Reflecterende armband met verlichting

Een armband met reflectie en verlichting is erg veilig. Met een armband kunnen andere weggebruikers jouw op afstand aan zien komen.

Hoofdlamp voor hardlopen

Als je lekker wilt hardlopen en een goed zicht wilt hebben kun je kiezen voor een hoofdlamp voor het hardlopen. Met een hoofdlamp hardlopen is erg fijn omdat je goed alles om je heen kunt zien zodat je niet struikelt.  De hoofdlampen hebben een bepaalde lichtsterkte (Lumen) en zijn veelal voorzien van LED lampjes. Afhankelijk van waar je loopt kun je een keuze maken voor een bepaalde lichtsterkte. Wanneer je voornamelijk binnen en buiten de bebouwde kom loopt is aan te raden om een hoofdlamp van maximaal 300 Lumen te gebruiken. Ga je bijvoorbeeld op onverharde paden lopen of in het bos dan kun je voor wat grotere lichtsterkte kiezen tot 600 lumen. 

AA Commerce Hoofdlamp - 200 Lumen - Zwart Groen

17,95 Op voorraad
Laatste update was op: juli 16, 2021 6:20 pm

Kwalitatieve Mini LED Hoofdlamp met een lichtintensiteit van liefst 200 lumen. Met hehulp van de elastische, verstelbare hoofdband is kun je de hoofdlamp eenvoudig opdoen en comfortabel, maar stevig dragen.

Dankzij de IPX6 standaard is deze hoofdlamp waterdicht zodat je niet bang hoeft te zijn dat een flinke regenbui het licht zal doen uitgaan (pas op, niet geschikt voor langdurig gebruik onderwater). Dit maakt deze hoofdlamp erg geschikt voor outdoor activiteiten. Met één simpele klik kun je de kiezen tussen de vier standen die deze lamp te bieden heeft: sterk wit licht / zwak wit licht / sterk rood licht / SOS rood licht. De LEDs zijn verder ontzettend duurzaam en gaan liefst 50.000 branduren mee1

Veel gestelde vragen over hardloopverlichting

Het aantal Lumen geeft de lichtsterkte aan, dit betekent dus de hoeveelheid licht die het lampje geeft. Afhankelijk van waar je de lampjes voor wilt gebruiken kun je voor een bepaalde lichtsterkte kiezen.

Als je veel in het dorp of vlak erbuiten loopt wordt aangeraden ongeveer 200/300 Lumen te gebruiken. Alleen wanneer je bijvoorbeeld op onverharde paden gaat rennen, in het bos, of niet verlichte wegen dan kun je er voor kiezen om een betere lichtsterkte te nemen voor meer zicht.

Naast hardlopen kun je de armbanden ook gebruiken bij het wandelen of andere sport.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Over Kopen & vergelijken
   Kopen en vergelijken
   Logo
   Enable registration in settings - general