De beste hardloopverlichting 2024

Wat is de beste hardloop verlichting?

Wanneer het daglicht is en mooi weer kun je prima buiten zonder verlichting hardlopen. Er zijn echter ook omstandigheden waardoor het niet veilig is om zonder hardloopverlichting te gaan lopen. Denk hierbij aan regenachtig of mistig weer. Of in de donkere wintermaanden als het vroeg schemerig en donker begint te worden. Je wilt gezien worden door je mede weggebruikers en veilig kunnen hardlopen. Dit kun je doen met de beste hardloopverlichting 2024. Met een LED armband hardlopen is een stuk veiliger.

Er zijn verschillende soorten verlichting voor hardlopers. Ben je op zoek naar verlichting voor jezelf zodat je meer kunt zien wat er voor je op de weg gebeurt? Dat je alle stoepjes kunt zien? Of dat je alle paden in het bos goed kunt volgen? Je kunt dan gaan voor een hoofdlamp voor hardlopen.

Als je het puur voor de veiligheid voor jezelf en andere weggebruikers doet dan kun je kiezen voor reflecterende armbanden, reflecterende riem, been bandjes of lichtgevende armbandjes (vaak ook met reflecterende banden).

Reflecterende armband met verlichting

Een armband met reflectie en verlichting is erg veilig. Met een armband kunnen andere weggebruikers jouw op afstand aan zien komen.

Hardloopvest met verlichting

Met een reflecterend hardloopvest val je goed op in het donker waardoor andere weggebruikers zoals auto’s en fietsen je al van ver af zien aan komen lopen. Het vest is vaak voorzien van meerdere LED lampjes en een goed hardloopvest heeft verstelbare banden en zit comfortabel tijdens het hardlopen. Wij hebben de beste hardloophesjes met verlichting voor je op een rij gezet:

Hoofdlamp voor hardlopen

Als je lekker wilt hardlopen en een goed zicht wilt hebben kun je kiezen voor een hoofdlamp voor het hardlopen. Met een hoofdlamp hardlopen is erg fijn omdat je goed alles om je heen kunt zien zodat je niet struikelt.  De hoofdlampen hebben een bepaalde lichtsterkte (Lumen) en zijn veelal voorzien van LED lampjes. Afhankelijk van waar je loopt kun je een keuze maken voor een bepaalde lichtsterkte. Wanneer je voornamelijk binnen en buiten de bebouwde kom loopt is aan te raden om een hoofdlamp van maximaal 300 Lumen te gebruiken. Ga je bijvoorbeeld op onverharde paden lopen of in het bos dan kun je voor wat grotere lichtsterkte kiezen tot 600 lumen. 

AA Commerce Hoofdlamp - 200 Lumen - Zwart Groen

17,95 Niet op voorraad
Laatste update was op: 1 juni 2024 01:52

Kwalitatieve Mini LED Hoofdlamp met een lichtintensiteit van liefst 200 lumen. Met hehulp van de elastische, verstelbare hoofdband is kun je de hoofdlamp eenvoudig opdoen en comfortabel, maar stevig dragen.

Dankzij de IPX6 standaard is deze hoofdlamp waterdicht zodat je niet bang hoeft te zijn dat een flinke regenbui het licht zal doen uitgaan (pas op, niet geschikt voor langdurig gebruik onderwater). Dit maakt deze hoofdlamp erg geschikt voor outdoor activiteiten. Met één simpele klik kun je de kiezen tussen de vier standen die deze lamp te bieden heeft: sterk wit licht / zwak wit licht / sterk rood licht / SOS rood licht. De LEDs zijn verder ontzettend duurzaam en gaan liefst 50.000 branduren mee1

Andere handige dingen voor het hardlopen

Ben je een regelmatige hardloper dan is wellicht een sporthorloge iets voor jou. Dit is weer net iets uitgebreider dan een telefoon met Strava of Runkeeper. Met een sporthorloge kun je jou prestaties bijhouden en je hartslag tijdens het lopen. Door de afstanden, tijd, hartslag en verbeteringen bij te houden kun je je vorderingen zien. Sommige horloges helpen je zelfs bij het verbeteren van je prestaties! Als je een sporthorloge van Polar of Garmin hebt dan kun je deze zelfs gewoon automatisch laten synchroniseren met Strava zodat je ook in Strava je statistieken blijft zien.

Als je veel avonds aan het hardlopen bent dan is verlichting natuurlijk essentieel. Of je nu op de weg loopt of op het fietspad, het kan overal gevaarlijk zijn als iemand je niet ziet. Vind je het lekker om ook met muziek te rennen en vind je het vervelend dat je oordopjes steeds uitvallen? Kijk dan eens naar de beste sportoordopjes, dan vallen je oordopjes niet meer uit!

Veel gestelde vragen over hardloopverlichting

Het aantal Lumen geeft de lichtsterkte aan, dit betekent dus de hoeveelheid licht die het lampje geeft. Afhankelijk van waar je de lampjes voor wilt gebruiken kun je voor een bepaalde lichtsterkte kiezen.

Als je veel in het dorp of vlak erbuiten loopt wordt aangeraden ongeveer 200/300 Lumen te gebruiken. Alleen wanneer je bijvoorbeeld op onverharde paden gaat rennen, in het bos, of niet verlichte wegen dan kun je er voor kiezen om een betere lichtsterkte te nemen voor meer zicht.

Naast hardlopen kun je de armbanden ook gebruiken bij het wandelen of andere sport.

Als je op zoek bent naar hardloop verlichting dan kun je eenvoudig online hardlooplampjes kopen maar je kunt ook verlichting voor het hardlopen kopen in diverse winkels in het winkelcentrum.

Hardloop verlichting Action

Vaak zijn mensen op zoek naar hardloop verlichting van de Action. In het verleden heeft Action wel eens hardlooplampjes verkocht maar op het moment van schrijven van dit artikel zitten er geen hardlooplampjes in het assortiment. Bij de Action zie je vaak door de seizoenen heen een wisselend aanbod aan producten en het kan beste zijn dat ze er zo een keer weer liggen.
Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo