De beste zitzak 2022

Wat is de beste zitzak?

De zitzak bestaat al even maar is de laatste jaren erg populair geworden.  Als je even lekker wilt zitten dan is de beste zitzak 2022 ideaal om lekker te ontspannen. Je hebt zitzakken in verschillende vormen en maten, groot en klein, voor volwassenen, voor kinderen. Natuurlijk kun je de zitzak ook in verschillende kleuren kopen zoals roze, zwart, grijs of een blauwe zitzak. Verder heb je de keuze tussen een opblaasbare zitzak of zitzak vulling. Wij hebben een aantal mooie zitzakken voor je op een rij gezet zodat jij een goede keuze kunt maken en de beste kunt kopen.

Zitzak voor kinderen

Wij hebben ook voor kinderen een aantal leuke zitzakken gevonden. Deze kun je natuurlijk in de woonkamer of een speelkamer zetten maar je kunt de zitzak ook op de kinderkamer zetten. Voor meisjes heb je bijvoorbeeld een mooie roze zitzak en voor jongens een mooie blauwe zitzak.

Zitzak voor buiten

Lekker met een zitzak in de tuin en genieten van het mooie weer? Er zijn speciale zitzakken die ook geschikt zijn voor buiten. Een outdoor zitzak is meestal gemakkelijk schoon te maken, sommige hoezen zijn zelfs wasbaar. Ze zijn dus weerbestendig en je kunt een zitzak buiten ook binnen gebruiken.

Gaming zitzak

Hou je van gamen? Dan is een game zitzak echt iets voor jou om lekker relax te zitten op een zitzak stoel om een heerlijk potje te gaan gamen.

Grote zitzak

Ook voor een extra grote zitzak kun je bij ons terecht. In een grote zitzak kan je lekker hangen en ontspannen tv kijken, een boekje lezen, gamen en nog veel meer. Zo kan je ook heerlijk in een grote zitzak slapen.

Beste Fatboy zitzak

Het assortiment zitzakken van Fatboy zijn al lange tijd het beste. Het merk is al sinds 1998 actief in de zitzakken en ze hebben zeer veel verschillende soorten zitzakken voor zowel volwassenen alsook zitzakken voor kinderen die zowel opvallend als comfortabel zijn.

Zitzak vulling

Zitzakken zijn gemaakt van verschillende soorten materialen, zo ook de zitzak vulling. Zij zijn er zitzakken gevuld met polystyreen, korrels en traagzuim. Wat zijn nu precies te verschillen? Wij hebben de bekendste vullingen op een rij gezet:

 • Geëxpandeerd polystyreen: dit matariaal is een wite kunststof materiaal die erg lijkt op piepschuim. Van oorsprong is EPS bedoeld als isolatiemateriaal maar wordt nu dus op verschillende manieren toegepast waaronder in zitzakken. Geëxpandeerd polystyreen zijn bestand tegen water/vocht en ook warmte waardoor het zijn vorm behoudt. Zo gaat jou zitzak meerdere jaren mee!
 • Expanded polypropyleen: dit thermoplastisch polymeer is erg sterk, duurzaam en veerkrachtig. De afkorting voor Expanded polypropyleen is EPP. Je zult merken dat dit materiaal zeer snel terug gaat naar zijn oorspronkelijke vorm als je er op gaat zitten. Deze korrels verliezen minder snel hun volume dan Geëxpandeerd polystyreen (EPS) maar zijn wel brandbaarder.
 • Micro korrels: Een goedkope zitzak wordt nog af en toe gevuld met micro korrels, al kom je deze vorm van vulling niet zo vak meer tegen. Micro korrels zijn polyethyleen korrels (plastic) en zijn 10 micro mm tot 1 mm groot. Ze hebben minder vering, zijn minder stevig en je zitzak gaat dus ook minder lang mee.
 • Traagschuim: een nieuw materiaal wat de laatste tijd steeds meer wordt toegepast bij onder andere zitzakken, zitkussens, bed toppers maar ook op een goed matras zoals een Emma matras. Traagschuim is erg sterk en veert ook makkelijk terug naar de voorvorming. Als je gaat zitten vorm het traagschuim zich naar de perfecte houding voor een goede en stabiele houding.

Veel gestelde vragen over een zitzak

Als je de deur niet uit wilt kun je natuurlijk online een zitzak kopen. Wanneer je er toch even op uit wil en een zitzak wilt testen in de winkel dan kun je hem natuurlijk in een gewone winkel kopen. Je kunt zitzakken vinden in bijvoorbeeld de Ikea of de Leenbakker.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Over Kopen & vergelijken
   Kopen en vergelijken
   Logo
   Enable registration in settings - general